AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI jakaa ilmaista musiikkia NY Daily News -lehden tilaajille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.1.2008 14:47

EMI jakaa ilmaista musiikkia NY Daily News -lehden tilaajille Viime vuonna muusikkona ja laulajana tunnetun Prince uutta Planet Earth -albumia jaettiin ilmaiseksi Mail on Sunday -lehden mukana ja nyt EMI on päätynyt hieman vastaavaan kokeiluun Yhdysvalloissa. EMI jakaa yhteistyössä NY Daily News -lehden kanssa latauskoodeja, jotka oikeuttavat kolmen ilmaisen musiikkikappaleen lataamiseen.
Latauskoodin sisältäviä NY Daily News -lehtiä jaelleen lehden tilaajille tämän ja ensi viikon sunnuntaina. Kuluttajat voivat valita haluamiaan kappaleita 120 000 kappaleen valikoimasta, johon kuuluu myös Ringo Starrin uusi It's Love -kappale, jota ei voi vielä hankkia muualta.

Kappaleet ladataan koodien avulla NY Daily Newsin sivustolta ja kuluttaja saa kappaleet itselleen MP3-tiedostoina, joten DRM-suojauksia ei kuluttajille tarjota.

NY Daily News -lehti maksaa EMI:lle korvauksia ladatuista kappaleista ja rahat ohjataan niille artisteille, joiden kappaleita voi ladata kampanjan myötä. Kumpikaan osapuoli ei ole paljastanut yhteistyön taloudellista arvoa. Tällä hetkellä NY Daily Newsin sunnuntainumeroa tilaa noin 726 000 henkilöä, joten yhteensä lehtien mukana jaetaan latausoikeuksia noin neljään miljoonaan musiikkikappaleeseen.

EMI:n Ronn Werre oli mielissään yhteistyöstä, jonka avulla kuluttajat voivat helposti tutustua EMI:n musiikilliseen tarjontaan. Werre uskoo kampanjan osoittavan kuluttajille kuinka helppoa digitaalisen musiikin hankinta voi olla.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto