AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-raylle myös Amazonin siunaus

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 20.2.2008 17:49 Kommentteja (2)

Blu-raylle myös Amazonin siunaus Toshiban ilmoitus lopettaa HD DVD:n tuki sai myös Amazon.comin reagoimaan muuttuneeseen tilanteeseen. Molempia teräväpiirtoformaatteja tukenut verkkokauppajätti ilmoitti tänään tarjoavansa jatkossakin molempia formaatteja, mutta suosittelee asiakkailleen Blu-rayta.
Amazon aikoo jatkossa ohjata kuluttajia oikean formaatin pariin mm. korostamalla Blu-ray-valikoiman näkyvyyttä verkkokaupassaan. Yhtiö tosin kertoo kuluttajien jo osittain päätyneen oikeaan ratkaisuun ilman avustustakin, sillä Blu-ray-elokuvien myynnin osuus kaikista teräväpiirtonimikkeistä nousi tammikuun aikana hieman reilusta puolesta reiluun kolmeen neljännekseen.

Tähän asti puolueettomana pysyneen Amazonin päätös korostaa Blu-rayta ei sinänsä ole suuri uutinen, mutta teräväpiirtoformaateista hämmennyksissä olevien kuluttajien ohjaaminen hyviin valintoihin on joka tapauksessa yritykseltä esimerkillistä toimintaa. Toivottavasti muutkin verkkokaupat ja jälleenmyyjät toimivat vastaavasti, myös Suomessa, kun tuskin mikään enää voi horjuttaa Blu-rayn asemaa teräväpiirtoformaattien ykkösenä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

120.2.2008 19:08

En kyllä tiedä mitä tähän sanoisi! HD DVD:tä kuopataan ja samalla nostetaan uutiseksi sitä miten jotkut kaupat kehottavat ostamaan blue raytä..

220.2.2008 21:44

Ja toinen asia on se, että miksei joku verkkokauppa tai vastaava myisi HD DVD:t pois, sen mitä on jäljellä. Eihän niitä varmaan enää uusia juuri markkinoille tule. Eli varastot tyhjiksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto