AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn LCD-televisioihin kuva Sharpilta

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.2.2008 13:53 Kommentteja (2)

Sonyn LCD-televisioihin kuva Sharpilta Reuters uutisoi Sonyn suunnittelevan Sharpin valmistamien LCD-paneelien käyttöön ottamista omissa televisioissaan mahdollisesti jo seuraavalla tilikaudella, joka alkaa huhtikuussa. Hankkimalla LCD-paneeleja kilpailevalta Sharpilta Sony haluaa vastata LCD-televisioiden voimakkaasti kasvavaan kysyntään, mutta kuitenkin välttää tehtaan perustamiseen vaadittavat kalliit investoinnit.
Sony tekee jo tällä hetkellä tuotannollista yhteistyötä televisionmarkkinoiden pahimman kilpailijansa, Samsungin, kanssa. Vastaavat ristiin menevät yhteistyökuviot eivät Japanissa ole harvinaisia, vaikka yhtiöt olisivatkin kovassa keskinäisessä kilpailussa.

Sony tarvitsee lisäpaneeleja, sillä yhtiön tavoitteena on tuplata LCD-televisioiden myynti seuraavan tilikauden aikana. Tällä hetkellä yhtiö myy noin 10 miljoonaa LCD-televisiota vuodessa. Sharpilta Sonyn uskotaan hankkivan ensi vuoden aikana kolmesta viiteen miljoonaan kappaletta 40-tuuman LCD-paneeleita.

Sharp on investoinut vahvasti LCD-paneelien tuotantoon, ja yhtiö valmistaakin paneeleja huomattavasti yli oman tarpeensa. Joulukuussa Toshiba ilmoitti ostavansa suurikokoisia LCD-paneeleja jatkossa Sharpilta, joka aikoo kasvattaa tuotantokapasiteettiaan puolella heinäkuuhun mennessä.

Sharp on myös rakentamassa maailman suurinta LCD-tehdasta, jonka rakennuskustannukset nousee miljardeihin euroihin. Tehtaan on määrä aloittaa tuotanto vuoden 2010 alkukuukausina. Huhut Sonyn hankinnoista nostivat Sharpin osakkeen kurssia maanantaina noin viidellä prosentilla.

LCD-paneelien tuotanto vaikuttaa nyt olevan jakautumassa kahteen leiriin. Yhdessä leirissä ovat LCD-kentän suuret nimet, eli Sony, Samsung, Sharp ja Tosbiba, kun taas kilpailevassa leirissä ovat mukana Panasonicin taustayhtiö Matsushita sekä Pioneer ja Hitatchi.

Japanilaislähteiden arvioiden mukaan LCD-televisioiden kysynnän uskotaan yli kaksinkertaistuvan vuoteen 2012 mennessä. Näin ollen LCD-televisiota myytäisiin neljän vuoden kuluttua 155 miljoonaa kappaletta vuodessa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.2.2008 19:37

taisi sonyn rahat mennä elokuvastudioille...

226.2.2008 10:49

Lainaus:
LCD-paneelien tuotanto vaikuttaa nyt olevan jakautumassa kahteen leiriin. Yhdessä leirissä ovat...

Mitäs tapahtui LG.Philips:lle? Eikös sekin ole aika merkittävä tekijä? Vai puhuttiinko tässä vain Japanin LCD-tuotannosta?

Entä kiinalaiset valmistat - yksi siellä kai lopetti suurten paneelien teon, mutta eikös pari ole vielä jäljellä? No, ehkä niillä ei ole suurta merkitystä Kiinan ulkopuolella.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.2.2008 @ 10:52

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto