AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeusjärjestöt kohta rahapulassa?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.11.2007 08:26 Kommentteja (15)

Tekijänoikeusjärjestöt kohta rahapulassa? Kansainvälisen levy-yhtiö EMI:n kerrotaan haluavan vähentää tekijänoikeusjärjestöille annettavaa rahallista tukea. Levy-yhtiöiden oikeuksia puolustaville tahoille syydetään vuosittain todella suuria summia rahaa.
EMI:n osti hiljattain Terra Firma -niminen sijoitusyhtiö. Uudet tuulet taitavat puhaltaa, sillä RIAA:lle (Recording Industry Association of America) ja IFPI:lle (International Federation of the Phonographic Industry) maksettavat tuet ovat vähentymässä huhujen mukaan reippaasti. IFPI arvioi, että neljä suurinta levy-yhtiötä (EMI, Warner Music Group, Sony BMG ja Universal Music Group) rahoittavat heidän toimintaansa vuosittain yli 130 miljoonalla dollarilla. EMI:n tuen epävarmuus saattaakin aiheuttaa tekijänoikeusjärjestöille päänvaivaa.

EMI:n kerrotaan käyvän tällä hetkellä läpi strategisia järjestelyjä hiljattain tapahtuneen omistajavaihdoksen vuoksi. Levy-yhtiö on kärsinyt merkittävästi muiden kumppaniensa tavoin CD-levyjen vähentyneestä myynnistä. EMI ei ole vielä antanut virallista tiedotetta tukien leikkaamisesta.


Lähteet:
Reuters
BetaNews
Sektori.com

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

130.11.2007 8:43

Öö? Oonko heränny jo, vai tota onko tää vielä sitä unta?

230.11.2007 9:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Öö? Oonko heränny jo, vai tota onko tää vielä sitä unta?

Joo sama täällä, alkaako maasuttaminen loppua ihan toden teolla ?ovatko nuo huomanneet että ei siltäpäin tule kuin lakijuttuja ja huonoa mainetta.

330.11.2007 9:52

Taitavat pikku hiljaa herätä huomaamaan ettei rahaa kannata tuhlata potentiaalisten maksavien asiakkaide pieksemiseen.

Vielä kun tajuaisivat että eletään vuotta 2007 ja levy-yhtiöiden pitäisi siirtyä bisneksissään nykyaikaan ja alkaa kehittämään kiinnostavia sisältöpälveluita nettiin helposti ja nopeasti kaiken kansan saataville sekä ostettun sisällön pitäisi ola vähintään yhtä hellpokäyttöistä ja laatuista tai parempaa kuin waretetun sisällön

430.11.2007 9:55

Todella uupeta.Laittaisivat nuokin rahat artisteille.

530.11.2007 10:10

Lainaus:

Levy-yhtiö on kärsinyt merkittävästi muiden kumppaniensa tavoin CD-levyjen vähentyneestä myynnistä.

Mistäköhän tämä johtuu?

630.11.2007 11:11

Kaikkeen turhaan se levystä maksettava hinta meneekin: asianajajille tuomareille, kyttääjille... jotka voisivat tehdä mieluummin jotain tuottavaa työtä vaikka hyvää musiikkia. :) Toivotaan, että mahdollisesti säästyvä raha siirtyy kuluttajahintoihin.

730.11.2007 12:07
Kellopeli
Inactive

Lainaus:
Taitavat pikku hiljaa herätä huomaamaan ettei rahaa kannata tuhlata potentiaalisten maksavien asiakkaide pieksemiseen.

Vielä kun tajuaisivat että eletään vuotta 2007 ja levy-yhtiöiden pitäisi siirtyä bisneksissään nykyaikaan ja alkaa kehittämään kiinnostavia sisältöpälveluita nettiin helposti ja nopeasti kaiken kansan saataville sekä ostettun sisällön pitäisi ola vähintään yhtä hellpokäyttöistä ja laatuista tai parempaa kuin waretetun sisällön

Veit jalat suustani.

830.11.2007 12:34

On se kiva herätä ja lukea tälläisiä uutisia. TO mafiat kun vielä joutuisivat maksumiehiksi oikeusjutuissa :P

930.11.2007 13:22

130 miljoonaa vuodessa, että saadaan muutama oikeusjuttu aikaiseksi ja niistä jää käteen monesti pelkkä luu. Ei ihme, että sijoittajat eivät ymmärrä. Tosin kulujen karsiminen ei välttämättä johda levyjen hintojen putoamiseen vaan voittojen maksimoimiseen.

1030.11.2007 13:52

Lainaus:
EMI:n osti hiljattain Terra Firma -niminen sijoitusyhtiö.
... ihan normaalia liiketoimintaa, mutta ei vain taida olla normaalia tällä sektorilla. Ei kai tuottavalla yrityksellä ole muuta vaihtoehtoa kuin hakea kasvua tai tehokkuutta. Kun kasvulle ei ole oikein toivoa täytyy panostaa tehokkuuteen. Kulut minimiin niin pienemmilläkin tuotoilla tulee voittoa ;) Ovat tainneet sijoitusyhtiön edustajat tottua siihen että tuottavien yritysten täytyy vuosi vuodelta tuottaa hyödykkeitä alemmalla hinnalla ja jotta tähän päästään täytyy tätä vaatia myös kumppaneilta eli maksetaan samoista palveluista vuosi vuodelta vähemmän. Alussa tehostaminen on tietenkin suurinta kun tehostamista ei ole aikaisempina vuosina tapahtunut.

Ei tässä taida olla kysymys sen kummemmasta kuin siitä että EMI neuvottelee uusista sopimuksista teostoyhtiöiden kanssa. Emi vaati teostoyhtiöiden toiminnan tehostamista ja parempaa palvelua mutta maksaa siitä vähemmän. Tuskimpa rahoittaja paljoa käskee EMI:n johtoa tekemään sitä tai tätä kunhan numerot näyttävät sitä mitä he haluavat.

1130.11.2007 15:15

Viitateen erääseen voittoon YLEN taholta, niin eikös nuo täällä kotimaassakin ole aika taloudellisessa alamäessä,vaikka nyt ei kriittisesti.

He He...

1230.11.2007 17:41

Lainaus:
Levy-yhtiö on kärsinyt merkittävästi muiden kumppaniensa tavoin CD-levyjen vähentyneestä myynnistä.

Mistäköhän tämä johtuu?
Internetin musiikkikaupoista. Mitäs antavat luvat nettikaupoille myydä musiikkiaan. Internetin kautta ostaa kaikki ketkä haluavat tehdä oston mahdollisimman helposti. Levyn ostaa kaikki muut ja ne ketkä arvostaa sen konkreettisuutta.

Lainaus:
Levy-yhtiöiden oikeuksia puolustaville tahoille syydetään vuosittain todella suuria summia rahaa.
Siihenhän niiden bisnes perustuu! Hyvä kun ovat heränneet tosiasiaan, että ei ne TO-järjestöt saa loppuen lopuksi mitään muuttettua, muuta kuin levy- ja kustannusyhtiöiden talostilannetta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.11.2007 @ 18:24

131.12.2007 18:52

Lainaus:
ei ne TO-järjestöt saa loppuen lopuksi mitään muuttettua, muuta kuin levy- ja kustannusyhtiöiden talostilannetta.
Sehän tässä on kai juuri ideana, paljon rahaa hyvin kustannustehokkaalla tavalla ja vieläpä mahdollisimman nopeasti.

143.12.2007 9:18

Jaa-a meinaisiko tämä sitä että aletaan harrastaa uhkailujen ja lakitupa vierailujen lisäksi myös kaupankäyntiä? palvellaan paremmin kuin p2p ohjelmat? ollaan jopa rehellisiä ja pistetään hinnat ihmisten rahapussien tasolle? ei kai sentään eihän se olisi yhtään eduksi levy-yhtiölle että tuotteita ostettaisiin vai kuinka? sehän meinaisi sitä että tekiänoikeuksilla uhoaminen loppuisi ja vaihtuisi monessa mielessä rehelliseen rahantekoon.

siinä vaiheessa kun on verkkokauppa josta saan suosikkimusiikkiani ladattua järkevään hintaan (myös kuluttajan kannalta) ilman mitään estoja voisin sanoa että juhlin kunnolla. (tietenkin olisi hyvä jos tämä verkkokauppa pysyisi toiminnassa pidempään kuin pari vuotta).

157.12.2007 22:26

Kuten sanottu, levy-yhtiöt menivät periaatteessa samaan retkuun kuin piitahnarintaiset naiset 1990-luvulla. Joku tuli ja sanoi "Anna minulle hiukan (120 milj.) rahaa, haastan nuo oikeuteen ja saat suuret korvaukset". Levy-yhtiön pomot riemastuivat. Saatiin hyvä selitys osakkaille ja lupaus että ensivuonna tulos paranee N prosenttia. Levypomo sai palkankorotuksen ja lakiasiainttoimiston osakkaat (partners) helppoa rahaa. Palkkasivat joukon lakimiesharjoitteilijoita likimain minimipalkalla ja nämä haastoivat oikeuteen lähes jokaisen, jonka nimet saivat jotenkin esiin Internetistä. Levyjen myynti sen kun vain laski ja korvauksia tuli naurettavan pieninä summina, vaikka laskettaisiinkin oikeuden päätöksien summat. Harvoin niistä mitään saatiin perittyä. Kun tämä on nyt toistunut noin kymmenen vuotta, alkava levy-yhtiöiden osakkaat tajuta pelin hengen, vihdoinkin.

Jos arvoisa lukija on aloitteleva lakimies, neuvoisin ilman sitoumuksia ja vastuuta perustamaan oman yrityksen. Miksi lihottaa partnereita, jotka vain viihdyttävät asiakkaita ja itseään. Tietysti ns. yhteiskuntasuhteiden luominen vie aikaa ja rahaa, mutta tässä auttaa politiikassa olevien tyttö- tai poikaystävien hankinta enemmän kuin muutamien rasvamaksojen kestitys. Toiseksi, yksityisihmisiltä ei juurikaan rahaa tipu, lukekoot päätöksissä mitä tahansa. Paras on käydä keskisuurten yritysten kimppuun. Niillä on rahaa, mutta ei kunnon lakimiehiä. Tämän on havainnut mm. yhteinen ystävämme, Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitseva jonkinmoisia tietokoneohjelmia valmistava yritys. Ohjelmat voi vaikka antaa lähes ilmaisiksi tavallisille ihmisille ja suurille yrityksille, koska niiltä ei kuitenkaan saa rahaa irti. Pikkufirmat maksavat kiroillen suuret summat ohjelmista, jotka saisivat eri nimellä varustettuina ilmaiseksi muualta, kun eivät tiedä tätä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Maapallon ilmiöitä voi pian seurata livenä – Bill Gates mukaan satelliittihankkeeseen Maapallon ilmiöitä voi pian seurata livenä – Bill Gates mukaan satelliittihankkeeseen (23.4.2018 10:11)
Bill Gates, Softbank ja Airbus ovat perustaneet uuden EarthNow-nimisen satelliittiyhtiön, jonka päämääränä on rakentaa Maata kiertävälle radalle satelliittimuodostelma, joka kykenee välittämään ....
Applelta maailmanlaajuinen takaisinkutsu: MacBook Pro -mallin akuissa vikaa Applelta maailmanlaajuinen takaisinkutsu: MacBook Pro -mallin akuissa vikaa (22.4.2018 19:09)
Apple on tänään julkistanut maailmanlaajuisen takaisinkutsun yhdelle MacBook Pro -mallilleen. Kyseessä on 13-tuumainen malli, josta ei löyty Touch Bar -ominaisuutta, jonka valmistusaika on lokakuun ....
Google-sovellus päivittyi: Assistant oppii lempinimiä Google-sovellus päivittyi: Assistant oppii lempinimiä (22.4.2018 18:23)
Google on päivittänyt oman nimikkosovelluksen versioon 8.0. Kyseisen päivityksen myötä Google-sovellukseen on tehty varmasti pienempiä parannuksia ja korjauksia, mutta siitä paljastuu myös yksi ....
Teinille linnaa CIA-pomon ja muiden viranomaispomojen hakkeroinnista Teinille linnaa CIA-pomon ja muiden viranomaispomojen hakkeroinnista (22.4.2018 17:54)
Entisen CIA-pomon presidentti Obaman aikana ollut John Brennan on saanut nyt oikeutusta muutaman vuoden takaiselle sähköpostinsa hakkeroinnille. Hakkeriporukan perustaja Kane Gamble on saanut ....
OnePlus julkaisi trailerin OnePlus 6:lle: Nopeutta, jota tarvitset OnePlus julkaisi trailerin OnePlus 6:lle: "Nopeutta, jota tarvitset" (21.4.2018 23:40)
Kiinalaisvalmistaja OnePlus on muutaman vuoden saatossa noussut yhdeksi suurten Android-valmistajien tärkeimmistä haastajista. Nyt yhtiöltä odotetaan jälleen uutta laitetta, jonka on määrä uudistaa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto