AfterDawn: IT-alan uutiset

Halo 3 johdatti Xbox 360:n Yhdysvaltojen myyntiykköseksi syyskuussa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.10.2007 18:50 Kommentteja (8)

Halo 3 johdatti Xbox 360:n Yhdysvaltojen myyntiykköseksi syyskuussa Pelikonsolien ja pelien myyntejä Yhdysvalloissa mittaava NPD Group on tuttuun tyyliin julkaissut syyskuussa eniten myytyjen pelikoneiden ja pelien listat.
Ykköspaikkaa pitkään hallussa pitänyt Nintendon Wii-konsoli jäi tällä kertaa toiseksi, kun Halo 3 -pelin julkaisun myötä Xbox 360 -konsolin myynti lähes tuplaantui. Syyskuussa Yhdysvalloissa myytiin noin 527 000 Xbox 360 -konsolia, kun elokuussa vastaava luku oli noin 276 700 konsolia. Itse Halo 3 -peliä myytiin syyskuussa NPD:n tietojen mukaan huimat 3,3 miljoonaa kappaletta.

Myös Wii rikkoi puolen miljoonan myydyn konsolin rajan syyskuussa ja noin 501 000 Wii-konsolia löysi uuden kodin kyseisellä ajanjaksolla. Nintendon DS jäi tästä vain hieman ja noin 495 800 kappaleen myynnit yhdistettynä Gameboy Advancen noin 75 000 kappaleen myynteihin auttoivat Nintendon ylittämään yli miljoonan kuukaudessa myydyn pelikonsolin rajan.

Sonyn tilanne ei ollut aivan yhtä hyvä, sillä PlayStation 3:n myynti laski elokuun vastaavasta noin 10 000 konsolilla. PlayStation 3:a myytiin syyskuussa noin 119 000 kappaletta. PlayStation 2 -konsoleita myytiin noin 215 000 kappaleen verran ja PSP-käsikonsolia puolestaan noin 284 500 kappaletta.

Pelikonsoleiden ja pelien myynti on ollut tänä vuonna huimaa Yhdysvalloissa ja syyskuun myynnit olivat konsoleiden osalta 124 prosenttia korkeammat kuin viime vuoden syyskuussa. Tahti tuskin hiljenee loppuvuoden aikana, sillä joulut ja juhlapyhät lisäävät konsolien myyntiä huomattavasti. Myös konsoleiden valmistajat tietävät tilanteen ja asiakkaita koetetaan houkutella kauppaan alennuksien ja ilmaisten pelien avulla.

Sony tuo Euroopasta tutun 40 gigatavun kiintolevyllä varustetun PlayStation 3:n markkinoille myös Yhdysvalloissa marraskuussa 399 dollarin suositushinnalla ja samalla se laskee 80 gigatavun kiintolevyllä varustetun mallin suositushinnan 499 dollariin. Microsoft tuo puolestaan markkinoille Xbox 360 Arcade -paketin, jonka on hintansa puolesta tarkoitus taistella Wiitä vastaan. Tämän lisäksi Microsoft ilmoitti aikaisemmin, että Yhdysvalloissa Xbox 360 Pro- ja Xbox 360 Elite -pakettien mukaan tulevat ilman lisäkuluja Forza Motorsport 2 ja Marvel: Ultimate Alliance -pelit. Nintendo ei ole toistaiseksi ilmoittanut mahdollisista juhlapyhien alennuksista tai lisukkeista. Aiemmin tässä kuussa Nintendon George Harrison ilmoitti, ettei Wiin hintaa olla laskemassa lähiaikoina.

Lähteet:
Ars Technica
X-bit labs
Shacknews
Shacknews
Sony (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

119.10.2007 19:23

tais pikkasen ps3 flopata :D

219.10.2007 19:33

Olis kannattanut ottaa microsoftista mallia eikä tunkea sitä bluraytä valmiiksi siihen konsoliin, olisivat myyneet erikseen.

319.10.2007 19:58

Juu vaikka PS3 on hyvä laite,ei ihmiset siitä mitä vaan ole valmiita maksamaan.Nythän Sony on ottanut lusikan kauniseen kätöseensä ja tiputtanut reilusti hintaa ja tuskin se siihen jää.Myös euroopassa pitäisi myydä tuohon 399 dollarin hintaan.Itse ainakin odotan että sillä lähtee.

419.10.2007 20:48
henkettu
Inactive

Aaah... Kohta PS3 hinta laskee 400 euroon.

519.10.2007 22:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
Aaah... Kohta PS3 hinta laskee 400 euroon.
Ei sentään. Jenkeissä se maksaa pian 399 dollaria riisuttuna mallina, Suomessa sama 450 euroa :F

620.10.2007 10:58

http://geizhals.at/eu/a287330.html
Saksasta saa PlayStation 3:n alle 400 eurolla.

720.10.2007 12:37

Eihän tuo pleikkari enää kallis ole, herran jumala sentään. Aikoinaan maksoin pleikkari kakkosesta n.500€, nyt kolmosen saa samaan rahaan ja jääkin vielä. Ja erot pleikkari kakkosen ja kolmosen välillä? Noh, onhan niitä :) DVD soittimenkin saa heittää menemään kun pleikkarin hommaa, sairaan hyvä DVD kuva skaalaimen ansiosta (jos on ollut varaa ostaa LCD tai plasma...) Eikä mitään lisäpalikoita tarvita, koska konsolissa on itsessään jo kaikki. Ja on ollut alusta lähtien, se tehtiin valmiiksi ennenkuin tupattiin vehje kauppoihin. Ainii, kake kustansi 28,90e mutta täts it.

PS3 ja X360 eroaa mielestäni siinä, että X360 on vain pelikonsoli, eikä toiminnaltaan mitenkään luotettava. Ja ainakin kaikki näkemäni versiot on pirun äänekkäitä, pleikkarista ei kuulu käytännössä mitään.

821.10.2007 22:37

Hyvähän toi pleikkariki on, mut ei se hinnan puolest oikee voi kilpailla "riisutumpien" koneiden kans.
Mut se et PS2 makso enemmä ku se tuli kauppoihi ei osota et tää uus ois jotenki halvempi, vaan et Sonyn tuotteet on aina hiukan kalliimpii. Ei ninendon GameCubekaa maksanu yli neljääsataa tullessaan kauppoihi.
Mutta totta, hintojen laskua odotellaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto