Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2008 00:17 Kommentteja (2)

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä Microsoft on avannut Game Developers Conference -tapahtuman (GDC) yhteydessä Xbox Liven XNA-pelejä kehittäville tahoille, jonka myötä Xbox Liveä käyttävät kuluttajat voivat ladata Xbox 360 -konsolilleen ilmaisia pelejä.
Ilmaisien pelien lataaminen ja pelaaminen tapahtuu XNA Creators Club Game Launcherin avulla. XNA Creators Club Game Launcher pitää aluksi ladata konsolille Live Marketplacelta (Game Store ja All Games), jonka jälkeen Games-lehdeltä päästään Games Library- ja My Games -valintojen kautta XNA Creators Club -osioon. Tällä hetkellä tarjolla on seitsemän peliä, joiden joukkoon mahtuu mm. räiskintä-, tasohyppely- ja kaahailuelämyksiä tarjoavia pelejä.

XNA-pelit ovat yksittäisten kehittäjien ja pienien pelistudioiden tuotoksia, joiden avulla voi tulevaisuudessa ansaita rahaa. Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut kovin tarkasti, miten peleillä on tarkoitus tehdä rahaa, mutta yksi varmistettu tapa on XNA-pelien myyminen. Tarjolle saattaa tulla myös mainosrahoitteinen toimintamalli, jolloin Microsoft jakaisi pelejä kehittävien tahojen kanssa peleissä näytettävistä mainoksista saatavat tulot.XNA-pelit eivät kuitenkaan ole kaikilta ominaisuuksiltaan täysiverisiä Xbox-pelejä ja mm. Achievements-, Gamerscore- ja Leaderboard-ominaisuuksien sisällyttäminen XNA-peleihin ei onnistu, joten Xbox LIVE Arcade -pelit eivät häviä Liven tarjonnasta XNA-pelien julkaisun myötä. Kaikille avoimen julkaisujärjestelmän pitäisi olla lopullisesti valmis vuoden loppuun mennessä, jolloin kaikki XNA Creators Clubin jäsenet pääsevät julkaisemaan pelejä pelaajien iloksi.

Kevään aikana XNA Creators Clubin jäsenille tarjotaan uudistunut yhteisösivusto, jonka avulla pelien kehittäjät voivat julkaista pelejään ja pelien pelaajat voivat antaa kehittäjille palautetta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.2.2008 01:16

Little Gamersia ja The Dishwasheria suosittelen. Molemmat vaikuttavat erinomaisilta.

222.2.2008 14:09

Little Gamers \o/ ( sitten vähän shift-ykköstä )

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto