AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2008 00:17 Kommentteja (2)

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä Microsoft on avannut Game Developers Conference -tapahtuman (GDC) yhteydessä Xbox Liven XNA-pelejä kehittäville tahoille, jonka myötä Xbox Liveä käyttävät kuluttajat voivat ladata Xbox 360 -konsolilleen ilmaisia pelejä.
Ilmaisien pelien lataaminen ja pelaaminen tapahtuu XNA Creators Club Game Launcherin avulla. XNA Creators Club Game Launcher pitää aluksi ladata konsolille Live Marketplacelta (Game Store ja All Games), jonka jälkeen Games-lehdeltä päästään Games Library- ja My Games -valintojen kautta XNA Creators Club -osioon. Tällä hetkellä tarjolla on seitsemän peliä, joiden joukkoon mahtuu mm. räiskintä-, tasohyppely- ja kaahailuelämyksiä tarjoavia pelejä.

XNA-pelit ovat yksittäisten kehittäjien ja pienien pelistudioiden tuotoksia, joiden avulla voi tulevaisuudessa ansaita rahaa. Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut kovin tarkasti, miten peleillä on tarkoitus tehdä rahaa, mutta yksi varmistettu tapa on XNA-pelien myyminen. Tarjolle saattaa tulla myös mainosrahoitteinen toimintamalli, jolloin Microsoft jakaisi pelejä kehittävien tahojen kanssa peleissä näytettävistä mainoksista saatavat tulot.

XNA-pelit eivät kuitenkaan ole kaikilta ominaisuuksiltaan täysiverisiä Xbox-pelejä ja mm. Achievements-, Gamerscore- ja Leaderboard-ominaisuuksien sisällyttäminen XNA-peleihin ei onnistu, joten Xbox LIVE Arcade -pelit eivät häviä Liven tarjonnasta XNA-pelien julkaisun myötä. Kaikille avoimen julkaisujärjestelmän pitäisi olla lopullisesti valmis vuoden loppuun mennessä, jolloin kaikki XNA Creators Clubin jäsenet pääsevät julkaisemaan pelejä pelaajien iloksi.

Kevään aikana XNA Creators Clubin jäsenille tarjotaan uudistunut yhteisösivusto, jonka avulla pelien kehittäjät voivat julkaista pelejään ja pelien pelaajat voivat antaa kehittäjille palautetta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.2.2008 1:16

Little Gamersia ja The Dishwasheria suosittelen. Molemmat vaikuttavat erinomaisilta.

222.2.2008 14:09

Little Gamers \o/ ( sitten vähän shift-ykköstä )

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....
Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....

Uutisarkisto