AfterDawn: IT-alan uutiset

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 31.1.2008 07:37 Kommentteja (3)

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja? Investointipankki Piper Jaffrayn Apple-analyytikko Gene Munster uskoo Applen tuovan markkinoille lisää WLAN-yhteydellä varustettuja, pienempiä musiikkisoittimia.
iPod touchin uskotaan olevan esikuvana uusille soittimille. Munsterin julkaisemassa raportissa käsiteltiin Applen viimeisen vuosineljänneksen tuloksia, jotka paljastivat, että iPod-soittimien valmistusmäärien kasvu oli vuositasolla pienempi kuin ennen. Munster uskookin, että uusien halvempien, pienempien ja vielä innovatiivisempien soittimien julkaisu parantaisi markkinoiden kasvua entisestään.

"Jotta Apple pysyy iPodin markkinaosuuden kasvattamisessa edellisten vuosien tasolla, uskomme, että yritys tulee esittelemään halvempia ja innovatiivisia iPod-soittimia, jotka on varustettu WLAN- ja kosketusnäyttöominaisuuksilla", Gene Munster kirjoittaa. Vaikka iPod-soittimien markkinat eivät kasvanetkaan aivan edellisten vuosien vauhdilla, on Apple säilyttänyt selvän johtonsa kannettavien mediasoittimien saralla.

Jaffrayn analyytikon mukaan iPod touch on paljon muutakin, kuin kosketusnäytöllinen musiikkisoitin. Laitteesta ei oteta vain vielä kaikkea irti. "Jos olet esimerkiksi matkalla Starbucksiin, voisit tilata juoman valmiiksi iPodillasi, maksaa sen suoraan iTunes-tililtäsi tai luottokortillasi ja noutaa sen jonottamatta ja odottamatta vaihtorahoja", Munster visioi.

Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta. Hän uskoisi tämän poistavan nykyiset flash-muistien kapasiteetti- ja hintaongelmat.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.1.2008 11:56

Itselläni tuo ensimmäisen generaation Nano alkaa vedellä viimeisiään, ja olisi tosiaan hienoa saada uusi halvempikosketusnäytöllinen iPod.

Eli jaa uudelle kosketusnäytölliselle iPodille!

231.1.2008 16:03

Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.

331.1.2008 19:29

Lainaus:
Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.
Kaveri varmaan meinasi, että se tulisi virallisesti siihen ipodiin se ominaisuus. Jolloin paljon suurempi porukka saattaa sitä käyttää kuin pieni marginaaliryhmä, jotka tietävät näistä jutuista jotain. Tietenkin, vaikka se olisikin sisällytetty soittimeen, se vaatisi jonkunlaista tietoa asiasta. Ainakin suurempi osa porukasta kiinnostuisi hommasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto