AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin suunnitelmiin ei kuulu Blu-ray-asema Xbox 360:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.1.2008 16:03 Kommentteja (11)

Microsoftin suunnitelmiin ei kuulu Blu-ray-asema Xbox 360:lle Aiemmin tällä viikolla Microsoftin Albert Penello väläytteli mahdollisuutta, että Microsoft voisi tuoda myyntiin Xbox 360 -pelikonsolin kanssa yhteensopivan Blu-ray-aseman, jos kuluttajat sitä haluaisivat.
Nyt Microsoft on tarkentanut Penellon lausuntoja ja uuden tiedon mukaan Microsoft ei ole tekemässä Xbox 360 -pelikonsolille Blu-ray-asemaa. Tämän ohella Microsoft korosti, että yritys on jatkossakin sitoutunut tukemaan HD DVD -formaattia Blu-rayn sijaan, vaikka HD DVD -formaatin tulevaisuus ei näytä tällä hetkellä kovin valoisalta. Microsoftin mukaan HD DVD tarjoaa edelleen edullisemman tavan kuluttajille päästä käsiksi teräväpiirtosisältöön kuin kilpaileva Blu-ray-formaatti.

Microsoft on myös aiemmin lytännyt huhut mahdollisesta Blu-ray-asemasta, mutta jos HD DVD -formaatti poistuu hiljakseen markkinoilta, on enemmän kuin todennäköistä, että myös Microsoft alkaa tukemaan Blu-ray-formaattia, jolloin Xbox 360 saisi mahdollisesti Blu-ray-aseman. Microsoft voisi myös julkaista hybridiaseman, jonka avulla kuluttajat voisivat katsella sekä Blu-ray- että HD DVD -elokuvia konsolillaan.

Lähteet:
Gizmodo
Kotaku

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

112.1.2008 16:51

Lainaus:
Microsoftin mukaan HD DVD tarjoaa edelleen edullisemman tavan kuluttajille päästä käsiksi teräväpiirtosisältöön kuin kilpaileva Blu-ray-formaatti.

Kuka tähänkin hömppään oikeasti uskoo, ei niissä kustannuksissa voi olla niin valtavia eroja, että hd-dvd:n tukeminen olisi taloudellisesti kannattavaa, kun elokuvien myyntisuhde on luokkaa 70-30 blu-rayn hyväksi.
Asiaa voisi verrata vaikkapa ulkolaiseen pikaruokaketjuun, joka kilpailuttaa hampurilaislaatikkojen ja take-away kassien tekijää säännölisesti ja hyötyy siitä saman verran kuin mitä kilpailutuksen teettäminen maksaa...

212.1.2008 16:53
RIVER2
Inactive

Olipa yllätys.. Kumma vaan kun eivät menneet Bluray puolelle kopiosuojausten perässä.

312.1.2008 17:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
Olipa yllätys.. Kumma vaan kun eivät menneet Bluray puolelle kopiosuojausten perässä.
M$ ei julkaise sellaista missä se tarvisi Blueray:n tuomia suojauksia.

Saisi kyllä tulla siltikin XO:lle tuo blueray asema. Kuitenkin kuluttajat sitä tahtoisivat enemmänkin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2008 @ 17:02

412.1.2008 17:08

jotenki en oo yllättyny...

512.1.2008 19:05

mahtaiskohan olla vaikeeta vaihtaa blu-ray asema xbox360 oman aseman tilalle?

612.1.2008 19:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
mahtaiskohan olla vaikeeta vaihtaa blu-ray asema xbox360 oman aseman tilalle?

Fyysisesti tuo ei ole ongelma. Ongelmat tulevat siitä, että jos tuon Xbox 360:n DVD-aseman korvaa Blu-ray-asemalla, niin siihen pitäisi jonkun tehdä custom firmware, että asemalla saisi pelejä pelattua. Jos taas tarkoitus on korvata HD DVD -asema elokuvien katselussa, niin jonkun pitäisi tehdä Xbox 360:lle ohjelma, joka osaa toistaa Blu-ray-elokuvia. Kumpikaan operaatio ei ole aivan triviaali.

712.1.2008 19:33

rupesin miettimään että kun noita modpiirejä ilmestyy enemmälti niin eiköhän tuokin tule tapahtumaan melkein varmasti...

812.1.2008 20:16

Combo? any one?

912.1.2008 21:55

Tätäpä minä jo vähän pelkäsin ja aavistin tuossa aijemmin kun luin HD-DVD:n huonosta asemasta. Toivottavasti HD-DVD kaivaa itsensä pois kuopasta, tai tippuu kokonaan markkinoilta, jolloin microsoft toivottavasti tekisi blueray aseman xpoksille :D

1013.1.2008 1:45

Odottelinkin milloin joku M$ henkilöstöstä korjaa tuon uutisen. Sen verran aikuisessa vaiheessa Penello kommentin heitti.

113.1.2009 12:46
Diedxxx
Inactive

Toivottavasti tulee irroitettavana versiona, niinkuin HD-DVD-asema. Jos tulee. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto