AfterDawn: IT-alan uutiset

Nvidia lupaa HD:ta puhelimiin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 11.2.2008 12:01 Kommentteja (8)

Nvidia lupaa HD:ta puhelimiin Piirivalmistaja Nvidia julkistaa tänään alkaneella Barcelonan kännykkämessuilla uutta teknologiaa, jonka avulla teräväpiirtovideo saadaan kännyköihin. Nvidian lupailee tulevan sovellusprosessorin toimittavan entistä useamman piirin tehtävää, eikä ainoastaan yritykselle tuttua grafiikkalaskentaa.
Grafiikkapiirivalmistaja tuo julki Barcelonassa järjestettävässä Mobile World Congress 2008 -tapahtumassa uuden APX 2500 -sovellusprosessorin, joka pystyy huokeasta alle 20 dollarin hinnasta huolimatta toistamaan mm. 720p-resoluutioista teräväpiirtovideota. Huokean hinnan lisäksi yritys kehuu piirin olevan myös virtapihi, jonka takia teräväpiirtokuvaa voisi katsoa jopa 10 tuntia ja musiikkia kuunnella 100 tuntia yhteen soittoon. APX 2500 sisältää myös tehokkaat rautatason ääni- ja videoprosessorit sekä 256kt L2-välimuistin.

APX 2500:ksi kutsuttu alusta kuulostaa kaikenpuolin hienolta tekniikalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että teräväpiirtotoistosta ei nykykännyköihin ole suurta iloa, sillä näyttö ei sitä esimerkiksi missään Nokian älypuhelimessa tue. Piiriä ei kuitenkaan ole tulossa ainakaan näillä näkymin Nokian Symbian-puhelimiin, sillä yritys tuo piirin ainoastaan Windows Mobile-alustalle.

Piiri nähdään ensimmäisenä todennäköisesti navigointilaitteissa ja mediasoittimissa vielä tämän vuoden puolella, ja ensi vuoden puolivälistä lähtien myös älypuhelimissa.

Nvidian lisäksi myös tukku muita yrityksiä esittelee parhaillaan MWC-messuilla uutuustuotteitaan. Mobiiliteknologiayritys CSR demonstroi eGPS (enhanced Global Positioning System) -navigointiteknologiaa joka on yrityksen mukaan huomattavasti parempi kuin Nokian käyttämä A-GPS (Assisted Global Positioning System). Sen luvataan paikantavan tarkasti ja nopeasti vaikka paikannus tapahtuisi katve alueella, kuten sisätiloissa.

HTC tuo puolestaan Eurooppaan uuden P3470-älypuhelimen, jossa on mm. kahden megapikselin kamera, microSD-korttipaikka, Bluetooth 2.0, sekä 2,8" kosketusnäyttö. Ennen Pharos -tuotenimeä kantanut puhelin irtoaa kaupoista 449 euron hintaan ja on saatavilla vielä tämän kuukauden aikana Englannissa, Ranskassa, Espanjassa, ja Hollannissa.Motorolakaan ei ole heittämässä pyyhettä kehään mobiilibisnesessä, sillä yritys tuo markkinoille uuden version DH01-mobiilitelevisiosta. Uusi tuote kantaa nimeä DH01n ja sisältää DVB-H-digivirittimen ja 4,3-tuuman näytön lisäksi uutuutena GPS-paikantimen.
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.2.2008 13:03

Mielenkiintoista, mikä on nokian vastaus tähän....no tuollainen on kyllä jo aika odotettua kun ajatellaan sitä tv:täkin jo kännyssä, tosin itse en ko laitetta tarvi mutta kuitenkin.

211.2.2008 14:04

Kuka ihme tarvitsee noin suuren resoluution mobiililaitteeseen?

Kuitenkin, jos "prosessori" on tosiaan noin virtapihi, olisi tuo hyvä myös pelkkään musiikin kuunteluun. Vai minkähänlaisella akulla tuo tulos saadaan?

311.2.2008 16:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
minkähänlaisella akulla tuo tulos saadaan?
varmaan ne tuota on autonakulla kokeillu, koska en usko että tuohon tulokseen normi puhelimen akulla pääsisi ;)

411.2.2008 17:23

No nyt puhutaan asiaa ;)

511.2.2008 17:40

mitä h**ttiä tekee kännykässä HD tason kuvaa purkavalla piirillä

611.2.2008 18:06

Koht tulee bluetooth blu-ray-asema et voi kattoo pujelimest blu-ray leffoi :D

711.2.2008 18:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
Koht tulee bluetooth blu-ray-asema et voi kattoo pujelimest blu-ray leffoi :D
mutta sitä odotellessa turvaudun ps3:en noissa blu-ray leffojen katsomisessa
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.2.2008 @ 18:12

Asus P8Z68-V PRO/G3|Gigabyte GTX 670 Windforce & *PhysX* Asus GTX 460 DiCU 1GB|Intel i7-2600K @ 4,4GHz + Noctua NH-D14 |Kingston 1333MHz 4GB*4= 16GB|Corsair HX1000W | Windows 7 Ultimate 64-Bit@PNY Professional 120GB|BenQ XL2420T|BitFenix Shinobi XL

812.2.2008 0:22

Tätähän on aina tarvittu puhelimiin HD tason videokuvaa...
Ois kyll ollu paljon parempi jos puhelimella ois pystyny toistaa fullhd videoita, ettei olis niin huono kuvanlaatu noinkin suuressa näytössä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto