AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube taas avoinna turkkilaisille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.1.2008 17:09 Kommentteja (15)

YouTube taas avoinna turkkilaisille Turkkilaiset pääsevät jälleen YouTube-sivustolle, kun oikeuden määräyksestä viikko sitten asetettu ">esto on purettu. Ankaralainen tuomioistuin käski estää pääsyn YouTubeen, kun palvelusta löytyi maan kantaisää loukkaavaa materiaalia.
Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, onko loukkaavat videot nyt poistettu palvelusta. Oikeuden määräyksestä eston toimeenpannutta puhelinyhtiö Turk Telekomia ei ole tavoitettu kommentointia varten, eikä myöskään YouTube ole kommentoinut tilannetta.

Kyseessä oli jo toinen kerta, kun Turkissa estettiin pääsy YouTubeen samasta syystä. Vuoden 2007 maaliskuussa YouTube oli suljettuna turkkilaisilta kaksi päivää, kunnes loukkkaavina pidetyt videot poistettiin palvelusta. Maassa on kiellettyä loukata maan perustajana pidettyä Mustafa Kemal Ataturkia, joka kuoli jo 70 vuotta sitten. EU-jäsenyyttä hakevaa Turkkia on kritisoitu laajasti maan heikosta sananvapaudesta.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

125.1.2008 17:46

Hiton keilaa kansaa.

225.1.2008 19:08

Luulempa (vielä kerran; _luulempa_), että turkissa nuoret tuskailevat asian kanssa. Kunhan konservatiivit tippuvat hautaan, niin säännökset muuttuvat (toivottavasti).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2008 @ 19:09

325.1.2008 20:35

Tuskin,kyllä siellä niin nationalisteja ollaan että tuskin ikinä saavuttaa länttä.Kuuluu juuri niihin maihin missä ei oikeastaan ole muuta tekemistä ,kuin hillua mielenosoituksissa ja syyttää länttä kaikista ongelmista.Jos maassa olisi asiat kohdillaan,niin tuskin euroopassa olisi miljoonia turkkilaisia tällä hetkellä ja lisää on tulossa.

425.1.2008 21:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Tuskin,kyllä siellä niin nationalisteja ollaan että tuskin ikinä saavuttaa länttä.Kuuluu juuri niihin maihin missä ei oikeastaan ole muuta tekemistä ,kuin hillua mielenosoituksissa ja syyttää länttä kaikista ongelmista.Jos maassa olisi asiat kohdillaan,niin tuskin euroopassa olisi miljoonia turkkilaisia tällä hetkellä ja lisää on tulossa.

Rajotas vähäsen tota sormen osottelua. Ei Suomikaan aina ole tällänen ollut. Ilman EU:ta ei Suomi olisi tällä tasolla. Ei täälläkään oltasi iloisia, jos Mannerheimia tai kumppaneita haukuttaisi videolla jonka kuka tahansa voi katsoa milloin tahansa.

Ei tuon kiellon läpi pääsy vaikeaa ole. Proxyfoxy tai vastaava lienee tarpeeksi tuollaisen kiellon kiertämiseen.

525.1.2008 21:42

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Tuskin,kyllä siellä niin nationalisteja ollaan että tuskin ikinä saavuttaa länttä.Kuuluu juuri niihin maihin missä ei oikeastaan ole muuta tekemistä ,kuin hillua mielenosoituksissa ja syyttää länttä kaikista ongelmista.Jos maassa olisi asiat kohdillaan,niin tuskin euroopassa olisi miljoonia turkkilaisia tällä hetkellä ja lisää on tulossa.

Rajotas vähäsen tota sormen osottelua. Ei Suomikaan aina ole tällänen ollut. Ilman EU:ta ei Suomi olisi tällä tasolla. Ei täälläkään oltasi iloisia, jos Mannerheimia tai kumppaneita haukuttaisi videolla jonka kuka tahansa voi katsoa milloin tahansa.

Ei tuon kiellon läpi pääsy vaikeaa ole. Proxyfoxy tai vastaava lienee tarpeeksi tuollaisen kiellon kiertämiseen.
Ei me kyllä ainakaan eu:n avulla tähän tilaan olla päästy..

625.1.2008 23:07

On mielestäni erittäin huonoa esimerkkiä Youtubelta, jos menevät poistamaan jotain materiaalia jos se loukkaa jotain ukkoa, joka ei ole edes elossa.

Miksi helvetissä muualla maailmassa pitäisi kumartaa Turkille? Ei tämä mitään laitonta materiaalia ole niissä maissa, jossa Youtuben palvelimet sijaitsevat. Noudatettakoon sen maan lakia, jossa toimitaan ja pyrittäköön sitäkin muuttamaan jos se ei palvele perusoikeuksia.

725.1.2008 23:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joker_:
On mielestäni erittäin huonoa esimerkkiä Youtubelta, jos menevät poistamaan jotain materiaalia jos se loukkaa jotain ukkoa, joka ei ole edes elossa.

Miksi helvetissä muualla maailmassa pitäisi kumartaa Turkille? Ei tämä mitään laitonta materiaalia ole niissä maissa, jossa Youtuben palvelimet sijaitsevat. Noudatettakoon sen maan lakia, jossa toimitaan ja pyrittäköön sitäkin muuttamaan jos se ei palvele perusoikeuksia.
Siitähän ei ole tietoa, onko videot nyt poistettu YouTubesta, voisi olettaa, että ei ole, jos YouTuben äijillä on tarpeeksi munaa vastustaa Pohjois-Koreaa vastaavissa tapauksissa, niin tuskin se alkaa Turkkiakaan hyvitellä.

Mun mielestä maalla, jossa sananvapaus on tuolla asteella, ei ole mitään asiaa EU:iin. Toki siellä on paljon muutakin poskellaan, joten ei se pelkästään tästä ole kiinni.

826.1.2008 0:36

Lainaus:
Ei me kyllä ainakaan eu:n avulla tähän tilaan olla päästy..
Lueppas vähä historiaa.. 90- luvulle asti Suomi Neuvostoliiton etupiiriä EY- hakemus/EU:hun pääsy liitti Suomen länteen - kuten nyt ajettelet Turkista jälkeenjääneenä maana

926.1.2008 0:42

Lainaus:
Lainaus:
Ei me kyllä ainakaan eu:n avulla tähän tilaan olla päästy..
Lueppas vähä historiaa.. 90- luvulle asti Suomi Neuvostoliiton etupiiriä EY- hakemus/EU:hun pääsy liitti Suomen länteen - kuten nyt ajettelet Turkista jälkeenjääneenä maana
Historiaakin lukematta tiiän, että Suomi ei tarvinnut EU:ta tukemaan sananvapauttaan, vai väitätkö, ettei Kekkosta saanut kritisoida hänen hallintokaudellaan. Toki Venäjältä tuli vähän paineita, mutta niinhän sitä nykyäänkin kauhistellaan, kun joku menee hölöttämään "...Russia, Russia, Russia."

EDIT: Ja jos et usko, että Turkissa naisen asema on huonompi kuin Suomessa koskaan niin älä. Eikä Suomesta tarvinnut paeta ulkomaille, muuten kuin sodan aikana, ja tällöinkin monet palasivat takaisin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2008 @ 00:46

1026.1.2008 18:48

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Ei me kyllä ainakaan eu:n avulla tähän tilaan olla päästy..
Lueppas vähä historiaa.. 90- luvulle asti Suomi Neuvostoliiton etupiiriä EY- hakemus/EU:hun pääsy liitti Suomen länteen - kuten nyt ajettelet Turkista jälkeenjääneenä maana
Historiaakin lukematta tiiän, että Suomi ei tarvinnut EU:ta tukemaan sananvapauttaan, vai väitätkö, ettei Kekkosta saanut kritisoida hänen hallintokaudellaan. Toki Venäjältä tuli vähän paineita, mutta niinhän sitä nykyäänkin kauhistellaan, kun joku menee hölöttämään "...Russia, Russia, Russia."
EDIT: Ja jos et usko, että Turkissa naisen asema on huonompi kuin Suomessa koskaan niin älä. Eikä Suomesta tarvinnut paeta ulkomaille, muuten kuin sodan aikana, ja tällöinkin monet palasivat takaisin.

Historiaa innokkaimmin tulkitsevat ne, jotka koulussa saavat tyydyttäviä historiasta ja eivät ole ko. aikana eläneet :D
Ei suotta tuomita Turkkilaisia, jos maassa ei ole vakaa tilanne, niin on kaikkien kannalta parempi jos sananvapautta vähän rajoitetaan.

1126.1.2008 19:26

Hahahahah toki sanan vapautta rajoittamalla ja ihmisten oikeuksia polkemalla maa nousuun :).Juuri tuollaisten myötäilijöiden ja paskahousujen takia miljoonat ihmiset ovat kuolleet maailman historiassa.Sananvapaus on niin voimakas juttu että Kiina ja muut "sivistys maat" pelkäävät sitä kuollakseen ja syystä.Nythän myös tänne eurooppaan ajetaan pikkuhiljaa erilaisia kieltoja milloin mihinkin asiaan vedoten.Turkki on maa missä historiassa ja nykyäänkin tehdään asioita mistä ei missään nimessä pidä olla hiljaa.


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

1226.1.2008 23:35
Gagadu
Inactive

rÄTTIPÄÄT tURKKILAISETR,,JOTKA NAISIA ALISTAA silppoo lapsia
joita ei eu/lait koske niin tuollainen roskasakki joutaa kaukaisimpaan periferiaan ei koskaa mihinkää EU:hun.Lainaus:
Lainaus:
Ei me kyllä ainakaan eu:n avulla tähän tilaan olla päästy..
Lueppas vähä historiaa.. 90- luvulle asti Suomi Neuvostoliiton etupiiriä EY- hakemus/EU:hun pääsy liitti Suomen länteen - kuten nyt ajettelet Turkista jälkeenjääneenä maana

1328.1.2008 18:11

vertaatte turkkia ja suomea? :D ja suomi EU:n ansiosta tässä tilassa? ei ei ja EI,raattis tossa jo suurimmat selittikin mutta kyllä turkissa turkkilainen nainen on arvokas ku kasa paskaa,ja sitä kohdellaan paut samalla tavalla,ja mitä tohon youtube hässäkkään tulee ni onhan toi kyllä naurettavaa toi että turkin kaltasessa EU:hun pyrkivässä maassa on moista sensuuria ja kuitenkin samalla puhuvat sananvapaudesta.mutta kuten tossa jo joku sanokin että esmes kiinassa toi sananvapauden tavoittelu kyllä tuo sulle sedät ovelle,hilut kinttuihin ja keskiaikaista kidutusta 24/7 pari viikkoa ni opit toisin ajattelemaan!

p.s kebabit on hyviä

1431.1.2008 22:26
pezkuu
Inactive

koht ne ei pääse ollenkaan sinne

153.2.2008 20:38

Kyseisen kiellon aiheuttivat nettivideot Mustafa Kemal Ataturkin seksuaalisesta suuntautumisesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto