AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: Verkko-ostaja lukee käyttäjäarvioita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 26.2.2008 12:46 Kommentteja (4)

Tutkimus: Verkko-ostaja lukee käyttäjäarvioita Vastavalmistuneen tutkimuksen mukaan suurin osa nettikuluttajista lukee useita käyttäjäarvioita ennen ostopäätöstä. PowerReviews-tutkimusyrityksen mukaan 68 prosenttia ostajista lukee vähintään neljä arviota ennen lopullista päätöstä.
Tutkimuksessa kartoitettiin 1200 aktiivisen yhdysvaltalaisen verkkoshoppailijan käyttäytymistä. 68 prosenttia luki vähintään neljä tuotearviota, 17 prosenttia 8-15 tuotearviota ja ainoastaan kaksi prosenttia ei lukenut ainoatakaan ennen kuin päätti ostamisesta. EMarketer-yhtiön analyytikon Jeffrey Graun mukaan tämä on selvä viesti, että käyttäjien kirjoittamat arviot tuotteista ovat yhä tärkeämpi osa ostopäätöstä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että nettisivustoilta toivottiin eniten käyttäjäarvioita. 64 prosenttia vastanneista halusi sivustoilta käyttäjäarvioita, joita myös suurin osa, 55 prosenttia vastanneista, kertoi lukevansa useiten. Käyttäjäarviot jättivät jälkeensä tutkimuksessa mm. erikoistarjoukset ja -kupongit sekä hintavertailun.

AfterDawnin laitevertailussa on tällä herkellä yli 2500 käyttäjäarviota ja kuukausittain lisää tulee satoja.

AfterDawn.com: Laitevertailu

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

126.2.2008 13:31

Nämä uudet tutkimukset lyövät minut usein ällikällä yllättävine tuloksineen.

Onkohan hyväpalkkaista hommaa tuollaisten tutkimusten tekeminen?

226.2.2008 14:25

Tutkimuksessa ei varmaankaan ole ihmeellistä se, että kuluttajat lukevat käyttäjäarvioita, vaan se kuinka paljon niitä luetaan ja kuinka moni niitä lukee. Ja sitä tietoa voi sitten hyödyntää vaikkapa kaupallisissa tarkoituksissa. Kuluttajatottumukset muutuvat kaiken aikaa ja verkosta ostaminen lisääntyy, joten kyllähän tällä uutisella on uutisarvoa.

326.2.2008 15:43

Veikkaisin, että ainakin ne joilla ei ole liikaa rahaa tai välittävät mitä ostavat kotiin, niin nykyään viitsivät selvittää etukäteen tietoa ostettavasta tuotteesta.

Kodin elektroniikan kohdalla en ole ostanut mitään spontaanisti pitkään aikaan, vaan olen aina harkiten etsinyt parhaan tuotteen rahoilleni. Netin käyttö tekee siitä vaan niin helppoa.

41.3.2008 1:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti romuli:
Nämä uudet tutkimukset lyövät minut usein ällikällä yllättävine tuloksineen.

Onkohan hyväpalkkaista hommaa tuollaisten tutkimusten tekeminen?
On se! Siksi en käsitäkään miksi antaisin arvokkaan mielipiteeni ilmaiseksi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto