AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös Onkyo luopuu HD DVD:stä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 24.2.2008 19:57 Kommentteja (6)

Myös Onkyo luopuu HD DVD:stä Eri valmistajien ilmoituksia HD DVD -laitteiden valmistuksen lopettamisesta tulee tasaiseen tahtiin. Nyt japanilainen Onkyo on ilmoittanut ajavansa soitinten valmistuksen alas välittömästi ja keskittyvänsä jatkossa ainoastaan Blu-ray-laitteiden valmistukseen.
Onkyon mukaan HD DVD:stä luopumisen salama-aikataulun syynä on se, että Toshiba on ollut yhtiön tärkein HD DVD -osien toimittaja. Koska Toshiba lopettaa HD DVD -tuotannon kokonaan kuukauden sisään, vaikeutuu osien saaminen huomattavasti. Onkyo lupaa kuitenkin hoitaa jo myytyjen laitteiden varaosien ja huoltotoimien tarjoamisen jatkossakin.

Toshiban ilmoitus luopua HD DVD:stä on selkeyttänyt markkaintilannetta erittäin nopeasti. Nopeiten formaatista ollaan pääsemässä eroon Japanissa, joissa jälleenmyyjät keräävät pikavauhtia sekä formaattisodan hävinneen osapuolen soittimet ja elokuvat pois hyllyiltään. Jälleenmyyjien huhutaan myös keskustelleen Toshiban kanssa myymättä jääneiden soitinten palautuksista. Yksi maan suurimmista jälleenmyyjistä, Edion, lupaa kuukauden ajan vaihtaa liikkeestä ostetut HD DVD -soittimet Blu-ray-soittimiin. Asiakkaalle jää maksettavakseen ainoastaan laitteiden välinen mahdollinen hintaero.

Yhdysvalloissa HD DVD -laitteet ovat vielä toistaiseksi pysyneet myynnissä, mutta useat myyjät ovat sorvanneet hintoja vahvasti alaspäin. Esimerkiksi CompUSA on pudottanut Toshiban HD-A3-soittimen hinnan 150 dollarista 90 dollariin.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

124.2.2008 20:07

Eipä näistä tarvitsisi enää kauheasti uutisoida.

224.2.2008 20:11
RIVER2
Inactive

En oo ees koskaan kuullu tommosesta valmistajasta.. Aika turhaa näistä on enää tehä "uutisia" kun sota on jo ohi.

324.2.2008 20:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
En oo ees koskaan kuullu tommosesta valmistajasta.. Aika turhaa näistä on enää tehä "uutisia" kun sota on jo ohi.
Hifi piireissä tunnettu ja arvostettu valmistaja, mutta ei mielestäni järin uutisoinnin arvoinen.

424.2.2008 21:42

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
En oo ees koskaan kuullu tommosesta valmistajasta.. Aika turhaa näistä on enää tehä "uutisia" kun sota on jo ohi.
Hifi piireissä tunnettu ja arvostettu valmistaja, mutta ei mielestäni järin uutisoinnin arvoinen.
samaa mieltä, eiköhän ole aika loppuunkäsitelty aihe jo. Ja Onkyo on kyllä niin tunnettu high-end merkki et kuuluisi tietää mikäli osallistuu tämmöisiin keskusteluihin ;)

524.2.2008 23:02

Eiköhän se ole vain ajan kysymys, kunnes jokainen valmistaja luopuu pelkkien HD-DVD soittimien valmistuksesta ja siiryvät joko pelkästään Blu-ray soittimiin tai hybrideihin.

625.2.2008 7:18

Lainaus:
Yhdysvalloissa HD DVD -laitteet ovat vielä toistaiseksi pysyneet myynnissä, mutta useat myyjät ovat sorvanneet hintoja vahvasti alaspäin. Esimerkiksi CompUSA on pudottanut Toshiban HD-A3-soittimen hinnan 150 dollarista 90 dollariin.
Monet kaupat myyvät nyt HD DVD-laitteita skaalaavina DVD-soittimina.
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=32911&tyyppi=1
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2008 @ 07:18

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto