AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii vuoden 2007 hitti Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.1.2008 16:12 Kommentteja (34)

Wii vuoden 2007 hitti Yhdysvalloissa Pelien sekä konsoleiden myyntejä mittaava NPD on koonnut yhteen viime vuoden pelien ja konsoleiden myyntiluvut Yhdysvalloista, joiden valossa Nintendon Wii-konsoli oli selvä johtaja, jos konsoleiden menestystä mitataan myyntien osalta.
Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna noin 6,29 miljoonaa Wiitä ja luku voisi olla huomattavasti suurempi, jos Nintendo olisi pystynyt toimittamaan tarpeeksi konsoleita markkinoille. Joulukuussa Wiitä myytiin noin 1,35 miljoonaa kappaletta.

Wiin perässä toisena on Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli, jota myytiin viime vuonna Yhdysvalloissa noin 4,62 miljoonaa kappaletta. Joulukuun myynneissä Xbox 360 oli aivan Wiin kannoilla 1,26 miljoonalla konsolilla. Microsoftin konsoli kiinnosti pelaajia kuitenkin eniten pelien osalta, sillä viime vuoden myydyin peli Yhdysvalloissa oli Halo 3, jota myytiin yli 4,8 miljoonaa kappaletta. Myös suositun Call of Duty 4 -pelin Xbox 360 -versio on myynyt yli 3 miljoonaa kappaletta ja se oli myös joulukuun myydyin peli Yhdysvalloissa 1,5 miljoonan kopion voimin.

Sonyn kohdalla heikoiten menestyi PlayStation 3 -konsoli, jota myytiin viime vuonna Yhdysvalloissa noin 2,56 miljoonaa kappaletta. Joulukuun myyntien osuus tästä oli 798 000 konsolia. PlayStation 2 -konsolia myytiin vastaavasti joulukuussa 1,1 miljoonaa kappaletta ja koko vuoden aikana 3,97 miljoonaa kappaletta, joten iästään huolimatta PS2 on edelleen suosittu kuluttajien keskuudessa.

Käsikonsolien ykköspaikan vei odotetusti Nintendon DS, jota myytiin joulukuussa 2,47 miljoonaa kappaletta ja koko vuoden aikana yhteensä yli 8,5 miljoonaa kappaletta. Sonyn PSP:llä vastaavat luvut olivat 1,06 miljoonaa ja 3,82 miljoonaa.

Koko pelialan liikevaihto kasvoi Yhdysvalloissa viime vuonna huimat 43 prosenttia vuoteen 2006 verrattuna, mutta NPD:n analyytikko Anita Frazier ei usko liikevaihdon kasvavan tänä vuonna yhtä voimakkaasti. Frazierin arvioiden mukaan pelien osuus liikevaihdosta kasvaa tänä vuonna, jonka vuoksi huomio kiinnittyy konsolien sijaan peleihin.

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

118.1.2008 17:05

Consol´s war is over...winner is nintendo wii.

Joo kyllähän tuolla wii:llä kovat myyntiluvut on.

218.1.2008 17:21

Joo-o :) nyt kävi näin mutta sen vaan sanon että on tolla kyllä kiva pelata kun sellasen omistaa ^^

318.1.2008 19:46

Wiissä on vaan sitä jotain, mitä noissa muissa ei ole...
Kyllä Nintendo on aina Nintendo.

418.1.2008 19:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hojeli:
Joo-o :) nyt kävi näin mutta sen vaan sanon että on tolla kyllä kiva pelata kun sellasen omistaa ^^
Tuo on niin totta. Minä jo olin kuoppaamassa konsolipelaamista omalta osalta kokonaan ennen kuin kokeilin Wiitä. Äitee sitten anto itselleen Wiin joululahjaksi :D. Minä ostin tietty Marion heti. Ei ehtiny joululomalla kerätä ku n. 90 tähteä. Pitäis kohta mennä varmaan käymään ja mättää vähän lisää.

518.1.2008 22:40

Yhdyn edellisiin puhujiin :)huippu laite ja pelit on täyttä rautaa.

618.1.2008 23:19

Ehkä eniten yllätti Xboxin hyvä myynti.. Tietenkin ero olisi ollut Wiihin isompi ilman Nintendon laitepulaa mutta kuitenkin :)

719.1.2008 12:27

Wii voitti ylivoimaisesti tuomalla jotain innovatiivista ganreen... mutta perinteisistä xbox on voittanut pleikkarin. Joten Sony voitti formatti sodan mutta konsoli sodan se havisi. Syy kyseisiin asioihin on suurelta osin sama eli "kallis" BlueRay asema, jota Sony sai myytyä kylkiäisenä myytyjen soittimien tilastojen parantamiseen/voittamiseen. Samalla se kuitenkin kallisti konsolia niin paljon, että se hävisi kilpailussa xboxille. Tietenkin asioihin liittyy paljon muita vaikuttavia seikkoja, mutta itse uskon että tämä kyseinen seikka on ollut erittäin paljon vaikuttavassa asemassa molemmissa sodissa.

819.1.2008 12:35

Wii menee myyntii halvan hintansa takia, näin se on tarkotuskin.Itse en tuosta oikein innostunu, sellanen lasten konsoli :D

919.1.2008 13:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DraReb:
Wii voitti ylivoimaisesti tuomalla jotain innovatiivista ganreen... mutta perinteisistä xbox on voittanut pleikkarin. Joten Sony voitti formatti sodan mutta konsoli sodan se havisi. Syy kyseisiin asioihin on suurelta osin sama eli "kallis" BlueRay asema, jota Sony sai myytyä kylkiäisenä myytyjen soittimien tilastojen parantamiseen/voittamiseen. Samalla se kuitenkin kallisti konsolia niin paljon, että se hävisi kilpailussa xboxille. Tietenkin asioihin liittyy paljon muita vaikuttavia seikkoja, mutta itse uskon että tämä kyseinen seikka on ollut erittäin paljon vaikuttavassa asemassa molemmissa sodissa.
Taas näitä välkkyjä liikenteessä. Miks ihmeessä julistat konsolisodan loppuneeksi jo nyt (vai tarkotitko 2007 vuoden sotaa vai sotaa kokonaisuudessaan?), kun todellisuudessa PS3 pystyy vasta tänä vuonna kilpailemaan pelimarkkinoilla XO:n kanssa. Toinen vuosi oli XO:lle pelien juhlaa, kuten se nyt tulee olemaan PS3:llekin. Mielestäni tämä vuosi vasta näyttää miten PS3 vs. XO tulee käymään.

1019.1.2008 14:07

Täytyy myöntää että puhuin ehkä turhan vahvasti voittajista ja häviäjistä. Myöskään ensivuoden tilanteesta ei minulla ole mitään tietoa. Lähinnä halusin tuoda esille yhteyden formaatti sotaan.

Itselleni tämä sota on ihan yhden tekevä kun en konsoleita käytä. Ainoa oma mielipiteeni on ihmettely miksi ihmiset jaksavat pelata FPS pelejä ohjaimella kun hiiri näppis yhdistelmällä se on ylivoimaisesti mukavanpaa. Muuta siinä mitään jokainen tekee sitä mikä tuntuu parhaimmalta.

1119.1.2008 14:51

Wii-hee!!! Ja johan alkaa lapsettaa... Wii tietty pieksii hinnallaan muita konsoleita. Nintendo on jo ennenki loistanu konsolien hinnoillaan. Mario on aina kestosuosikki vaikka se on vuodesta 1981 hyppiny silmille.. Ja vielä muistan erittäin hyvin Nintendon kehittämän sorsa ampuman pelin jossa sait heilua aseen kanssa räiskien tirppoja alas.. siinä on FPS pelien kunkku :D Edelleen nintendo jatkaa samaan malliin koittaen saada ihmisen vieläkin syvemmälle pelimaailmaan ja tehden pelihetkestä todentuntoisemman. Muutkin konsolit on tulleet mukaan leikkiin ja tehneet erilaisia lisävarusteita joilla haetaan todentuntoisuutta..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.1.2008 @ 14:59

1219.1.2008 20:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Wii menee myyntii halvan hintansa takia, näin se on tarkotuskin.Itse en tuosta oikein innostunu, sellanen lasten konsoli :D
Kuka rakentaa ajatuksen missä kulkee "lasten pelin" raja missä "aikuisen pelin" raja. Tai ketä yleensäkkään kertoo, ettei ihmistä "lapseta" pelatessaan?

1319.1.2008 21:44

Vai hinnoilla? Itse asiassa Wii oli ainoa konsoli joka tuotti voittoa heti ilmestyessään, eli se siitä hinta sodasta, muut kun tuottivat reiluja tappioita ps3:n jopa 300 dollaria/konsoli !

Nintendo on ollut aina ensimmäinen joka kokeilee uutta ja muut seuraavat perässä. Ps3:n luottaa blue-ray ja tehoon, xbox tehoon ja peleihin, Wii hintaan, helppouteen/hauskuuteen ja innoatiivisuuteen.

Ja ainoa peli joka fps-pelinä toimii konsoli-ohjaimella on halo ja senkin pelaaminen oli välillä tuskaa, ohjaimesta johtuen.

1419.1.2008 22:29

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Wii menee myyntii halvan hintansa takia, näin se on tarkotuskin.Itse en tuosta oikein innostunu, sellanen lasten konsoli :D
Kuka rakentaa ajatuksen missä kulkee "lasten pelin" raja missä "aikuisen pelin" raja. Tai ketä yleensäkkään kertoo, ettei ihmistä "lapseta" pelatessaan?
Voin kertoo, Sellanen on lasten peli josta aikuinen ei kiinnostu ja ikäraja on olematon. Aikuisten peli on sellanen mistä aikuinen kiinnostuu tai minkä vain aikuinen ymmärtää tai ikäraja on lapsille liian korkea.
Ps.En puhunut, että siinä olisi lasten pelejä en vain innostunut siitä typerästä heilumisesta.

1520.1.2008 0:40

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Wii menee myyntii halvan hintansa takia, näin se on tarkotuskin.Itse en tuosta oikein innostunu, sellanen lasten konsoli :D
Kuka rakentaa ajatuksen missä kulkee "lasten pelin" raja missä "aikuisen pelin" raja. Tai ketä yleensäkkään kertoo, ettei ihmistä "lapseta" pelatessaan?
Voin kertoo, Sellanen on lasten peli josta aikuinen ei kiinnostu ja ikäraja on olematon. Aikuisten peli on sellanen mistä aikuinen kiinnostuu tai minkä vain aikuinen ymmärtää tai ikäraja on lapsille liian korkea.
Ps.En puhunut, että siinä olisi lasten pelejä en vain innostunut siitä typerästä heilumisesta.
Ja tarkoitat ns "aikuisten pelillä" räiskintää?
Räiskintää on jo olemassa ja tulossa on mm: Medal of Honor Heroes 2 jonka pitäisi näyttää mihin Wii pystyy. Ja näissä peleissä on selvät ikärajat. Esim Resident Evil 4:ssä on K-18 -ikäraja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 00:41

1620.1.2008 0:43

Kyllähän minä tuon tiesin.

1720.1.2008 7:45

Lainaus:

Voin kertoo, Sellanen on lasten peli josta aikuinen ei kiinnostu ja ikäraja on olematon. Aikuisten peli on sellanen mistä aikuinen kiinnostuu tai minkä vain aikuinen ymmärtää tai ikäraja on lapsille liian korkea.
Ps.En puhunut, että siinä olisi lasten pelejä en vain innostunut siitä typerästä heilumisesta.
Huomaan, että keskustelen lapsen kanssa, tai lapsen mielisin. Voidaan ehkä puhua "aikuisten pelistä", jos on tappamista jne. Mutta "aikuisen peliksi" voi ihan hyvin luokitella marionkin.

Tajuntaa on turha vetää tähän kehiin. Ei joku aikuinen välttämäti tajua mariostakaan sen enempää, ellei ole kasvanut videopelien keskuudessa.

Moni lapsi osaa pelata tennistäkin, vaan eipä oo lasten peli se semmonen pelkästään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 07:47

1820.1.2008 9:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Kyllähän minä tuon tiesin.

Miksi sitten inität? Mario on yhä edelleen hauskapeli vaikka vuodet ovat iloiesti vierineet.

1920.1.2008 12:30

Olenkos väittänyt että mario ei oo kova peli? Ja olenko väittänyt ettei mario sovi myös aikuisille? Niin ja olenko väittänyt ettei aikuinen voi pelata tennistä? Sanoin vaan etten pidä siitä ohjaimesta jne.
Sanoin nyt vaan ettei aikuinen välttämättä innostu kaikista lasten peleistä ja ne on myös silloin lapsille suunnattuja. Ja on olemassa jotain esim. tietovisailu- tai puzzle pelejä joita lapsi ei ymmärrä tai osaa pelata. Ja esim. tuo tennis se on sellanen peli mitä myös lapsi voi ja osaa pelata, mutta siitä myös aikuinenkin saattaa kiinnostua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 12:35

2020.1.2008 13:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Olenkos väittänyt että mario ei oo kova peli? Ja olenko väittänyt ettei mario sovi myös aikuisille? Niin ja olenko väittänyt ettei aikuinen voi pelata tennistä? Sanoin vaan etten pidä siitä ohjaimesta jne.
Sanoin nyt vaan ettei aikuinen välttämättä innostu kaikista lasten peleistä ja ne on myös silloin lapsille suunnattuja. Ja on olemassa jotain esim. tietovisailu- tai puzzle pelejä joita lapsi ei ymmärrä tai osaa pelata. Ja esim. tuo tennis se on sellanen peli mitä myös lapsi voi ja osaa pelata, mutta siitä myös aikuinenkin saattaa kiinnostua.
Väitit kyllä Wiitä "lasten konsoliksi":

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Wii menee myyntii halvan hintansa takia, näin se on tarkotuskin.Itse en tuosta oikein innostunu, sellanen lasten konsoli :D
Eli kyllähän tossa aika suoraan puhutaan kokonaisuudesta, eikä yksittäisistä peleistä. Voisin siis kuvitella, että kun puhut Wiistä lasten konsolinia, niin tarkoitat kaikkea siitä peleistä lähtien.

Nyt kun aloit puhumaan, että mario onkin itse asiassa "aikuistenkin peli", niin missä kohtaa tässä Wissä sitten se "lasten peli", kun joka toinen peli on joko marioon perustuva tai näitä "aikuisten pelejä" eli räiskintää tyyliin Far Cry jne.

2120.1.2008 13:50

Meinasin nyt etten innostunut siitä ohjaus systeemistä. Enkä meinannut, että siinä olisi "lasten pelejä".

Noh se myönnän et on sitä vaikee rajoittaa "lasten peliä", mutta "aikuisten pelin" osaan rajoittaa sillä, että se ei sovi lapsille, lapsi ei ymmärrä tai osaa pelata sitä kuten olen varmaan tainnut sanoa. Toki aikuinen voi pelata mitä tahtoo mutten usko että, vanhemmat innostuu kaikesta lapsille sopivasta. Enkä tiedä onko wiissä sitten sellaista "lasten peliä", mutta PC:lle niitä ainakin löytyy. Sen verran mitä olen pelannut Wiitä en innostunut esim. Wii sport pelistä, toisin kuin pikku sisko.

2220.1.2008 14:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Enkä tiedä onko wiissä sitten sellaista "lasten peliä", mutta PC:lle niitä ainakin löytyy. Sen verran mitä olen pelannut Wiitä en innostunut esim. Wii sport pelistä, toisin kuin pikku sisko.
Toisin sanoen: Et tiedä yhtään mistä puhut. Kunhan heität MUTU:a tiskiin niin paljon kuin mahdollista.

Koska olet vielä ilmeisen nuorikin, niin miten voit ylipäätään asettua aikuisen paikalle ja lähteä arvioimaan aikuisen mieltymyksiä? Nämä on näitä teini/varhaisaikuisiän mietintöjä "En voi pelata, koska on niin lapsellinen". Itse asiassa kun omistin aikoinaan vanhan Nintendon (NES), niin äiti muinoin tunnusti pelanneensa salaa Mariota kun olin koulussa. Että se siitä "lasten peleistä".

2320.1.2008 14:30

Tuossa jo tavallaan myönsin, että ei niitä "lasten pelejä" periaattessa ole paitsi jotain muutamia opetus- tai Postimies-pate pelejä jotka ovat täysin lapsille suunnattuja. shrek, barbie, nemo.jne.

Lainaus:
"En voi pelata, koska on niin lapsellinen"

En todellakaan ajattele noin, koska pelailen vähän kaikenlaista. En vain pidä siitä heilumisesta kapula kädessä lähinnä huvittavan näköstä.

Lainaus:
Itse asiassa kun omistin aikoinaan vanhan Nintendon (NES), niin äiti muinoin tunnusti pelanneensa salaa Mariota kun olin koulussa.

Niin voi olla, että on mennyt kokeilemaa, mutta minun on ainakin melko vaikea kuvitella äitiäni pelaamassa Wii:llä esim. nyrkkeilyä tai marioo tai sellaista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 14:42

2420.1.2008 14:49

Lainaus:

Niin voi olla, että on mennyt kokeilemaa, mutta minun on ainakin melko vaikea kuvitella äitiäni pelaamassa Wii:llä esim. nyrkkeilyä tai marioo tai sellaista.
Niin oli minunkin, kunnes hän ominsanoin sanoi pelanneensa salaa. Että eiköhn tuo sinun vääntäminen nyt ole aika loppuun kaluttu?

Sinulla nyt vain on selkeästi sellanen tiedostamaton halu olla ikäsi puolesta sitä mieltä, ettet sinä "kyllin kypsyyneenä" kertakaikkiaan voi pelata Wiillä, koska se "heiluminen" on sinulle sopimatonta.

...ja kuten sanoin jo aiemmin, älä lähde puhumaan ihmisten puolesta, jota itse et edusta.

2520.1.2008 14:52

Äitisi pelasi eri konsolia. Ja annan tän jutun ny olla kerroin oman mielipiteeni mikä oli etten siitä innostunut.

Lainaus:
...ja kuten sanoin jo aiemmin, älä lähde puhumaan ihmisten puolesta, jota itse et edusta.
Kyllä kaveri piiri, tutut sun muut edustaa melko laajaa ikäluokkaa joten voin hyvin sanoo ettei monia muitakaan kiinnosta.

Lainaus:
Sinulla nyt vain on selkeästi sellanen tiedostamaton halu olla ikäsi puolesta sitä mieltä, ettet sinä "kyllin kypsyyneenä" kertakaikkiaan voi pelata Wiillä, koska se "heiluminen" on sinulle sopimatonta.
Voin pelata Wiitä, mutta en innostu siitä enkä ole kiinnostunut, ja se "heiluminen" ei oo mitenkää sopimatonta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 15:13

2620.1.2008 15:12

Lainaus:
Äitisi pelasi eri konsolia. Ja annan tän jutun ny olla kerroin oman mielipiteeni mikä oli etten siitä innostunut.
Totta, pelasi eri konsolia. Varmaan konsolia jota et ole koskaan nähnytkään?
Joka tapauksessa konsoli edusti nimenomaan näitä "lasten pelejä" liki kokonaan, Marioista lähtien. PS1 käänsi muinoin kelkkaa ja tuli konsoleille näitä "Aikuisten pelejä". Toisaalta jos nyt ihan aikuisten oikeesti pitää ihan akuisten menona siinä itsessään jotain Far Cry tyyppisiä pelejä, niin vielä on tovi aikaa kasvaa. ;)

Lainaus:

Kyllä kaveri piiri, tutut sun muut edustaa melko laajaa ikäluokkaa joten voin hyvin sanoo ettei monia muitakaan kiinnosta.
Edelleenkin koettaisin olla hiljaa muiden edustamisesta. Minun ikäpolvesta kun löytyy aika iso ryhmä joka nimenomaan ottaisi Wiin näistä nykykonsoleista. Minä sentään omistan "melko laajan" verkoston (10-60 vuotta).

2720.1.2008 15:19

Lainaus:
Totta, pelasi eri konsolia. Varmaan konsolia jota et ole koskaan nähnytkään?
Joka tapauksessa konsoli edusti nimenomaan näitä "lasten pelejä" liki kokonaan, Marioista lähtien.
Kyllähän minulta koneelta löytyy Nes sekä snes pelit. Ja kaapissa on 8-bit nintendo. Ja tuo esim. tuo mario on ihan aikuisillekkin sopiva peli, mutta tuskin itekkään olet kiinnostunut heppa, barbie, shrek tai nemo peleistä.

Lainaus:
Edelleenkin koettaisin olla hiljaa muiden edustamisesta.

Okei ollaan sit hiljaa ja kerrotaan vaan, että minun ikäluokasta moni jättäis sen ottamatta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 15:26

2820.1.2008 15:38

Lainaus:
Niin voi olla, että on mennyt kokeilemaa, mutta minun on ainakin melko vaikea kuvitella äitiäni pelaamassa Wii:llä esim. nyrkkeilyä tai marioo tai sellaista.
Voin sanoo että en minäkään olis uskonu kuukaus sitten. Nyt on molemmat vanhemmat mättäny Wii ihan kohtuullisesti. Äiteellä olkapää kipee tenniksestä ja iskä vetää innoissaan golfia. Kumpikaan ennen ole pelannut kuin mahjonggia tietokoneella. Et voi tietää miten äitisi vielä innostuisi pelaamaan nyrkkeilyä tai jotain muuta ennen kuin hän on itse päässyt kokeilemaan.
Omalle äidille tekee varmaan terveydenkin kannalta hyvää Wiillä hutkiminen. Toimisto työtä tekee ja istuu koneella päivät pitkät. Esimerkiksi tenniksen pelaaminen hyvin voimistaa hartioita ja olkapäitä. Päänsäryt/niskakivut helposti vähenee moisesta. Meni ehkä vähän offtopic, mutta minkäs teet Wii vaan on niin mahtava kapistus :D

2920.1.2008 15:41

Kuitenkin tulee vaan joku tennis kyynärpää :D
Ihan henkilöstä kiinni, täällä ei äitee saa pelaamaan mitään muuta kun lauta pelejä ja isän voi pyytää pelaamaan pokeria.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2008 @ 15:43

3020.1.2008 16:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Kuitenkin tulee vaan joku tennis kyynärpää :D
Ihan henkilöstä kiinni, täällä ei äitee saa pelaamaan mitään muuta kun lauta pelejä ja isän voi pyytää pelaamaan pokeria.
Tajusit sitten lopultakin pointin. Se on tosiaan henkilöstä kiini. Varsinaisesti iällä ei ole merkistystä, vaikkakin sekin pelimieltymykseen vaikuttaa.

Jos sinun äiti ei pelaa, niin se ei tarkoita, etteikä jonkun muun äiti pelaisi.

3120.1.2008 20:18

Nintendo on varmasti ihan tietoisesti valinnut tavan markkinoida konsolia, ja onhan se nuoremmalle väelle suunnattu jo mainonnakin perusteella. Saahan Wii:hin K-18 pelejäkin. Itsekkin kokeilin Wiitä joku aika sitten ja kyllähän se vaikuttaa enemmän lelumaiselta kuin XBOX ja PS3, eipä silti, ihan hyviä pelejä siihenkin saa. Teräväpiirron puuttuminen nykykonsolista tosin kummaksuttaa, mikä varmasti vaikuttaa aikuisten ostopäätöksiin. Wii on puhdas pelikonsoli kun taas PS3 ja XBOX:kin ovat enemmän multimediakeskuksia, joten turha niitä on edes vertailla liikaa keskenään.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3220.1.2008 20:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Nintendo on varmasti ihan tietoisesti valinnut tavan markkinoida konsolia, ja onhan se nuoremmalle väelle suunnattu jo mainonnakin perusteella.

Itse asiassa jos on katsonut mainoksia, niin konsoli on kaikenikäisille. Toisissa mainoksissa pelaa mummot, toisissa lapset ja toisissa nuoret aikuiset ja varttuneempi ikäryhmä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Itsekkin kokeilin Wiitä joku aika sitten ja kyllähän se vaikuttaa enemmän lelumaiselta kuin XBOX ja PS3

Ja varmaankin valkoinen väri ja yksinkertaiset näppäimet tekevät sen lapselliseksi? Eli esim valkoiset Macit ja mm iPodit ovat myös lelumaisia?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Teräväpiirron puuttuminen nykykonsolista tosin kummaksuttaa, mikä varmasti vaikuttaa aikuisten ostopäätöksiin.

Wii pystyy 480p resoluutioon ja se luokitellaan EDTV:ksi. Ja tämä näyttää jo LCD-paneeleissa huikeasti paremmalta, kuin SCART-viritys. Teräväpiirron puuttuminen ei näytä ainakaan vähentävän myyntiä. Sen lisääminen konsoliin olisi nostanut sen hintaa ja myynti ei olisi läheskään tätä mitä se nyt on.

3320.1.2008 21:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samipupu:

Itse asiassa jos on katsonut mainoksia, niin konsoli on kaikenikäisille. Toisissa mainoksissa pelaa mummot, toisissa lapset ja toisissa nuoret aikuiset ja varttuneempi ikäryhmä.Joo korjataan sen verran, että kokoperheen konsolina sitä ehkä markkinoidaan, muuten puhunkin vain omista mielikuvistani. Väritys, muotoilu jne. vaikuttavat tosiaan lelumaiselta, mutta se on varmaan sen tarkoituskin, kun tuo ei ole mikään high-end hifi-laite. Ja tuo hinta on tosiaan kohdallaan tuossa konsolissa. Varmasti voisin lapsille jossain vaiheessa ostaa ja epäilemättä siitä olisi iloa aikuisellekin, mutta tuo ohjaimien kanssa heiluminen ei varmasti sovi kaikille, siinähän pian loukkaa itsensä. :DMaailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

3420.1.2008 22:59

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samipupu:

Itse asiassa jos on katsonut mainoksia, niin konsoli on kaikenikäisille. Toisissa mainoksissa pelaa mummot, toisissa lapset ja toisissa nuoret aikuiset ja varttuneempi ikäryhmä.Joo korjataan sen verran, että kokoperheen konsolina sitä ehkä markkinoidaan, muuten puhunkin vain omista mielikuvistani. Väritys, muotoilu jne. vaikuttavat tosiaan lelumaiselta, mutta se on varmaan sen tarkoituskin, kun tuo ei ole mikään high-end hifi-laite. Ja tuo hinta on tosiaan kohdallaan tuossa konsolissa. Varmasti voisin lapsille jossain vaiheessa ostaa ja epäilemättä siitä olisi iloa aikuisellekin, mutta tuo ohjaimien kanssa heiluminen ei varmasti sovi kaikille, siinähän pian loukkaa itsensä. :D

Niin, eipä ps3:stakaan voi kauniiksi sanoa, hirveä mohlo...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto