AfterDawn: IT-alan uutiset

Gartner uskoo Blu-rayn vievän koko potin jo tänä vuonna

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 29.1.2008 07:41 Kommentteja (1)

Gartner uskoo Blu-rayn vievän koko potin jo tänä vuonna Blu-ray- ja HD DVD -teräväpiirtoformaattien välinen sota sai jälleen lisää vettä myllyynsä tutkimusyhtiö Gartnerin julkaistua mielipiteensä kisan voittajasta. Gartner ennustaa Blu-rayn voittavan formaattisodan vielä tämän vuoden puolella.
Juuri viime viikolla elokuvayhtiö Universalin pomo povasi HD DVD -formaatin tulleen markkinoille jäädäkseen. Gartner ei kuitenkaan usko tähän, vaan ennustaa Blu-rayn vievän koko potin, ja nopeasti.

Toshiban HD DVD -soittimien hinnanalennukset eivät Gartnerin mukaan pitkitä sodan ratkeamista juurikaan. "Gartner uskoo, että Toshiban hinnanalennukset voivat jatkaa HD DVD:n elämää hieman, mutta rajoitettu määrä elokuvanimikkeitä tulee aiheuttamaan formaatille liian isot vauriot", kertoo Hiroyuki Shimizu Gartnerista.

"Uskomme, että 2008-vuoden loppuun mennessä Blu-ray tulee olemaan kuluttajamarkkinoiden voittaja ja sota tulee olemaan tällöin ohi", Shimizu julistaa.

Tällä hetkellä Blu-ray-formaatin takana on viisi seitsemästä suuresta elokuvastudiosta. Tämä tulee olemaan Gartnerin mukaan se ratkaiseva asia, joka kääntää voiton juurikin Blu-raylle. Vain Paramount ja Universal ovat ainoastaan HD DVD:n puolella.


Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.1.2008 7:58

Jutussa on pointtia. Ja eipä hinnan alennuksilla myyminen ole tuottoisaa puuhaa. HD-DVD-soittimia pitäisi saada hinnan alennusten aikaan myytyä huomattavia määriä, jotta formaatilla olisi mahdollisuudet selvitä. Jos taas HD-DVD-soittimia joudutaan myymään kovinkaan kauaa alennuksella pärjätäkseen kilpailussa, alkaa taloudelliset tappiot varmasti nakertaa tukijoita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto