AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben mainostulot jakoon myös Euroopassa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.2.2008 16:43 Kommentteja (3)

YouTuben mainostulot jakoon myös Euroopassa YouTuben brittikäyttäjät voivat kohta tienata rahaa videoillaan. YouTube on laajentamassa ulkomaille kokeiluaan, joka tuo osan mainostuloista suosittujen videoiden tekijöille. Yhdysvalloissa jo käynnissä oleva kokeilu laajenee ensimmäisenä Isoon-Britanniaan.
YouTuben mukaan osa yhdysvaltalaisista tuubaajista ansaitsee videoillaan jo tuhansia dollareita kuussa YouTube Partner -kumppanuusohjelman kautta. Tulojen suuruus riippuu luonnollisesti videoiden määrästä ja siitä, kuinka paljon niitä on katseltu.

Kumppanuusohjelmassa mukana olevat saavat osansa mainostuloista, joita heidän videoidensa yhteydessä näytettävistä mainoksista kertyy. BBC kertoo, ettei yksityiskohtaista tietoa järjestelystä ole saatavilla, mutta tuhansia dollareita kuussa ansaitsevien videoita on katsottu yli miljoona kertaa.

BBC: tietojen mukaan pisimpään mukana olleiden ja suosituimpien kumppanuusohjelman "tähtien" videoiden katselusta muodostuu jo huomattava osa sivuston liikenteestä. Esimerkkejä näistä tähdistä ovat laulaja/sanoittaja Tay Zonday, sanaseppo hotofwords sekä koomikot apauledtv ja peteandbrian. Esimerksi Tay Zondayn laulu Chocolate Rain on viihdyttänyt jo reilua 14 miljoonaa katsojaa, poikinut yli 1 000 videovastausta ja vienyt artistin juhlistamaan YouTuben tilaisuuksia aina Kanadaa ja Saksaa myöten.

Brittein saarten valloituksen jälkeen YouTube toivoo saavansa kumppanuusohjelmansa jalkeille mahdollisimman pian myös Manner-Euroopassa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.2.2008 20:40

Hyvä että tulee eurooppaankin tuo, mutta metacafen systeemi on huomattavasti parempi ja toimii joka maassa...

24.2.2008 21:08

toivottavasti tämä ei johda siihen että kaikki videot täytetään mainoksilla, dollareiden toivossa.

35.2.2008 9:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tapsa12:
toivottavasti tämä ei johda siihen että kaikki videot täytetään mainoksilla, dollareiden toivossa.
En ole varma, mutta luulen että luulet että videoihin tulee mainoksia. Tästähän ei ole kyse, vaan youtubessa muualla sivulla on mainoksia, ei itse videossa.

Hyvä, että homma laajenee muuallekin kuin US and A:han.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto