AfterDawn: IT-alan uutiset

T-Mobile kauppaa iPhoneja nyt Saksassa SIM-vapaina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.11.2007 19:36 Kommentteja (14)

T-Mobile kauppaa iPhoneja nyt Saksassa SIM-vapaina Saksassa iPhonen myyntioikeudet saanut matkapuhelinoperaattori T-Mobile joutuu tästä edes myymään iPhoneja myös ilman SIM-lukitusta.
Asiaan tuli muutos, kun kilpaileva matkapuhelinoperaattori Vodafone vei asian oikeuteen, koska sen mielestä T-Mobilen toiminta rikkoo Saksan lakeja. Tuomari määräsi, että iPhoneja on jatkossa myytävä myös ilman SIM-lukitusta ja pakollista kahden vuoden sopimusta. Tuomio ei ole kuitenkaan lopullinen, vaan tapauksen käsittely oikeudessa jatkuu parin viikon kuluttua.

Kuluttajille Applen puhelin ei tule kuitenkaan Saksassa kovin edulliseksi, sillä ilman kahden vuoden sopimusta T-Mobilen kanssa tulee iPhonelle hintaa 999 euroa. T-Mobilen sopimuksen kanssa puhelimen loppuhinnaksi tulee kuitenkin ainakin 1 176 euroa, joten vähän puheluita puhuva kuluttaja voi säästää rahaa hankkimalla pelkän iPhonen.

T-Mobile on myös lupautunut purkamaan aiemmin myymiensä iPhonejen SIM-lukitukset, jos puhelimen ostaja näin haluaa.

Vodafonen edustajan mukaan oikeusjuttu rajoittuu ainoastaan Saksaan, sillä Ison-Britannian lait suhtautuvat toisella tavalla vastaavaan kaupankäyntiin ja Ranskassa iPhoneja ei ole vielä toistaiseksi myynnissä. Vodafonen toimitusjohtaja Friedrich Joussen ei halua estää iPhonejen myyntiä Saksassa, vaan Joussen haluaa sitä, että kuluttajat voivat ostaa puhelimensa ilman rajoituksia.

Lähteet:
AppleInsider
BBC News

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

121.11.2007 20:39

Ilman sim-lukitustahan se iphone maksaa 999€.
Reilukerho jne. :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2007 @ 20:40

221.11.2007 20:57

Eikös ennen sanottu tämän iPhonen tuovan kilpailua markkinoille ja hintoja alas?

999€ kyllä karkottaa ostajia. Saas nähdä tuleeko tähänkin jonkinlainen hinnanpudotus?

321.11.2007 21:25

Kyllä on ihan järkyttävän kallis.

421.11.2007 21:26

noil hinnoil ostan mielummin läppärin ku kännykän :D

521.11.2007 21:38

Että mitä rahastusta tollanen... Johan sen rahastuksen näkee jo iPod:sskin.

Kuka on niin iPhone Fan, että haluu ton 999€?? kysyn vaan?

621.11.2007 22:01

On kyllä Apple mielenkiintoisesti laskenut pelkän puhelimen hinnan verrattuna esimerkiksi Saunalahteen. N95 ostettuna kertaveloituksella maksaa 552 €, suositushinta on 790 €.

Jos siis olisin ostamassa iPhonea, ostaisin sen jenkkilästä ja kiertäisin sim-lukituksen. Apple saa syyttää vain itseään kyllä siitä, sillä tuollaisessa hinnoittelussa ei ole mitään järkeä.

721.11.2007 23:26

Näkee kyllä, että Apple ottaa Euroopan väestöltä huimat katteet. Jos Amerikan hintojakin syytetään liioitelluiksi, niin mitä tämä sitten on?!

Amerikassa puhelin maksaa 399 dollaria, joka on tarkalleen 269.87 euroa. Siis 999-270 = huimat 729€ katetta! Huhhuh... Keille tuo jaetaan? Hyväntekeväisyyteenkö? E: Tiedän, tuo ei ikinä mene suoraan, mutta tuo lukema on liioittelua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2007 @ 23:35


822.11.2007 0:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Näkee kyllä, että Apple ottaa Euroopan väestöltä huimat katteet. Jos Amerikan hintojakin syytetään liioitelluiksi, niin mitä tämä sitten on?!

Amerikassa puhelin maksaa 399 dollaria, joka on tarkalleen 269.87 euroa. Siis 999-270 = huimat 729€ katetta! Huhhuh... Keille tuo jaetaan? Hyväntekeväisyyteenkö? E: Tiedän, tuo ei ikinä mene suoraan, mutta tuo lukema on liioittelua.
Jenkeissä et voi ostaa iPhonea ilman sopimusta ja se sopimus ei olekaan mitään tyyliä "olen nyt saunalahden asiakas ja maksan 7c/min" vaan halvin kk-maksu on $59.99/kk ja minimisopimus on 24kk. $59.99 * 24 + $399 -> noin 1840 dollaria..

Tuohon 60 taalan sopimukseen sisältyy 450min puheaikaa, joka vaikuttaa "reilulta", mutta USAssa on sellainen leppoisa juttu käytössä kännyköissä, että myös vastaanottaja maksaa puheluista -- kaikista puheluista :-) Ja puheaika siirtyy vain korkeintaan seuraavalle kuukaudelle, ei enää sen "yli", jne.

Ja Applehan siis saa asiakkaiden kk-maksuista osansa, ensimmäinen tämäntyyppinen sopimus ikinä, jossa valmistaja nettoaa operaattorin bisneksestä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.11.2007 @ 00:19

922.11.2007 8:52

Lainaus:
Ranskassa iPhonejaf ei ole vielä

Kirjoitusvirhettä.

Hyi hitto tulee kyllä sitten eurooppaan kalliilla hintaa. En kyllä ole hankkimassa sitten vielä tuota pitkään aikaan. Tosin, toivottavasti täälläkin sitten niin että puhelimen voi ostaa ensiksi ilman että pitää jo liittymäsopimus tehä heti.

1022.11.2007 17:36
Wicerig
Inactive

Siis tuon hinnanhan nimenomaan on tarkoitus karkottaa ostajia sim-vapaalta mallilta. Täysin myyjän etujen mukainen hinta, sekä täysin ymmärrettävä. Jos T-Mobile ei saa rahojaan liittymäsopimuksista, niin ne otetaan sitten muulla tavalla.

1122.11.2007 17:53

Ihan törkeän hintainen, tuohon hintaanhan saa jo komean läppärin.

1222.11.2007 23:23

Applen touhu alkaa olemaan niin ylimielistä etten ymmärrä miksi kukaan ostaisi tuollaista tuotetta. Myös iPodin kohdalla hintataso on älytön ja nyt kun Mac on "muodissa" niin se vain lisää löylyä.

Itse en tuollaiseen kakkaan koske, en en.

1324.11.2007 12:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Näkee kyllä, että Apple ottaa Euroopan väestöltä huimat katteet. Jos Amerikan hintojakin syytetään liioitelluiksi, niin mitä tämä sitten on?!

Amerikassa puhelin maksaa 399 dollaria, joka on tarkalleen 269.87 euroa. Siis 999-270 = huimat 729€ katetta! Huhhuh... Keille tuo jaetaan? Hyväntekeväisyyteenkö? E: Tiedän, tuo ei ikinä mene suoraan, mutta tuo lukema on liioittelua.
Jenkeissä et voi ostaa iPhonea ilman sopimusta ja se sopimus ei olekaan mitään tyyliä "olen nyt saunalahden asiakas ja maksan 7c/min" vaan halvin kk-maksu on $59.99/kk ja minimisopimus on 24kk. $59.99 * 24 + $399 -> noin 1840 dollaria..

Tuohon 60 taalan sopimukseen sisältyy 450min puheaikaa, joka vaikuttaa "reilulta", mutta USAssa on sellainen leppoisa juttu käytössä kännyköissä, että myös vastaanottaja maksaa puheluista -- kaikista puheluista :-) Ja puheaika siirtyy vain korkeintaan seuraavalle kuukaudelle, ei enää sen "yli", jne.

Ja Applehan siis saa asiakkaiden kk-maksuista osansa, ensimmäinen tämäntyyppinen sopimus ikinä, jossa valmistaja nettoaa operaattorin bisneksestä.

Olisihan se aplen kannalta todella tyhmää olla maksimoimatta voittojaan keinolla millä hyvänsä,yleensäkin markkinataloudessa tuotteita myydään juurikin niin kalliilla hinnalla kuin riittävän moni siitä suostuu maksamaan

tuota viimeistä väitettä
"Ja Applehan siis saa asiakkaiden kk-maksuista osansa, ensimmäinen tämäntyyppinen sopimus ikinä, jossa valmistaja nettoaa operaattorin bisneksestä."
en kyllä ymmärrä koska kytkykaupoissakin operaattori maksaa puhelimen ja luovuttaa sen asiakkaan käyttöön tiettyä sopimusta vastaan (osa kk maksusta menee näin ollen puhelimen valmistajalle). eli ei ole uutta että operaattorit maksaa puhelimen osittain tai kokonaan.

1424.11.2007 23:00

Sen näkee sitten miten kauppa rupeaa käymään. Applella ei ole ainakaan nyt alkuvaiheessa pienintäkään mielenkiintoa myydä puhelimia ilman kytkyä. Apple on saanut nyt sellaiset sopimukset ettei ole paremmasta väliä. Muut valmistajat ovat yrittäneet samaa mutta ovat jääneet nuolemaan näppejään.

Se miksi Apple kytkykauppasopimuksista on kohistu johtuu siitä että Apple saa maailman ensimmäisenä puhelinvalmistajana operaattoreilta Applen puhelimella soitetuista puheluiden tuotoista/kk-maksuista osan itselleen (ei siis puhelimen osamaksua vaan myös operaattorien tuottoja). Tähän ei ole pystynyt edes suuri ja mahtava Nokia. Ei ole ihme että miksi iPhonen sopimuksista on kohistu.

Jenkeissä joissa iPhone on menestynyt varsin hyvin, Applen kytkysopimukset eivät ole olleet kovin iso juttu (jenkeissä pakolliset kytkysopimukset ovat aika tavallisia ja niissä Apple on muuten halvimmista päästä) mutta Euroopassa tuollaisiin sopimuksiin ei olla totuttu. Euroopassa ollaan totuttu siihen että puhelimen saa tarvittaessa myös ilman kytkyä. Tällä kertaa Apple myy näennäisesti puhelinta ilman kytkyä mutta sen 999 euron hinta onkin vain pelkkä muodollisuus. Jos Applella ei olisi rahakkaita operaattorisopimuksia niin siinä tapauksessa iPhonen hinta olisi aivan toinen.

Voidaan vain hieman ironisesti todeta että kytkyttömän iPhonen hinnoittelu on osunut täysin nappiin sillä ilmeisesti kukaan ei ole valmis maksamaan siitä 999 euroa, joka onkin sen tarkoitus.

Niin ja Apple tuotteiden kalleudesta yleisellä tasolla voidaan olla monta mieltä. Apple on kautta aikain ollut omassa sarjassaan (viimeistellyt ja laadukkaat tietokoneet) aivan yhtä edullisia tai jopa edullisempia kuin kilpailijansa (vrt. Thinkpad Sony VAIO). Moni vain sattuu vertaamaan Applen tuotteita aina niihin halvimpiin mahdollisiin kilpailijoihin. Ennen kuin Applen tuotteet tuomitsee kalliiksi niin kannattaisi katsella vastaavia kilpailijoita ja niiden hintatasoa. Apple ei tule varmasti pitkään aikaan olemaan halppis valmistaja joka yrittää kilpailla tuotteiden edullisuudellaan. Jos lompakko ei kestä Applen tuotteita niin silloin kannattaa katselle edullisempia vaihtoehtoja tai käytettyjä Apple tuotteita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2007 @ 23:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto