AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2008 00:17 Kommentteja (2)

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä Microsoft on avannut Game Developers Conference -tapahtuman (GDC) yhteydessä Xbox Liven XNA-pelejä kehittäville tahoille, jonka myötä Xbox Liveä käyttävät kuluttajat voivat ladata Xbox 360 -konsolilleen ilmaisia pelejä.
Ilmaisien pelien lataaminen ja pelaaminen tapahtuu XNA Creators Club Game Launcherin avulla. XNA Creators Club Game Launcher pitää aluksi ladata konsolille Live Marketplacelta (Game Store ja All Games), jonka jälkeen Games-lehdeltä päästään Games Library- ja My Games -valintojen kautta XNA Creators Club -osioon. Tällä hetkellä tarjolla on seitsemän peliä, joiden joukkoon mahtuu mm. räiskintä-, tasohyppely- ja kaahailuelämyksiä tarjoavia pelejä.

XNA-pelit ovat yksittäisten kehittäjien ja pienien pelistudioiden tuotoksia, joiden avulla voi tulevaisuudessa ansaita rahaa. Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut kovin tarkasti, miten peleillä on tarkoitus tehdä rahaa, mutta yksi varmistettu tapa on XNA-pelien myyminen. Tarjolle saattaa tulla myös mainosrahoitteinen toimintamalli, jolloin Microsoft jakaisi pelejä kehittävien tahojen kanssa peleissä näytettävistä mainoksista saatavat tulot.

XNA-pelit eivät kuitenkaan ole kaikilta ominaisuuksiltaan täysiverisiä Xbox-pelejä ja mm. Achievements-, Gamerscore- ja Leaderboard-ominaisuuksien sisällyttäminen XNA-peleihin ei onnistu, joten Xbox LIVE Arcade -pelit eivät häviä Liven tarjonnasta XNA-pelien julkaisun myötä. Kaikille avoimen julkaisujärjestelmän pitäisi olla lopullisesti valmis vuoden loppuun mennessä, jolloin kaikki XNA Creators Clubin jäsenet pääsevät julkaisemaan pelejä pelaajien iloksi.

Kevään aikana XNA Creators Clubin jäsenille tarjotaan uudistunut yhteisösivusto, jonka avulla pelien kehittäjät voivat julkaista pelejään ja pelien pelaajat voivat antaa kehittäjille palautetta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.2.2008 1:16

Little Gamersia ja The Dishwasheria suosittelen. Molemmat vaikuttavat erinomaisilta.

222.2.2008 14:09

Little Gamers \o/ ( sitten vähän shift-ykköstä )

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto