AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicin DMP-BD30K-soitin on Blu-ray Profile 1.1 -yhteensopiva

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2007 12:22 Kommentteja (2)

Panasonicin DMP-BD30K-soitin on Blu-ray Profile 1.1 -yhteensopiva Useammat eri laitevalmistajat ovat kertoneet syksyn mittaan tietoja heidän Blu-ray-formaatin Profile 1.1 -yhteensopivista Blu-ray-soittimista ja nyt näyttää siltä, että Panasonicin DMP-BD30K-soitin on ensimmäinen markkinoille tuleva Profile 1.1 -yhteensopiva soitin.
DMP-BD30K:n pitäisi tulla myyntiin Yhdysvalloissa ensi viikon maanantaina ja soittimen suositushinta on 499 dollaria.

DMP-BD30K:n ominaisuuksiin kuuluvat mm. 1080p24-yhteensopiva HDMI v1.3 -ulostulo Deep Color -tuella, SD-muistikortinlukija, jonka kautta SD-muistikortille tallennettuja JPEG-kuvia ja AVCHD-videoita voi katsella soittimella.

Profile 1.1 tuo mukanaan monia uudistuksia aiempaan Profile 1.0 -määritykseen verrattuna, joista tärkeimmät liittyvät mahdollisuuteen purkaa kahta video- ja ääniraitaa samaan aikaan, jonka myötä Blu-ray-elokuvissa voi käyttää HD DVD -elokuvista tuttua Picture in Picture -toimintoa, joka mahdollistaa kahden eri videon näyttämisen ruudulla samaan aikaan.

HD DVD -formaatti on kuitenkin vielä edellä Blu-ray-formaattia elokuvien interaktiivisissa ominaisuuksissa, sillä tuki internetistä ladattavalle sisällölle tulee pakolliseksi Blu-ray-soittimiin vasta Profile 2 -vaatimusten myötä, kun HD DVD -soittimissa se on ollut pakollinen ominaisuus alusta alkaen.

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin pitäisi myös olla Profile 1.1 -yhteensopiva, kunhan Sony julkaisee laitteelle firmware-päivityksen, jonka myötä konsoli toistaa Profile 1.1 -ominaisuuksia tukevat elokuvat.Lähteet:
DailyTech
High-Def Digest

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2007 12:55
AfterDawn Addict

Milloin näitä vehkeitä tulee Suomeen??

22.11.2007 15:23

PiP blu-rayssa?!? ...enpä keksi mitään kättöä kyseiselle ominaisuudelle. Elokuvien interaktviiviset ominaisuudet ovat kyllä sitten toinen kans, mikä vähän oudoksuttaa. :/ kun jo pelkästään dvd:eissä menee hermot välillä kun tulee valikkoa valikon perään, ja leffaa pitäisi jo katsella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto