AfterDawn: IT-alan uutiset

Radiohead kiistää comScoren luvut

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2007 15:41 Kommentteja (4)

Radiohead kiistää comScoren luvut Aiemmin tällä viikolla internet-sivustojen suosiota ja käyttöä mittavaa comScore julkaisi epävirallisia tietoja Radioheadin uuden In Rainbows -albumin menestyksestä. Nyt Radioheadin suunnalta on ilmoitettu, etteivät comScoren ilmoittamat tiedot pidä paikkaansa.
comScoren ilmoittamien tietojen mukaan jopa 62 prosenttia In Rainbows -albumin lataajista ei maksanut Radioheadille mitään albumista.

Radiohead ei kuitenkaan paljastanut virallisia lukemia, sillä yhtyeen mielestä kyseiset tiedot eivät kuulu kaikille. Täten In Rainbowsin taloudellisesta kannattavuudesta ei voi sanoa toistaiseksi mitään varmaa.

comScoren analyytikko Andrew Lipsman uskoo kuitenkin vahvasti, että yrityksen keräämät ja julkaisemat tiedot pitävät paikkaansa. Lipsman sanoo kuitenkin, ettei lukujen perusteella kannata vetää johtopäätöksiä kyseisen myyntitavan kannattavuudesta yleisesti, sillä monilla muilla yhtyeillä tulos ei olisi todennäköisesti lähellekään yhtä hyvä, koska niillä ei ole Radioheadin kaltaista suurta kuulijakuntaa, eivätkä muut yhtyeet välttämättä saisi tempauksellaan yhtä suurta huomiota mediassa.

In Rainbowsin fyysisen levyn myyntilukuja saadaan tietoon ensi vuoden puolella, sillä levy-yhtiö XL Recordings julkaisee In Rainbowsin joulukuun viimeisenä päivänä sekä CD- että LP-levyinä. Albumin digitaalisen myynnin tarkat luvut inrainbows.com-sivuston kautta saattavat kuitenkin jäädä ikuiseksi mysteeriksi.

Lähteet:
BetaNews
MTV

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

110.11.2007 15:56

Lipsman uskoo hänen egonsa tuottamaan tietoon ja siihen hän saa uskoa, minä en sitä estä. Itse en lähtisi arvailemaan lukuja ja vaikutuksia koska spekuloinnista ei ole mitään hyötyä, itseasiassa niistä ei ole kuin haittaa.

Näiden ComScoren lukujen pohjalta asioiden arvailu peilaa edelleenkin "arvailijan" omia näkemyksiä tiettyjä asioita kohtaan. Tässä tapauksessa Lipsmanin puheista paistaa, se että mies näkee tälläiset kokeilut uhkana hänen omille näkemyksilleen tai hän kokee, että asia on ristiriidassa hänessä valloillaan olevan käsityksen kanssa ja sen takia hän yrittää kirjoitella negatiivisiä analyysejä vaikka todellisuudessa hänen kommenttien taustalla olevia lukuja ei voi muista lähteistä (esim radioheadilta) varmentaa.

Sama asia pätee tietenkin kaikkeen "analyyttisiin" kirjoituksiin: kannattaa vähän miettiä onko analyysin "perusta" varmennettavissa jotain muuta kautta.

Kuitenkin, tähän asiaan kannattaa palata sitten kun Radioheadin ilmoittamat luvut tulevat julksiuuteen. Jos joku pienempi bändi tekee samanlaisen ratkaisun ja he ilmoittavat joitain lukuja: vertailua on parempi tehdä kun on kaksi asiaa joita vertailla.

Joku saisi palauttaa Lipsmanin takaisin maan pinnalle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.11.2007 @ 16:05

210.11.2007 22:20

Jos kaikki olisi menny putkeen,miksei lukuja voisi julkaista?Yleensä jos hommat menee penkin alle ,niin niistä ei mielellään huudella.

310.11.2007 22:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Jos kaikki olisi menny putkeen,miksei lukuja voisi julkaista? Yleensä jos hommat menee penkin alle ,niin niistä ei mielellään huudella.
Kuinka tuo olisi voinut mennä penkin alle? Porukka lataa joka tapauksessa, joka sentti jonka tuosta saivat on plussaa. 38% on kuitenkin aika paljon enemmän kuin 0%. Ja kuten on todettu lukemattomat kerrat, nettilataus ei vastaa fyysistä albumia, joten tuskin noista 68% kukaan levyä ostaisikaan.

411.11.2007 13:46

Ja pitää muistaa, että tällaisessa pioneeri toiminnassa monet ovat varmasti käyneet hakemassa levyn, kun se oli mahdollista ilmaiseksi. Uutuuksia tietenkin käydään katsomassa ja kokeilemassa vaikka tuote itsessään ei kiinnosta yhtään, mutta jos samanlaista toimintaa olisi netti pullollaan niin jäisi ne "turhat" laitailut pois. Vaikka maksavien määrä ei oli yhtään suurempi, olisi latausten määrä pienempi ja näin prosentit paremmat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto