AfterDawn: IT-alan uutiset

EU:n vihreät kampanjoivat vertaisverkkojen puolesta -- The Pirate Bay tukee kampanjaa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 21.1.2008 14:59 Kommentteja (20)

EU:n vihreät kampanjoivat vertaisverkkojen puolesta  -- The Pirate Bay tukee kampanjaa Euroopan Parlamentin vihreiden muodostama EFA-ryhmittymä on aloittanut elokuvateollisuuden lobbaamaan You Wouldn't Steal -kampanjan vastatoimena oman kampanjansa, jolla pyritämään edistämään kulttuurin vapaata jakamista. Torrent-sivusto The Pirate Bay tukee kampanjaa, joka korostaa, ettei tiedostojenjako vertaisverkossa ole aina rikollista toimintaa.
Vihreiden tiedostonjakomyönteinen kampanja on väännös elokuvateollisuuden lobbaajien "You wouldn't steal" -mainoskampanjoista, joita näkee pakosta ainakin elokuvateattereiden ja vuokraelokuvien aluista. Mainoksissa tuomitaan verkkopiratismi rinnastamalla se samanlaiseksi rikokseksi kuin esimerkiksi auton ja fyysisen elokuvan varastaminen.

Vihreän puolueen organisoiman I wouldn't steal -kampanjan sloganeissa todetaan, ettei auton varastamisessa ja elokuvan jakamisessa verkossa ole todellakaan kysymys samasta asiasta. "En varastaisi autoa -- mutta lataan elokuvia verkosta!", iskulauseessa todetaan. Kampanjan sivustolla korostetaan, että elokuvateollisuuden ahnaat lobbarit pyrkivät vain ajamaan omia etujaan, maksimoivat voittansa ja samalla riistävät artisteja.The Pirate Bay tukee kampanjaa lisäämällä sen julkisuutta. Sivusto myös päivitti ainakin vähäksi aikaa logonsa kampanjan grafiikka mukaillen.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

121.1.2008 15:22
RIVER2
Inactive

-> Kohti parempaa (Lähtipä mukavasti viikko käyntiin)

No, katotaanpa tajuaako ne 50-vuotiaat papat siellä Suomen eduskunnassa lähteä vielä mukaan tähän.
Jos eivät ne antipiraatit tämän paremmin pysty saamaan poliitikkoja puolellensa niin on kyllä aika säälittävää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2008 @ 15:24

221.1.2008 15:22

Veikkaan, että tämä kampanja herättää kiihkeää keskustelua?

:D

321.1.2008 17:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
-> Kohti parempaa (Lähtipä mukavasti viikko käyntiin)

No, katotaanpa tajuaako ne 50-vuotiaat papat siellä Suomen eduskunnassa lähteä vielä mukaan tähän.
Jos eivät ne antipiraatit tämän paremmin pysty saamaan poliitikkoja puolellensa niin on kyllä aika säälittävää.
Ja tuokin menisi ainakin meidän päättäjille läpi aivan suoraan.

421.1.2008 18:21

Kerrankin viherkommunisteista on hyötyä!!!
Ihme kun eivät ole jo huomanneet tietokoneita "turhiksi sähkön syöjiksi"?

Mutta tämä hyvä!!

521.1.2008 19:09

Tulikohan tämä idea ennen vai jälkeen "pössyttelyn" ?

621.1.2008 19:41

Aika läppä 375H&H!!!:D:D:D
...

721.1.2008 20:32

Meittin "vihreitä" tuskin nähdään tuossa rintamassa..

821.1.2008 21:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Tulikohan tämä idea ennen vai jälkeen "pössyttelyn" ?
Miksi ei vaikka sen aikana..? Silloin todistettavasti ihmiset saa mitä lennokkaimpia ideoita.

Kampanja on lievästi sanottuna raflaava ja propagandistinen, mutta niinhän se on ollut kaikilla osapuolilla tapana näissä asioissa. Mielenkiintoista on nähdä, mihin tuo johtaa, vai johtaako mihinkään?

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

921.1.2008 21:34
RIVER2
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti .W.:
Meittin "vihreitä" tuskin nähdään tuossa rintamassa..
Uskoisin että Vihreiden Jyrki Kasvi, Lex Karpelan kova vastustaja saa tämän aikaan etenkin kun ollaan jo EU-tasolla. Kun Ruotsissa P2P on laillista, seuraavana tulee Suomenkin vihreät ja sitten luultavasti muut puoluteet seuraavat perässä. Mutta se on varmaa että Suomessakin jossain välissä tämä tulee puheenaiheeksi. On vain ajan kysymys.

1021.1.2008 21:43

Aina jotkut osaavat yllättääkin. Propsit vihreille :)

1121.1.2008 23:00

Lainaus:

Miksi ei vaikka sen aikana..? Silloin todistettavasti ihmiset saa mitä lennokkaimpia ideoita.
Niin.. eikös se ole sitä pössyttelyn "aikaa", kun ollaan tilanteessa "jälkeen pössyttelyn" ja "kamat" on veressä?

Noita TPB:n ylläpitäjiä kun katsoo valokuvista, niin joskus tulee mieleen, että on ollut rankka putki päällä jo pidemmän aikaa. Tai sitten ne on vaan luonnonlapsia.

1222.1.2008 0:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Niin.. eikös se ole sitä pössyttelyn "aikaa", kun ollaan tilanteessa "jälkeen pössyttelyn" ja "kamat" on veressä?

Noita TPB:n ylläpitäjiä kun katsoo valokuvista, niin joskus tulee mieleen, että on ollut rankka putki päällä jo pidemmän aikaa. Tai sitten ne on vaan luonnonlapsia.
Yhtäkaikki pössyttely kunniaan ja ovat tosiaan melkoisen näköisiä, täytyy myöntää. Voisiko olla niin, että noinkin hyvin palvelevan sivuston ylläpito on niin rankkaa puuhaa, että se vaatii veronsa jo nuorena?
:D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2008 @ 00:24

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

1322.1.2008 22:13

Eivät he nyt minunmielestä kovin pahannäköisiksi ole itseään saaneet. Tai ehkä heidän perustajansa "Anakata", mutta hänkin vain perusnörtin näköinen. Muut ovatkin kohtuullisen normaaleja, enkä taatusti erottaisi kadulla. Brokep ja TiMAO

1422.1.2008 22:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Eivät he nyt minunmielestä kovin pahannäköisiksi ole itseään saaneet. Tai ehkä heidän perustajansa "Anakata", mutta hänkin vain perusnörtin näköinen. Muut ovatkin kohtuullisen normaaleja, enkä taatusti erottaisi kadulla. Brokep ja TiMAO
Jooh, tuo "TiMAO" oli joskus hieman erilaisen näköinen. "Anakata" nyt on ainakin yhdessä kuvassa aika ränsistyneen näköinen. Mutta kuten sanoin, niin perustan ulkonäön vain valokuviin. Kuten itsekkin hieman kuvanneena tiedän, että se on vain valokuva.

1523.1.2008 2:01

Aivan uskomatonta. Jos vihreiltä löytyy viel jotain fiksua niin heitä kyllä tullaan äänestämään!

1623.1.2008 14:59

Lainaus:
No, katotaanpa tajuaako ne 50-vuotiaat papat siellä Suomen eduskunnassa lähteä vielä mukaan tähän.
Jos eivät ne antipiraatit tämän paremmin pysty saamaan poliitikkoja puolellensa niin on kyllä aika säälittävää.
Minua ihmetyttää tämän foorumin käyttäjien yleissivistys- ja koulutustaso. Kaikki tuntuvat olevan pelkkiä viihdettä tuijottavia nörttejä, eikä kukaan seuraa yhteiskunnan kannalta tärkeitä asioita edes sivusilmällä. Onhan helppo sanoa, ettei politiikka kiinnosta. Kysyn kuitenkin voiko silloin vielä valittaa päättäjien olevan aina väärässä ja yleistää, että päättäjiä on vain yhdenlaisia, jos oma tietämys ja sivistys puuttuu täysin. Pointtinani tässä nyt oli, ettei Suomen eduskunnalla muilla ole juuri sanottavaa EU-asioihin, kuin pääministerillä ja ulkoasiainministeriöllä. EU-päättäjät valitaan omissa vaaleissaan. Jos joku täällä nyt viitsisi seurata muutakin, kuin uusimmat tietokoneisiin liittyvät uutiset, niin ehkäpä elämästä pääsisi helpommalla ja edullisemmin.

1723.1.2008 15:46

Lainaus:

Minua ihmetyttää tämän foorumin käyttäjien yleissivistys- ja koulutustaso. Kaikki tuntuvat olevan pelkkiä viihdettä tuijottavia nörttejä, eikä kukaan seuraa yhteiskunnan kannalta tärkeitä asioita edes sivusilmällä. Onhan helppo sanoa, ettei politiikka kiinnosta. Kysyn kuitenkin voiko silloin vielä valittaa päättäjien olevan aina väärässä ja yleistää, että päättäjiä on vain yhdenlaisia, jos oma tietämys ja sivistys puuttuu täysin. Pointtinani tässä nyt oli, ettei Suomen eduskunnalla muilla ole juuri sanottavaa EU-asioihin, kuin pääministerillä ja ulkoasiainministeriöllä. EU-päättäjät valitaan omissa vaaleissaan. Jos joku täällä nyt viitsisi seurata muutakin, kuin uusimmat tietokoneisiin liittyvät uutiset, niin ehkäpä elämästä pääsisi helpommalla ja edullisemmin.
Olen kyllä täysin samaa mieltä. Mutta mitä voi olettaa, jos yleistä sivistystä kasvattavat kanavat eivät kiinnosta, vaan ne pitäisi jopa toisten mielestä lopettaa tai vähintään rahoitusta kaventaa tuntuvasti.

1823.1.2008 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eftu:


Minua ihmetyttää tämän foorumin käyttäjien yleissivistys- ja koulutustaso. Kaikki tuntuvat olevan pelkkiä viihdettä tuijottavia nörttejä, eikä kukaan seuraa yhteiskunnan kannalta tärkeitä asioita edes sivusilmällä. Onhan helppo sanoa, ettei politiikka kiinnosta. Kysyn kuitenkin voiko silloin vielä valittaa päättäjien olevan aina väärässä ja yleistää, että päättäjiä on vain yhdenlaisia, jos oma tietämys ja sivistys puuttuu täysin. Pointtinani tässä nyt oli, ettei Suomen eduskunnalla muilla ole juuri sanottavaa EU-asioihin, kuin pääministerillä ja ulkoasiainministeriöllä. EU-päättäjät valitaan omissa vaaleissaan. Jos joku täällä nyt viitsisi seurata muutakin, kuin uusimmat tietokoneisiin liittyvät uutiset, niin ehkäpä elämästä pääsisi helpommalla ja edullisemmin.
Samaa ihmetellyt itsekkin ja juuri tuota politiikan vastaisuutta, sillä politiikkahan on kaikkialla ja jokaisen elämässä kiinnosti se tai ei. Onhan se tärkeää tietää, miten tämä maailma toimii. Tuollainen Vihreiden järjestämä kamppanja voisi saada nuoria mukaan ja kiinnostumaan. Kun piratismia ja vertaisverkoista yms. politikoidaan voitaisiin kiinnostusta saada aikaan, sillä siitä -ismistä tuntuu monella olevan sanottavaa.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

1923.1.2008 20:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Samaa ihmetellyt itsekkin ja juuri tuota politiikan vastaisuutta, sillä politiikkahan on kaikkialla ja jokaisen elämässä kiinnosti se tai ei. Onhan se tärkeää tietää, miten tämä maailma toimii. Tuollainen Vihreiden järjestämä kamppanja voisi saada nuoria mukaan ja kiinnostumaan. Kun piratismia ja vertaisverkoista yms. politikoidaan voitaisiin kiinnostusta saada aikaan, sillä siitä -ismistä tuntuu monella olevan sanottavaa.
+1

Mielestäni on todella huvittavaa että (lähes) jokaiseen televisiota käsittelevään uutiseen useampi käyttäjä toitottaa ettei katso televisiota ollenkaan. Vielä useampi sanoo ettei katso ollenkaan YLENn ohjelmaa. Aika huolestuttavaa mielestäni ([kiskoo kukkahattua syvemmälle päähän]).

Televisiosta tulee mielestäni hyviä ajankohtaisohjelmia joita ei tietääkseni p2p-verkoista voi hankkia. Esim. Ylen a-ohjelmat (a-studio, a+ jne.) ja Ajankohtainen kakkonen ovat mielestäni laadukasta tuotantoa. "Lööppikansan" makuun sopivat Ylen MOT ja Kolmosen 45 Minuuttia joissa asiat esitetäänkin kärjistetysti keltaisen lehdistön tyyliin. Ulkomaisia dokkareita (joita tosin saa muitakin reittejä) kuuluu ainakin Mtv.doc:n Dokumentiprojektin ja Ulkolinjan ohjelmistoon. Lisäksi Ylen ja MTV3:n järjestämät vaaliväittelyt ovat mitä mielenkiintoisinta katsottavaa.

PS. Onhan se helpompi työpaikallakin ottaa osaa kahvipöytäkeskusteluun kun tietää mitkä aiheet ovat milloinkin pinnalla.

2023.1.2008 20:58

Lainaus:

Mielestäni on todella huvittavaa että (lähes) jokaiseen televisiota käsittelevään uutiseen useampi käyttäjä toitottaa ettei katso televisiota ollenkaan. Vielä useampi sanoo ettei katso ollenkaan YLENn ohjelmaa. Aika huolestuttavaa mielestäni ([kiskoo kukkahattua syvemmälle päähän]).
Mielestäni vieläkin huolestuttavempaa on se, että samassa rytäkässä aina jankutetaan noista Ylen rahoitusten ja sitä kautta tarjonnan supistamisista ja siitä, ettei suostuta maksamaan lupamaksua ja näin ollaan mukana viemässä kiinnostuneiltakin mahdollisuus ohjelmistoon.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto