AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay -tutkinta valmistui viimein

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 12.12.2007 08:06 Kommentteja (17)

The Pirate Bay -tutkinta valmistui viimein Viime vuoden toukokuussa ratsian kohteeksi joutuneen torrent-sivusto The Pirate Bayn useaan otteeseen lykkääntynyt poliisitutkinta on saatu vihdoin päätökseen. Asiasta raportoi TorrentFreak.
Pitkäksi venähtänyt tutkinta käsittää yhteensä 4 000 sivua materiaalia, josta suurin osa koostuu lähinnä sivustolla jaossa olleiden torrenttien luetteloista ja erilaisista Top 100 -listoista. Kamarisyyttäjä Håkan Roswallin ilmoittamaan syytteiden nostamisen takajaraan on enää alle kaksi kuukautta - hän kertoi aiemmin, että mahdolliset syytteet nostetaan viimeistään ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä.

Tuhansia sivuja sisältäneen materiaalin nähtyään sivuston keulahahmo Brokep totesi, että hän tulee hakemaan lykkäystä jutun käsittelyyn, koska ei missään tapauksessa aio tuhlata joulua ja uudenvuodenaattoaan kyseisen paperikasan lävitse kahlaamiseen.

Hän päätti lisäksi protestoida suuren paperimäärän tuhlaamista ja siitä aiheutuneita ekologisia vaurioita lahjoittamalla yhteistyössä The Pro Piracy Movement -nimisen ryhmän kanssa viisi puuta istutettavaksi luonnonsuojelualueelle Ruotsissa.

Brokep ei alustavan silmäyksen perusteella löytänyt materiaalista omasta mielestään Pirate Bayta vastaan mitään sellaisia todisteita, jotka todistaisivat heidän toimineen Ruotsin lakien vastaisesti. Vaikka silmäily ei tuonut rikosepäilyihin selvennystä, materiaalin mukaan Ruotsin valtion rikoslaboratorio oli kuitenkin löytänyt Pirate Bayn takavarikoiduilta palvelimilta jotain lähinnä huvittavaa - ohjelmointivirheen HyperCube-ohjelmakoodista. Tutkintamateriaalista löytynyt bugiraportti jäi tosin Pirate Bayn kannalta hyödyttömäksi, sillä palvelu siirtyi muutama päivä sitten käyttämään kaikilla trakkereillaan Opentracker-ohjelmistoa.

Mikäli Brokepin lykkäysaikeet menevät läpi, asian käsittely tylee venymään vielä entisestään. Joka tapauksessa vielä avoimena olevien syytteiden käsittely tulee menemään pitkälle ensi vuoden puolelle.


Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

112.12.2007 8:24

Lainaus:
Vaikka silmäily ei tuonut rikosepäilyihin selvennystä, materiaalin mukaan Ruotsin valtion rikoslaboratorio oli kuitenkin löytänyt Pirate Bayn takavarikoiduilta palvelimilta jotain lähinnä huvittavaa - ohjelmointivirheen HyperCube-ohjelmakoodista.
aika huvittavaa ja samalla antaa hienoa kuvaa ruotsin poliisin ATK
osaamisesta. :)

212.12.2007 8:47

Lainaus:
Lainaus:
Vaikka silmäily ei tuonut rikosepäilyihin selvennystä, materiaalin mukaan Ruotsin valtion rikoslaboratorio oli kuitenkin löytänyt Pirate Bayn takavarikoiduilta palvelimilta jotain lähinnä huvittavaa - ohjelmointivirheen HyperCube-ohjelmakoodista.
aika huvittavaa ja samalla antaa hienoa kuvaa ruotsin poliisin ATK
osaamisesta. :)
Niimpä, sitten vielä "pikkuisen"myöhästynyt tutkinta...offtopicina eipä niillä noissa arvokuljetuksienkaan selvittelyissäkään oikein ole kulkenut, suomen poliisithan sen täällä selvitti että osa siellä tekeneistä oli myös täällä ryöstäneitä, eli ei se taso kovin korkea ole siellä...

312.12.2007 9:15

Lainaus:
Lainaus:
Vaikka silmäily ei tuonut rikosepäilyihin selvennystä, materiaalin mukaan Ruotsin valtion rikoslaboratorio oli kuitenkin löytänyt Pirate Bayn takavarikoiduilta palvelimilta jotain lähinnä huvittavaa - ohjelmointivirheen HyperCube-ohjelmakoodista.
aika huvittavaa ja samalla antaa hienoa kuvaa ruotsin poliisin ATK
osaamisesta. :)
Ohan se hyvä että verorahoilla samalla korjataan kuluttajan palveluja :D

Mut eikö ne voi uskoo sitä ettei ne trackerit niitä tiedostoja jaa vaan torrent ohjelman käyttäjät ympäri maapalloa?

412.12.2007 9:28
AfterDawn Addict

Lainaus:
Tuhansia sivuja sisältäneen materiaalin nähtyään sivuston keulahahmo Brokep totesi, että hän tulee hakemaan lykkäystä jutun käsittelyyn, koska ei missään tapauksessa aio tuhlata joulua ja uudenvuodenaattoaan kyseisen paperikasan lävitse kahlaamiseen.

Hän päätti lisäksi protestoida suuren paperimäärän tuhlaamista ja siitä aiheutuneita ekologisia vaurioita lahjoittamalla yhteistyössä The Pro Piracy Movement -nimisen ryhmän kanssa viisi puuta istutettavaksi luonnonsuojelualueelle Ruotsissa.
Toi on kova kaveri, päivääkään tehny rehellistä työtä ;)

512.12.2007 13:02

jos ostan varastetun auton jahtaavatko poliisit minua vai varasta?
Jos lataan netistä elokuvan jonka on julkaissut hacksor ryhmä jahtaavatko poliisit minua vai alkuperäistä julkaisijaa?

612.12.2007 13:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vallu88:
jos ostan varastetun auton jahtaavatko poliisit minua vai varasta?
Jos lataan netistä elokuvan jonka on julkaissut hacksor ryhmä jahtaavatko poliisit minua vai alkuperäistä julkaisijaa?
Jos tiedät auton ostovaiheessa, että auto on varastettu, niin syyllistyt
itse myös rikokseen.

Eli sama homma pätee myös waretuksessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2007 @ 14:02

712.12.2007 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vallu88:
jos ostan varastetun auton jahtaavatko poliisit minua vai varasta?
Jos lataan netistä elokuvan jonka on julkaissut hacksor ryhmä jahtaavatko poliisit minua vai alkuperäistä julkaisijaa?

Sinä tuet tätä trackeri jolloin sille on enemmän halua pysyä pystyssä ja jos trackerilla on paljon käyttäjiä he saavat enemmän mainos tuloja. Eli perjaatteessa tuet trackeria rahallisesti ja samalla kehotat jatkamaan rikollisuutta

812.12.2007 15:51

Lainaus:
Hän päätti lisäksi protestoida suuren paperimäärän tuhlaamista ja siitä aiheutuneita ekologisia vaurioita lahjoittamalla yhteistyössä The Pro Piracy Movement -nimisen ryhmän kanssa viisi puuta istutettavaksi luonnonsuojelualueelle Ruotsissa.

Hieno mies :)

912.12.2007 16:29

Lainaus:
Mikäli Brokepin lykkäysaikeet menevät läpi, asian käsittely tylee venymään vielä entisestään.
"tylee" - Typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2007 @ 16:30

1012.12.2007 16:46

Hei poimitaan nyt ne oleelliset tiedot sieltä uutisesta:

Lainaus:

Hän päätti lisäksi protestoida suuren paperimäärän tuhlaamista ja siitä aiheutuneita ekologisia vaurioita lahjoittamalla yhteistyössä The Pro Piracy Movement -nimisen ryhmän kanssa viisi puuta istutettavaksi luonnonsuojelualueelle Ruotsissa.

Taitaa olla selkenemässä, että metsään meni tämä ajojahti, joten imagon kiillotus paikallaan vai :)

1112.12.2007 18:01

4000 sivua, joista pääosa on heidän servuilla olevia torrentteja? Mitä järkeä listata torrentteja, jotka eivät edes ole laittomia tpb:lle? Tosiaan paperin tuhlausta.

Odotetaan tapauksen etenemistä.

1212.12.2007 18:21

Lainaus:
Hei poimitaan nyt ne oleelliset tiedot sieltä uutisesta:

Lainaus:

Hän päätti lisäksi protestoida suuren paperimäärän tuhlaamista ja siitä aiheutuneita ekologisia vaurioita lahjoittamalla yhteistyössä The Pro Piracy Movement -nimisen ryhmän kanssa viisi puuta istutettavaksi luonnonsuojelualueelle Ruotsissa.

Taitaa olla selkenemässä, että metsään meni tämä ajojahti, joten imagon kiillotus paikallaan vai :)
Kyseinen kaveri siis on TPB:n keulahahmo niin kuin uutinenkin sanoo, ei mikään sinivuokko joka on tutkintaa johtanut ;) jos sitä meinasit että se joku polliisi olisi ollut..

1312.12.2007 19:57
RIVER2
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
4000 sivua, joista pääosa on heidän servuilla olevia torrentteja? Mitä järkeä listata torrentteja, jotka eivät edes ole laittomia tpb:lle? Tosiaan paperin tuhlausta.

Odotetaan tapauksen etenemistä.
Niinpä, olisi parenpi ollut tehdä digitaalinen asiakirja ja lähettää se pojille vaikka suoraan pirate bay:n kautta bittorrentilla ;)

Parasta onnea pojille oikeudenkäynnissä! Innolla odottelen oikeudenkäyntiä ja ihmettelen miten mahtaa käydä. Onhan se totta että pirate bayn pojilla on paremmat mahikset voittoon, mutta silti jännittää. Toivottavasti pojilla on hyvät asianajajat (onhan?) ja pino todisteita heidän syyttömyydestään listattuna paperille sillä jos pirate bay kaatuu, niin luultavasti Ruotsin piraattiliiton kannattajakunta nousee pilviin ja mielenosoituksia järjestetään ympäri maata. Älkääkä unohtako niitä meidän iki-ihania DDoS hyökkäyksiä ja nettisivujen "töhrääjiä" ;)
Pirate bay:lla on kyllä enemmän "ässiä hihassa" :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2007 @ 19:58

1412.12.2007 23:44

Jännä nähdä mitä tälle lopulta käy...

1513.12.2007 3:10

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vallu88:
jos ostan varastetun auton jahtaavatko poliisit minua vai varasta?
Jos lataan netistä elokuvan jonka on julkaissut hacksor ryhmä jahtaavatko poliisit minua vai alkuperäistä julkaisijaa?
Jos tiedät auton ostovaiheessa, että auto on varastettu, niin syyllistyt
itse myös rikokseen.

Eli sama homma pätee myös waretuksessa.
oikeus olettaa että tiedät miten asia on ja jos et niin saat tuomion tyhmyydestä paitsi jos pystyt tosi hyvin selittämään miks oletit asian olevan niin kuin luulit tuomari päättää uskooko sinua vai ei

esim tuttu sain sakot kun osti perä moottorin keltsistä 50€ vaikka ovh oli sillon yli 800€ poliisi ja syyttä totesivat että ostajan on täytynyt tietää että noin kallista ei voi saada tasku rahoilla

eli turha vedota tietämättömyyteen koska oikeus toteaa että sinun pitäisi tietää että mitään leffaa tai musiikkia ei voi saada ilmaiseksi jos esim tavara talot sitä myy rahalla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2007 @ 03:15

1613.12.2007 18:09

Lahjoittaa viisi puuta luonnonsuojelualueelle. Toi on aivan perkulan hauskaa. :D Nää kaverit vaan jaksaa naurattaa. ;)

1713.12.2007 18:41

Siis eikös tuo The Pirate Bay ole niin kuin puhelinluettelo.
Sieltä näkee missä mahdollisesti on jaossa jotain.
Ei kuitenkaan ole varmaa, onko sitä tarjottua edes saatavilla ja onko linjat edes käytössä.
Siis puhelinluettelon omistaminen on sitten kai vaarallista. Sieltähän voi löytyä vaikka minkälaisia varastetun tavaran myyjiä.
No, ei ne siellä luettelossa kyllä mainosta. ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto