AfterDawn: IT-alan uutiset

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 31.1.2008 07:37 Kommentteja (3)

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja? Investointipankki Piper Jaffrayn Apple-analyytikko Gene Munster uskoo Applen tuovan markkinoille lisää WLAN-yhteydellä varustettuja, pienempiä musiikkisoittimia.
iPod touchin uskotaan olevan esikuvana uusille soittimille. Munsterin julkaisemassa raportissa käsiteltiin Applen viimeisen vuosineljänneksen tuloksia, jotka paljastivat, että iPod-soittimien valmistusmäärien kasvu oli vuositasolla pienempi kuin ennen. Munster uskookin, että uusien halvempien, pienempien ja vielä innovatiivisempien soittimien julkaisu parantaisi markkinoiden kasvua entisestään.

"Jotta Apple pysyy iPodin markkinaosuuden kasvattamisessa edellisten vuosien tasolla, uskomme, että yritys tulee esittelemään halvempia ja innovatiivisia iPod-soittimia, jotka on varustettu WLAN- ja kosketusnäyttöominaisuuksilla", Gene Munster kirjoittaa. Vaikka iPod-soittimien markkinat eivät kasvanetkaan aivan edellisten vuosien vauhdilla, on Apple säilyttänyt selvän johtonsa kannettavien mediasoittimien saralla.

Jaffrayn analyytikon mukaan iPod touch on paljon muutakin, kuin kosketusnäytöllinen musiikkisoitin. Laitteesta ei oteta vain vielä kaikkea irti. "Jos olet esimerkiksi matkalla Starbucksiin, voisit tilata juoman valmiiksi iPodillasi, maksaa sen suoraan iTunes-tililtäsi tai luottokortillasi ja noutaa sen jonottamatta ja odottamatta vaihtorahoja", Munster visioi.

Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta. Hän uskoisi tämän poistavan nykyiset flash-muistien kapasiteetti- ja hintaongelmat.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.1.2008 11:56

Itselläni tuo ensimmäisen generaation Nano alkaa vedellä viimeisiään, ja olisi tosiaan hienoa saada uusi halvempikosketusnäytöllinen iPod.

Eli jaa uudelle kosketusnäytölliselle iPodille!

231.1.2008 16:03

Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.

331.1.2008 19:29

Lainaus:
Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.
Kaveri varmaan meinasi, että se tulisi virallisesti siihen ipodiin se ominaisuus. Jolloin paljon suurempi porukka saattaa sitä käyttää kuin pieni marginaaliryhmä, jotka tietävät näistä jutuista jotain. Tietenkin, vaikka se olisikin sisällytetty soittimeen, se vaatisi jonkunlaista tietoa asiasta. Ainakin suurempi osa porukasta kiinnostuisi hommasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto