AfterDawn: IT-alan uutiset

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.1.2008 23:54 Kommentteja (3)

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa Saksassa oikeudellinen taistelu suositun RapidShare-tiedostonjakopalvelun ja tekijänoikeusjärjestö GEMA:n (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) välillä on nyt päättynyt GEMA:n voittoon.
Düsseldorfilaisen oikeusistuimen mukaan RapidShare on vastuussa palvelun kautta tapahtuvista tekijänoikeusrikoksista, koska palvelua käytetään pääasiassa tekijänoikeudella suojatun materiaalin laittomaan levitykseen. RapidShare hyötyy myös tästä toiminnasta taloudellisesti, jonka vuoksi oikeus päätyi tuomitsemaan jutun GEMA:n hyväksi.

Päätöksen myötä RapidSharen kautta tapahtuvat tekijänoikeusloukkaukset ovat siis jatkossa RapidSharen vastuulla, joka käytännössä hankaloittaa palvelun pyörittämistä huomattavasti. Jos RapidShare haluaa jatkaa toimintaansa Sakassa, on se myös taattava ettei palvelun kautta voida rikkoa tekijänoikeuksia, joka on käytännössä mahdotonta.

RapidShare ei ole vielä ilmoittanut miten se aikoo reagoida oikeuden päätökseen. RapidSharen kansainvälinen toiminta jatkunee kuitenkin normaalisti, vaikka yrityksen toiminta alkoikin alun perin Saksasta, koska toimintaa johdetaan tällä hetkellä Sveitsistä käsin.

Oikeuden antama päätöksen myötä myös muut Saksassa toimivat tiedostonjakopalvelut voivat joutua GEMA:n tulilinjalle samojen syiden perusteella. Musiikki- ja videopalveluista tutut suodatustekniikat saattavat pian olla arkipäivää myös Saksassa toimivissa tiedostonjakopalveluissa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.1.2008 0:06

No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

227.1.2008 0:12
Crilles
Inactive

Jaahas.. siinäki sittenki näin..:!!!

327.1.2008 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaska551:
No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

En nyt niinkään sanoisi. Rapidsharesta tulee täysillä, kun muualta raskailta flashs sivulta 20kb/s luokkaa. Ja se premiumikin on halpa, verratttuna muihin palveluihin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
2 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto