AfterDawn: IT-alan uutiset

Ritek esitteli kertakirjoitettavan Blu-ray/HD DVD -hybridilevyn

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.1.2008 14:13 Kommentteja (6)

Ritek esitteli kertakirjoitettavan Blu-ray/HD DVD -hybridilevyn CES-messujen yhdestä yllätyksestä vastasi Ritek, joka esitteli messuilla tallentavia hybridilevyjä, joiden toinen puoli on HD DVD -levy ja toinen puoli Blu-ray-levy.
Ritekin uutukainen muistuttaa Warnerin Total HD -nimellä kulkenutta levyä, jonka oli tarkoitus yhdistää Blu-ray- ja HD DVD -elokuvat saman levyn eri puolille. Ritekin levyt eroavat kuitenkin Total HD -levyistä, sillä kertakirjoitettavat levyt ovat tarkoitettu kuluttajien tallennusmedioiksi ja Total HD -levyistä poiketen Ritekin uutukaisissa on vain yksi tallennuskerros HD DVD- ja Blu-ray-puolilla, joten HD DVD -osan tallennuskapasiteetti on täten 15 gigatavua ja Blu-ray-osan vastaavasti 25 gigatavua.

Ritekin levyt eivät ole vielä myynnissä ja niiden hinnoittelu on vielä kysymysmerkki. HD DVD -leirin kokemat menetykset elokuvastudioiden puolelta saattavat kuitenkin koitua myös Ritekin levyjen kohtaloksi, joten tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta siitä, että saapuvatko uudet levyt koskaan kuluttajien saataville.

Ritek esitteli messuilla myös kertakirjoitettavan HD DVD- ja DVD-hybridilevyn, joten yritys on panostanut selvästi vaihtoehtoihin, joita monet muut yritykset eivät ole miettineet. Hybridien ohella Ritek esitteli 4x tallennusnopeutta tukevia BD-R-levyjä ja 2x tallennusnopeutta tukevia HD DVD-R -levyjä, joita pitäisi pian löytyä myös kauppojen hyllyiltä.

Lähteet:
Inquirer
PCM (via Google Translate)

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

112.1.2008 16:03

Kun elokuva lagaa hd dvd puolella, niin käänetään vaan levy ja ei enää lagaa :D .

Saisivat keksiä jotain muuta nuitten levyjen tilalle, kun esim mun tony hawks underground 1 ps2 peli ei toimi, kun siinä on liikaa naarmuja, ja noi nes pelitkin on kestänyt kauvemmin, vaikka ne onkin kokenut kovempia kuin noi pleikkarin pelit, eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton.. :l .

212.1.2008 17:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Kun elokuva lagaa hd dvd puolella, niin käänetään vaan levy ja ei enää lagaa :D .

Saisivat keksiä jotain muuta nuitten levyjen tilalle, kun esim mun tony hawks underground 1 ps2 peli ei toimi, kun siinä on liikaa naarmuja, ja noi nes pelitkin on kestänyt kauvemmin, vaikka ne onkin kokenut kovempia kuin noi pleikkarin pelit, eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton.. :l .

NES:issä on sitä jotain... ;D NES - Tehty kestämään

312.1.2008 19:16

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Kun elokuva lagaa hd dvd puolella, niin käänetään vaan levy ja ei enää lagaa :D .

Saisivat keksiä jotain muuta nuitten levyjen tilalle, kun esim mun tony hawks underground 1 ps2 peli ei toimi, kun siinä on liikaa naarmuja, ja noi nes pelitkin on kestänyt kauvemmin, vaikka ne onkin kokenut kovempia kuin noi pleikkarin pelit, eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton.. :l .

NES:issä on sitä jotain... ;D NES - Tehty kestämään

Jännää, että minunkin NES:sini toimii vielä aivan hienosti, mutta pleikkarillani taas levyt eivät toimi ennen kuin sitä 3 kertaa hinkkaa puhtaaksi.

412.1.2008 21:14

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Kun elokuva lagaa hd dvd puolella, niin käänetään vaan levy ja ei enää lagaa :D .

Saisivat keksiä jotain muuta nuitten levyjen tilalle, kun esim mun tony hawks underground 1 ps2 peli ei toimi, kun siinä on liikaa naarmuja, ja noi nes pelitkin on kestänyt kauvemmin, vaikka ne onkin kokenut kovempia kuin noi pleikkarin pelit, eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton.. :l .

NES:issä on sitä jotain... ;D NES - Tehty kestämään

Jännää, että minunkin NES:sini toimii vielä aivan hienosti, mutta pleikkarillani taas levyt eivät toimi ennen kuin sitä 3 kertaa hinkkaa puhtaaksi.
Eikös niitä ole jotain puhdistussarjoja myynnissä?

Mielestäni hyvä keksintö!! Jos tää sota kestää pitempään, niin eikun Ritekiä ostamaan!

512.1.2008 23:42

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Kun elokuva lagaa hd dvd puolella, niin käänetään vaan levy ja ei enää lagaa :D .

Saisivat keksiä jotain muuta nuitten levyjen tilalle, kun esim mun tony hawks underground 1 ps2 peli ei toimi, kun siinä on liikaa naarmuja, ja noi nes pelitkin on kestänyt kauvemmin, vaikka ne onkin kokenut kovempia kuin noi pleikkarin pelit, eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton.. :l .

NES:issä on sitä jotain... ;D NES - Tehty kestämään

Jännää, että minunkin NES:sini toimii vielä aivan hienosti, mutta pleikkarillani taas levyt eivät toimi ennen kuin sitä 3 kertaa hinkkaa puhtaaksi.
Eikös niitä ole jotain puhdistussarjoja myynnissä?

Mielestäni hyvä keksintö!! Jos tää sota kestää pitempään, niin eikun Ritekiä ostamaan!

On kai, tosin niitten hinnat ei sitten oo kovin halpoja.

Vituttaa kun tony hawks underground1 joutuu oottaan puol tuntia että saa ladattua ekaan tasoon, ja sitten kaatuu jossain kohtaan :\ . Jäi viimeisin tehtävä tekemättä >:( . Ja thps 4 yli puolet musiikeista ja videoista lagaa jne, kerrankit soitti kahta biisiä yhtäaikaa ;D . Mut joo, kyllä ostaisin singlejä muistitikulla kuin levyjä.

613.1.2008 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
eli muutama naarmu ja levy on käyttökelvoton..
Pintanaarmuilla ei hirveästi ole vaikutusta levyn toimintaan. Syvemmät jäljet sen sijaan tuhoavat levyt varsin tehokkaasti. Levyjen mukana tulevat boksit ovat muuten sitä varten, että levyt voi laittaa niihin takaisin säilöön;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto