AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 3 saa jälleen uuden suorittimen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.2.2008 07:52 Kommentteja (19)

PlayStation 3 saa jälleen uuden suorittimen IBM kertoi eilen San Fransiscossa järjestetyssä ISSCC-tapahtumassa tietoja uudesta PlayStation 3 -pelikonsolin vauhdittajasta, Cell BE -suorittimesta.
Nykyinen prosessori valmistetaan 65 nanometrin SOI-prosessilla. IBM kertoo kuitenkin siirtyvänsä jatkossa Cell BE -suorittimen valmistuksessa 45 nanometrin valmiustusprosessiin, jonka avulla on mahdollista valmistaa edullisempia, pienempiä ja ennen kaikkea tehopihimpiä suorittimia.

Prosessorin pinta-alan kerrotaan pienenevän uuden valmistusprosessin myötä 34 prosentilla ja tehontarpeen vähenevän jopa 40 prosentilla. Kyseessä ovat siis huimat säästöt niin valmistuskustannuksissa kuin käyttäjien sähkölaskuissakin.

Kuluttajille muutoksen uskotaan heijastuvan ainakin edullisempana hankintahintana, koska vähentyneen lämmöntuoton seurauksena suurta ja kallista jäähdytysjärjestlmää voidaan mitä luultavimmin pienentää. Toistaiseksi Sony ei ole kuitenkaan ilmoittanut alentavansa konsolin hintaa, mutta asiantuntijat odottavat kyseisen ilmoituksen tulevan jo lähiaikoina.Kuvassa nykyinen, 65 nanometrin valmistustekniikalla tuotettu Cell BE -suoritin.Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

18.2.2008 8:29

Heh, vähemmän tehoa .... vähemmän hintaa. Tuolla voidaan saada hintaa alemmas ja kustannus tehokkuutta. No ps3:n näkyy lähentelevän pc:tä koska uuttaa pukkaan kuten pc:lle tavaraa ja päivityksiä :p, joten konsolit ovat menettämässä etuaa ei päivitettävyydessä.

28.2.2008 8:42

Jos edelliseen postaukseen on uskominen, putoaa konsolin tehonkulutus n.135w->n.80W, mikä on mukavaa. Nyt luulisi jo muutenkin hiljaisesta konsolista tulevan lähes äänettömän, mikä on etenkin elokuvakäyttöä ajatellen pelkkää plussaa.

38.2.2008 8:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Heh, vähemmän tehoa .... vähemmän hintaa. Tuolla voidaan saada hintaa alemmas ja kustannus tehokkuutta. No ps3:n näkyy lähentelevän pc:tä koska uuttaa pukkaan kuten pc:lle tavaraa ja päivityksiä :p, joten konsolit ovat menettämässä etuaa ei päivitettävyydessä.

Pelattavuuteen tällä ei ole mitään vaikutusta, joten ei tilannetta voi edelleenkään verrata tietokoneisiin, sitäpaitsi konsoleita "päivitettiin" jo ps2:n aikakautena, ellei jopa ps1:n.

Tämä on tietysti plussaa, etenkin jos kaavailee pleikkaria blu-ray-soittimen virkaan. Ainoa etu "oikeissa" soittimissa kun on niiden äänettömyys (okei, tukevathan ne uusia ääniformaatteja hieman paremmin, mutta eiköhän se tuki pleikkaankin saada päivityksen muodossa).

48.2.2008 9:03

Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.

58.2.2008 11:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.
No tämäpä meni hienosti.

Hinta ja tehokulutus laskee. Ei paljoa enempää voi pyytää. Mites noi cell prossujen core määrät menee? Ovatko 1 vai 2 coresia? Vai kuinka paljon ytimiä löytyy?

68.2.2008 12:12

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.
No tämäpä meni hienosti.

Hinta ja tehokulutus laskee. Ei paljoa enempää voi pyytää. Mites noi cell prossujen core määrät menee? Ovatko 1 vai 2 coresia? Vai kuinka paljon ytimiä löytyy?
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wikipedia:

Cell-suorittimessa on yhdeksän 3,2 gigahertsin taajuudella käyvää RISC-pohjaista ydintä. Näistä ytimistä kahdeksan kappaletta on yksinkertaisempia signaalinkäsittelysuorittimia (SPE, Synergistic Processing Element) jotka hoitavat suuren osana laskennasta ja niitä ohjaa yksi yleiskäyttöinen pääprosessori, kaksisäikeinen POWER Processing Element eli PPE.

78.2.2008 13:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.
Sanoisin, että läppärit ovat erittäin hyödyllisiä esim. työmatkoilla jos käyttää video tykkiä havainnollistamiseen tms.

88.2.2008 13:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.
En nyt kyllä oikein ymmärrä, miten läppärit ovat kertakäyttötuotteita. Samalla tavallahan kaikki muutkin PC:t vanhenevat, sama määrä jätettä niistäkin tulee. Ennemmin se putkinäyttöjen vaihto litteään "koska mäkin haluun littunäytön ku muillakin on" on sitä turhuutta. Hyötikselle on nääs tuotu ihan ehjiä ja hyviä näyttöjä vain sen takia koska ovat perinteisiä putkinäyttöjä. No okei, läppäreissähän on tietysti nämä akut jotka ovat ongelmajätettä, mutta itselläkin on ollut sama akku alusta asti ja hyvin toimii edelleen, kestoa vieläkin 3h.

Muttamutta, itselläni on läppäri jo 2 vuotta vanha enkä kyllä näe mitään syytä vaihtaa sitä uudempaan, teho riittää "normaalikäyttöön" aivan hyvin ja muistia tässä oli jo uutena 2GB.

98.2.2008 14:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Jos SUV on joskus voittanut vuoden turhakkeen palkinnon, voisin sitä ehdottaa tänä vuonna konsolille. Konsolit ovat läppäreiden ohella pahimpia kertakäyttötuotteita mitä löytyy. Aivan järkyttävää ostaa laite, jonka tekniikka mahdollistaisi mitä tahansa, mutta valmistajan politiikka ja muu paska tekee siitä täysin ramman. PC on ja pysyy, sillä tekee kaiken.
Jep jep, hyvin oot perillä. Läppärit on turhaa. Pöytätietokoneen keskikulutus on 500 kWh vuodessa eli saman verran kuin jääkaappipakastimen. Kannettavan tietokoneen kulutus on keskimäärin 25 kWh vuodessa. Lisäks vie vähemmän tilaa ja voi ottaa helposti mukaan.

108.2.2008 15:43

onhan ne kannettavat ihan kivoja mutta pelaamiseen niistä ei ole jossei yli 3000 dollaria halua asiaan panostaa.

118.2.2008 16:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
onhan ne kannettavat ihan kivoja mutta pelaamiseen niistä ei ole jossei yli 3000 dollaria halua asiaan panostaa.
Heh heh hah. Jokaisella noin tonnin läppärillä jossa on erillinen näytönohjain pelaa käytännössä kaikkia yli vuoden ikäisiä pelejä (okei poikkeuksia on sekä koneissa että peleissä) Sitä paitsi reilun vuoden ikäiset pelit ovat halvempia (niitä saa alelaariesta).

Niin ja muuten: "Jokainen pelaamaton peli on uutuuspeli"

128.2.2008 22:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Jos edelliseen postaukseen on uskominen, putoaa konsolin tehonkulutus n.135w->n.80W, mikä on mukavaa. Nyt luulisi jo muutenkin hiljaisesta konsolista tulevan lähes äänettömän, mikä on etenkin elokuvakäyttöä ajatellen pelkkää plussaa.

Haloo hei, ainakin kun itse katselen elokuvia niin laitan äänet päälle. Ja yleensä niin kovalle et tuskin pleikasta lähtee niin paljon meteliä, että sen kuulis. Kai näköjään jotkut katselee ilman ääniä pikkurillit pystyssä kun pleikkariin on tullu joku kälynen prossu.

138.2.2008 23:14

Hinta saisikin vielä vähän tipahtaa, saattaisin itsekin ostaa pleikkarin BD/DVD-soittimeksi kunhan nyt joskus saa ensin uuden TV:n ostettua. 40Gb malli (= 65nm prossu) ovat kuulema jo aika hiljaisia, mutta eipä sekään haittaa yhtään jos vielä edelleen hiljenee.

149.2.2008 14:06

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Jos edelliseen postaukseen on uskominen, putoaa konsolin tehonkulutus n.135w->n.80W, mikä on mukavaa. Nyt luulisi jo muutenkin hiljaisesta konsolista tulevan lähes äänettömän, mikä on etenkin elokuvakäyttöä ajatellen pelkkää plussaa.

Haloo hei, ainakin kun itse katselen elokuvia niin laitan äänet päälle. Ja yleensä niin kovalle et tuskin pleikasta lähtee niin paljon meteliä, että sen kuulis. Kai näköjään jotkut katselee ilman ääniä pikkurillit pystyssä kun pleikkariin on tullu joku kälynen prossu.

Elokuvissa on yleensä joissain väleissä täysin äänettömiäkin kohtauksia (jos siis katsoo muitakin kuin aivottomia toimintaleffoja), jolloin pienikin tuulettimen hurina häiritsee jos se kuuluu sohvalle asti. On äärimmäisen ärsyttävää, kun vahvistin, telkkari ja muut laitteet ovat käytännössä äänettömiä, niin pleikkari on laitteiston heikoin lenkki järjettömällä hurinallaan. Sitäpaitsi elokuvia voi katsella myös yöaikaan, jolloin on ajateltava kanssa-asujia / naapureita: ääniä ei voi laittaa niin kovalle että tuulettimen ujelluksen saisi sillä peitettyä.

159.2.2008 15:20

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Jos edelliseen postaukseen on uskominen, putoaa konsolin tehonkulutus n.135w->n.80W, mikä on mukavaa. Nyt luulisi jo muutenkin hiljaisesta konsolista tulevan lähes äänettömän, mikä on etenkin elokuvakäyttöä ajatellen pelkkää plussaa.

Haloo hei, ainakin kun itse katselen elokuvia niin laitan äänet päälle. Ja yleensä niin kovalle et tuskin pleikasta lähtee niin paljon meteliä, että sen kuulis. Kai näköjään jotkut katselee ilman ääniä pikkurillit pystyssä kun pleikkariin on tullu joku kälynen prossu.

Elokuvissa on yleensä joissain väleissä täysin äänettömiäkin kohtauksia (jos siis katsoo muitakin kuin aivottomia toimintaleffoja), jolloin pienikin tuulettimen hurina häiritsee jos se kuuluu sohvalle asti. On äärimmäisen ärsyttävää, kun vahvistin, telkkari ja muut laitteet ovat käytännössä äänettömiä, niin pleikkari on laitteiston heikoin lenkki järjettömällä hurinallaan. Sitäpaitsi elokuvia voi katsella myös yöaikaan, jolloin on ajateltava kanssa-asujia / naapureita: ääniä ei voi laittaa niin kovalle että tuulettimen ujelluksen saisi sillä peitettyä.
Täysin samaa mieltä sellasta surinaa pitää. Tosin vanha xbox 360 piti vielä kovempaa!

1610.2.2008 17:00
kartsa220
Inactive

miksi välittää surinasta???? eikö pelien toimivuus ole tärkempää??
kyllä elokuviakin voi katsoa vaikka kuuluu pieni surina mutta jos tahtoo surinan pois niin eikö voi pistää ääntä isommalle...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2008 @ 17:02

1710.2.2008 23:43

Ei niissä elokuvissakaan koko aikaa joka kanavasta täydellä voimakuudella sitä ääntä tykitetä ulos

1817.2.2008 19:04

Ja on se nyt niin kauheeta jos HIFISTELIJÖIDEN korvaan kantautuu jotain vähän epämääräistä, sydämen tykytyskin kuuluu elokuvan hiljaisessa kohdassa kovempaa kuin hiljaisen PS3:n. Joten aivan turha enää tästä mölistä! piste

1929.2.2008 18:17
kartsa220
Inactive

katotaanko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto