AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerin pomo sätti yritystään

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 15.11.2007 08:59 Kommentteja (7)

Warnerin pomo sätti yritystään Warner Music Groupin johtaja Edgar Bronfman puhui GSMA Mobile Asia -konferenssissa Macaussa musiikkiteollisuuden virheistä. Hän varoitteli muun muassa puhelinoperaattoreita toistamasta samaa virhettä. Markkinoita ei kannata arvioida väärin, eikä varskinkaan aliarvioida asiakkaita.
"Me petimme itseämme. Me ajatelimme, että sisältömme olisi täydellistä juuri sellaisena kuin se oli. Me kuvittelimme liiketoimintamme säilyvän autuaan koskemattomana huolimatta siitä, että maailma kehittyi koko ajan yhä vuorovaikutteisemmaksi ja tiedostojen jakaminen kasvoi räjähdysmäisesti. Ja totta kai me olimme väärässä. Miksi me olimme väärässä? Siksi, että seisoessamme paikallamme tai vain madellessamme eteenpäin, ajauduimme sotaan kuluttajien kanssa. Me kielsimme heiltä sen, mitä he halusivat. Kuitenkin he pystyivät löytämään sen jo muuta kautta. Lopputulos oli tietenkin se, että kuluttajat voittivat sodan."

Warner-pomo varoitteli matkapuhelinoperaattoreita menemästä samaan lankaan:

"Surullinen totuus on, että suurin osa siitä, mitä kuluttajille tarjotaan tänä päivänä matkapuhelimiin, on tylsää, banaalia ja alkeellista. Ihmiset haluavat mobiililaitteidensa musiikin paljon kiinnostavammassa muodossa. He haluavat, että sen ostaminen onnistuu yhdellä klikkauksella -- juuri niin, yhdellä klikkauksella eikä tusinalla klikkauksia. Ja he haluavat pääsyn tuohon sisältöön helposti ja nopeasti, olivatpa he missä hyvänsä, 24 tuntia vuorokaudessa. Jokainen mobiilibisneksen toimija, joka kuvittelee pysyvänsä kilpailukykyisenä tarjoamalla käyttäjille jotain, jota nämä eivät pidä aidosti erinomaisena kokemuksena, pettää vain itseään."

Asiasta raportoineen AppleInsiderin mukaan vain alle 10 prosenttia musiikkipuhelimen omistajista ostaa puhelimiinsa mitään musiikkisisältöä. Ja suurin osa heistäkin ainoastaan soittoääniä.

Bronfman kehui puheenvuorossaan myös Applen liiketoimintamallia ja iPhonea. Hän luonnehti iPhonen ohjelmistoa nerokkaaksi, muotoilua kauniiksi ja käyttöliittymää loistavaksi. Muiden olisikin syytä ottaa heistä mallia, eikä vain elää mielikuvitusmaailmassa vanhentuneen tarjontansa ja toimintamalliensa kanssa.


Lähteet:
Piraattiliitto
AppleInsider

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

115.11.2007 9:12

oho, oho

215.11.2007 10:20

Tietääkö joku miten tän kaverin sais Nobelin palkinto kisaan. Hitto on varmaan viisain ihminen mediamaailmasta pitkään aikaan.

315.11.2007 10:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Tietääkö joku miten tän kaverin sais Nobelin palkinto kisaan. Hitto on varmaan viisain ihminen mediamaailmasta pitkään aikaan.
Nobel-palkinnon sivuilta:
Lainaus:
Can I nominate someone for the Nobel Prize?

If you are not invited you cannot nominate. Qualifications to nominate candidates vary somewhat among the different Nobel Prize Committees. To find out who meets the criteria for submitting proposals for an award, see information for each prize category.

Nyt vain kutsua odottamaan.

415.11.2007 12:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Hitto on varmaan viisain ihminen mediamaailmasta pitkään aikaan.
Mikä tosin ei tunnu viime vuosien sähläilyjen jälkeen kovinkaan vaativalta saavutukselta ;)

Aiheesta, hyvä että joku aidan tuollakin puolen on saanut kaivettua pään pepustaan ja nähnyt tilanteen niinkuin se asiakkaiden näkökulmasta on. Ja vielä uskalsi sanoa sen ääneen...

515.11.2007 17:32

"Me kielsimme heiltä sen, mitä he halusivat. Kuitenkin he pystyivät löytämään sen jo muuta kautta. Lopputulos oli tietenkin se, että kuluttajat voittivat sodan."

Tosi on - Viisainta ja kaukonäköisintä pitkään aikaan, kukahan pyytäisi kommentin vaikka Sonylta ja suomen vastaavilta tahoilta?

Niin se vaan on pitkässä juoksussa kuluttaja kuningas ja asiakas aina oikeassa ;-)

615.11.2007 18:42

"Surullinen totuus on, että suurin osa siitä, mitä kuluttajille tarjotaan tänä päivänä matkapuhelimiin, on tylsää, banaalia ja alkeellista."

Mitä sitten jos tylsä, banaali ja alkeellinen materiaali, jota tällä hetkellä tuotetaan, laitetaan kultakoristeltuun ja kimaltelevaan paketiin? Ei se itse tuote taida olla yhtään sen parempi sen jälkeen, vai onko?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.11.2007 @ 18:47

715.11.2007 19:54

Eipä hän kovin viisas ole, lähinnä jälkiviisas. Nämä kommentit olisi hänen pitänyt sanoa n. 5 vuotta sitten, niin Warner olisi tehnyt monesta sijoittajasta miljonäärin.

Parempi kuitenkin myöhään kuin ei koskaan!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto