AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple löysentää iPhonen myyntirajoituksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.12.2007 16:13 Kommentteja (8)

Apple löysentää iPhonen myyntirajoituksia Apple asetti lokakuun lopulla myyntirajoituksia iPhone-matkapuhelimille, joiden oli tarkoitus taata sekä puhelimien riittävyys kaikille halukkaille että samalla rajoittaa SIM-vapaiden iPhonejen myyntiä.
Nyt Apple on hieman löysentänyt asetettuja rajoituksia, sillä yksittäinen kuluttaja voi jatkossa hankkia itselleen viisi iPhone-matkapuhelinta. Lokakuussa Apple asetti tämän rajan kahteen puhelimeen, mutta nyt rajoitus on jälleen sama kuin puhelimen julkistamisen aikana.

Muita rajoituksia Apple ei kuitenkaan muokannut, joten iPhonen ostaminen Applen liikkeistä ei onnistu käteisellä. Rajoituksen myötä Applen on helpompi vahtia asettamiaan määrärajoituksia, sillä luotto- tai pankkikortilla tehtyjen ostoksien seuraaminen onnistuu vaivattomasti, kun taas käteisellä tehtyjen ostosten seuraaminen on käytännössä mahdotonta.

iPhonen myyntimäärät ja mahdolliset seuraavat markkina-alueet selviävät luultavasti ensi vuoden alussa, kun MacWorld-tapahtuma järjestetään 14.-18. päivä tammikuuta San Franciscossa. Uusimpien huhujen mukaan iPhone tulisi mahdollisesti helmikuussa myyntiin Kiinan markkinoille, jossa iPhone-kopioita on myyty jo useiden kuukausien ajan. Kiinassa puhelimia kauppaisi huhujen mukaan D.Phone.

Lähteet:
CNET News
Macworld.co.uk
Tietokone

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

112.12.2007 17:14

Siitä lähtien kun alkoi kuulua ensimmäisiä uutisia täällä afterdawnissakin Iphonen tulosta maailmalle, ja ensimmäiset kuvat iphonen ulkoisesta hapituksesta ja laitteen toiminnoista ja mahdollisuuksista selvenivät, ajattelin että voi jeesus että Apple osui aivan napakymppiin tuossa puhelinhankkeessaan, Iphone oli ulkoisesti upean moderni, ja sisältökin kuulosti hienolta aina Youtube sovelluksesta sisäiseen ipodiin. Toivoin vain niin paljon että Apple olisi yksi ensimmäisistä valmistajista joka osaisi käyttää oikeita kortteja kuluttajan kannalta Iphonen markkinoinnissa. Että he ymmärtäisivät että pidemmän päälle ei ole hyvästä kahlita ihmisiä kytkykauppoihin ja pitää hintoja pilvissä.

No.. nyt se pikkuhiljaa alkaa seljetä, että eivät he sitä tajunneet, ahneus otti vallan.

212.12.2007 18:02

no ei ne siellä aplella osaa. jotenkin tuntuu että ne laittaa melkein mihinkä vaan ns. aple lisän esim. macit maksaa jonkin verran enemmän kuin samanlainen PC.

312.12.2007 18:17

Apple ei ole vakuuttanut minua millään osa-alueella. iPhonen korkea hinta ja idioottimaiset osto- ja liittymä rajoitukset takaavat, että jatkossakin ostan Nokiaa. iPodit taas ovat erittäin toimintarajoiteisia, kuten iPhonetkin. Mac koneet taas eivät voita edes Linuxin ominaisuuksia mielestäni.

412.12.2007 18:58

No kyllä ne siellä applella jotain tekee oikein, sillä kaikesta tästä marinasta, narinasta, itkusta ja parusta huolimatta tuotteet menee kaupaksi...

512.12.2007 19:59

kyllä ne siellä osasivat hienon puhelimen tehdä hyvillä ominaisuuksilla että jotkut sitä kuitenkin ostaa mutta aika suuren osan asiakkaista pitävät poissa rajojensa takia...

jos ei tuossa olisi noita rajoja niin luultavasti kyseinen puhelin voisi päätyä minunkin taskuuni, onhan sitä LG Prada kosketusnäytöllä olemassa myös mutta jotenkin vain itseäni houkuttelee tää iPhone enemmän.

613.12.2007 1:03

Apple myy designpaskaa ylihintaan idiooteille. Piste. Se, että eräiden alojen ammattilaiset kumartaa Omenaa, on varmaan suurin syy tähän hypeen: tavis tahtoo olla pro. Jo pelkkä DRM iTunesissa saa minut skippaamaan kaikki ko. firman romppeet.

713.12.2007 16:31

Mitä siinä iPhonessa ylipäätään on? Miksi kukaan tollasen ylimielisen myyntitavan puhelimen edes haluaisi?

814.12.2007 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Apple myy designpaskaa ylihintaan idiooteille. Piste. Se, että eräiden alojen ammattilaiset kumartaa Omenaa, on varmaan suurin syy tähän hypeen: tavis tahtoo olla pro. Jo pelkkä DRM iTunesissa saa minut skippaamaan kaikki ko. firman romppeet.
Mikä puhelin- tai PC-valmistaja ei yritä olla tuotteillaan designin huipulla? Onko oma koneesi vielä sellainen vakuuttavan beige? Oletko myös skipannut Microsoftin tuotteet, kun nekin käyttää DRM:ää?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jip2:
Apple ei ole vakuuttanut minua millään osa-alueella. iPhonen korkea hinta ja idioottimaiset osto- ja liittymä rajoitukset takaavat, että jatkossakin ostan Nokiaa. iPodit taas ovat erittäin toimintarajoiteisia, kuten iPhonetkin. Mac koneet taas eivät voita edes Linuxin ominaisuuksia mielestäni.
PC:t eivät ole vakuuttaneet minua millään osa-alueella. Selvästi ne ovat vakuuttaneet sinut, mutta ei tarvitse tulla joka Apple-uutiseen uskontoasi tuputtamaan. Tämä ei ole suunnattu sinulle mitenkään henkilökohtaisesti, vaan kaikille, jotka aina tulevat näihin uutisiin kehumaan muita tuotteita. Tässä puhutaan iPhonesta. Ei PC:stä, linuxista eikä edes Nokiasta. Ostakaa niitä Nokioita ja PCitä, mutta älkää aina vikiskö.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto