AfterDawn: IT-alan uutiset

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.1.2008 23:54 Kommentteja (3)

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa Saksassa oikeudellinen taistelu suositun RapidShare-tiedostonjakopalvelun ja tekijänoikeusjärjestö GEMA:n (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) välillä on nyt päättynyt GEMA:n voittoon.
Düsseldorfilaisen oikeusistuimen mukaan RapidShare on vastuussa palvelun kautta tapahtuvista tekijänoikeusrikoksista, koska palvelua käytetään pääasiassa tekijänoikeudella suojatun materiaalin laittomaan levitykseen. RapidShare hyötyy myös tästä toiminnasta taloudellisesti, jonka vuoksi oikeus päätyi tuomitsemaan jutun GEMA:n hyväksi.

Päätöksen myötä RapidSharen kautta tapahtuvat tekijänoikeusloukkaukset ovat siis jatkossa RapidSharen vastuulla, joka käytännössä hankaloittaa palvelun pyörittämistä huomattavasti. Jos RapidShare haluaa jatkaa toimintaansa Sakassa, on se myös taattava ettei palvelun kautta voida rikkoa tekijänoikeuksia, joka on käytännössä mahdotonta.

RapidShare ei ole vielä ilmoittanut miten se aikoo reagoida oikeuden päätökseen. RapidSharen kansainvälinen toiminta jatkunee kuitenkin normaalisti, vaikka yrityksen toiminta alkoikin alun perin Saksasta, koska toimintaa johdetaan tällä hetkellä Sveitsistä käsin.

Oikeuden antama päätöksen myötä myös muut Saksassa toimivat tiedostonjakopalvelut voivat joutua GEMA:n tulilinjalle samojen syiden perusteella. Musiikki- ja videopalveluista tutut suodatustekniikat saattavat pian olla arkipäivää myös Saksassa toimivissa tiedostonjakopalveluissa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.1.2008 0:06

No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

227.1.2008 0:12
Crilles
Inactive

Jaahas.. siinäki sittenki näin..:!!!

327.1.2008 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaska551:
No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

En nyt niinkään sanoisi. Rapidsharesta tulee täysillä, kun muualta raskailta flashs sivulta 20kb/s luokkaa. Ja se premiumikin on halpa, verratttuna muihin palveluihin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto