AfterDawn: IT-alan uutiset

Viihdekaista ulottuu miljoonaan kotiin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.10.2007 17:48 Kommentteja (8)

Viihdekaista ulottuu miljoonaan kotiin Elisan kehityspäällikkö Mikko Vainio kertoo, että Elisan ja Canal Digital Finlandin IP-televisiopalvelua olisi teknisesti mahdollista tarjota Suomessa jo miljoonaan kotitalouteen.
Vainion mukaan Viihdekaista-palvelun käyttöönottoa varten asiakkaan täytyy asua enintään noin kolmen kilometrin päässä lähimmästä laitekeskuksesta. Myös talon kaapeloinnin täytyy olla kunnossa.

"Näin laskien saadaan miljoona kotitaloutta, jotka kaikki sijaitsevat noin kolmen kilomerin päässä jostakin keskuksesta. Me pitäydymme tässä välimatkassa, koska sen sisällä voidaan lähettää ip-televisolähetystä kahdeksan megabittiä sekunnissa. Se on enemmän kuin kilpailijoilla, mutta haluamme taata mahdollisimman laadukkaan kuvan asiakkaillemme", Vainio kertoo.

Elisa tarjoaa Viihdekaista-asiakkaille laitepakettia, johon sisältyy IPTV-palvelun käyttöön soveltuva ADSL-modeemi ja IPTV-lähetysten vastaanottoon tarvittava Kreatel IP STB-1510 -laajakaistadigisovitin. ADSL-modeemi sisältää myös WLAN-ominaisuudet, mutta laajakaistadigisovitin on silti kytkettävä modeemiin perinteisesti kaapelilla.

IPTV-sovitin ei tue HDTV-sisältöä, eikä siitä löydy HDMI-liitäntää. Televisioon laajakaistadigiboksi kytketään joko SCART-, S-VIDEO- tai komposiittiliitännän kautta. Monikanavaista ääntä varten laitteesta löytyy kuitenkin myös digitaalinen liitäntä.

Vainio ei kerro Viihdekaistan tämänhetkistä käyttäjämäärää, mutta IPTV-palveluun kohdistuva kiinnostus on hänen mukaansa ollut viime aikoina hyvää ja liittymiä on myyty entistä kovemmalla tahdilla.

Palvelun saatavuuden pystyy tarkistamaan Viihdekaistan sivuilta.

Lähteet:
Digitoday
Viihdekaista

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

130.10.2007 19:28

Ainakaan markkinointi ei ole kohdallaan. En ole nähnyt missään minkäänlaista mainosta tästä palvelusta. Kaippa jotain aluekohtaista televisio-/radiomainontaa, sillä Tampereella ei ole tosiaan mitään näkynyt.

Lisäksi saisivat ottaa HD-sisällön lähetykseensä. Ei tuo ainakaan kaapeliverkon kanssa kilpaile tarjonnasta, jos HD:tä ei löydy. Antennikansa voisi olla kiinnostuneita.

230.10.2007 19:41

Hieman offtopicia, mutta mistä näkee missä kukin keskus on? Meinaan ettei taida ihan joka toisesta korttelista löytyä.

330.10.2007 20:39
henkettu
Inactive

Pitääköhän tossa olla Elisan liittymä?
Pari kymppiä kuukaudessa on kyllä liikaa. Mitä toi nyt edes sisältää sen enempää kuin Joost+ tavallinen näköradio?

430.10.2007 21:11

Eiköhän siinä se Elisan liittymä pidä olla, tai sitten ottaa semmone siin samal? En tiedä, mutta en oikein usko että tuo menestyy tämmöisellä mainonnalla ainakaan. Kun tuosta tulisi niitä ns. "paketti-mainoksia" telkaariin, nii voisivat hyvän kaistan omistajat vaikkapa kiinnostuakin tuosta. En tiedä, mutta minusta vähän tuntuu että tuo on semmosta parin vuoden tulevaisuutta. Ei tule vielä yleistymään varmaankaan paljoa nyt lähivuosina, jos nyt ei hinnat ole aivan matossa.

531.10.2007 9:07

Niin kauan kuin TPB on voimissaan, en moista tarvitse. Ja vaikka tarvitsisin niin en ostaisi, koska hinnat ovat liian suuret.

631.10.2007 11:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thora:
Hieman offtopicia, mutta mistä näkee missä kukin keskus on? Meinaan ettei taida ihan joka toisesta korttelista löytyä.
Olettaisin että epäsuorasti viitataan ADSL-keskukseen eli DSLAM:n, ja jos siitä 3km päässä niin yleensä tarkoitetaan siirtonopeutta, koska ADSL:ssä siirtonopeus tippuu etäisyyden kasvaessa ja kuparin laadun laskiessa.

Ts. jos ADSL kättelee vaikka 8Mbps yhteyden, niin asut tarpeeksi lähellä keskusta. Elisa olisi voinut kertoa että kuinka paljon kaistaa vaaditaan, niin olisi ollut paljon helpompi ihmisille luoda mielikuvaa että onnistuuko.

731.10.2007 21:01

Vaikka olen tällä alalla duunissa, en ole kuullutkaan Elisan viihdekaistasta? :D

81.11.2007 8:09

Viihdekaista on lähes täysin Elisan (ja TTV:n) kaapeli-tv:tä vastaava palvelu sisällöltään jonka takia sitä ei myydä/mainosteta Elisan omilla kaapeli-tv -alueilla ainakaan. Eli Tampereella ei muuta kun hommaan digiboksi ja siihen vastaavat kanavat :)

Keskittimiä on Tampereella melkein jokaisessa kaupunginosassa joten kaupunkialueella suurimmassa osassa tapauksista yli 8M yhteydet onnistuvat. Viihdekaistahan "vaatii" 24M ADSL2+ -liittymän (ja sisältää sellaisen, eli adsl-yhteys ja viihdekaista on paketoitu yhteen).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto