AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony kutisti Blu-ray-laserin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 28.1.2008 11:45 Kommentteja (4)

Sony kutisti  Blu-ray-laserin Sony on onnistunut merkittävästi kutistamaan Blu-ray-asemien luku- ja kirjoitustekniikkaa. Uusi sinilasermoduuli on ainoastaan 3 millimetriä paksu, ja lisäksi sen valmistus on aiempaa edullisempaa. Etenkin kustannussäästöt ovat tervetulleita Blu-ray-tekniikan tukijoille, kun formaatti on ottanut teräväpiirtokisassa niskalenkin HD DVD.:stä.
Sen lisäksi että uusi piiri on aiempaa halvempi valmistaa, on se myös ominaisuuksiltaan kehittynyt. Laser osaa lukea kaksikerroslevyjä aiempaa varmemmin ja ymmärtää myös levyjä, joiden valmistuksessa on käytetty orgaanista pinnoitetta. Orgaanisesti pinnoitettuja levyjä voidaan valmistaa nykyisillä DVD-tuotantolinjoilla, mikä luo säästöjä tuotantolinjoille.

Sony kehitti uuden version lasermoduulistaan yhteistyössä japanilaisen Nichian kanssa. Sonyn haaveissa on ottaa teknologia jo tänä vuonna käyttöön 9,5 millimetrin Blu-ray-asemissa, joita käytetään kannettavissa tietokoneissa.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

128.1.2008 13:44

Hyvä että tuotteita kehitetään. Kehitys olisi varmasti vauhdikkaampaa, mikäli kaikki tukisivat yhtä ja samaa formaattia. Tuo mahdollinen hinnan alenus on kuluttajalle kyllä hyvä juttu. Jospa alkaisi soittimet mennä enemmänkin kaupaksi.

228.1.2008 16:34

kyllähän nyt kilpailutilanteessa kehitys on aina vauhdikkaampaa :D

328.1.2008 19:35

Täytyy kompata edellistä, eiköhän se ole just kilpailu mikä kehitystä edistää, mitä parempaa tuotetta tekee itse niin sitä todennäköisemmin kuluttajat ostaa sun kamaa eikä kaverin. *alusta saakka blurayn kelkassa, ja nyt 5 vuode jälkee alkaa jo hymyilyttää*

429.1.2008 19:48

Niin, voihan sitä kilpailla samassa sarjassa ja samalla formaatilla. Mutta jos kilpailu keskittyy vain ja ainoastaan yhteen formaattiin, eikä useisiin, luulisi kehityksen olevan nopeampaa. Ei kilpailu ole aina formaattien välistä vaan myös valmistajien välistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto