AfterDawn: IT-alan uutiset

U2-manageri syyttää palveluntarjoajia piratismista

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.1.2008 07:54 Kommentteja (13)

U2-manageri syyttää palveluntarjoajia piratismista Musiikkiyhtye U2:sen manageri Paul McGuinness kertoi Cannesissa järjestettävässä Midem-konferenssissa laittomien tiedostonjakajien hyötyvän artistien kustannuksella. McGuinnessin kerrotaan ottaneen yhteyttä internet-palveluntarjoajiin, joiden pitäisi hänen mielestään laittaa jakajat kuriin ja pitää musiikintekijät kiinni leivässä.
"Jos lehtenne mainostaisi varastettuja autoja, käsittelisi varastetuista autoista saatua rahaa ja toimittaisi autoja asiakkaille näkyvästi, poliisi olisi hetkessä koputtamassa oveenne", McGuinness tilitti.

"Palveluntarjoajat toimivat täysin samalla tavalla, mutta he kertovat, etteivät voi tehdä asialle mitään. Jos varastat kannettavan tietokoneen kaupasta tai et maksa laskujasi, sinut jäljitetään ja nitistetään hetkessä."

Paul McGuinness uskoo muusikoiden pudonneen eräänlaiseen palkkakuoppaan. "Musiikkibisneksessä liikkuu suuria määriä rahaa, mutta artistit ovat alkaneet jäädä ilman omaa osaansa", hän valittelee. Hänen mielestään palveluntarjoajien pitäisi jakaa voittonsa muusikoiden kanssa. "Ehdotan palveluntarjoajille kahta asiaa: suojelkaa musiikkia ja tehkää jalo ele jakamalla suuret voittonne muidenkin kanssa", hän sanoi.

"Heidän pitäisi antaa rahojen lisäksi myös osa nerokkuudestaan. Meidän täytyy hävetä heitä. He ovat syöneet liian pitkään meidän astiasta", hän kertoi. Haukuilta ei jäänyt paitsi edes musiikkiyhtiöt eivätkä mediasoitinvalmistajat. Musiikkiyhtiöt ovat hukanneet hänen mielestään mahdollisuutensa piratismin vastaisessa taistelussa. Soitinvalmistajia hän sen sijaan arvosteli kopioinnin mahdollistavien asemien valmistuksesta.

Paul McGuinnessin kerrotaan olevan pääomistajia U2:n hallintoyhtiössä, joka teki voittoa viime vuonna noin 7,7 miljoonaa euroa.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

130.1.2008 7:58

Heh..onkohan 3:s porsche jäänyt saamatta kun tulot ovat tippuneet...eihän se nyt operaatoreiden vika ole, kuten ei autokauppojenkaan jos kännissä törttöilet..

230.1.2008 8:09

Lainaus:
Soitinvalmistajia hän sen sijaan arvosteli kopioinnin mahdollistavien asemien valmistuksesta.
Äijä taitaa olla hieman vajaaälyinen. Mitenhän oltaisiin voitu välttää kopioinnin mahdollistavien asemien valmistaminen?

330.1.2008 8:14

"Musiikkibisneksessä liikkuu suuria määriä rahaa, mutta artistit ovat alkaneet jäädä ilman omaa osaansa"

Eikös managerin tehtävä ole vastata siitä, että artisti saa oman osansa? Tosisin sanoen, McGuinnes ei ole tehnyt omaa työtään hyvin ja nyt hän haluaa syyttää siitä muita.

Sinänsä tuossa ei ole mitään uutta.. näin ihmiset toimivat yleensäkin.

430.1.2008 8:28

Paljon ääntä, mutta hyvin vähän ymmärrystä...

530.1.2008 9:52

Lainaus:
Jos lehtenne mainostaisi varastettuja autoja, käsittelisi varastetuista autoista saatua rahaa ja toimittaisi autoja asiakkaille näkyvästi, poliisi olisi hetkessä koputtamassa oveenne
pikemminkin kopioituja autoja

630.1.2008 10:16

Lainaus:
Hänen mielestään palveluntarjoajien pitäisi jakaa voittonsa muusikoiden kanssa. Soitinvalmistajia hän sen sijaan arvosteli kopioinnin mahdollistavien asemien valmistuksesta.
Onkohan herra käynyt perhetilalla sammuttamassa janonsa ennen konferenssia?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.1.2008 @ 10:17

730.1.2008 10:27

Äijähän tuntuu olevan aika hyvin ajan hermolla :d

830.1.2008 11:02

On siinäkin yks saatanan Robin Hood liikkeellä

930.1.2008 11:56

Lainaus:

"Jos lehtenne mainostaisi varastettuja autoja, käsittelisi varastetuista autoista saatua rahaa ja toimittaisi autoja asiakkaille näkyvästi, poliisi olisi hetkessä koputtamassa oveenne", McGuinness tilitti.

"Palveluntarjoajat toimivat täysin samalla tavalla, mutta he kertovat, etteivät voi tehdä asialle mitään. Jos varastat kannettavan tietokoneen kaupasta tai et maksa laskujasi, sinut jäljitetään ja nitistetään hetkessä."

Ihan kuin fyysisen tuotteen varastamisella olisi mitään tekemistä biisien latailun kanssa.

Lainaus:
Hänen mielestään palveluntarjoajien pitäisi jakaa voittonsa muusikoiden kanssa. Soitinvalmistajia hän sen sijaan arvosteli kopioinnin mahdollistavien asemien valmistuksesta.
Kas kun ei vielä syytellyt kaapeleiden valmistajia, joiden kaapelien läpi asemilla kopioidut biisit menevät.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.1.2008 @ 12:02

1030.1.2008 12:24
Henull
Inactive

Ottas herra ny eka ne dollarinkuvalasit päästä ja alkais seuraamaan enemmän tutkimuksia ku mielikuvituksensatuotetta..

Lainaus:
McGuinnessin kerrotaan ottaneen yhteyttä internet-palveluntarjoajiin, joiden pitäisi hänen mielestään laittaa jakajat kuriin ja pitää musiikintekijät kiinni leivässä.
Jo on herralla perkeleen kallista leipää jos eivät hallintoyhtiön pojat tuolla 7,7 miljoonalla eurolla syödä henno.

Lainaus:
Musiikkiyhtye U2:sen manageri Paul McGuinness kertoi Cannesissa järjestettävässä Midem-konferenssissa laittomien tiedostonjakajien hyötyvän artistien kustannuksella.
Hyötyvän? Kuinkahan moni edelleen jättäisi ostamatta valtaosan kuuntelemastaan musiikkista ja katselemistaan elokuvista jos sitä ei saisi ilmaiseksi netistä? Tiedän lähipiiristänikin jo satoja ihmisiä jotka lataavat biisejä vain tutustuakseen kyseisiin random-bändeihin. Esimerkkinä tapaus "Keijo" (Nimi muutettu): Keijo latas mainitsemattomalta trackerilta Hidden in Eternityn levyn On the Ninth day, rakastui bändiin ja otti samantien yhteyttä bändiin heidän nettisivujensa kautta, ja tilasi levyn suoraan yhtyeeltä, ilman välikäsiä. Tappiota 0e , Voittoa 10e (-levyntuotantohinta).

Tapaus "Raili" (nimi muutettu): Raili selaili imdb:tä ja bongasi komean näyttelijän Stuart Townsendin. Raili latasi etukäteen elokuvan Shade, totesi elokuvan olevan loistava ja Stuart Townsendin vielä loistavempi. Raili pisti samantien siltä istumalta tilaukseen Elokuvat Shade, Queen of the Damned, Shooting fish ja The Best man.

Tappiota 0e, voittoa n. 50e (voitto nyt meni sitte minne meni).

Sitten on tietenkin näitä tapauksia että kuullaan jostain elokuvasta, esim tuore Hitman elokuva, niin risteäviä mielipiteitä, että ei viitsitä 0e budjetista lohkaista miinukselle että pääsisi sitä katsomaan, ja sitten kun se on ladattuna ja katsottuna todetaan että elokuva oli niin täyttä kuraa että ei siitä olisi edes kannattanut maksaa, niin kuraa että se ei täytä katsoneen henkilön mielestä nimikettä Teos. Sama tietenkin musiikkipuolella, tarkistetaan artistin uusi levy, jos se on hyvä, ostetaan, jos hirveätä kuraa, ei sitä viitsi pitää edes koneella. "Kuuntele sämplet iTunesista eläkä wareta syntinen turjake!" Juh, 16bittistä monotonista piipperimusaa josta ei tunnista mikä biisi kyseessä edes on. \o/ Rupeisivat myymään FLAC tason musiikkia ilman viruksia ynnämuita drm paskeita ni vois alkaa taas vaihteeks kuuntelemaan muutaki ku radiota..

1130.1.2008 16:16

Henull taisikin kirjottaa kaiken oleellisen warettajien maailmasta. itselläkin on kavereita jotka lataavat elokuvia, mutta silti omistavat myös DVD versioita...itse käytän samaa metodia peleissä, jos peli on hyvä ostan sen tod. näk. xboxille, jos ei pelaan waretettua versiota sen aikaa kun jaksaa. ja luontoa säästyy kun ei tule turhaa tuotantoa :)

1230.1.2008 16:54

poistettu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 19:36

1330.1.2008 17:32

Tol jannul on kyl Ruuvit löysällä. Jos tolle linjalle lähdetään niin silloinhan kaikki transistori valmistajia myöten on syyllisiä nettipiratismiin. Transistoreja käytetään laitteissa mitkä ylipäätään mahdollistaa koko nettiin pääsyn. Ja jos se ei vielä riitä, niin kuunnellaan hetki historain lehtien havinaa ja aletaan niitä syyttämään ketkä alunperin kehitti koko internetin prototyypin.

Niin toi varastetun tavaran mainostaminen kyl vähän ontuu. Periaatteessa lehdissä ei ole varastetusta tavarasta myynti-ilmotuksia, mutta miten sitten todellisuudessa. Eikä kaikki fyysisten esineiden varkauksia saada selvitettyä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto