AfterDawn: IT-alan uutiset

Stage6 lopettaa toimintansa torstaina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.2.2008 09:01 Kommentteja (8)

Stage6 lopettaa toimintansa torstaina Monien käyttäjien suosiman Stage6-videopalvelun loppu näyttää olevan lähellä, sillä palvelua pyörittävä DivX, Inc. on ilmoittanut, että Stage6:n toiminta loppuu tämän viikon torstaina. Uusia videoita ei voi enää lähettää palveluun, mutta palvelussa olevia videoita voi katsella vielä torstaihin asti.
Syy palvelun sulkemiselle on pula resursseista. Yrityksen mukaan palvelun pyörittäminen vaatii runsaasti taloudellista pääomaa ja työvoimaa, joita yritys ei voi jatkossa tarjota palvelulle. DivX, Inc. on koettanut viime kesästä asti etsiä Stage6:lle uutta omistajaa, mutta nähtävästi kukaan ei halunnut ostaa palvelua omakseen.

Monet tahot ovat spekuloineet palvelun sulkeutumisen liittyvän tekijänoikeusloukkauksiin, joiden tuomat mahdolliset oikeudenkäynnit olisivat vältettävissä palvelun sulkemisella, mutta toistaiseksi DivX, Inc. ei ole kommentoinut tilannetta tältä kannalta, vaikka Stage6 on jo aikaisemmin ollut oikeudellisissa ongelmissa tekijänoikeuksien vuoksi.

Palvelun sulkeminen on ollut monelle Stage6:n käyttäjälle suuri pettymys, sillä palvelu on tarjonnut kuvanlaadultaan hyvää videomateriaalia ja palvelun kautta on voinut katsella myös teräväpiirtosisältöä. Toistaiseksi kovin monet videopalvelut eivät tarjoa mahdollisuutta teräväpiirtosisällön jakeluun, mutta toivottavasti Adoben kehittämän H.264/MPEG-4 AVC -yhteensopivan Flash Player -ohjelman yleistyessä alkavat myös videopalvelut tarjoamaan mahdollisuutta teräväpiirtosisällön jakeluun.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

126.2.2008 9:48

Ei hemmetti. Paras videosivusto netissä :(

226.2.2008 12:43
Henull
Inactive

Tämä on ikävä menetys :( Nyt joudutaan sitten tyytyä Youtuben roskalaatuun :(

326.2.2008 12:59

Kaikki hyvä loppuu aikanaan.

426.2.2008 14:34

Voi perse, tuolla oli paras fullscreen. Noh, Veoh on vielä, mutta laatu on heikompaa.

526.2.2008 16:28

Toivottavasti tämä ei hidasta tuubin laadun parantelu-suunnitelmia (kilpailun kadotessa).

626.2.2008 21:20
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Statik:
Toivottavasti tämä ei hidasta tuubin laadun parantelu-suunnitelmia (kilpailun kadotessa).
Itse kuulin vasta nyt tästä koko paikasta, mutta kuvanlaatu paljon, paljon parempi. Ikävä, että sain tutustua tähän vasta nyt.

Statik, veikkaan kylläkin, ettei Youtubella ole mikään kiire parantaa kuvanlaatua.

727.2.2008 0:05

Stagella paljon aikaa viettäneenä voin vain sanoa että BYYÄH!
http://stage7.ning.com/ löytyy seuraaja,toivottavasti!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2008 @ 17:58

827.2.2008 9:50

Harmillista, mutta varmasti suhteellisen kallista ylläpitää videojärkälepalvelua.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto