AfterDawn: IT-alan uutiset

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.1.2008 15:14

Napster aloittaa musiikin myymisen MP3-tiedostoina Yhä useammat levy-yhtiöt suostuvat musiikkinsa myymiseen DRM-vapaana ja tämä vaikuttaa internetissä toimiviin digitaalisiin musiikkikauppoihin, jotka hiljalleen luopuvat DRM-suojauksista. DRM-vapaan musiikin suuren suosion myötä myös Napster lopettaa kokonaan DRM-suojauksien käyttämisen yksittäin myytävissä kappaleissa ja albumeissa. DRM-suojaukset säilyvät kuitenkin edelleen kuukausimaksullisessa tilauspalvelussa.
Napsterin lupaa muuntaa koko valikoimansa MP3-muotoon, mutta tällä hetkellä ei ole täyttä varmuutta ovatko kaikki suuret ja pienet levy-yhtiöt Napsterin päätöksen takana vai pienentääkö Napster valikoimiaan muutoksen yhteydessä.

MP3-tiedostojen kauppaaminen alkaa keväällä ja tarkempi ajankohta paljastetaan myöhemmin. Nykyään Napster myy musiikkia WMA-tiedostoina, joissa käytetään Microsoftin DRM-suojauksia luvattoman kopioinnin estämiseen. Napsterille MP3-tiedostojen valinta tarkoittaa ainakin jollain tasolla paluuta juurilleen, sillä Napster P2P-ohjelmalla pystyi levittämään MP3-tiedostoja.

Napsterin toimitusjohtaja Chris Gorog uskoo MP3-muodossa olevan musiikin nyt saavuttavan kriittisen massan kaupallisella puolella, joka helpottaa huomattavasti kuluttajien elämää ja samalla se tasoittaa internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen välistä kilpailua. Myös kannettavia mediasoittimia valmistavien yritysten toiminta helpottuu, kun kuluttajille riittää parhaassa tapauksessa soittimen osalta pelkkä MP3-tiedostojen tukeminen.

Tällä hetkellä Napsterilla on yli 750 000 asiakasta tilauspalvelussa, mutta kuukausimaksun nostaminen kolmella dollarilla ja MP3-muodossa olevien kappaleiden myyminen saattaa tulevaisuudessa laskea näiden asiakkaiden määrää huomattavasti.

Lähteet:
MSNBC
Napster (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto