AfterDawn: IT-alan uutiset

Guitar Hero -peli uusi tulonlähde levy-yhtiöille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 21.1.2008 16:50 Kommentteja (6)

Guitar Hero -peli uusi tulonlähde levy-yhtiöille CD-myynnin kuihtumisesta kärsivä levyteollisuus on saanut uuden mukavan tulonlähteen peliteollisuudesta. Uudet musiikkiaiheiset pelit, joissa pelaaja on osana bändiä tai soittaa kitaraa, tarjoavat mahdollisuuden hankkia lisää sisältöä verkkokaupoista -- ja tähän mahdollisuuteen pelaajat ovat tarttuneet yllättävän innokkaasti.
MTV Networks ja Harmonix julkaisivat musiikkiaiheisen pelinsä Rock Band pari kuukautta sitten. Tuossa ajassa pelin kautta on myyty jo yli 2,5 miljoonaa lisäraitaa innokkaille musisoijille. Toinen pelitalo, Activision, taas kertoo myyneensä Guitar Hero III: Legends of Rock -peliin jo yli 5 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun ladattavaa sisältöä alettiin tarjota marraskuussa 2007.

Luvut eivät ole järisyttävän suuria, mutta rajattuun kohderyhmään (pelin ostaneet) suhteutettuna luvut päihittävät monien verkkomusiikkikauppojen menekin. Myös kuluttajien maksuhalukkuus on yllättänyt jopa pelien valmistajat.

"Kun huomioi pienen asennuspohjan, emme uskoneet myyvämme 2 miljoonaa kappaletta kahdeksassa viikossa", MTVN Music Group/Logo/Films -osaston johtaja Van Toffler kommentoi. Van Toffler muistuttaa, että kuluttajat eivät tahdo enää maksaa 20 dollaria CD:stä, mutta peleistä ollaan maksamaan yli 50 dollaria. Toffler järkeileekin, että ehkä juuri tämän vuoksi dollarin tai kahden hinta lisämusiikista ei ole kuluttajista liikaa pyydetty .

Sekä Rock Band että Guitar Hero -pelien myyntiversioissa on mukana yli 50 kappaletta. Rock Bandiin lisäkappaleita voi ostaa joko sinkkuina tai kolmen kappaleen paketteina, ja hintaa hankinnoille jää 99 sentistä 5,50 dollariin. Guitar Hero III:een lisämusiikkia saa ainoastaan kolmen kappaleen paketeissa. MTV ei ole antanut tarkkoja myyntilukuja, mutta NPD Groupin mukaan Rock Bandiin on ostettu noin 775 000 kappaletta Xbox 360:n verkkokaupan kautta ja noin 250 000 PlayStation 3:n verkkokaupasta.

Pelissä suositulla musiikilla voi myös olla lievästi levymyyntiä piristävä vaikutus. MTV;n mukaan palvelun suosituinta musiikkia ovat olleet Metallican kolmen kappaleen paketti Ride the Lightning, Blackened ja And Justice for All. Nielsenin mukaan näiden kappaleiden digitaalisissa latauksissa on havaittu 31, 39 ja 48 prosentin piikit seuraavana kuuna siitä, kun kappalepaketti tuli myyntiin.

Vaikka luvut ovatkin vielä erittäin pieniä, ja musiikkilatauksissa puhutaan sadoista kappaleista verrattuna pelien kautta ladattuihin tuhansiin kappaleisiin, ovat levy-yhtiöt innostuneita tuloksista. Sekä pelitalot että levy-yhtiöt suunnittelevatkin kiivaasti uusia lisäosia ja -laitteita peleihin. Suunnitteilla on mm. tiettyihin artisteihin, tapahtumiin ja musiikkityyliin keskittyviä lisäpaketteja.

Musiikkia voi ehkä jo melko pian ladata myös lisää muihin kuin erikoisesti musiikkiin keskittyviin peleihin. Uusilla verkkoon yhteydessä olevilla koneilla ja konsoleilla olisi jo nyt teknisesti mahdollista ladata uudet kappaleet tuomaan vaihtelua tuttuun peliin. CES-messujen yhteydessä pelitalo Electronic Artsin musiikkiosaston vetäjä Steve Schnur myös vahvisti, että ainakin heillä kiinnostusta kyseiseen asiaan myös on.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

121.1.2008 17:12

Uutinen on hyvä esimerkki, miten kuluttajan ostamistottumukset muuttuvat ja ovat tavallaan aina aikaansa edellä. Uutuksia on koko ajan tarjottava, osa jää markkinoille ja osa ei.

221.1.2008 18:51

Tarttee myöntää että tekisi mieli päästä kokeilemaan tuota peliä esim. Rammsteinin Du Hastin tahdissa... Tai SOADin

322.1.2008 6:55

Yllättävän koukuttava peli.

422.1.2008 9:37

Mutta jos tulee sata triljoona samanlaista peliä niin ei se sitten enää ketään koukuta.

528.1.2008 15:56

Ihan viihdyttävä peli kyllä, mitä sitä jollain tutulla joskus vähän testasin. En kyllä kuitenkaan maksaisi tollasia hintoja kyseisestä tuotteesta (no onhan siinä se kitara, joka tietysti tarkoittaa hieman extra-hintaa..) tai no varsinkaan sen lisäosista..

67.2.2008 21:12

Onkohan noita GH sarjan pelejä tulossa vielä useita, Onko kellään tietoa?


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
4 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto