AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii kaappasi kärkipaikan takaisin Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.11.2007 20:19 Kommentteja (9)

Wii kaappasi kärkipaikan takaisin Yhdysvalloissa Nintendon Wii-pelikonsoli on kaapannut jälleen haltuunsa Yhdysvaltojen konsolimarkkinat. Pelikonsolien ja pelien myyntejä Yhdysvalloissa mittaava NPD Group on julkaissut lokakuun myyntiluvut, joiden mukaan Wiitä myytiin kuukaudessa noin 519 000 kappaletta.
Syyskuussa kärkipaikkaa pitänyt Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli ei saavuttanut enää viime kuussa samanlaisia myyntilukuja ja nyt konsoleita myytiin kuukauden aikana noin 366 000 kappaletta.

Joukon hännillä oli edelleen Sonyn PlayStation 3, jota myytiin lokakuun aikana noin 121 000 kappaletta. Sonyn iloksi PlayStation 2 -konsolia meni kaupaksi noin 184 000 kappaletta ja PSP-käsikonsolia vastaavasti noin 286 000 kappaletta.

Nintendon hyvää menestystä täydensi yrityksen DS-käsikonsoli, jota kaupattiin noin 495 000 kappaletta, jonka myötä Nintendo myi jälleen Yhdysvalloissa yli miljoona pelikonsolia kuukauden aikana.

Pelien puolella ykkössijaa piti hallussaan Halo 3, jota myytiin noin 430 000 kappaletta sekä Guitar Hero III: Legends of Rock, jota myytiin eri konsoleilla yhteensä yli miljoona kappaletta. Eniten Guitar Heroa hankkivat Xbox 360:n omistajat, jotka ostivat noin 383 000 peliä kitaraohjaimen kera.

PlayStation 3:n heikot myynnit eivät ainakaan Sonyn toimitusjohtaja Howard Stringerin mukaan toistu marraskuussa, sillä hinnanlaskun myötä Sony uskoo myyvänsä marraskuun aikana Yhdysvalloissa noin 300 000 konsolia.

Konsoleiden ja pelien myynti on ollut koko tämän vuoden paremmassa vauhdissa edelliseen vuoteen verrattuna ja lokakuussa pelikonsoleita, niiden tarvikkeita ja pelejä myytiin yli 1,1 miljardin dollarin edestä.

Lähteet:
Bloomberg
Gaming Bits

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

116.11.2007 22:00

Välillä tuntuu, että täällä ei muuta olekkaan kuin konsoliuutisia.

216.11.2007 22:10
mijuve
Inactive

Hyvä homma ja enemmän vielä peliuutisia mukaan! : D muusta en välitä.

317.11.2007 0:31

Wii vei konsolimyynneissä, mutta 360 teki enemmän rahaa ja möi paremmin pelejä...

http://www.livegamers.info/misc/news.php?shownum=3523

417.11.2007 4:07

kumma juttu tää wiin voitokas kulku kun koneelle ei oikein ole mitään pelejä..

517.11.2007 12:08
mijuve
Inactive

Niinpä! Nyt ei tuu yhtään peliä mieleen minkä haluisin wiille. Graafinenkaan puoli ei oo ku jonku verran ps2 parempi. Ei dvd toistoa tai kovalevyä. Miks tätä ostetaan? Ei voi ymmärtää. Edullinen leikkikalu perheen pienimmille?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2007 @ 12:09

617.11.2007 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mijuve:
Niinpä! Nyt ei tuu yhtään peliä mieleen minkä haluisin wiille. Graafinenkaan puoli ei oo ku jonku verran ps2 parempi. Ei dvd toistoa tai kovalevyä. Miks tätä ostetaan? Ei voi ymmärtää. Edullinen leikkikalu perheen pienimmille?
Ehkä juju juuri onkin siinä ettei Wii yritä myydä itseään millään äly-hyvällä grafiikalla ja sen seurauksena kalliilla hinnalla. "edullinen leikkikalu perheen pienimmille?". Eikös nämä laitteet ole myös pienemmille tarkoitettuja? Ja jos pienemmät tykkää Wiin vähän yksinkertaisemmista peleistä, yhdistettynä vielä halvempaan hintaa niin sehän on vain hieno asia. Näyttääpä se ainakin toimivan, siitä nostan hattua Nintendolle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2007 @ 13:17

Jos olisin kaksinaamainen, käyttäisinkö tätä?

717.11.2007 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mijuve:
Niinpä! Nyt ei tuu yhtään peliä mieleen minkä haluisin wiille. Graafinenkaan puoli ei oo ku jonku verran ps2 parempi. Ei dvd toistoa tai kovalevyä. Miks tätä ostetaan? Ei voi ymmärtää. Edullinen leikkikalu perheen pienimmille?

Pelikonsolit on pelikonsoleita, ei tietokoneita, se on hyvä tietää.

817.11.2007 15:40

on joo. vieläkun sille olis niitä pelejä. :) enemmän leikkinyt ko. laitteen muilla ominaisuksilla. nurkasta löytyy kyllä nuo x360 ja ps3 että kyse ihan puolueettomasta ihmetyksestä. boxilla tulee eniten pelattua ja ps3 hoitaa mediakoneen virkaa, mistä kyllä tuo maksettu 700e oli vähän liikaa ehkä nyt jälkikäteen. uudesta wiistä kun maksoin 180e. ja onhan sille kaippa tuo dvd-ominaisuus tulossa. olkkarin kunkku kyllä tuo on, varsinkin vähemmän pelanneiden keskuudessa sport jaksaa ihmetyttää ja ihastuttaa edelleen. harmi vaan kun guitar hero 3:ssa mono ääni wiillä.

918.11.2007 18:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti finck:
harmi vaan kun guitar hero 3:ssa mono ääni wiillä.

No johan nyt.. En voi uskoa, että DVD olisi puskettu niin täyteen, että musiikkipelistä joudutaan karsimaan musiikinlaatua...

Aika moinen myyntipiikki tuli tuosta Halosta. Ei siis tullut yllätyksenä, että laskisi pian takaisin entiselle tasolle.

Luulen, että Wiitä aika pitkälti myydään myös Zeldan avulla. Siis sen lisäksi, että se on "halpa" lelu lapsille ja vanhuksille. Wii ratsastaa PS3:n ja Xboxin tekemällä hintojen kontrastilla. Eikä pidä unohtaa tilastoissa näkymättömiä klassikkoja, joita Wiille voi ladata.

Eikö tuo PS3:n hinnan alennus tapahtunut jo jokin aika sitten. Luulis, että se näkyisi jo nyt tilastoissa... Ei mee kovaa Sonyllä. Tai voihan sen ajatella niinkin, että hyvin menee kaupaksi ne konsolit joista tulee voittoa, tai ainakin vähemmän tappiota per laite. No jaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto