AfterDawn: IT-alan uutiset

Vmedialta optinen asema matkapuhelimiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.2.2008 19:25 Kommentteja (10)

Vmedialta optinen asema matkapuhelimiin Matkapuhelinten tallennusmedioina on käytetty pääsääntöisesti muistikortteja, mutta Mobile World Congress -tapahtuman yhteydessä Vmedia Research esitteli uutta optista Vmedia-formaattia, jota voi käyttää esim. kannettavissa mediasoittimissa, matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa.
Vmedia-formaatti perustuu sinisen laservalon avulla luettavaan optiseen levyyn, jonka halkaisija on 32 millimetriä. Levyille on tarkoitus tallentaa elokuvia, joiden video on pakattu H.264-koodekilla ja audio puolestaan AAC-koodekilla. Yksikerroksisen levyn tallennuskapasiteetti on noin gigatavun luokkaa, joten yhden elokuvan saa lisukkeineen (taustakuvat+soittoäänet) helposti tallennettua Vmedia-levylle, kun elokuva tallennetaan 576p-resoluutiolla.

Yrityksen on tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna kaksikerroksisia levyjä, joiden tallennuskapasiteetti on noin 2 gigatavua. Ensimmäiset Vmedia-asemat on jo toimitettu intialaisille matkapuhelinvalmistajille ja ensimmäisiä Vmedia-asemilla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille ensi vuoden puolella. Myöhemmin tarkoitus on tuoda markkinoille myös kirjoitettavia levyjä ja näille tallentavia asemia.

Vmedia-asemia ilmaantuu ensimmäisenä Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa myytäviin laitteisiin. Ensimmäisten laitteiden julkaisun yhteydessä pitäisi markkinoilla olla jo 40 Bollywood-elokuvaa. Yhden elokuvan hinnaksi on kaavailtu noin 5 dollaria.

Bollywood-elokuvien lisäksi jakeluun on tarkoitus saada Hollywood-elokuvia mm. Warnerin ja Sonyn studioilta, mutta toistaiseksi Vmedia Research ei ole tarkentanut muun maailman julkaisuaikatauluja tai mukava olevia elokuvastudioita. Yrityksen tarkoituksena on kuitenkin tuoda myyntiin noin 1 000 elokuvaa Vmedia-formaatissa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

115.2.2008 19:37

Ei luultavasti hirveän kätevä, mutta propsit elephants dream leffan käyttämisestä kuvassa. Elokuvahan on tehty kokonaan blenderillä ja on open sorsaa.
Tuosta tulee kyllä mieleen umd levyt, mutta vain isompina versioina.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.2.2008 @ 19:38

215.2.2008 19:43

Mitä ihmettä? :o
PSP:n elokuvat UMDllä olivat floppi, miksi tämä olisi parempi? 1Gt microSD maksaa kuluttajalle n. 9€. Lisäksi mekaaninenlaite kännykässä ei tule toimiaan.

315.2.2008 20:05

Ei sitten mitään järkeä!

415.2.2008 20:48

Seuraavaksi on tulossa pieni vhs nauhuri ulkoisena langallisena lisälaitteena?
Päädytäänkö grammarin käsinveivattaviin minimaalisiin savikiekkoihin vai ...

515.2.2008 20:53

Söpö :]

616.2.2008 10:18

Kuten edellä jo mainittiin, niin eikö UMD-leffojen kohtalosta opittu mitään. Kukaan ei ole valmis maksamaan elokuvaa moneen kertaan. Lisäksi aika on ajamassa fyysisten tallenteiden ohitse, varsinkin kannettavissa laitteissa, kuten varmaan jo huomataan esim. iTunesin suosiosta. Multimediamokkuloiden tallennuskapasiteetit ovat nykyään jo sen verran suuria, että laitteeseen tallentaa leffan jos toisenkin. Huono idea sanon minä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2008 @ 10:20

716.2.2008 11:03

Taas 1 lyhenne lisää muistettavaksi ja sekottamaan kuluttajien päitä.
Turha vempain, koska tajuttoman vaivalloista touhua pelleillä joidenkin pikkuisten kiekkojen kanssa ja varmasti hukkuisivat helposti.

Olisivat mielumminkin kehitelleet vaikka automaatin, jossa voisi tuota niiden 5$ maksua vastaan ladata muistikortilleen leffan :D

816.2.2008 15:15

Ei kiinnosta mikään kannettava elokuvasoitin...tai no, voihan sitä Blu-ray-soitintakin kantaa mukana :)

917.2.2008 3:56

Jos toi ei floppaa, niin puhelimista tulee nokia 3660 kokoisia.....

1019.2.2008 11:05

Huh, onpa typerä idea. Mikä pointti tässä oikein on? Flash-muistit ovat todennäköisesti halvempia, tallennuskapasiteetiltaan suurempia ja ennen kaikkea huomattavasti kätevämpiä. Lisäksi tuo asema lisää virrankulutusta. Kaikkea ne jaksaa yrittää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto