AfterDawn: IT-alan uutiset

Australiakin harkitsee warettajien potkimista netistä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.2.2008 14:27 Kommentteja (13)

Australiakin harkitsee warettajien potkimista netistä Billboardin julkaiseman artikkelin mukaan myös Australian hallitus pohtii Iso-Britannian mallin mukaista lakia, joka sulkisi toistuvasti piratismia harrastavat netin ulkopuolelle. Myös Australiassa vasta kolmas kiinnijääminen johtaisi nettiyhteyden pysyvään sulkemiseen, ja valvonta jäisi palveluntarjoajien vastuulle.
Australiassa harkinnassa on ehdotus, joka on identtinen brittien suunnitelmien kanssa. Piratismista kiinni jäädessään ensimmäisellä kerralla selviää pelkällä varoituksella. Piratismin jatkuessa toinen narahdus johtaisi Internetyhteyden sulkemiseen määräajaksi. Kolmannella kerralla armoa ei enää tunneta, vaan nettiyhteys katkaistaan pysyvästi.

Maan viestintäministeri Stephen Conroy kertoi radiohaastattelussa hallituksen seuraavan, millaisiin lakiratkaisuihin vanhassa siirtomaaisäntävaltiossa päädytään.

Australian levyteollisuuden etujärjestö ARIA on markkinoinut lakiehdotusta erittäin tehokkaana keinona taistella piratismia vastaan. Billboardille asiaa kommentoi ARIA:n toiminnanjohtaja Stephen Peach.

"Ehdotus on erittäin houkutteleva. Se hyödyttää levy-yhtiöitä ja muusikoita. Se hyödyttää palveluntarjoajia, sillä se vähentää kalliin liikenteen määrää. Laki toimisi myös yhteisön parhaaksi, sillä sen avulla vältyttäisiin negatiivisilta seurauksilta, joita yksittäisiä tiedostonjakajia vastaan nostetut oikeustapaukset ovat aiheuttaneet ympäri maailmaa", Peach pohtii ja toivoo, että Australiassa ei jouduttaisi turvautumaan vastaaviin oikeustoimiin.

ARIA:n mukaan maan internetkäyttäjistä 2,8 miljoonaa latasi luvatonta musiikkia tai elokuvia vuonna 2007. Internetin käyttäjiä maassa on noin 15 miljoonaa.

Peachin mukaan ARIA;n toiveena on kuitenkin, että lain sijaan ARIA solmisi palveluntarjoajien kanssa vapaaehtoisen sopimuksen. Järjestelyssä ARIA hoitaisi liikenteen valvomisen ja palveluntarjoajat hoitaisivat varoituskirjeiden välittämisen ja yhteyksien katkaisemiset.

Palveluntarjoajat ovat kuitenkin edelleen haluttomia ryhtymään lain kouran jatkeeksi. Palveluntarjoajien kattojärjestö korostaa, että maissa joihin uusia lakeja on suunniteltu, on jo voimassa olevat lakisäädökset tekijänoikeusrikkomusten varalta, ja näitä lakeja tulisi käyttää lataajia rangaistaessa.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

128.2.2008 14:57

Lainaus:
"Se hyödyttää palveluntarjoajia, sillä se vähentää kalliin liikenteen määrää."
Se myös poistaisi eniten maksavat asiakkaat.

Lainaus:
"Laki toimisi myös yhteisön parhaaksi, sillä sen avulla vältyttäisiin negatiivisilta seurauksilta, joita yksittäisiä tiedostonjakajia vastaan nostetut oikeustapaukset ovat aiheuttaneet ympäri maailmaa", Peach pohtii ja toivoo, että Australiassa ei jouduttaisi turvautumaan vastaaviin oikeustoimiin.
Tekopyhin jätkä vähään aikaan. Siis eihän noita oikeustapauksia tarvitse järjestää, ja juuri heidän tyyliset yritykset niitä yksityisten raiskaamisia oikeustoimistojen avulla tekevät.

Edit:typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.2.2008 @ 14:58

228.2.2008 15:02

Melko provokatiivinen postaus, australia kuuluu nimellisesti britannian vallan alle, eli lähes kaikki lakiehdotelmat, sodanjulistukset yms... tulevat suoraan britanniasta.

328.2.2008 15:10

Taitaa Britit ja kaikki niiden siittomaat olla yhtä hulluja... Itse en jaksa uskoa, että vaikka piratismi saataisiin kitkettyä 1%:iin nykyisestä, se juurikaan hyödyttäisi levy-yhtiöitä tai muusikoita. Ja onhan otettava huomioon, että piratismi tulee elämään muodossa tai toisessa. Piratismin harjoittaja ei ole aina niin potentiaalinen ostaja. Aikana ennen vertaisverkkoja oli paljon ihmisiä, jotka eivät omistaneet liki ainoatakaan c-kasettia, CD:tä tai vinyyliä. He tyytyivät radioon. Nykyään radion tarjonta on paskaa, mutta tuskin ne, jotka eivät olisi kymmenen vuottakaan sitten ostaneet musiikkia, ostavat sitä nytkään tai piratismin loputtua.

428.2.2008 17:39

Jeps. Suljetaan vaan internet kaikilta ja siirrytään vanhanajan piratismiin (Tuodaan ulkomailta piraattilevyt).

528.2.2008 18:56

Lainaus:
Lainaus:
"Se hyödyttää palveluntarjoajia, sillä se vähentää kalliin liikenteen määrää."
Se myös poistaisi eniten maksavat asiakkaat.

5 prosenttia käyttäjistä aihuettaa 50 prosenttia tiedonsiirrosta, joten varmaankin katetta tuottavin asiakas on perus käyttäjä joka surffaa netissä, maksaa laskut ja lukee sähköpostin.

628.2.2008 18:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mr_Kaos:
Jeps. Suljetaan vaan internet kaikilta ja siirrytään vanhanajan piratismiin (Tuodaan ulkomailta piraattilevyt).
Ja kopioidaan kavereille levyt ja leffat. Yhteishenkeä :D

728.2.2008 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Nykyään radion tarjonta on paskaa
"No makuaisioita sano ... kun ... nuoli"

Viritäppäs taajuudet kohilleen:

http://www.radiorock.fi/ohjelmat/default.htm

828.2.2008 22:36

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Nykyään radion tarjonta on paskaa
"No makuaisioita sano ... kun ... nuoli"

Viritäppäs taajuudet kohilleen:

http://www.radiorock.fi/ohjelmat/default.htm


Eipä oikein radiorockikaan iske. Aluksi sitä jaksoi parisen viikkoa kuunnella, jonka jälkeen olin mielestäni kuullut kaiken. Radioasemien soittolistat ovat vain yksin kertaisesti liian rajatut. Niihin ei mahdu kuin pari CD:llistä musiikkia.

929.2.2008 0:02

No näitäpä näyttäisi tulevan. Minua vain kiinnostaa että millä ihmeen keinolla aiotaan seuloa waret siitä valtavasta bitti-määrästä mikä liikkuu operaattoreiden kautta? Todennäköisesti jonkinlaista p2p-liikennettä havaitsevaa järjestelmää olisi tarkoitus käyttää, mutta kuka tai mikä taho on siellä erittelemässä sitä laillista laittomasta tavarasta. Ja "hieman" vielä operaattoreille lisähaastetta tuopi kryptauksien käyttö, joka todennäköisesti naksahtaa päälle yhtään tilannetta seuraavilla ihmisillä välittömästi seulonnan alettua.

Ei vaan miun järki nyt riitä ymmärtämään miten ne ees voisi kuvitella valvovansa liikennettä jotenkin järkevästi. Joku varmaan kertoo kun keksii :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.2.2008 @ 00:06

102.3.2008 19:36

Lainaus:
Eipä oikein radiorockikaan iske. Aluksi sitä jaksoi parisen viikkoa kuunnella, jonka jälkeen olin mielestäni kuullut kaiken. Radioasemien soittolistat ovat vain yksin kertaisesti liian rajatut. Niihin ei mahdu kuin pari CD:llistä musiikkia.
No tuo väite ei ilmeisesti koskenut Claus Flamingin juontamia ohjelmia ?

http://www.radiorock.fi/ohjelmat/klaus_f...ittolistat.html

Myös Jone Nikulan 'Uuden rockin illassa' tulee kyllä sellaista materiaalia johon ei monikaan ole tutustunut.

113.3.2008 20:46

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
"Se hyödyttää palveluntarjoajia, sillä se vähentää kalliin liikenteen määrää."
Se myös poistaisi eniten maksavat asiakkaat.

5 prosenttia käyttäjistä aihuettaa 50 prosenttia tiedonsiirrosta, joten varmaankin katetta tuottavin asiakas on perus käyttäjä joka surffaa netissä, maksaa laskut ja lukee sähköpostin.
Kuulostaa liian pieneltä, sillä Suomessa Hiit:n tutkimuksen mukaan 80% oli ladannut jotain laittomasti netistä ja joka kymmenes oli julkaissut materiaalia laittomasti. Tämä näin ulkomuistista. En enää muista tarkkoja lukuja mutta kyllä tuo 5% on erittäin vähättelevä arvio.

Itse näkisin kaistojen kehittämisen, eikä liikenteen rajoittamisen voittojen maksimoinnin takia, parempana ratkaisuna. Kysyntä on selvästi kasvanut, joten luulisi, että siihen haluttaisiin vastata.

ED. niin tuosta itse ehdotukseseta. Huono, ei poista ongelmaa, nostaa tukullisen kysymyksiä operaattoreiden roolista, muuttaa toimivan yhteiskuntamallin ja ajaa muutenkin vain muutaman alan etua. Näin lyhennettynä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 21:08

133.3.2008 23:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
@coocie98

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/12991.cfm


Kiinnostava väite. Liekö sitten vain näkemys kuten siinä sanotaan vai aivan tutkittu totuus. Näkemyksiä löytyy varmasti paljon. Pysyn kuitenkin väitteessäni, että verkkojen kehittäminen on kannattavampaa. Tuo Comcastin hidastus on muutenkin jo kierretty ja jos EU:n on panostamassa seuraavan sukupolven bittorrent-teknologiaan yli 22 miljoonaa euroa, niin luulisi, että sen ei haluta kaatuvan pelkkiin olettamuksiin.

Protokollana tuo on kyllä niin mahtava, että olisi sääli nähdä, että se luokitellaan jotenkin toisen asteen kommunikoinniksi kun se alkaa vain kasvamaan yrityskäytössä. Kuten tuollakin hyvin sanottiin; omaa maksettua kaistaa tuolla käytetään, eikä kenenkään muun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto