AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple rajoittaa iPhonen myyntiä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.10.2007 15:27 Kommentteja (7)

Apple rajoittaa iPhonen myyntiä Applen iPhone on käynyt kohtuullisen hyvin kaupaksi Yhdysvalloissa. Monet kuluttajat ja puhelinta kauppaavat tahot ovat kuitenkin hamstranneet iPhoneja useampia kappaleita, joista he ovat sitten poistaneet SIM-lukituksen ja tämän jälkeen puhelimet on myyty eteenpäin.
Applea tämä toiminta ei miellytä, sillä AT&T:n kanssa yhteistyötä tekevä Apple menettää tuloja jokaisesta iPhonesta, joka ei käytä AT&T:n matkapuhelinverkkoa viestintään. Tämän vuoksi Apple on nyt asettanut rajoitteita, joiden on tarkoitus hankaloittaa useamman puhelimen ostamista ja täten rajoittaa SIM-vapaiden puhelimien myyntiä.

Ensimmäinen rajoitus koskee puhelimien määrää ja uuden ohjeen mukaan yksittäinen kuluttaja voi ostaa itselleen ainoastaan kaksi iPhone-puhelinta. Toinen rajoitus liittyy maksamiseen ja nyt iPhoneja ei voi enää ostaa käteisellä.

Aiemmin kuluttaja sai ostettua itselleen korkeintaan viisi iPhonea, mutta käteiskaupan myötä tilanteen seuraaminen oli käytännössä mahdotonta. Nyt kuluttajan täytyy maksaa iPhonensa luotto- tai pankkikortilla, jonka myötä Applen on helpompi seurata sitä, kuinka monta iPhonea yksittäinen kuluttaja on hankkinut.

Applen ostorajoitukset saattavat hankaloittaa myös tavallisen kuluttajan elämää, sillä jos viiden hengen perheessä kaikki hankkivat iPhonet, joutuu perhe hankkimaan puhelimet vähintään kolmen eri henkilön toimesta.

Applen Tim Cook kertoi viime viikolla, että Applen arvioiden mukaan noin 250 000 kuluttajaa on purkanut puhelimen SIM-lukituksen. Koska puhelimia on myyty noin 1,4 miljoonaa kappaletta, tarkoittaa se joka kuudennen iPhonen omistajan käyttävän jotain muuta matkapuhelinoperaattoria kuin AT&T:tä.

Lähteet:
Associated Press
BetaNews

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

130.10.2007 15:34
henkettu
Inactive

Lainaus:
Applen ostorajoitukset saattavat hankaloittaa myös tavallisen kuluttajan elämää, sillä jos viiden hengen perheessä kaikki hankkivat iPhonet, joutuu puhelimet hankkimaan vähintään kolmen eri henkilön toimesta.
Aika harvinaista, että kaikki haluavat juuri saman puhelimen. Varsinkin kun tuo on niin kovin kalliskin...

230.10.2007 15:45

"Ensimmäinen rajoitus koskee puhelimien määrää ja uuden ohjeen mukaan yksittäinen kuluttaja voi ostaa itselleen ainoastaan kaksi iPhone-puhelinta. Toinen rajoitus liittyy maksamiseen ja nyt iPhoneja ei voi enää ostaa käteisellä."

Höh, eikö se ole rahaa (käteinen) ihme jos ei kelpaa. Jotenkin ihmetyttää tuo poistaisivat kytköksen at&t kanssa tai laittaisivat ns toisen version ilman kytkyä, jolloin myynti voisi tuplaantua ja tietysti vaikka ei kytkypuhelin vähän kalliimmaksi. Tuo kappalemäärähän rajoittaa kuluttajaa aikalailla...

330.10.2007 16:41

Lainaus:
Aika harvinaista, että kaikki haluavat juuri saman puhelimen. Varsinkin kun tuo on niin kovin kalliskin...
Heh, viisihenkiselle perheelle tulisi ongelma siinä, että mikä puhelin on kenenkin. ^^ Jos vaikka isä, tytär ja poika pitää puhelinta samalla pöydällä, saattaa joku kiireessä ajattelematta ottaa toisen puhelimen :D

430.10.2007 18:39

Applen toiminta on välillä tosia outoa. Samanlaista monopoli peliä, kuin Microsoftilla. Tai oikeastaan välillä pahempaa.

530.10.2007 20:51

Aika ihmeellistä kakkaa tuollainen. Ruvetaan kontrolloimaan asiakkaan ostoksia luottotietojen kautta.

Tuohan vie aika paljon yksityisyyttä ihmiseltä pois ja avaa tien monelle pahalle taholle.

Kohta et voi ostaa kuin yhden vessapaperipaketin tai yhden shampoopullon kuukaudessa. Jos yrität ostaa toisen niin kassatäti sanoo että et voi ostaa enään shampoota/vessapaperia.

Täyttä sontaa tämä nykyinen toiminta.

Asiakkaiden täytyy pitää pieni boikotti ja olla ostamatta Appleshitin tuotteita.

Ovatko ihmiset todellakin näin tyhmiä, etteivät osaa irtaantua tuosta AT&T'sta ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä = ottaa lukituksen itse pois.
Myynti varmasti kattaisi AT&T'lta saadut rahat ajan kuluessa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2007 @ 20:55

630.10.2007 21:29
henkettu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anthonius:
Ovatko ihmiset todellakin näin tyhmiä, etteivät osaa irtaantua tuosta AT&T'sta ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä = ottaa lukituksen itse pois.
Myynti varmasti kattaisi AT&T'lta saadut rahat ajan kuluessa?
Eiköhän tuote oo mietitty moneeen kertaan ja onhan siinä toki huonoja puolia, mutta ei Aplella tyhmiä olla, joten on siinä varmasti hyviäkin puolia.

731.10.2007 0:31

Mitä pelleilyä...hohooo Apple vielä kusee tämän.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto