AfterDawn: IT-alan uutiset

Digisiirtymä hämmentää kuluttajia Yhdysvalloissakin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.1.2008 14:21 Kommentteja (7)

Digisiirtymä hämmentää kuluttajia Yhdysvalloissakin Suomen televisio siirtyy täysin digiaikaan helmikuun lopussa, kun kaapeliverkon analogiset lopetetaan. Yhdysvalloissa sen sijaan digitaalisiin lähetyksiin siirtyminen alkaa vasta nyt puhuttaa kuluttajia enemmän, sillä analogiset antenniverkon lähetykset loppuvat maassa reilun vuoden kuluttua, 17. helmikuuta 2009 . Onneksi aikaa vielä on, sillä uusi tutkimus osoittaa kuluttajien olevan vielä varsin epävarmoja siitä, mitä aikovat muutoksen suhteen tehdä.
Tutkimuksen teetti Association of Public Television Stations (APTS), joka on ei-kaupallisten televisioiden katto-organisaatio Yhdysvalloissa. Tutkimuksen mukaan noin 43 prosenttia niistä 21 miljoonasta, jotka katsovat televisiolähetyksiä antenniverkon kautta, aikoo hankkia joko digiboksin tai digivirittimellä varustetun television. Vastaajista 12 prosenttia aikoi siirtyä joko kaapeli- tai satelliittilähetysten katsojaksi.

Yhdysvalloissa digisiirtymä ei kosketa kaikkia kuluttajia yhtä paljon kuin toisia, sillä kaapelikanavia ei velvoiteta siirtymään täysin digitaalisiin lähetyksiin. Kaapelikanavien tulee kuitenkin huolehtia, että niiden asiakkaat pystyvät katselemaan televisiota normaalisti. Kanavat voivat siis halutessaan siirtyä digitaalisiin lähetyksiin tai jatkaa analogisen lähetystekniikan käyttöä, kunhan muuntavat vaaditut digilähetykset sellaiseen muotoon, että kaapeliverkon tilaajat voivat jatkossakin katsella lähetyksiä.

Koska kaapeliverkon asiakkaana vastuu lähetysten näkymisestä jää kaapeliyhtiölle, on niiden piiriin siirtyminen periaatteessa houkutteleva vaihtoehto monille kuluttajille. Yhdysvalloissa 85 prosenttia väestöstä katselee televisiota joko satelliitin tai kaapelin kautta, ja antenniverkon lähetyksiin turvautuu vain 11 prosenttia talouksista.

Kyselytutkimuksen perusteella yhdysvaltalaiset ovat kuitenkin hämillään sen suhteen, miten heidän tulisi toimia. 25 prosenttia kyselyyn vastanneista ei tiennyt, mitä aikoo tehdä, ja peräti 19 prosenttia aikoi ainakin toistaiseksi olla tekemättä mitään. Vajaa viidennes niistä, jotka eivät aikoneet tehdä mitään, sanoi odottavansa ennen päätöksensä tekoa.

Vieläkin suurempaa 1 153 vastanneen kotitalouden keskuudessa oli hämmennys siitä, miksi hallitus on ylipäänsä määrännyt koko digisiirtymän tapahtuvaksi. Siirtymästä tietoisista vastaajista 77 prosenttia kuului tähän epätietoisten joukkoon.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.1.2008 15:00

Lainaus:
Vieläkin suurempaa 1 153 vastanneen kotitalouden keskuudessa oli hämmennys siitä, miksi hallitus on ylipäänsä määrännyt koko digisiirtymän tapahtuvaksi. Siirtymästä tietoisista vastaajista 77 prosenttia kuului tähän epätietoisten joukkoon.

Jenkkejä ei paljon kiinnosta, mitä metrin päässä navasta tapahtuu...

222.1.2008 17:55

Veikkaan, että enemmänkin on kyse siitä, että ei tavallinen pulliainen ymmärrä mikä tikipoksi. Ei ne ymmärrä eikä niitä kiinnosta ennen kuin sillä on jotain vaikutusta omaan elämään.

322.1.2008 22:28

Lainaus:
Yhdysvalloissa digisiirtymä ei kosketa kaikkia kuluttajia yhtä paljon kuin toisia, sillä kaapelikanavia ei velvoiteta siirtymään täysin digitaalisiin lähetyksiin.

voisivat vaikka ottaa mallia täälläkin...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2008 @ 22:29

422.1.2008 23:12

Lainaus:
Lainaus:
sillä kaapelikanavia ei velvoiteta siirtymään täysin digitaalisiin lähetyksiin.
voisivat vaikka ottaa mallia täälläkin...
Eihän täälläkään kaapelikanavilla ole mitään velvollisuutta siirtyä digilähetyksiin, vaan voivat jatkaa analogisilla lähetyksillä niin halutessaan.

523.1.2008 2:00

alkaakohan tästä WW3 kun 90% jenkeist ei tajuu mitä pitää tehä, että näkee telkkarist ohjelmia :D

623.1.2008 21:29

Otsikkoa kommentoiden..

Ei tarvi paljon että tavisjenkki ( n. 60-80% kansasta) hämmentyy eikä tiedä mitä tehdä. On meinaan tullut vastaan niin monta aivan käsittämätöntä koheltajaa jenkkilästä verrattuna muiden maalaisiin.

724.1.2008 0:57

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 19:40

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto