AfterDawn: IT-alan uutiset

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.1.2008 15:43

Lähes 90 prosenttia TV-talouksista omistaa digiboksin Digiboksien suosiota mittaava Finnpanel on jo useiden vuosien ajan julkaissut tietoja digiboksien suosiosta suomalaiskodeissa ja Finnpanelin tammikuussa tekemän tutkimuksen mukaan 89 prosenttia suomalaisista TV-talouksista omistaa digiboksin.
Kaapeliverkon kautta TV-ohjelmia katsovien TV-talouksien osalta prosenttiluku on 78. Finnpanelin keräämien tietojen mukaan 12 prosenttia kaapelitalouksista aikoo hankkia digisovittimen ennen helmikuun loppua, jolloin analogisten TV-lähetysten pitäisi pimentyä suurimmassa osassa Suomea. Kauppiaille tämä tietää samankaltaista loppurynnistystä kuin mitä antenniverkon lähetysten loppuminen teetti.

Loput kaapelitaloudet jakaantuvat kolmeen ryhmään, joista 4 prosenttia aikoo hankkia digiboksin tämän vuoden aikana, 3 prosenttia ei ole vielä varmoja boksin hankinnasta ja loput 3 prosenttia eivät aio hankkia digiboksia lainkaan. Tämä tieto ennakoinee jälleen muutamaa tuhatta irtisanottua TV-maksua, joka ei ole iloinen uutinen Yleisradiolle.

Vaikka kaikki kotitaloudet eivät ole vielä hankkineet digisovitinta, on 44 prosentilla kotitalouksista useampi digisovitin. Finnpanelin tutkimus ei tosin kerro ovatko kaikki sovittimet aktiivisessa käytössä vai onko huonosti toimivien laitteiden tilalle hankittu uusia, jonka seurauksena vanhat sovittimet ovat jääneet nurkkiin pölyyntymään.

Finnpanel haastatteli tutkimusta varten puhelimitse noin tuhatta henkilöä ja tutkimuksen virhemarginaali on ±2-3 prosenttiyksikköä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto