AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus sulki Islannin suurimman torrent-sivuston

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.11.2007 07:58 Kommentteja (6)

Oikeus sulki Islannin suurimman torrent-sivuston Islannin suurin torrent-sivusto Torrent.is on jouduttu sulkemaan TorrentFreakin mukaan viime viikon maanantaina antipiratismijärestöjen painostuksen takia.
Oikeus määräsi sivuston suljettavaksi alustavalla määräyksellä, mutta ei kuitenkaan päättänyt vaatia palvelimien takavarikointia, vaikka antipiratismijärjestöt tätä halusivatkin.

Vaikka Torrent.is palveli vain 26 500 aktiivista käyttäjää, on luku kuitenkin merkittävä Islannin väestöön verrattuna, koska maasta löytyy vain noin 310 000 asukasta. Toukokuussa 2005 perustetun torrent-trakkerin liikenne oli rajoitettu ainoastaan islantilaisille estämällä mahdollisuus kytkeytyä trakkerille muualta maailmalta. Sivuston kasvanut suosio ja lisääntynyt mediamylläkkä herätti todennäköisesti viimeistään antipiraattien huomion.

Torrent.is:n ylläpitäjä Svavar Kjarrval ilmoitti taistelevansa oikeuksiensa puolesta "niin pitkälle, kuin mahdollista". "Suuri yleisö näyttää olevan puolellamme", hän kertoo.

Ei ole mikään yllätys, että lähes joka kymmenennettä islantilaista aktiivisesti palvelleen palvelun yllättävä sammuttaminen on kuumentanut kansalaisten tunteita. Islantilaisen MPAA:ta vastaavan SMAIS-järjestön johtaja Snæbjörn Steingrímssonin kerrotaan saaneen asian tiimoilta paljon vihaista postia ja jopa tappouhkauksia. Hänen kerrotaankin olevan tällä hetkellä maan vihatuimpia henkilöitä.


Lähteet:
TorrentFreak
Piraattiliitto

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

127.11.2007 8:26

Millähän perusteilla tuo sulkeminen tehtiin? Hyvä juttu, että vielä riittää saarella halua taistella. Tuo että tulee tappouhkauksia on huolestuttavaa, sillä aina isosta joukosta joku hullu löytyy, kuka on valmis uhkauksia toteuttamaan. Eikä tuolla saarella oikein pääse karkuunkaan jos alkaa lynkkausryhmä saalistaan..

227.11.2007 8:45

Heh

Go For It Islanti. toihan on todella törkeätä. 10% kansalaisista on nyt erittäin vihasena :)

327.11.2007 14:19

Lainaus:
SMAIS-järjestön johtaja Snæbjörn Steingrímssonin kerrotaan saaneen asian tiimoilta paljon vihaista postia ja jopa tappouhkauksia. Hänen kerrotaankin olevan tällä hetkellä maan vihatuimpia henkilöitä.
Ei kai?

Vakavaahan tuo on, mutta pysyis nyt vaan niissä palvelunesto hyökkäyksissä ja pitäisivät aseet tietokone- /konsolipeleissä. Toisaalta kyllähän se ketuttaa islantilaisia kun vain islantilaisille tarkoitettu torret-sivusto pistetään alas. En nyt keksi mitään verrattavaa mikä meitä suomenpoikia rupeaisi ärsyttämään mutta kumminkin.

Hassua ettei oikeus antanut anti-merkkarien takavarikoida palvelimia, mutta sulkemisen määräsi. Pelkäsi että tulee liian iso mylläkkä?

427.11.2007 14:23

OT(sry):
Tulin tuossa huomanneeksi että google mainonnassa aika hirviä mainos tällä sivulla. Auta BSA:ta etsimään ohjelmistopiraatit, voit saada jopa 10000 euroa.

527.11.2007 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zorts:
Heh

Go For It Islanti. toihan on todella törkeätä. 10% kansalaisista on nyt erittäin vihasena :)
Empä usko. Tuskin noista kovin moni on mitään aktiiviwarettajia.
Jos lasketaa, että islannissa asuu 300 000 henkilöa ja heistä kymmenen rosenttia käyttää tuota palvelua, niin se tekee 30 000 henkilöa. Ja jos niistä olis 10% aktiiviwarettajia, se tekkee 3000 henkilöä. Merkitsee nattinkia.
Mitä merkitsee 3000 henkilön waretukset mihinkään suuntaan?

65.12.2007 10:57

Kyl alkaa vähän menee yli noiden tappouhkausten kanssa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto