AfterDawn: IT-alan uutiset

Brasilialaismiehelle pari vuotta linnaa Beatles-musiikin myynnistä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.2.2008 18:10 Kommentteja (6)

Brasilialaismiehelle pari vuotta linnaa Beatles-musiikin myynnistä The Beatles -yhtyeen musiikkia verkkosivustonsa kautta kaupannut brasilialainen mies on tuomittu noin 20 kuukaudeksi vankeuteen. Kunnian miehen linnaan saamisesta ottaa itselleen levyteollisuuden etujärjestö IFPI, jonka antipiratismiyksikkö tutki verkkosivuston toimintaa viiden kuukauden ajan.
Brasilialaismies kauppasi luvatta sivustollaan Beatlesin musiikkia CD-levyinä, joille musiikki oli pakattu mp3-muotoon. Yhden levyn hinta oli vajaat 5 euroa (7 USD), ja maksun pystyi suorittamaan tavallisella pankkisiirtolomakkeella. Maksusuorituksen jälkeen mies postitti levyt ostajalle.

IPFI toimitti keräämänsä todistusaineiston Sao Paulon tietokonerikoksiin erikoistuneelle yksikölle, joka suoritti ratsian tuomitun miehen asuntoon. Ratsiassa poliisi takavarikoi miehelle kuuluneita tietokoneita, polttavan CD-aseman sekä piraattilevyjä. Tutkinnassa vahvistui, että välineitä oli käytetty jatkuvasti tekijänoikeusrikkomuksiin.

Tuomistuin langetti sivustoa ylläpitäneelle miehelle 20 kuukauden vankeusrangaistuksen hänen rikoksistaan. Tuomiota pidensi kahdella kolmanneksella se, että mies oli todistettavasti toistanut rikoksen yli 140 kertaa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

125.2.2008 18:21

Yksi jäähyllä. Miljardeja jäljellä, poliisilla menee puoli vuotta saada yksi kiinni. Kun viisi on löydetty alkaa palaamaan vankilasta jo edelliset. Tosin eipä tuota ladattua musaa kannatta myydä, ainakaan netissä.

225.2.2008 18:26

Tuo on jo oikeasti piratismia. Tuollaisesta kuuluukin saada rangaistukset.

326.2.2008 0:16
Kellopeli
Inactive

niimpä, mutta joillekkin se voi olla ainoo mahdollisuus. Toiset myy huumeita, toiset cd-levyjä. Lähes yhtä vakavia asioitakin tänä päivänä.

426.2.2008 4:18

Hmm.. 140 x 5e - kulut. Mies on päässyt tuolla hommalla enintään n. 500 euron tienesteille. Aika kohtuullinen on joo lähes kahden kuukauden ehdoton vankeusrangaistus.

526.2.2008 10:53

Sanoisin, että suht. kohtuuton tuomio. Vakavemmistakin rikoksista saa pienempiä tuomioita.

69.3.2008 12:58

Se onkin uutinen ku yks mies saadaa kii tämmösesta. Paljonko noita levyjä myydään katukaupassa? Esim venäjälle/virossa/latviassa/liettuassa? Miksei MPAA IFPI ja RIAA järjestöt siirry ton katukaupan poistamiseen kun sieltäkin kautta niitä myydään pirusti? Tai sitten paremminkin koita sulkea noita isompia torrenttipalveluja? Ainiin.. eihän ne tee mitään laitonta ku ne on vaan hakukoneita jotka auttaa toisia käyttäjiä löytämään toisensa. Eli sitten ne ottaa kii tämmösiä tasamaan tallaajia ja antaa hirveet tuomiot siitä pelotellakseen yksittäisiä ihmisiä ym. jotta p2p latailu vähentyisi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....
Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi (25.4.2018 09:00)
Mikäli olet varannut matkoja tai hotelleja vuoden 2016 aikana suositun hintavertailupalvelun eBookersin kautta, ovat tietosi voineet vuotaa ulkopuolisille. eBookersin omistaja, Orbitz, on ....
WhatsApp kieltää sovelluksensa käytön alle 16-vuotiailta WhatsApp kieltää sovelluksensa käytön alle 16-vuotiailta (25.4.2018 08:15)
WhatsApp on kieltämässä sovelluksensa käytön kaikilta alle 16-vuotiailta EU:n alueella toukokuussa 2018. Tulevien viikkojen aikana WhatsAppin käynnistyessä eurooppalaisilta käyttäjiltä tullaan ....

Uutisarkisto