AfterDawn: IT-alan uutiset

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 15:14

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina Yhä useammat levy-yhtiöt suostuvat musiikkinsa myymiseen DRM-vapaana ja tämä vaikuttaa internetissä toimiviin digitaalisiin musiikkikauppoihin, jotka hiljalleen luopuvat DRM-suojauksista. DRM-vapaan musiikin suuren suosion myötä myös Napster lopettaa kokonaan DRM-suojauksien käyttämisen yksittäin myytävissä kappaleissa ja albumeissa. DRM-suojaukset säilyvät kuitenkin edelleen kuukausimaksullisessa tilauspalvelussa.
Napsterin lupaa muuntaa koko valikoimansa MP3-muotoon, mutta tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta ovatko kaikki suuret ja pienet levy-yhtiöt Napsterin päätöksen takana vai pienentääkö Napster valikoimiaan muutoksen yhteydessä.

MP3-tiedostojen kauppaaminen alkaa keväällä ja tarkempi ajankohta paljastetaan myöhemmin. Nykyään Napster myy musiikkia WMA-tiedostoina, joissa käytetään Microsoftin DRM-suojauksia luvattoman kopioinnin estämiseen. Napsterille MP3-tiedostojen valinta tarkoittaa ainakin jollain tasolla paluuta juurilleen, sillä Napster P2P-ohjelmalla pystyi levittämään MP3-tiedostoja.
Napsterin toimitusjohtaja Chris Gorog uskoo MP3-muodossa olevan musiikin nyt saavuttavan kriittisen massan kaupallisella puolella, joka helpottaa huomattavasti kuluttajien elämää ja samalla se tasoittaa internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen välistä kilpailua. Myös kannettavia mediasoittimia valmistavien yritysten toiminta helpottuu, kun kuluttajille riittää parhaassa tapauksessa soittimen osalta pelkkä MP3-tiedostojen tukeminen.

Tällä hetkellä Napsterilla on yli 750 000 asiakasta tilauspalvelussa, mutta kuukausimaksun nostaminen kolmella dollarilla ja MP3-muodossa olevien kappaleiden myyminen saattaa tulevaisuudessa laskea näiden asiakkaiden määrää huomattavasti.

Lähteet:
MSNBC
Napster (lehdistötiedote)

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto