AfterDawn: IT-alan uutiset

Viasat aloittaa perjantaina kolmella HD-kanavalla

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.2.2008 16:29 Kommentteja (12)

Viasat aloittaa perjantaina kolmella HD-kanavalla Digitoday kertoo maksutelevisioyhtiö Viasatin aloittavan HD- eli teräväpiirtolähetykset tämän viikon perjantaina kolmen kanavan voimin. ">Jo aiemmin tiedossa olleiden elokuvakanava TV100 HD:n ja urheilukanava Viasat Sport HD:n lisäksi toimintsa aloittaa myös dokumenttikanava National Geographic Channel HD.
Viasat kertoo kotisivuillaan TV1000 HD:n tarjoavan uutuuselokuvia 1080i-tarkkuudella ja Dolby Digital 5.1 Surround -äänellä höystettynä. Vuosittain ensi-iltoja on noin 300 kappaletta.

Elokuvakanavan kanssa samaa teknologiaa käyttää myös Viasat Sport HD, joka tulee lähettämään vuodessa 3 500 tuntia urheilua, josta vähintään 600 tuntia suorina lähetyksinä. Katsojalle luvataan suurimmat urheilutapahtumat, maailman suosituimmat turnaukset ja jännittävimmät ottelut parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla.

Digitodayn mukaan Viasatin teräväpiirtotarjonnassa on esimerkiksi UEFA:n Mestarien liigan ja Saksan Bundesliigan otteluita, golfin US PGA Tourin kilpailuja sekä amerikkalaista NFL-jalkapalloa.

Teräväpiirtolähetyksiä varten vaaditaan HD-valmiudet omaava televisio, Viasatin satelliittisopimus sekä Viasatin HD-digiboksin. Teräväpiirtokanavien katseluun vaaditaan lisäksi Viasat Kulta -kanavapaketti ja HD-kanavapaketin. HD kanavapaketin hinta on 9,95 euroa kuukaudessa.

Yli 50 kanavaa sisältävän Viasat Kulta -paketin hinta on ensimmäiseltä vuodelta 19,90 eur/kk. Sopimuskauden toisesta vuodesta lähtien hinta on 39,95 eur/kk. Lisäksi palvelun avausmaksu on 49 euroa. Paketti sisältää satelliittidigiboksin, lautasantennin sekä antennin perusasennuksen.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

120.2.2008 17:04

jos se viasat Kulta -paketin 19.90kk olisi pysyvä, se olis sitten aika hyvä sopimus. ihmettelen kyllä miksi ne nostaa hintaa seuraavasta vuodesta, ne varmaan ajattelee että nyt ne saanut sua koukuun;D
avausmaksu on aika hyvä, koska siihen kuuluu satelliittidigiboksin, lautasantennin ja antennin perusasennuksen

220.2.2008 17:11

Tarjous edellyttää 24 kk sopimusta.

320.2.2008 17:23

Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?

420.2.2008 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tomixx:
Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?
Opettele enklantia.

520.2.2008 21:40

"Tarjous edellyttää 24 kk sopimusta."

juuri tuon vuoksi en sortunut. Itse pystyy myös vermeet aika helposti asentaan, jopa ihmiset jotka eivät ole perehtynyt asiaan.

620.2.2008 22:41
mijuve
Inactive

Kalliiksi tulee nykyään vielä nämä erikoiskanavapaketit.. Ostasin jos saisin vaikka 5 HD kanavaa 15€ kuukaudessa eikä muusta tarvis välittää.. Futista 24/7, lätkää 23/7

721.2.2008 7:39

Aivan älytöntä maksaa 39,95 turhista kanavista vain sen takia että saisit nuo kolme HD-kanavaa hintaan 9,95. Henkilöt jotka HD-kanavia hankkivat, ymmärtävät kuvanlaadussa eron, eikä normikanaville ole enään niin käyttöä. Eli edelleen odotellaan PELKKÄÄ HD-kanavapakettia...

823.2.2008 6:18

Ja mieluusti sellaista kanavapakettia, joka ei vaadi jonkin satelliitti/kaapeliyhtiön oman boksin käyttöönottoa. En todellakaan katso hyvällä, että joutuu rampautettua vuokraboksia käyttämään nähdäkseen HD-kanavat.

923.2.2008 12:14

Uutisesta: Hienoa, hyvä nyt saavat hd:a jotka sitä haluavat.

Kommenteista: Ihme kitinää kyllä. Kun Yle, MTV3 ja subtv ilmoittavat että eivät kiirehdi HD:n kanssa, niin kauhea itku ja poru. Kun Canal ja Viasat aloittavat HD-lähetykset, niin nekään ei sitten kelpaa. Varmaankaan Nelosen tuleva HD-kanavakaan ei kelpaa.

1023.2.2008 18:49

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tomixx:
Suomenkielinen urheiluselostus puuttuu edelleen?
Onkohan National Geographic Channel -kanavalle saatu suomenkielinen tekstitys ?
Opettele enklantia.

Mikä vastaus tuo nyt oli ?
Suomenkielisestä tarjonnasta saattaisin ollakin valmis maksamaan.

Englanninkielistä ohjelmaa on netti pullollaan.

1124.2.2008 12:03

Päivitin Viasatin Kulta-paketin HD-sopimukseksi. Mielestäni 10 euron /kk lisähinnalla hankittava tallentava HD-digiboksi on hyvä bonus. Laitteessa on 2 viritintä. Viime aikoina Viasatin kanavien vastaanottoon ei ole markkinoilla Viasat-yhteensopivia tallentavia satelliittidigiboxeja, mikä on herättänyt suurta kritiikkiä. Olen joutunut käyttämään ikääntyvää yli 5 vuoden vanhaa Nokia Mediamasteria.Yllämainitut HD-digiboxit eivät ole tiettävästi Viasat-yhteensopivia;

AfterDawn Laitevertailu - HDTV-digiboksit satelliittivastaanottoon

Topfield TF-7700HDPVR
Humax HDCI-2000 HDTV
Reel Multimedia Reelbox RSX
Humax PR-HD 1000C HDTV
Humax PR-HD 1000

1224.2.2008 12:07

Viasatin urheilutarjonta on kuitenkin mielestäni surkeaa, lähinnä potkupalloa yms. joukkuelajeja. Monipuolisin urheilukanava olisi Eurosport, mutta Viasatin suunnitelmissa ei tiettävästi ole ottaa Eurosport-kanavaa valikoimiinsa ja Eurosportin hankkiminen muilta palveluntarjoajilta tulee turhan kalliiksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2008 @ 23:38

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto