AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvien luvaton lataaminen yleistä Etelä-Koreassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.12.2007 15:44 Kommentteja (12)

Elokuvien luvaton lataaminen yleistä Etelä-Koreassa Tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton lataaminen on suosittua varsinkin länsimaissa. Luvatonta lataamista tapahtuu myös muualla ja uuden tutkimuksen mukaan elokuvien luvaton lataaminen on erityisen suosittua Etelä-Koreassa.
Tutkimuksen mukaan lähes puolet eteläkorealaisista lataa tekijänoikeudella suojatun elokuvan verkosta vähintään kerran viikossa. Korealaisten elokuvien kehitystä auttava Korean Film Council haastatteli tutkimusta varten 2 358 paikallista internetin käyttäjää, joiden ikähaarukka oli 15-49 vuoden välissä. Näistä 47,3 prosenttia ilmoitti ladanneensa elokuvia tiedostonjakopalveluiden avulla ja tyypillinen haastateltava latasi vuoden aikana noin 55 elokuvaa.

Kolmasosan mukaan tärkein syy luvattomalle lataamiselle on hinta. Toinen suosittu syy on mukavuus, sillä ladatut elokuvat voi katsella silloin kuin itse haluaa.

Kyselyn mukaan lähes puolet vastaajista lopettaisi luvattoman lataamisen, jos asiaa vahdittaisiin viranomaisten puolelta tarkemmin ja rangaistukset olisivat kovempia. Suurin osa lataajista siirtyisi tässä tapauksessa katsomaan elokuvia elokuvateattereihin, mutta noin 16 prosenttia vastaajista siirtyisi tässä tapauksessa laillisten latauspalveluiden käyttäjiksi.

Suurin hidaste elokuvien lataushalukkuudelle on sen vaikeus, sillä 28 prosenttia vastaajista sanoi, että he eivät lataa elokuvia, koska se on liian hankalaa. 18,3 prosenttia vastaajista oli huolissaan mahdollisista tietokoneviruksista, joiden takia luvatonta lataaminen jätettiin väliin. Vain 12 prosenttia vastaajista ei halunnut rikkoa tekijänoikeuksia, jonka vuoksi myös elokuvien luvaton lataaminen ei kiinnostanut heitä.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvallat ja Etelä-Korea pääsivät sopuun vapaakauppasopimuksesta, jonka myötä myös tekijänoikeuksien valvontaa kiristettiin mm. luomalla tekijänoikeusloukkauksia valvova ryhmä, joka voi tarvittaessa sulkea tekijänoikeudella suojattua materiaalia jakavat internet-sivustot.

Lähteet:
CdrInfo
Korea Times

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

118.12.2007 16:05

Lainaus:
Suurin hidaste elokuvien lataushalukkuudelle on sen vaikeus, sillä 28 prosenttia vastaajista sanoi, että he eivät lataa elokuvia, koska se on liian hankalaa.
Tuo jäi kiinnostamaan... Lienevätkö edes testanneet ikinä? Luulen, että he ovat saaneet vain huonon kuvan tuosta prosessista. Esim. Finnkinossa pyöri taannoin ennen leffaa esitettävä piratismin vastainen mainos, jossa sitten näytettiin monimutkaisin briefein, kuinka huono laatu ladatussa leffassa oli (Narnia oli "ladattu" leffa ja jotain roskaa olin katsomassa). Eihän prosessi ole kun nettisivulle, latauslinkin klikkaus (parhaimmillaan selain hoitaa loput) ja ohjelma päälle.

218.12.2007 16:48

Jos se keskiarvo on n. 55, niin on siinä aika paljon nettiliikennettä.

Lainaus:
Kyselyn mukaan lähes puolet vastaajista lopettaisi luvattoman lataamisen, jos asiaa vahdittaisiin viranomaisten puolelta tarkemmin ja rangaistukset olisivat kovempia. Suurin osa lataajista siirtyisi tässä tapauksessa katsomaan elokuvia elokuvateattereihin, mutta noin 16 prosenttia vastaajista siirtyisi tässä tapauksessa laillisten latauspalveluiden käyttäjiksi.

Eikö ne ostaisi ollenkaan elokuvia, vaikka vissiin tuolla koreassa niiden hinta on aika paljon.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2007 @ 19:18

318.12.2007 17:17
RIVER2
Inactive

FatlError ota nuo ihmeen viivat pois tosta sun viestistäs, kun menee sivuskaalaus päin persettä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2007 @ 17:18

418.12.2007 18:44

Argh, renderöinti persiillään. Can someone fix it?

518.12.2007 18:44

eka tupla mulle :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2007 @ 18:45

618.12.2007 19:01

Tää tällänen "Ei kai/No shit, sherlock?" uutine :D

718.12.2007 19:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RIVER2:
FatlError ota nuo ihmeen viivat pois tosta sun viestistäs, kun menee sivuskaalaus päin persettä.
code -tagin rivejä ei näköjään wrapata.. tästä bugista johtuen ajattelin parantaa sivuston ulkoasua muuttamalla tagit quote tageiksi.

818.12.2007 22:03

Lainaus:
ekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton lataaminen on suosittua varsinkin länsimaissa.
Todellako?

Lainaus:
Luvatonta lataamista tapahtuu myös muualla ja uuden tutkimuksen mukaan elokuvien luvaton lataaminen on erityisen suosittua Etelä-Koreassa.
Oikeesti?

Lainaus:
Suurin hidaste elokuvien lataushalukkuudelle on sen vaikeus, sillä 28 prosenttia vastaajista sanoi, että he eivät lataa elokuvia, koska se on liian hankalaa.
Etelä-korealaisessa Irc-galleriassa tehty gallup?

Lainaus:
Esim. Finnkinossa pyöri taannoin ennen leffaa esitettävä piratismin vastainen mainos, jossa sitten näytettiin monimutkaisin briefein, kuinka huono laatu ladatussa leffassa oli (Narnia oli "ladattu" leffa ja jotain roskaa olin katsomassa). Eihän prosessi ole kun nettisivulle, latauslinkin klikkaus (parhaimmillaan selain hoitaa loput) ja ohjelma päälle.
Aivan, samaa kategoriaa on mainokset missä kerrotaan "se on sama kuin varastaisit auton", mutta onkohan nyt menty vähän liian pitkälle ehkä?
Mitäs samaa on kopion latauksessa ja auton varastamisessa? Sama homma nuo olisi jos menisin kadulla kopiokoneen kanssa ja kopioisin auton ja
rupeisin myymään niitä oikeina sen valmistajan autoina...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2007 @ 22:07

918.12.2007 22:07

Lainaus:
Aivan, samaa kategoriaa on mainokset missä kerrotaan "se on sama kuin varastaisit auton", mutta onkohan nyt menty vähän liian pitkälle ehkä?
Mitäs samaa on kopion latauksessa ja auton varastamisessa? Sama homma nuo olisi jos menisin kadulla kopiokoneen kanssa ja kopioisin auton ja
rupeisin myymään niitä oikeina sen valmistajan autoina...


oot aika kätsy jos löydät kopiokoneen johon mahtuu koko auto.

1019.12.2007 10:03

Lainaus:
oot aika kätsy jos löydät kopiokoneen johon mahtuu koko auto.
Joten tästä voidaan vain päätellä, että kulttuurin jakamisella ja kopioimisella ei ole mitään yhteistä varkauden kanssa. Ehkä sitten kun voi warettaa fyysisiä tuotteita, kuten coca-colaa ja subaruita, voidaan alkaa harkitsemaan jotain yhteyttä varastamisen kanssa.

1120.12.2007 16:56

Lainaus:
Lainaus:
oot aika kätsy jos löydät kopiokoneen johon mahtuu koko auto.
Joten tästä voidaan vain päätellä, että kulttuurin jakamisella ja kopioimisella ei ole mitään yhteistä varkauden kanssa. Ehkä sitten kun voi warettaa fyysisiä tuotteita, kuten coca-colaa ja subaruita, voidaan alkaa harkitsemaan jotain yhteyttä varastamisen kanssa.
Aivan ;) tätä juuri hain tuolla vertauksella, jotkut vaan ei ymmärrä vertauksia..

1220.12.2007 19:29

Tai sitten allekirjoittamut yritti vääntää vitsiä tyhmästä asiasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto