AfterDawn: IT-alan uutiset

Australiassa piraattikauppa tuottaa huumeitakin enemmän

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 24.1.2008 09:35 Kommentteja (32)

Australiassa piraattikauppa tuottaa huumeitakin enemmän Melbournen poliisi kertoo tehneensä suuren piraattitakavarikon, jossa takavarikoitiin huimat 400 000 laitonta tallennetta. Heidän mukaansa pirattitallenteiden myynti ja salakuljetus on niin hyvää bisnestä, että jotkut siirtyvät huumausainesalakuljetuksesta piraattikauppaan.
Australian poliisit ratsasivat Melbournessa tiistaina kaksi omakotitaloa, joita oli käytetty piraattilevyjen myyntiin. Ratsiassa pidätettiin ja asetettiin syytteeseen kaksi henkilöä, noin 40-vuotias mies ja noin 40-vuotias nainen.

Noin 400 000 DVD-, CD- ja PlayStation-levyn lisäksi takavarikossa löydettiin pieni määrä huumeita ja rahaa noin 10 000 Australian dollarin edestä. 100 tallentavalla asemalla poltettu piraattimateriaali täytti poliisin mukaan kaksi pakettiautoa.

"He valmistivat levyjä 12 sentillä ja myivät niitä kuuden euron kappalehinnalla. He tekivät levyillä selvää voittoa", kertoo Terry Purton poliisista.

Purtonin mukaan poliisi ratsasi samat paikat viime marraskuussa, jonka takia he olivat ällistyneitä siitä, että samaa paikkaa käytettiin taas piraattitallenteiden myyntiin. Hän kertoi naapureiden hätääntyneen lisääntyneestä liikenteestä talojen ympärillä, jonka takia he uskoivat asukkaiden harjoittavan huumausainemyyntiä.

"He uskoivat sisään ja ulos kulkevan väkijoukon ostavan heiltä huumeita. Myymällä näitä DVD-levyjä he kuitenkin käärivät huumebisnestäkin suuremmat voitot", Purton arvioi.

"Tällainen toiminta on järjestäytynyttä rikollisuutta ja sillä on haitallinen vaikutus yhteiskuntaan, paikallisiin elokuvakauppoihin ja elokuvateollisuuteen."

Terry Purtonin mukaan laittomien levyjen valmistajat ovat nostaneet viime aikoina piraattilevyjen tuotannon ja itse levyjen laatua.

Myyjät tekivät levyjen myynnillä vuodessa voittoa poliisin mukaan jopa yli seitsemän miljoonaa euroa.


Edellinen Seuraava  

32 kommenttia

124.1.2008 10:05

Onneksi ei haise tippaakaan propaganda tässä uutisessa, ihan niinkuin joku maksaisi poltetusta levystä 6 euroa ilman kansia.
400000*6= 2,4miljoonaa, siitä pois levyjen hinta, niin myyntituloja olisi kertynyt 2352000, eli yli 7 miljoonan voittoon olisi tarvinnut myydä yli 1200000 levyä! Aika kovat lukemat jos ajattelee, että Kaapo Kenguru ostaa vuodessa keskimäärin 30 levyä heiltä, niin vuodessa pihassa olisi käynyt 40000 Kaapoa.
Missähän lie rahat, jos käteistä ei ollut kuin 10k :P
Ja ei kai aussit ihan niin pölkkyjä ole, ettei osaa "ilmaiseksi" verkosta warettaa, tuskin tuolla kaksikolla on ainoa nettiyhteys koko maanosassa.

224.1.2008 10:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Onneksi ei haise tippaakaan propaganda tässä uutisessa, ihan niinkuin joku maksaisi poltetusta levystä 6 euroa ilman kansia.

Mistä tiedät, tuliko kannet mukaan?

324.1.2008 10:34

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Onneksi ei haise tippaakaan propaganda tässä uutisessa, ihan niinkuin joku maksaisi poltetusta levystä 6 euroa ilman kansia.

Mistä tiedät, tuliko kannet mukaan?

Avaa silmät ja katso kuvaa.
Sitä paitsi kannet nostavat kustannuksia=kate pienenee

424.1.2008 11:40

Lainaus:
"He valmistivat levyjä 12 sentillä ja myivät niitä kuuden euron kappalehinnalla. He tekivät levyillä selvää voittoa", kertoo Terry Purton poliisista.
Ei se levytehtaassa printtaaminen paljon kalliimpaa ole vaikka kannetkin tulisi mukaan. Sitten levyt myydään vielä kalliimmalla. Siinä sitä voittoa tehdään. Ja lopulta kun myynti alkaa laskea niin firmojen pomoja alkaa kovastikin harmittaa, kun tileille ei enää olekaan samanlaisia miljoonavirtoja, kuin huippuaikoina.

524.1.2008 11:50
SotaOrava
Inactive

"He valmistivat levyjä 12 sentillä ja myivät niitä kuuden euron kappalehinnalla. He tekivät levyillä selvää voittoa", kertoo Terry Purton poliisista.

Aivan loistava lause :D:D

Minun voisi olla

"He valmistavat levyjä 4c:llä ja myyvät niitä 20-5000euron kappalehintaan. He tekevät levyillä selvää voittoa!"

624.1.2008 12:18

Lainaus:

Avaa silmät ja katso kuvaa.
Sitä paitsi kannet nostavat kustannuksia=kate pienenee
Mitähän ihmeellistä tässä nyt on? Se nyt on yksinkertainen fakta, että noi myy. Kannet tuo pari senttiä lisää hintaa? Vai luuletko tosissasi, että suurissa määrissä (tuhansissa) kannet/kuoret tulee maksamaan euroja/kpl?

Edittinä sen verta, että toi 12 senttiä per levy kuulostaa aika korkealta kustannukselta kun neljään senttiin saa Suomessakin monistettua levyn jos ottaa 100kpl satsin ja tohon kuuluu väritulostus levylle. Ainakin joskus tulin tolleen laskenneeksi.

Tietysti noilla on omat vermeet, mutta sitäkin suuremmalla syyllä hinta on alempi kun itse monistamisesta ei sinänsä tarvii ottaa voittoa, koska omat vehkeet.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2008 @ 12:32

724.1.2008 12:45

Myisivät huumeita, niin levyfirmatkin pysyisivät tyytyväisinä..

824.1.2008 13:19

Kunnon mafia siirtyy pian levy-bisnekseen....huumeista kiinnijääminen pienempi ja tuottokin ihan kohtuullinen :-p.

No kiinni saivat jäädäkkin, hyvät ovat katteet ajatelkaas levyfirmoja vielä paremmat katteet....

924.1.2008 14:46

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 19:37

1024.1.2008 15:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Kunnon mafia siirtyy pian levy-bisnekseen....huumeista kiinnijääminen pienempi ja tuottokin ihan kohtuullinen :-p.

No kiinni saivat jäädäkkin, hyvät ovat katteet ajatelkaas levyfirmoja vielä paremmat katteet....
Voi voi kun ei taas pienet aivonne oikeen tuppaa raksuttamaan. Nämä levyjen myyjät tekevät levyt, myyvät ne ja ottavat kaiken mitä siitä saavat. Kun julkaisija myy levyjä niin heidän pitää jakaa homma useampaan osaan. Ensinnäkin iso osa menee itse pelin tekijöillä/tekijä firmalle, toinen suuri osa on pelin/elokuvan markkinointi, kuljetuskaan ei ole ilmaista ja vielä kaikenlisäksi itse myyjät haluavat tuotteesta osansa. Eli pointtini on se ettei julkaisija saa sitä koko 49,83e ( ESIMERKKI! ) mitä sen levyn myynti "kate" on verrattuna levyn valmistamiseen.

Tää on sitä piratismia johon poliisin tulisi puuttua ei Pekka Pulliaisen 10 waretettuun albumiin.

1124.1.2008 17:00

Lainaus:
Tää on sitä piratismia johon poliisin tulisi puuttua ei Pekka Pulliaisen 10 waretettuun albumiin.
Totta, tuo on melkeistään ainoa ala, joka todella syö levytellisuutta ja studioita, ei warettaminen.

1224.1.2008 17:16

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Kunnon mafia siirtyy pian levy-bisnekseen....huumeista kiinnijääminen pienempi ja tuottokin ihan kohtuullinen :-p.

No kiinni saivat jäädäkkin, hyvät ovat katteet ajatelkaas levyfirmoja vielä paremmat katteet....
Voi voi kun ei taas pienet aivonne oikeen tuppaa raksuttamaan. Nämä levyjen myyjät tekevät levyt, myyvät ne ja ottavat kaiken mitä siitä saavat. Kun julkaisija myy levyjä niin heidän pitää jakaa homma useampaan osaan. Ensinnäkin iso osa menee itse pelin tekijöillä/tekijä firmalle, toinen suuri osa on pelin/elokuvan markkinointi, kuljetuskaan ei ole ilmaista ja vielä kaikenlisäksi itse myyjät haluavat tuotteesta osansa. Eli pointtini on se ettei julkaisija saa sitä koko 49,83e ( ESIMERKKI! ) mitä sen levyn myynti "kate" on verrattuna levyn valmistamiseen.

Tää on sitä piratismia johon poliisin tulisi puuttua ei Pekka Pulliaisen 10 waretettuun albumiin.

Tottakai täytyy tekijän saada korvaus, kuten myös myyjä....mutta edelleen se hintalappu on aika tyly, eikö vain?

1324.1.2008 17:36

Lainaus:

Tottakai täytyy tekijän saada korvaus, kuten myös myyjä....mutta edelleen se hintalappu on aika tyly, eikö vain?
Mutta etkö nyt kerta kaikkiaan tajua pointtia? Välikäsien, verotuksien, rahtien ja sen tapasten juttujen kautta tuo hinta nyt kertakaikkiaan on vain tuo.

Kyllähän minusta autotkin maksaa aika tylysti vaikka tiedän, että itse raaka-aine ei sinänsä paljoa maksa. Mutta siinä välissä on muutama "mafia", jotka on ottanut yksinoikeudekseen vetää suoraan välistä itselleen.

1424.1.2008 18:08

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:07

1524.1.2008 18:08

Lainaus:
Tottakai täytyy tekijän saada korvaus, kuten myös myyjä....mutta edelleen se hintalappu on aika tyly, eikö vain?
Kyllä hinta on isohko, mutta muista että useimmat pelit vaativat noin 2 vuoden kehityksen niin kyllä siinä ajassa ehtii tullakkin kuluja.

Itse jaan warettamisen kahteen kategoriaan, palvelu ja tuote. Palveluun kuuluu musiikki ja elokuvat, molempia myydään tuotteena, mutta itsen maksaisin vain palvelusta eli konsertista ja teatteri käynnistä. Tuotteeseen kuuluvat pelit joille levyn myyminen on ainut tulonlähde ( poislukien kk maksulliset pelit joita ei voi edes periaatteessa warettaa ).

Tästä tulenkin siihen johtopäätökseen että jos haluan "palvelun" bitteinä eli cd- ja dvd-levyt niin miulummin warettaisin ne ja käyttäisin sillä säästämäni rahat itse palveluun. Valitettavasti tuote katogoriassa ei ole palvelu mahdollisuutta joten maksan dvd-levyistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2008 @ 18:10

1624.1.2008 18:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
mahtaako esim. elokuvan hinta olla olla ihan se mikä se on, sillä niitä myydään kyllä normaalihinnalla n25 € kappale, mutta myydään niitä lopulta vielä 5 €:lla (halvimmat 1.95) kappalekin voitolla. m

Elokuva yhtiö ilmeisesti sanelee hinnan, millä elokuvaa milloinkin myydään. Otetaan alussa 25 eur niiltä hölmöiltä, jotka maksaa ja tiputetaan hintaa pikkuhiljaa. Ei elokuvia myydä tappiolla koskaan. Se ei ole kai kannattavaa. Toki lippujen ja elokuvien hintoihin vaikuttaa yhtiöiden ohella esim näyttelijöiden yms. älyttömät palkat,
Ihan miten vain. Minä kyllä kauppaa itsekkin tehneenä tiedän sen tosiasian, että loput eristä myydään vaikka sitten tappiolla kuin jätetään nurkkiin pyörimään. Sama kaava toistuu ihan muissakin tuotteissa, jonka varmaan itsekkin olet huomannut?

1724.1.2008 18:29

Ymmärrän pointtinne, tottahan toki kauppa ottaa omansa se on selvä, kuten kuljetusfirmat, mainostajat jne....

Mutta sama levy saattaa maksaa juuri 21€ ja toisessa taas 16 € ja kolmas myy 6.90€...suuri ero eikö.

Joskus tässä juttelin( nimeltä mainitsematon) artistin kanssa joka on tehnyt musaa jo yli 35-vuotta keskusteltiin ja oli sitä mieltä että juuri riaan:n kaltaiset yritykset ovat hyviä, mutta suurin osa heistä ovat unohtaneet kenelle työskentelevät, kuten osa levy-firmoistakin, jos laulaja vaikka päättäsi tehdä cd-levyn ja julkaista sen omalla sivulla juuri myytäväksi vaikka 6€ menisi tasan kaupaksi, kuin juuri levy-yhtiöiden kustantama 21€, samasta levystä siis. Pois ovat kuljetus, mainos yms kulut. Hänen mukaansa mainos+kuljetuskustannukset ovat levystä n.10%, muut n.10% ja artisti n. 20%, joten mitä levy-yhtiö ottaa? noin 50% ja se 10% jää riaa ja kump...no ymmärätte mitä ajan takaa, en kannata piratismia missään muodossa, tosin itsekkin olen kopiointiin syyllistynyt (vhs, kasetti) aikana, nyt vanhenmmiten työssäkäyvänä ostan ne jos tarvis.
Eli korvaus täytyy työstä saada, oli se sitten mitätahansa.

1824.1.2008 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Ymmärrän pointtinne, tottahan toki kauppa ottaa omansa se on selvä, kuten kuljetusfirmat, mainostajat jne....

Mutta sama levy saattaa maksaa juuri 21€ ja toisessa taas 16 € ja kolmas myy 6.90€...suuri ero eikö.
Se on sitä markkinataloutta, jossa kauppias saa valita millä hintaa saa myydä. Kyllähän se kinkkukin maksaa eri summia eri kaupoissa, samaten se autokin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Joskus tässä juttelin( nimeltä mainitsematon) artistin kanssa joka on tehnyt musaa jo yli 35-vuotta keskusteltiin ja oli sitä mieltä että juuri riaan:n kaltaiset yritykset ovat hyviä, mutta suurin osa heistä ovat unohtaneet kenelle työskentelevät, kuten osa levy-firmoistakin, jos laulaja vaikka päättäsi tehdä cd-levyn ja julkaista sen omalla sivulla juuri myytäväksi vaikka 6€ menisi tasan kaupaksi, kuin juuri levy-yhtiöiden kustantama 21€, samasta levystä siis. Pois ovat kuljetus, mainos yms kulut. Hänen mukaansa mainos+kuljetuskustannukset ovat levystä n.10%, muut n.10% ja artisti n. 20%, joten mitä levy-yhtiö ottaa? noin 50% ja se 10% jää riaa ja kump...no ymmärätte mitä ajan takaa, en kannata piratismia missään muodossa, tosin itsekkin olen kopiointiin syyllistynyt (vhs, kasetti) aikana, nyt vanhenmmiten työssäkäyvänä ostan ne jos tarvis.
Eli korvaus täytyy työstä saada, oli se sitten mitätahansa.
Tässä kohtaa unohdetaan se tosiasia, että musikkohan voi itse kustantaa levynsä ja myydä miten lystää levynsä, mutta jos se käyttää kustantajaa (Joka ottaa oikeudet materiaaliin), niin se pelaa kustantajan pillin mukaan, ei omansa.

1924.1.2008 18:48

"Tässä kohtaa unohdetaan se tosiasia, että musikkohan voi itse kustantaa levynsä ja myydä miten lystää levynsä, mutta jos se käyttää kustantajaa (Joka ottaa oikeudet materiaaliin), niin se pelaa kustantajan pillin mukaan, ei omansa."


Aivan, ja ne kustantajat eivät muista kuka sen musan tekee jolle kuuluisi se kunnnon korvaus...no bisnes on bisnestä.

2024.1.2008 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Aivan, ja ne kustantajat eivät muista kuka sen musan tekee jolle kuuluisi se kunnnon korvaus...no bisnes on bisnestä.
Miksi niiden se pitäisi muistaa? Musiikin tekijä antaa oikeudet tekeleestään kustantajille sillä ehdolla, että markkinointi pelaa ja saavat siinä siivellä levyistä korvausta plus saavat mainetta, jolla saa helpommin kerättyä yleisöä keikoille.

Tietysti jollei kiinnosta, niin tekijä voi yhtä hyvin kustantaa itse levynsä ja markkinointinsa. Kaikki on ihan itsestä kiini.

Moni muusikko/bändi tekeekin ennen pitkää oman kustantamon, jonka kautta kustantaa omansa ja jossain tilanteissa muidenkin levyt. Tai kun nimi on jo valmiiksi brändätty ja muuttunut suosituksi, niin sopimukset muuttuvat sitten sen mukaan kustantajan kanssa.

Ihan samahan se on esim. kirjojen suhteen. Luuletko, että niistäkään sen kummemmin sitä rahaa kehkeytyy itse kirjoittajalle? Hintahan niissäkin on samaa luokkaa, ellei kovempaa, riippuen millainen kirja on kyseessä.

2124.1.2008 21:50
Gagadu
Inactive

Lainaus:
Lainaus:

Avaa silmät ja katso kuvaa.
Sitä paitsi kannet nostavat kustannuksia=kate pienenee
Mitähän ihmeellistä tässä nyt on? Se nyt on yksinkertainen fakta, että noi myy. Kannet tuo pari senttiä lisää hintaa? Vai luuletko tosissasi, että suurissa määrissä (tuhansissa) kannet/kuoret tulee maksamaan euroja/kpl?

Väitteesi jostakin 4,centistä on täyttä (fuulaa) näytät olevan
mielikuvituksesi pienessä maailmassa,,tai jos olen väärässä niin laitappa nimiä kehiin ( 4,centtiä ) kpl.
joten lopeta tuollainen paskan jauhaminen.

Edittinä sen verta, että toi 12 senttiä per levy kuulostaa aika korkealta kustannukselta kun neljään senttiin saa Suomessakin monistettua levyn jos ottaa 100kpl satsin ja tohon kuuluu väritulostus levylle. Ainakin joskus tulin tolleen laskenneeksi.

Tietysti noilla on omat vermeet, mutta sitäkin suuremmalla syyllä hinta on alempi kun itse monistamisesta ei sinänsä tarvii ottaa voittoa, koska omat vehkeet.

2224.1.2008 22:07

Lainaus:

Väitteesi jostakin 4,centistä on täyttä (fuulaa) näytät olevan
mielikuvituksesi pienessä maailmassa,,tai jos olen väärässä niin laitappa nimiä kehiin ( 4,centtiä ) kpl.
joten lopeta tuollainen paskan jauhaminen.

Yhtä hyvin voin todeta, että laitappa "nimiä kehiin" ja teilaa väitteeni .

Ja opetele nyt hyvä ihminen edes nämä lainaukset tehdä. Ensin katsoin, että Gagadu on vain lämpimikseen kopsinut minun tekstini quote-tagien väliin, kunnes tajusinkin, että sielähän oli jotain piipitystä seassa.

2324.1.2008 23:54

Onneksi ei oo menny taas off-topiciksi :P
Alkuperäinen väite, että vuodessa pari tyyppiä myisi omakotitalostansa yli miljoona poltettua levyä, on täysin puppua.
Eri asia on jos tehtaassa painaisi hopealevyille ja täydellisien kansien kanssa myisi. Ja jos kerran itse kopioitujen levyjen myynti on tuottoisampaa kuin huumeiden myynti, niin sinnehän kannattaisi perustaa laajakaistayhteyksiä tarjoava operaattori pikapikaa, koska poliisin mukaan australia on maailman ainoa maa, jossa kukaan tavallinen pulliainen ei osaa käyttää tiedostonjako-ohjelmia...

2425.1.2008 10:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Onneksi ei oo menny taas off-topiciksi :P
Alkuperäinen väite, että vuodessa pari tyyppiä myisi omakotitalostansa yli miljoona poltettua levyä, on täysin puppua.
Eri asia on jos tehtaassa painaisi hopealevyille ja täydellisien kansien kanssa myisi. Ja jos kerran itse kopioitujen levyjen myynti on tuottoisampaa kuin huumeiden myynti, niin sinnehän kannattaisi perustaa laajakaistayhteyksiä tarjoava operaattori pikapikaa, koska poliisin mukaan australia on maailman ainoa maa, jossa kukaan tavallinen pulliainen ei osaa käyttää tiedostonjako-ohjelmia...
Uutinenhan ei kerro miten laaja levikki heillä on ollut. Nuohan ovat voineet myydä levyjään muihinkin maihin. Uutisessahan hieman sivuutetaankin salakuljetusta, joka yleensä tarkoittaa rajojen ylitystä.

Näin ollen miljoona levyä ei sinänsä kuulosta mitenkään mahdottomalta, kun ottaa huomioon, että nythän ei puhuta jostain yksittäisestä materiaalista, vaan kaikesta materiaalista mitä levyille voi änkeä.

2525.1.2008 14:28

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Onneksi ei oo menny taas off-topiciksi :P
Alkuperäinen väite, että vuodessa pari tyyppiä myisi omakotitalostansa yli miljoona poltettua levyä, on täysin puppua.
Eri asia on jos tehtaassa painaisi hopealevyille ja täydellisien kansien kanssa myisi. Ja jos kerran itse kopioitujen levyjen myynti on tuottoisampaa kuin huumeiden myynti, niin sinnehän kannattaisi perustaa laajakaistayhteyksiä tarjoava operaattori pikapikaa, koska poliisin mukaan australia on maailman ainoa maa, jossa kukaan tavallinen pulliainen ei osaa käyttää tiedostonjako-ohjelmia...
Uutinenhan ei kerro miten laaja levikki heillä on ollut. Nuohan ovat voineet myydä levyjään muihinkin maihin. Uutisessahan hieman sivuutetaankin salakuljetusta, joka yleensä tarkoittaa rajojen ylitystä.

Näin ollen miljoona levyä ei sinänsä kuulosta mitenkään mahdottomalta, kun ottaa huomioon, että nythän ei puhuta jostain yksittäisestä materiaalista, vaan kaikesta materiaalista mitä levyille voi änkeä.

No herää jo, kaksi ihmistä ei kansainvälistä piraattiketjua pyöritä ja poliisit ei iskisi laajaan ketjuun ja pidättäisi vaan kahta ihmista.
Ja kun mietit salakuljetuksen tuomia kustannuksia, niin aina vaan enemmän tarvii myydä levyjä, että tuo voitto toteutuu. Ostaisitko itse poltetun levyn 6 eurolla? ei varmaan moni muukaan tänä päivänä...

2625.1.2008 15:03

Lainaus:

No herää jo, kaksi ihmistä ei kansainvälistä piraattiketjua pyöritä ja poliisit ei iskisi laajaan ketjuun ja pidättäisi vaan kahta ihmista.
Ja kun mietit salakuljetuksen tuomia kustannuksia, niin aina vaan enemmän tarvii myydä levyjä, että tuo voitto toteutuu. Ostaisitko itse poltetun levyn 6 eurolla? ei varmaan moni muukaan tänä päivänä...
Ja miksei voisi pyörittää?

Mitä tulee kuuden euron levyyn, niin kenties en itse, etkä sinä, mutta joku voi ostaakkin. Etenkin kun asiaa pitää miettiä kansainvälisesti. Ei kaikki elä länsimaisen sivistyksen kehdossa nopeat kaistat käytössä. Eihän se piraattikauppa muuten pelais Aasiassakaan.

2725.1.2008 16:41

Lainaus:
Lainaus:

No herää jo, kaksi ihmistä ei kansainvälistä piraattiketjua pyöritä ja poliisit ei iskisi laajaan ketjuun ja pidättäisi vaan kahta ihmista.
Ja kun mietit salakuljetuksen tuomia kustannuksia, niin aina vaan enemmän tarvii myydä levyjä, että tuo voitto toteutuu. Ostaisitko itse poltetun levyn 6 eurolla? ei varmaan moni muukaan tänä päivänä...
Ja miksei voisi pyörittää?

Mitä tulee kuuden euron levyyn, niin kenties en itse, etkä sinä, mutta joku voi ostaakkin. Etenkin kun asiaa pitää miettiä kansainvälisesti. Ei kaikki elä länsimaisen sivistyksen kehdossa nopeat kaistat käytössä. Eihän se piraattikauppa muuten pelais Aasiassakaan.

Pakkorako päteä? 2 ihmisen kansainvälinen organisaatio, joka myy kiinaan 6 euron levyjä, tai muihin lähimaihin, joissa kukaan muu ei ole ymmärtänyt myydä halvemmalla noita levyjä varsinkin tulotasot huomioon ottaen?
Jos käytössä oli 100 tallentavaa asemaa, niin tuon 1,2miljoonan levyn tekeminen vaatisi jokaisella asemalla 1,5levyä tunnissa 365 päivää vuodessa. Tarrojen yms härpäkkeen printtaus, kotelointi, myynti, lähetys, mainostus irlin ohella ei ole edes fyysisesti mahdollista kahden ihmisen voimin...

2825.1.2008 17:19

Lainaus:

Pakkorako päteä? 2 ihmisen kansainvälinen organisaatio, joka myy kiinaan 6 euron levyjä, tai muihin lähimaihin, joissa kukaan muu ei ole ymmärtänyt myydä halvemmalla noita levyjä varsinkin tulotasot huomioon ottaen?
Jos käytössä oli 100 tallentavaa asemaa, niin tuon 1,2miljoonan levyn tekeminen vaatisi jokaisella asemalla 1,5levyä tunnissa 365 päivää vuodessa. Tarrojen yms härpäkkeen printtaus, kotelointi, myynti, lähetys, mainostus irlin ohella ei ole edes fyysisesti mahdollista kahden ihmisen voimin...
Päteä tai ei, niin aasia nyt oli vain esimerkki siitä miten piraattilevyille kysyntää on. Kuusi euroa on myöskin varmaan melko lailla pelkkä arvio tai jostain heitetty luku esittämään tilannetta. Eihän Austraaliassa kai eurot edes ole käytössä?

Mitä tulee tallentaviin, niin se tietty vähän riippuu millainen tallennin on kyseessä ollut. Tuskin noita perus verkkokaupasta saadulla LG:n polttavalla on tehtykkään. :D

2928.1.2008 1:44
Gagadu
Inactive

olen nähnyt laskelman että cd,musiikkilevy maksaa kaikkineen kuluineen 2,33 euroa ilman Alv:tä siis kopioitu.

Jos joku väittää jostakin 14,centistä niin on täysin tietämätön mistään,,,,,,,,jos puhutaan kopiosta ,,huom::

täällä näyttää olevan näitä tietäjiä kuin Kuopion torilla mutta
on eri miehet kun puhuu,,ja eri miehet kun pystyy tekemään.

Kerran luulin olevani väärässä mutta erehdyin:::D)))

3028.1.2008 2:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gagadu:
olen nähnyt laskelman että cd,musiikkilevy maksaa kaikkineen kuluineen 2,33 euroa ilman Alv:tä siis kopioitu.

Jos joku väittää jostakin 14,centistä niin on täysin tietämätön mistään,,,,,,,,jos puhutaan kopiosta ,,huom::

täällä näyttää olevan näitä tietäjiä kuin Kuopion torilla mutta
on eri miehet kun puhuu,,ja eri miehet kun pystyy tekemään.

Kerran luulin olevani väärässä mutta erehdyin:::D)))
Minäkin kerran näin lentävän lehmän.

Mutta joo. Hintaanhan ei vaikuta sisältö. Että ihan sellanen pieni osviitta tosta "tietämisestä".
Mutta hintaan vaikuttaa esim. onko kyseessä CD vai DVD ja miten isoja sarjoja tehdään. Myöskin asiaan vaikutta ratkaisevasti onko levy tehty prässäämisellä vaiko "perinteisesti" -R levyille jne.

3128.1.2008 4:58

Joskus pari vuotta sitten bändin kanssa tehtiin EP värivihkolla ja kansilla ja hinta taisi olla n. 1,5€/levy 500kpl sarja prässättynä. Tuohon hintaan lisäksi tuli vielä painotyöt ja lasimaster. en tiedä nykyään mutta varmasti on vielä halvempaa.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3228.1.2008 11:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Joskus pari vuotta sitten bändin kanssa tehtiin EP värivihkolla ja kansilla ja hinta taisi olla n. 1,5€/levy 500kpl sarja prässättynä. Tuohon hintaan lisäksi tuli vielä painotyöt ja lasimaster. en tiedä nykyään mutta varmasti on vielä halvempaa.
Jep. tuo kuulostaa jo ihan realistiselta, kun ottaa huomioon nuo muutkin painamiset.

Noita pienehköjä ison sarjan kirjoittajihan saa ostettua ihan parilla tonnilla kotiinsakkin ja ne kirjoittaa tunnissa jo melkoisia määriä levyjä. Tohon sitten kun ostaa sitten muutaman sentin R-levyjä niin kokonaishinta ei paljoa ole kun aletaan työstään tuhansien levyjen sarjoja.

Että ihan tämmönen askelma vaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto