AfterDawn: IT-alan uutiset

Guitar Hero -peli uusi tulonlähde levy-yhtiöille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 21.1.2008 16:50 Kommentteja (6)

Guitar Hero -peli uusi tulonlähde levy-yhtiöille CD-myynnin kuihtumisesta kärsivä levyteollisuus on saanut uuden mukavan tulonlähteen peliteollisuudesta. Uudet musiikkiaiheiset pelit, joissa pelaaja on osana bändiä tai soittaa kitaraa, tarjoavat mahdollisuuden hankkia lisää sisältöä verkkokaupoista -- ja tähän mahdollisuuteen pelaajat ovat tarttuneet yllättävän innokkaasti.
MTV Networks ja Harmonix julkaisivat musiikkiaiheisen pelinsä Rock Band pari kuukautta sitten. Tuossa ajassa pelin kautta on myyty jo yli 2,5 miljoonaa lisäraitaa innokkaille musisoijille. Toinen pelitalo, Activision, taas kertoo myyneensä Guitar Hero III: Legends of Rock -peliin jo yli 5 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun ladattavaa sisältöä alettiin tarjota marraskuussa 2007.

Luvut eivät ole järisyttävän suuria, mutta rajattuun kohderyhmään (pelin ostaneet) suhteutettuna luvut päihittävät monien verkkomusiikkikauppojen menekin. Myös kuluttajien maksuhalukkuus on yllättänyt jopa pelien valmistajat.

"Kun huomioi pienen asennuspohjan, emme uskoneet myyvämme 2 miljoonaa kappaletta kahdeksassa viikossa", MTVN Music Group/Logo/Films -osaston johtaja Van Toffler kommentoi. Van Toffler muistuttaa, että kuluttajat eivät tahdo enää maksaa 20 dollaria CD:stä, mutta peleistä ollaan maksamaan yli 50 dollaria. Toffler järkeileekin, että ehkä juuri tämän vuoksi dollarin tai kahden hinta lisämusiikista ei ole kuluttajista liikaa pyydetty .

Sekä Rock Band että Guitar Hero -pelien myyntiversioissa on mukana yli 50 kappaletta. Rock Bandiin lisäkappaleita voi ostaa joko sinkkuina tai kolmen kappaleen paketteina, ja hintaa hankinnoille jää 99 sentistä 5,50 dollariin. Guitar Hero III:een lisämusiikkia saa ainoastaan kolmen kappaleen paketeissa. MTV ei ole antanut tarkkoja myyntilukuja, mutta NPD Groupin mukaan Rock Bandiin on ostettu noin 775 000 kappaletta Xbox 360:n verkkokaupan kautta ja noin 250 000 PlayStation 3:n verkkokaupasta.

Pelissä suositulla musiikilla voi myös olla lievästi levymyyntiä piristävä vaikutus. MTV;n mukaan palvelun suosituinta musiikkia ovat olleet Metallican kolmen kappaleen paketti Ride the Lightning, Blackened ja And Justice for All. Nielsenin mukaan näiden kappaleiden digitaalisissa latauksissa on havaittu 31, 39 ja 48 prosentin piikit seuraavana kuuna siitä, kun kappalepaketti tuli myyntiin.

Vaikka luvut ovatkin vielä erittäin pieniä, ja musiikkilatauksissa puhutaan sadoista kappaleista verrattuna pelien kautta ladattuihin tuhansiin kappaleisiin, ovat levy-yhtiöt innostuneita tuloksista. Sekä pelitalot että levy-yhtiöt suunnittelevatkin kiivaasti uusia lisäosia ja -laitteita peleihin. Suunnitteilla on mm. tiettyihin artisteihin, tapahtumiin ja musiikkityyliin keskittyviä lisäpaketteja.

Musiikkia voi ehkä jo melko pian ladata myös lisää muihin kuin erikoisesti musiikkiin keskittyviin peleihin. Uusilla verkkoon yhteydessä olevilla koneilla ja konsoleilla olisi jo nyt teknisesti mahdollista ladata uudet kappaleet tuomaan vaihtelua tuttuun peliin. CES-messujen yhteydessä pelitalo Electronic Artsin musiikkiosaston vetäjä Steve Schnur myös vahvisti, että ainakin heillä kiinnostusta kyseiseen asiaan myös on.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2008 17:12

Uutinen on hyvä esimerkki, miten kuluttajan ostamistottumukset muuttuvat ja ovat tavallaan aina aikaansa edellä. Uutuksia on koko ajan tarjottava, osa jää markkinoille ja osa ei.

221.1.2008 18:51

Tarttee myöntää että tekisi mieli päästä kokeilemaan tuota peliä esim. Rammsteinin Du Hastin tahdissa... Tai SOADin

322.1.2008 6:55

Yllättävän koukuttava peli.

422.1.2008 9:37

Mutta jos tulee sata triljoona samanlaista peliä niin ei se sitten enää ketään koukuta.

528.1.2008 15:56

Ihan viihdyttävä peli kyllä, mitä sitä jollain tutulla joskus vähän testasin. En kyllä kuitenkaan maksaisi tollasia hintoja kyseisestä tuotteesta (no onhan siinä se kitara, joka tietysti tarkoittaa hieman extra-hintaa..) tai no varsinkaan sen lisäosista..

67.2.2008 21:12

Onkohan noita GH sarjan pelejä tulossa vielä useita, Onko kellään tietoa?


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan Tuleeko VR:stä pannukakku? Elokuvateatteri ei panosta enää teknologiaan (14.12.2018 13:43)
Uusien teknologioiden muuttaminen massahiteiksi on erittäin vaikeaa. Se huomattiin 3D-elokuvien kohdalla ja se on huomattu myös VR:n kohdalla. Ainakin IMAX tuntuu olevan pettynyt VR:n yleistymiseen, ....
1 kommentti
Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä (14.12.2018 11:55)
Vuoden alussa Apple ilmoitti kiihdyttävänsä investointeja Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin verohelpotuspäätösten myötä. Applen suunnitelmiin kuuluivat datakeskusten laajentaminen ja ....
Pokemon Go -kehittäjälle virtaa rahaa – Iso kehityshanke meneillään Pokemon Go -kehittäjälle virtaa rahaa – Iso kehityshanke meneillään (14.12.2018 11:34)
Pokémon Go -hittipelistään tunnettu Niantic on hakemassa uutta rahoitusta yhtiön mobiilipeliliiketoiminnan kasvattamiseksi. Yhtiö on vailla 200 miljoonaa dollaria. Saman summan Niantic keräsi ....
Facebookista maksu-TV-välittäjä? Voi toteutua jo ensi vuonna Facebookista maksu-TV-välittäjä? Voi toteutua jo ensi vuonna (14.12.2018 08:49)
Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook käy parhaillaan sisältösopimusneuvotteluita yhdysvaltalaisten kaapelitelevisiokanavien kanssa. Mikäli neuvotteluissa edistytään Facebookin toivomalla ....
Intel teki läpimurron – Prosessoreita voidaan valmistaa 3D:nä Intel teki läpimurron – Prosessoreita voidaan valmistaa 3D:nä (13.12.2018 13:47)
Intel on kehittänyt täysin uudenlaisen tavan valmistaa logiikkapiirejä, mikä voi poikia vielä isoja läpimurtoja tietotekniikan saralla. Foveros-nimen saanut teknologia on käytännössä menetelmä, ....

Uutisarkisto