AfterDawn: IT-alan uutiset

Joka toinen kotitalous katsoo digi-TV:tä Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.1.2008 00:34 Kommentteja (7)

Joka toinen kotitalous katsoo digi-TV:tä Yhdysvalloissa Maanpäälliset analogiset TV-lähetykset loppuvat näillä näkymin Yhdysvalloissa ensi vuoden helmikuussa ja Suomessakin nähty "digipaniikki" on hiljalleen leviämässä myös Yhdysvaltoihin.
Kulutuselektroniikkavalmistajien etujärjestö Consumer Electronics Association (CEA) ilmoitti maanantaina, että joka toinen kotitalous Yhdysvalloissa on jo siirtynyt katselemaan digitaalisia TV-ohjelmia. Analogisten lähetysten loppumisesta on tiedotettu kuluttajille jo pidemmän aikaa, mutta kaikki kuluttajat eivät ole tietoisia mitä muutoksia digitaaliset lähetykset tuovat television katseluun.

CEA:n mukaan tänä vuonna Yhdysvalloissa myydään noin 32 miljoonaa digisovitinta ja -televisiota, joten myös Yhdysvalloissa näyttää siltä, etteivät kaikki kotitaloudet ole hankkimassa digisovitinta tai -televisiota analogisten lähetysten loppumiseen mennessä.

Yhdysvalloissa maanpäällisiä lähetyksiä katsovat kuluttajat ovat oikeutettuja kahteen 40 dollarin alennuskuponkiin, joilla saa alennusta digisovittimista, joten digisovittimien hankinnan ei pitäisi muodostua liian suureksi taloudelliseksi ongelmaksi kuluttajille.

CEA arvioi myös, että teräväpiirtotelevisioiden osuus tänä vuonna myytävistä televisioista on noin 79 prosenttia. Viime vuoden maaliskuussa tuli Yhdysvalloissa voimaan määräys, jonka mukaan uusista televisioista on löydyttävä digiviritin. Kauppiaat saivat kuitenkin myydä varastoistaan vanhat analogisen virittimen sisältävät televisiot pois, jonka takia toukokuussa analogivirittimillä varustettuihin televisioihin lisättiin varoitustarrat, jotka kertoivat analogisten lähetysten loppumisesta.

Viime vuoden syyskuussa Yhdysvaltojen radiotaajuuksien käyttöä valvova Federal Communications Commission (FCC) päätti antaa analogisille kaapelitelevisioverkon lähetyksille jatkoaikaa, jonka myötä kaapeliverkossa analogiset lähetykset voivat jatkua ainakin vuoteen 2012 asti. Tämä on myös aiheuttanut sekaannusta kuluttajien keskuudessa, sillä kaikki kuluttajat eivät ole tietoisia siitä, miten he TV-lähetyksiään vastaanottavat, eivätkä he ole täten varmoja pitääkö heidän hankkia digisovitin, jotta ohjelman näkyvät myös ensi vuonna.

Lähteet:
Baltimore Business Journal
FCC

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

12.1.2008 7:18

heh Agentti paiskii sitten yötä myöten töitä

Lainaus:
CEA:n mukaan tänä vuonna Yhdysvalloissa myydään noin 32 miljoonaa digisovitinta ja -televisiota,
kun maan väki luku on n:301,139,947 miljoona ihmistä niin sillon nää henkilöt EI näe töllöä

22.1.2008 8:14

Lainaus:
heh Agentti paiskii sitten yötä myöten töitä
Lainaus:
CEA:n mukaan tänä vuonna Yhdysvalloissa myydään noin 32 miljoonaa digisovitinta ja -televisiota,
kun maan väki luku on n:301,139,947 miljoona ihmistä niin sillon nää henkilöt EI näe töllöä

Aika paljon sinun mielestäsi jenkkilässä on kansaa, jos siellä kerta 301 139 947 000 000 ihmistä on. Minä kun luulin, jotta maapallolla yhteensä elelee reilut kuusi miljardia immeistä... :P

...taitaa Sokarikin kirjoitella vähän väsyksissä? :)

32.1.2008 8:18

Siis vapaan käden oikeudella 300milj jenkeissä kansaa ja 32milj ostaa laatikon.

42.1.2008 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TemeTee:
Siis vapaan käden oikeudella 300milj jenkeissä kansaa ja 32milj ostaa laatikon.

Tänä vuonna. 150 miljoonaa ihmistä on jo digilähetysten piirissä koska ovat ostaneet joko boksin tai digitvn aikaisemmin. Ja jos nuo lähetykset jatkuvat aina vuoteen 2012 asti niin veikkaisin, että Yhdysvalloissa on vähintään yhtä suuri, jollei isompikin, osa väestöstä kuin mitä Suomessa on/oli digilähetysten piirissä kun ne loppuvat.

52.1.2008 15:33

Jotkut katsovat TV:tä tietokoneella ja talouksissa voi asua useitä henkilöitä. Mutta 32 miljoonaa on silti todella vähän vaikka jokaisessa taloudessa olisi neljä henkilöä, jotka katsovat samaa töllöä.

63.1.2008 19:16
pseDe
Inactive

Jenkkilässä sen verran köyhää porukkaakin jolla ei oo varaa ees tv:seen.

Mitenköhän tää laskenta on suoritettu?

Amerikassa joku 15% ihmisistä asuu köyhyysrajan alapuolella ni tuskin niitä kauheesti kiinnostaa boksit.

Tuo alennuskuponki tuntuu fiksulta idealta.

74.1.2008 0:41

Lainaus:
Amerikassa joku 15% ihmisistä asuu köyhyysrajan alapuolella ni tuskin niitä kauheesti kiinnostaa boksit
kyllä jenkit on aika lailla sohva peruna kansaa joten lapset on yhen viikon ilman ruokaa kun isä ostaa dogi boxin

mikäköhän tuo köyhyys raja on oikeesti koska Stakesin tutkijan mukaan se = n.900€ kuussa kun taas Eurostatin mukaan se hieman yli 1000 euroa kuukaudessa jos tuo on se niin tosi moni suomessa on tuon alle

Köyhyysraja tarkoittaa hyvinvointiyhteiskunnan kansalaisen tulotasoa, jonka alapuolella ihmisen katsotaan olevan köyhä

tosin luin lehdestä että naiset valittaa tasa-arvoa kun miehet tienaa kesämärin 4000€ enemmän kuin naiset kuinka moni edes tienaa ton 4000€ kk

Suomen väkiluku 2007\2008 vuodenvaihteessa 5,3 miljoonaa joista kait suurin osa tienaa alle tai n:2000€ kk

Suomessa köyhyysrajan alapuolelle jäi 11,3 prosenttia väestöstä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto