AfterDawn: IT-alan uutiset

Levy-yhtiön vierastilan kynttilöihin 28 tonnia kuussa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.12.2007 12:41 Kommentteja (15)

Levy-yhtiön vierastilan kynttilöihin 28 tonnia kuussa Levy-yhtiö EMI vaihtoi omistajaa hiljattain, kun Terra Firma -niminen sijoitusyhtiö hankki yrityksen omistukseensa. Uutisoimme aikaisemmin Terra Firman aikeista laittaa EMI säästökuurille vähentämällä muun muassa tekijänoikeusyrityksille kulkevaa rahavirtaa.
Nyt säästölinja saa jatkoa, sillä esimerkiksi Piraattiliitto raportoi uusista tiedoista, joita on vuotanut julkisuuteen EMI:n rahankäytöstä. Yrityksen sisäpiirissä olevat lähteet ovat verranneet levy-yhtiön rahankäytön tyyliä lähinnä Rooman valtakunnan viimeisiin päiviin.

Times Online kertoo EMI:n Lontoon pääkonttorin tuhlanneen leikkokukkiin ja tuoreisiin hedelmiin vuosittain noin 280 000 euroa. Los Angelesissa vieraiden viihdyttämiseen tarkoitetun huoneiston koristeluun käytettiin puolestaan kynttilöitä kuukausittain noin 28 000 euron edestä.

Guardian Unlimitedin kerrotaan puolestaan tietävän, että EMI:n New Yorkin konttori kulutti suuria summia lennättämällä päivittäin Japanista tuoretta kalaa konttorin omaa sushibaaria varten. Rahaa kului myös uusien artistien saamiin ennakkomaksuihin. Pahimmaksi tapaukseksi kuvattiin tilannetta, jossa artisti sai 15 miljoonan dollarin etumaksun, josta hän käytti ainoastaan 250 000 dollaria levyn tekemiseen. Ylijäämärahat jäivät yllättäen artistille itselleen.

Times Online kertoo Terra Firman pyrkivän myymään EMI pois vuonna 2012 noin 9,4 miljoonan punnan kauppahinnalla. Kun EMI siirtyi Terra Firman omistukseen, kauppahinnaksi kerrottiin noin 3,2 miljardia puntaa.


Lähteet:
Piraattiliitto
Times Online
Guardian Unlimited

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

16.12.2007 13:14

Kehtaavat vielä väittää, että "piratismi" vie heiltä voitot. Ehkä olisi johtajien aika katsoa peiliin...

26.12.2007 13:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HmTT:
Kehtaavat vielä väittää, että "piratismi" vie heiltä voitot. Ehkä olisi johtajien aika katsoa peiliin...

Mitä he siitä kostuisivat? Paukuttelisivat henkseleitään ja ajattelisivat "Stanan piraatit. Tässä kuussa pitää jättää yksi kaviaari-ilta väliin.."

36.12.2007 13:52

Tollasta se on ku kusi nousee päähän eikä ahneudella oo mitään rajaa... Eletään ku kroisokset konsanaan, riistetään niitä keille ne rahat oikeestii kuuluu, eli artisteja... Ja rahastetaan kuluttajia... Säästökuurille vaan kaikki tällaset firmat, samanlailla kuin pörssiyhtiöt pistää nykyään porukkaa pihalle, tosin pitää alottaa sieltä johtoportaasta...

46.12.2007 14:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti creep82:
Tollasta se on ku kusi nousee päähän eikä ahneudella oo mitään rajaa... Eletään ku kroisokset konsanaan, riistetään niitä keille ne rahat oikeestii kuuluu, eli artisteja... Ja rahastetaan kuluttajia... Säästökuurille vaan kaikki tällaset firmat, samanlailla kuin pörssiyhtiöt pistää nykyään porukkaa pihalle, tosin pitää alottaa sieltä johtoportaasta...
Eiköhän se ole ihan rahan omistajan tehtävä päättää miten rahansa käyttää ja olihan tuossa jutussakin vihiä, että satsasivat ihan älyttömiä määriä rahaa aloittaviin artisteihin, jotka voittivat miljoonia.

Rehellisesti ajateltuna tosin luulen tuon jutun olevan liioiteltu, mutta sinänsä aivan sama.

56.12.2007 14:11
RIVER2
Inactive

Ku on sitä rahaa, mitä tuhlata.. Mullekkin on periaatteessa aivan sama mitä ne niillä rahoillaan tekee, hemmottelevat vaan asiakkaitaan.

66.12.2007 14:13

Kaipaisi korjausta?

Lainaus:
EMI pois vuonna 2012 noin 9,4 miljoonan punnan kauppahinnalla. Kun EMI siirtyi Terra Firman omistukseen, kauppahinnaksi kerrottiin noin 3,2 miljardia puntaa.
Piraattiliito:
Lainaus:

Terra Firma pyrkii Times Onlinen mukaan myymään sen vuonna 2012 tavoitteenaan 9,4 miljardin punnan kauppahinta.
---

On tainnut rahan paljous nousta sikariportaalla päähän. Kyllä se loppu häämöttää pian jos tämmöstä touhua siellä on. Artisti antaa demon ja yhtiö tykkää siitä, sitten kysytään paljonkos tarviit hilloo levyn tekoon niin artisti sanoo ja yhtiö antaa, hienoa vai mitä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.12.2007 @ 14:26

76.12.2007 14:30

Oli sitten totta vai liioiteltua, niin tällaiset uutiset juuri nakertavat suomalaisten oikeustajua parhaiten, vaikka sinällänsä ihan sama kun tosiaan omia rahojaan tuhlailevat.

EDIT: ja nakertaminen on osittain uutisen ja sen julkaisijan tarkoituskin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.12.2007 @ 14:55

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

86.12.2007 14:41
jmpk
Inactive

olisi aika mieleenpainuvaa vierailla huoneistossa, jossa poltetaan 28 000€ kynttilöinä huoneilmaan.. voi olla aika tuoksu.

96.12.2007 14:48

Selkeesti sieltä kahmitaan rahaa omille sveitsiläisille tileille. Ei mikään firma voi oikeesti ostaa noin typerästi. Veikkaan että noi ostokset ei kestäis tarkempaa tutkimusta.

106.12.2007 17:00

Lainaus:
Tollasta se on ku kusi nousee päähän eikä ahneudella oo mitään rajaa... Eletään ku kroisokset konsanaan, riistetään niitä keille ne rahat oikeestii kuuluu, eli artisteja... Ja rahastetaan kuluttajia... Säästökuurille vaan kaikki tällaset firmat, samanlailla kuin pörssiyhtiöt pistää nykyään porukkaa pihalle, tosin pitää alottaa sieltä johtoportaasta...
- Ahneudessa ei tietääkseni ole mitään pahaa.
- Omistajat päättävät miten he haluavat operatiivisen johdon yritystä johtavan.
- Artistien ja levy-yhtiön välisissä sopimuksissa sanotaan kenelle rahat kuuluvat.
- Mitähän säästökuurille laittaminen tässä yhteydessä tarkoittaa ja ketähän luulette sen hyödyttävän ???
- Pörssiyhtiöt laittavat "porukkaa pihalle" mutta pörssiyhtiöt myös palkkaavat "porukkaa töihin".
- Omistajat viimekädessä päättävät mistä porukan pihalle laitto aloitetaan.

No se turhasta kommentoinnista ja itse asiaan...

Pääomasijoittajat (tai sijoituspankkiirit tai sijoitusyhtiöt) eivät tunnetusti ole kuuluisia avokätisyydestään. Kuten uutisessa selvästi todetaan, uusiomistaja räätälöi/saneeraa/uudistaa Emistä hyvän sijoituskohteen ja hankkiutuu siitä sitten eroon. Ei tässä mistään sen suuremmasta ole kyse. Tällä kertaa kohteena sattuu vain olemaan levy-yhtiö.

116.12.2007 18:25

Eikös se nyt ole kuitenkin tarkoituskin saada vieraan viihtymään, jotta saataisiin hyviä sopimuksia aikaiseksi. Kateus on hieno asia, vaikka hieman liioiteltulta tuo kuulostaakin.

126.12.2007 19:40

Lainaus:

- Ahneudessa ei tietääkseni ole mitään pahaa.
- Omistajat päättävät miten he haluavat operatiivisen johdon yritystä johtavan.
- Artistien ja levy-yhtiön välisissä sopimuksissa sanotaan kenelle rahat kuuluvat.
- Mitähän säästökuurille laittaminen tässä yhteydessä tarkoittaa ja ketähän luulette sen hyödyttävän ???
- Pörssiyhtiöt laittavat "porukkaa pihalle" mutta pörssiyhtiöt myös palkkaavat "porukkaa töihin".
- Omistajat viimekädessä päättävät mistä porukan pihalle laitto aloitetaan.

Ahneudessa ei ole muuta kuin vikaa, se on itsekkyyttä pahimmillaan, halutaan kaikki raha, vauraus ja ruoka itselle ja samalla kielletään se muilta... Lisäksi se on 5. kuolemansynti...

Omistajat jne. päättävät miten artisteilta riistetyt rahat käytetään täysin väärin omiin itsekkäisiin tarkoituksiin...

Artisteilla nykyään käytännössä ainoa mahdollisuus jos haluaa menestyä on tehdä sopimus ahneen mediatalon kanssa... Tähän pitää kyllä saada muutos, artisti sen musiikin tekee ja artisteille suurin osa muusiikin myynnistä/esittämisestä saatavista rahoista kuuluu...

Pörssiyhtiöt tekevät säästökuureja ainoastaa että ahneet osakkeenomistjat saisivat lisää osinkoja kun yhtiö tekee paremmat voitot, oikeista työn tekijöistä välitetä paskan vertaa... Oikeisti pitäisi karsia toimihenkilöiden ja johtajien määrää... Niitä tuntuu olevan nykyään monissa firmoissa ihan liikaa...

Tässä tapauksessa säästökuuri tarkoittaa että mediayhtiöden pitää karsia turhat työt pois, esim. markkinoinnista, turhat tilaisuudet jne. hurskastelut pois...

136.12.2007 22:14

eihän tässä oo mistään muusta ku bisneksestä kyse? jos mulla ois rahaa ku roskaa niin tottakai pistäisin sen poikimaan lisää rahaa ja loput käyttäisin siihen että sais elää niin leveesti ku huvittaa. miettikääpä ensin omalta kohdalta näitä ennenku rupeette maailmaa parantamaan.

146.12.2007 22:21

Lainaus:
Pörssiyhtiöt tekevät säästökuureja ainoastaa että ahneet osakkeenomistjat saisivat lisää osinkoja kun yhtiö tekee paremmat voitot, oikeista työn tekijöistä välitetä paskan vertaa... Oikeisti pitäisi karsia toimihenkilöiden ja johtajien määrää... Niitä tuntuu olevan nykyään monissa firmoissa ihan liikaa...
Voisivat samalla palkata sinut pää-neuvonantajaksi, niin kaikki olisivat onnellisia =). Minusta mediayhtiöt pitäisi muuttaa hyväntekeväisyysjärjestöiksi ja rikkaille pitäisi säätää laki että joutuvat antamaan puolet rahoistaan näille nälkää näkeville artisteille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.12.2007 @ 22:28

156.12.2007 23:13

375H&H:n toteamukset ovat sinällään aivan oikeita, ja Terra Firman kaltaiset sijoitusyhtiöt tosiaankin usein panevat kovilla otteilla ostamiaan yrityksiä tuottavaan kuntoon myydäkseen ne sitten myöhemmin hyvällä voitolla.

Ainoa suurempi periaatteellinen ongelma tähän EMI:n tapaukseen liittyen on se, että sitä rahaa on kerätty törsättäväksi yhteiskunnan tekijänoikeuksien muodossa myöntämien kopiointimonopolien turvin, joiden avulla on sitten voitu pitää esimerkiksi CD-levyjen hintoja keinotekoisen korkealla. Kun rahaa näyttää valuvan suuria määriä aivan muuhun kuin uuteen kulttuurituotantoon, ja sitäkin on tehty ilmeisen huonolla hyötysuhteella, yhteiskunnan olisi varmastikin syytä harkita poistaa tällaiset monopolikannustimet tai rajoittaa niitä tuntuvasti, jolloin terveemmillä periaatteilla ja pienemmillä kustannuksilla kulttuuria tuottavat ja jakelevat yritykset voisivat menestyä kilpailussa paremmin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....

Uutisarkisto