AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay sai osan palvelimistaan takaisin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.10.2007 19:29 Kommentteja (34)

The Pirate Bay sai osan palvelimistaan takaisin The Pirate Bay on saanut takaisin osan palvelimista, jotka Ruotsin poliisi takavarikoi viime vuoden kesällä tapahtuneessa ratsiassa. Poliisi palautti yhteensä seitsemän palvelinta, joista yksi kuuluu Piratbyrånille.
Poliisin hallussa on kuitenkin edelleen suurin osa Pirate Bayn laitteistosta, joka takavarikoitiin palveluntarjoaja PRQ:n tiloista. Pirate Bayn ylläpito on useaan otteeseen vaatinut palvelimia takaisin, mutta aiemmin palvelimia ei ole suostuttu palauttamaan. Palvelimien säilyttäminen poliisin hallussa on monien mielestä erikoinen ratkaisu, sillä tutkinnan kannalta tärkeä tieto on tallennettu palvelimien kiintolevyille, jolloin tutkintaa varten voitaisiin takavarikoida pelkät kiintolevyt tai ottaa niistä varmuuskopiot, jolloin palvelimet voitaisiin palauttaa niiden omistajille.

Tapauksen syyttäjä toimiva Håkan Roswall sanoo, että palautetut palvelimet eivät sisältäneet jutun kannalta mitään tärkeää informaatiota, joten ne voitiin täten palauttaa omistajilleen. Roswall ei halunnut kuitenkaan kertoa mitä informaatiota jäljelle jääneet palvelimet sisältävät tai tullaanko kyseisten palvelinten sisältöä käyttämään todistusaineistona mahdollisessa oikeusjutussa Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Roswallin tutkimukset valmistuvat marraskuussa, jolloin Roswall myös todennäköisesti nostaa syytteet Pirate Bayn ylläpitäjiä vastaan.

Lähteet:
ITviikko
Metro

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

14.10.2007 20:36

Onneksi Piratbyrånin/Piratebayn ylläpitäjät ovat sen kaliiberin porukkaa, että uskaltavat taistella vastaan. Tähän mennessä on näyttänyt siltä, että lakipuolen asiat heitä vastaan on kuin kaataisi vettä sorsan niskaan.

Onnea heille taistelussaan, enkä usko että kovinkaan pahasti lakiteitse näitä herroja rampautetaan. Herran Håkan Roswellin toiminta tässä jutussa mielestäni omituisen/säälittävän rajamailla.

24.10.2007 20:56

Olen ilmeisesti ohittanut osan uutisoinnista. Vaikka olenkin pitempään seurannut tätä taistelua, en ole aikaisemmin ihmetellyt, miten The Pirate Bay pyörii edelleen, vaikka heidän palvelimensa on turvassa poliisin hennossa puristuksessa. Ovatko he hommanneet uudet?

Itseänikin hämmentää tuo palveliminen takavarikointi. Kiintolevyiltä he löytävät jotain todisteita, jos löytävät (tuskinpa löytävät). Yritetäänkö tällä kampittaa TPB:n nykyistä toimintaa? Kai poliisi ymmärtää itsekin, etteivät oikeasti tarvitse muuta kuin kopiot kiintolevyjen sisällöstä.

35.10.2007 3:49

Kyllä sieltä taitaa löytyä todisteita ja luulen että Piratebay todetaan laittomaksi, vaikka en osaa sanoa miten se vaikuttaa sivuston toimintaan. Ei millään pahalla, mutta kyllä jokaisen täysjärkisen pitäisi tajuta, ettei maksullisten tuotteiden ilmaista jakoa (tai jakamisen auttamista, jos haluatte sitä niin kutsua) voi laillisesti hyväksyä. Ne jotka puolustavat piratebayta haluavat vain jatkossakin ilmaiseksi viihdettä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 03:50

45.10.2007 4:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramiselin:
Olen ilmeisesti ohittanut osan uutisoinnista. Vaikka olenkin pitempään seurannut tätä taistelua, en ole aikaisemmin ihmetellyt, miten The Pirate Bay pyörii edelleen, vaikka heidän palvelimensa on turvassa poliisin hennossa puristuksessa. Ovatko he hommanneet uudet?

Itseänikin hämmentää tuo palveliminen takavarikointi. Kiintolevyiltä he löytävät jotain todisteita, jos löytävät (tuskinpa löytävät). Yritetäänkö tällä kampittaa TPB:n nykyistä toimintaa? Kai poliisi ymmärtää itsekin, etteivät oikeasti tarvitse muuta kuin kopiot kiintolevyjen sisällöstä.
siis kyllä ostivat kokonaan uuden kaluston alla on lista tällä hetkellä käytössä olevasta raudasta

http://static.thepiratebay.org/

55.10.2007 4:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:
Kyllä sieltä taitaa löytyä todisteita ja luulen että Piratebay todetaan laittomaksi, vaikka en osaa sanoa miten se vaikuttaa sivuston toimintaan. Ei millään pahalla, mutta kyllä jokaisen täysjärkisen pitäisi tajuta, ettei maksullisten tuotteiden ilmaista jakoa (tai jakamisen auttamista, jos haluatte sitä niin kutsua) voi laillisesti hyväksyä. Ne jotka puolustavat piratebayta haluavat vain jatkossakin ilmaiseksi viihdettä.
Pirate Bay on todettu lailliseksi sivuksi Ruotsin korkeimmassa oikeudessa, joten mikäli tuossa on jotain laitonta tällä hetkellä, niin sen pitää liittyä jotenkin veronkiertoon.

Lainaus:

Ruotsin Korkein oikeus on tapauksessa NJA I, s. 79 [7] hylännyt niin sanottua BBS-sivustoa ylläpitänyttä henkilöä vastaan ajetun syytteen tekijänoikeusloukkauksesta. Alioikeus oli kuitenkin tapauksessa tuominnut syytetyn rangaistukseen. Tällöin sakkorangaistusta ei ollut pidetty riittävänä huomioon ottaen, että ”toiminnassa oli ollut kyse huomattavan arvokkaista tietokoneohjelmista; satojen tuhansien kruunujen arvoisista”. Tällä perusteella alioikeus oli tuominnut vankeusrangaistuksen, joka sen vuoksi ettei ollut oletettavaa, että tekijä jatkaisi rikollista toimintaansa, voitiin määrätä ehdollisena. Asian tultua valitusteitse Ruotsin Korkeimman oikeuden käsiteltäväksi tämä hylkäsi syytteen kokonaisuudessaan lakiin perustumattomana.

65.10.2007 7:28

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramiselin:
Olen ilmeisesti ohittanut osan uutisoinnista. Vaikka olenkin pitempään seurannut tätä taistelua, en ole aikaisemmin ihmetellyt, miten The Pirate Bay pyörii edelleen, vaikka heidän palvelimensa on turvassa poliisin hennossa puristuksessa. Ovatko he hommanneet uudet?

Itseänikin hämmentää tuo palveliminen takavarikointi. Kiintolevyiltä he löytävät jotain todisteita, jos löytävät (tuskinpa löytävät). Yritetäänkö tällä kampittaa TPB:n nykyistä toimintaa? Kai poliisi ymmärtää itsekin, etteivät oikeasti tarvitse muuta kuin kopiot kiintolevyjen sisällöstä.
siis kyllä ostivat kokonaan uuden kaluston alla on lista tällä hetkellä käytössä olevasta raudasta

http://static.thepiratebay.org/


Mihin tarvitaan moinen määrä pannuja jos kerran palvelimila ei ole mitää varsinaisia paketteja vaan välittävät vain "linkkejä"??.

75.10.2007 7:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:
Kyllä sieltä taitaa löytyä todisteita ja luulen että Piratebay todetaan laittomaksi, vaikka en osaa sanoa miten se vaikuttaa sivuston toimintaan.
Tuskin yhtään mitään ja vaikka vaikuttaisikin, niin eiköhän ne aika nopeasti muuta...vaikka sitten sinne pohjois-koreaan ;)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:

...jokaisen täysjärkisen pitäisi tajuta...

TEOSTOsta Päivää

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:

Ei millään pahalla, mutta kyllä jokaisen täysjärkisen pitäisi tajuta, ettei maksullisten tuotteiden ilmaista jakoa (tai jakamisen auttamista, jos haluatte sitä niin kutsua) voi laillisesti hyväksyä.
Mutta ei sille voi tehdäkkään mitään...Voi että milloinka TO-firmat sen tajuaisivat, että mitä enemmän he ahdistelevat kulttuurin jakajia, niin sitä enemmän he mainostavat tätä toimintaa/sivustoja ja sitä enemmän tulee uusia...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:

Ne jotka puolustavat piratebayta haluavat vain jatkossakin ilmaiseksi viihdettä.
Ja sehän siinä on ideana!

85.10.2007 7:42

Lainaus:

Pirate Bay on todettu lailliseksi sivuksi Ruotsin korkeimmassa oikeudessa, joten mikäli tuossa on jotain laitonta tällä hetkellä, niin sen pitää liittyä jotenkin veronkiertoon.
TPB ei ole todettu lailliseksi, vaan tuo yksittäinen tapaus joskus muinoin on todettu lailliseksi. Laithan on tuon päätöksen jälkeen muuttuneet Ruotsissa ja tuo toiminta on ollut muutenkin aivan eri voluumeissa (vain 40 lataajaa). Myöskin TPB toimintaa voidaan luenehtia ansiotarkoitukselliseksi toiminnaksi, joka tuo taas omat kiemurat mukaan. Tässä vaiheessa toki voit taas lukea wikiä lisää (sehän on muutenkin 100% faktaa) ja todeta, että kaverit tekevät "duuniaan" vain "aatteellisena harrastuksena" ja, että lahjoittavat tulot työntekijöille (harrastustoimessahan aina työntekijöitä onkin mukana aina mainostoimistosta lähtien).

95.10.2007 7:54

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramiselin:
Olen ilmeisesti ohittanut osan uutisoinnista. Vaikka olenkin pitempään seurannut tätä taistelua, en ole aikaisemmin ihmetellyt, miten The Pirate Bay pyörii edelleen, vaikka heidän palvelimensa on turvassa poliisin hennossa puristuksessa. Ovatko he hommanneet uudet?

Itseänikin hämmentää tuo palveliminen takavarikointi. Kiintolevyiltä he löytävät jotain todisteita, jos löytävät (tuskinpa löytävät). Yritetäänkö tällä kampittaa TPB:n nykyistä toimintaa? Kai poliisi ymmärtää itsekin, etteivät oikeasti tarvitse muuta kuin kopiot kiintolevyjen sisällöstä.
siis kyllä ostivat kokonaan uuden kaluston alla on lista tällä hetkellä käytössä olevasta raudasta

http://static.thepiratebay.org/


Mihin tarvitaan moinen määrä pannuja jos kerran palvelimila ei ole mitää varsinaisia paketteja vaan välittävät vain "linkkejä"??.
kyllähän tuossa prosessori ainakin lämpiää ku kattoo käyttäjälukuja.. kaikki 3,5 miljoonaa käyttäjää päivittävät tiedot trakerille 30-45 min välein josta syntyy kans mukavasti liikennettä

www servereitä on listan mukaan 7 eli pelkkiin sivulatauksiin tarvii tuolla käyttäjämäärällä 7 servuu

Announce serverit on taas niitä joihin käyttäjät ladatessa päivittelee tietoja ja kyselee muitten lataajien ipeitä ja niitä näyttäs olevan 12

2.066.932 rekisteröityneet käyttäjät.
3.496.536 käyttäjää (2.115.305 lataajia + 1.381.231 lähteitä) sisään 550.374 :ssa torrentissa trackerilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 07:58

105.10.2007 8:00

No Piraten porukat taitaa paskat välittää mistään lainkirjaimista.Kavereilla on jo niin paljon massia takana että voivat käytännössä tehdä mitä huvittaa.Ja jos kaverit eivät virallisesti ole missään töissä,eivätkä omista mitään kiinteää omaisuutta, mitä voidaan takavarikoida niin mitä väliä edes lepsuista laista on.Ruotsin vankilalaitokset ovat vielä enemmän täyshoitolaitoksia kuin Suomessa ja rangaistukset lievempiä.Ja se mikä Ruotsissa on ainutlaatuista siellä alkaa olla jo miljoonan ihmisen joukkovoima takana.Tuollaista systeemiä on vaikea kaataa mitenkään ja onko edes tarvis.Jos ihmiset ovat niin rehellisiä niinkuin on esim. Suomessa(kaikki muka maksavat Radioheadin levyistä täyden hinnan vapaaehtoisesti ;) ).

115.10.2007 8:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti megx:

siis kyllä ostivat kokonaan uuden kaluston alla on lista tällä hetkellä käytössä olevasta raudasta

http://static.thepiratebay.org/

Ihan mukavalta näyttävä kalusto.

Mitä tuohon TPB laillisuuteen tulee, niin Ruotsissahan ei kai edelleenkään ole laitonta ylläpitää index-sivustoa? Tavallaan heitä voisi syyttää rikokseen yllyttämisestä. Vastaavanlainen skenaario todellisessa maailmassa olisi sellainen, että joku hyypiö tarjoaisi asetta ilmaiseksi, jotta sillä voisi ryöstää kaupan. Kärjistettyä? Ehkä hieman, mutta antamalla ihmisille mahdollisuuden ladata mm. uusimman Photoshopin siten, etteivät tekijät siitä hyödy milläänlailla, ei ole kulttuuriteko. Tosin jos meidän kulttuuriimme kuuluu saada kaikki, heti ja ilmaiseksi, niin sitten on.

Lyhyesti: TPB ei oman käsitykseni mukaan riko tekijänoikeislakia, mutta arveluttavaa tuo on monelta kantilta. Toivotan kumminkin pojille taisteluhenkeä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 08:32

125.10.2007 8:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
No Piraten porukat taitaa paskat välittää mistään lainkirjaimista.Kavereilla on jo niin paljon massia takana että voivat käytännössä tehdä mitä huvittaa.Ja jos kaverit eivät virallisesti ole missään töissä,eivätkä omista mitään kiinteää omaisuutta, mitä voidaan takavarikoida niin mitä väliä edes lepsuista laista on.Ruotsin vankilalaitokset ovat vielä enemmän täyshoitolaitoksia kuin Suomessa ja rangaistukset lievempiä.Ja se mikä Ruotsissa on ainutlaatuista siellä alkaa olla jo miljoonan ihmisen joukkovoima takana.Tuollaista systeemiä on vaikea kaataa mitenkään ja onko edes tarvis.Jos ihmiset ovat niin rehellisiä niinkuin on esim. Suomessa(kaikki muka maksavat Radioheadin levyistä täyden hinnan vapaaehtoisesti ;) ).
Kannattaa taas kerran huomioida, että Ruotsi ei ole sama kuin USA. Ruotsissa rahalla ei saa vapautta ja jos oikeus tulkitsee toiminnan laittomaksi, niin rahat lähtee myöskin mitä on tullut ansaittua laittomilla keinoilla.

135.10.2007 8:13

Lainaus:
Lainaus:

Pirate Bay on todettu lailliseksi sivuksi Ruotsin korkeimmassa oikeudessa, joten mikäli tuossa on jotain laitonta tällä hetkellä, niin sen pitää liittyä jotenkin veronkiertoon.
TPB ei ole todettu lailliseksi, vaan tuo yksittäinen tapaus joskus muinoin on todettu lailliseksi. Laithan on tuon päätöksen jälkeen muuttuneet Ruotsissa ja tuo toiminta on ollut muutenkin aivan eri voluumeissa (vain 40 lataajaa). Myöskin TPB toimintaa voidaan luenehtia ansiotarkoitukselliseksi toiminnaksi, joka tuo taas omat kiemurat mukaan. Tässä vaiheessa toki voit taas lukea wikiä lisää (sehän on muutenkin 100% faktaa) ja todeta, että kaverit tekevät "duuniaan" vain "aatteellisena harrastuksena" ja, että lahjoittavat tulot työntekijöille (harrastustoimessahan aina työntekijöitä onkin mukana aina mainostoimistosta lähtien).
Wikipedia voittaa kumminkin mutuilun. Jos haluat vakuuttaa ihmiset Pirate Bayn laittomuudesta, niin ole hyvä mutta argumentiksi ei käy ”wikipedia ei vain tiedä”. Mitä volyymillä on väliä kun torrenttien ylläpito on todettu lailliseksi korkeimmassa oikeudessa? Mikäli ylläpito olisi laitonta, niin Pirate Bay olisi jo alhaalla tai toisessa maassa. Voin syödä sanani jos tässä tapahtuu sellainen ihme, että Pirate Bay todetaan syylliseksi torrenttien ylläpitämisestä mutta tämä on ennakkotapauksen perusteella erittäin epätodennäköistä. Huomaathan, että syytteen hylättiin kokonaan lakiin perustumattomina.

145.10.2007 8:26

Lainaus:

Wikipedia voittaa kumminkin mutuilun. Jos haluat vakuuttaa ihmiset Pirate Bayn laittomuudesta, niin ole hyvä mutta argumentiksi ei käy ”wikipedia ei vain tiedä”. Mitä volyymillä on väliä kun torrenttien ylläpito on todettu lailliseksi korkeimmassa oikeudessa? Mikäli ylläpito olisi laitonta, niin Pirate Bay olisi jo alhaalla tai toisessa maassa. Voin syödä sanani jos tässä tapahtuu sellainen ihme, että Pirate Bay todetaan syylliseksi torrenttien ylläpitämisestä mutta tämä on ennakkotapauksen perusteella erittäin epätodennäköistä. Huomaathan, että syytteen hylättiin kokonaan lakiin perustumattomina.
Wikipedia voittaa jossain tapauksessa mutuilun, muttei todellakaan kaikessa. Olen itsekkin tehnyt kirjoituksia harrastuksestani sinne siltä pohjalta mitä joku on sinne aiemmin kirjoittanut ja voin vakuuttaa, että aiemmat tekstit oli päin sitä itseensä.

Myöskään mitään ennakkotapausta ei ole tehty. Koko edellinen tapaus on ihan erilaisesta toiminnasta ja ihan erilaisten lakien alla tehty ja noinkin pienet voluumit ei puolla käsitystä, että mukana on ollut ansaintotarkoitusta, kuten melko varmasti TPB toiminnassa on perimmäinen tarkoitus.

Kuitenkaan mikään ei poista sitä mahdollisuutta, että TPB:n väki pääsisi tuosta ilma tuomioita. Se vaan tuskin perustuu aiempiin tapauksiin, joita tarkalleen ole olemassakaan (Ainakaan jos tuohon sinun juttuusi vertaa).

Edittinä sen verta, että tarkkaanottaen en ole väittänyt TPB:n olevan laiton sivusto. Se, että taas tuulesta tempaat tälläisisä juttuja on ihan sinun oman pääsi tuotosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 08:40

155.10.2007 8:41

Lainaus:

Wikipedia voittaa jossain tapauksessa mutuilun, muttei todellakaan kaikessa. Olen itsekkin tehnyt kirjoituksia harrastuksestani sinne siltä pohjalta mitä joku on sinne aiemmin kirjoittanut ja voin vakuuttaa, että aiemmat tekstit oli päin sitä itseensä.
Tuon oikeudenpäätöksen voi ehkä kaivaa jostain muualta mutta se ei tuskin ole tarpeellista, sillä noin on käynyt ja sillä perusteella sivua ylläpidetään Ruotsin lakien mukaisesti.

Lainaus:

Myöskään mitään ennakkotapausta ei ole tehty. Koko edellinen tapaus on ihan erilaisesta toiminnasta ja ihan erilaisten lakien alla tehty ja noinkin pienet voluumit ei puolla käsitystä, että mukana on ollut ansaintotarkoitusta, kuten melko varmasti TPB toiminnassa on perimmäinen tarkoitus.
Mikä laki on muuttunut? Tätä et kertonut viestissäsi. Sinun pitäisi ymmärtää TPB:n tilanne parhaiten kun harrastat modailua ammatiksesi. Laillista se on suuremmallakin kaavalla mutta sinulla ei onneksi painosteta lopettamaan tuota toimintaa.

Ruotsissa ajetaan tällä hetkellä lakimuutosta ja tämä on siinä mielessä kiinnostava tilanne, että näemme onko laajalla kansan vastustuksella mitään merkitystä päättäjiin.

Lainaus:

Kuitenkaan mikään ei poista sitä mahdollisuutta, että TPB:n väki pääsisi tuosta ilma tuomioita. Se vaan tuskin perustuu aiempiin tapauksiin, joita tarkalleen ole olemassakaan (Ainakaan jos tuohon sinun juttuusi vertaa).
Jos he saavat tuomion niin se ei todennäköisesti tule ylläpidosta vaan esim. verojenkierrosta. Laiton bisnesmalli olisi silloin asiallinen kysymys jos rahat tulisivat sisäänpääsymaksuista mutta asia ei onneksi ole näin.

165.10.2007 8:50

Lainaus:
Tuon oikeudenpäätöksen voi ehkä kaivaa jostain muualta mutta se ei tuskin ole tarpeellista, sillä noin on käynyt ja sillä perusteella sivua ylläpidetään Ruotsin lakien mukaisesti.
Olisin erityisesti kiinnostunut vuodesta milloin tuo on tapahtunut.

Lainaus:

Mikä laki on muuttunut? Tätä et kertonut viestissäsi. Sinun pitäisi ymmärtää TPB:n tilanne parhaiten kun harrastat modailua ammatiksesi. Laillista se on suuremmallakin kaavalla mutta sinulla ei onneksi painosteta lopettamaan tuota toimintaa.
Ruotsissa on lait muuttuneet ihan lähiaikoina (vuonna 2005, joka lukee ihan suoraan siinä mitä olet lukenutkin jo).
TPB:n toimintaa laillisena ei voida arvioida sen mukaan, että se nyt vaan on pystyssä. Kukaan ei vaan ole jaksanut asiaa sen paremmin tutkia aiemmin.

Modailu ja waretus on joka tapauksessa ihan eri asioista. Niihin sovelletaan eri lakejakin.

Lainaus:
Ruotsissa ajetaan tällä hetkellä lakimuutosta ja tämä on siinä mielessä kiinnostava tilanne, että näemme onko laajalla kansan vastustuksella mitään merkitystä päättäjiin.
Suomessa sillä ei ainakaan ollut merkitystä.

Lainaus:

Jos he saavat tuomion niin se ei todennäköisesti tule ylläpidosta vaan esim. verojenkierrosta. Laiton bisnesmalli olisi silloin asiallinen kysymys jos rahat tulisivat sisäänpääsymaksuista mutta asia ei onneksi ole näin.
Sen sitten näkee.

175.10.2007 8:58

Ja rahat saa takaisin ainoastaan jos ne on pankissa tai kotona odottamassa poliiseja,mitä epäilen.Vai luuleeko shadows että ylläpitäjät ovat niin tyhmiä ,että pitävät rahat virkavallan saatavilla.Jos yhtään olet seurannut maailman tapahtumia ,niin rikoksista takaisin saatu omaisuus on todella pieni siihen määrään mitä ei koskaan saada takaisin.Ja kyllä sitä muutaman millin takia pari kuukautta on valtion täyshoidossa mielellään.

185.10.2007 9:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Ja rahat saa takaisin ainoastaan jos ne on pankissa tai kotona odottamassa poliiseja,mitä epäilen.Vai luuleeko shadows että ylläpitäjät ovat niin tyhmiä ,että pitävät rahat virkavallan saatavilla.Jos yhtään olet seurannut maailman tapahtumia ,niin rikoksista takaisin saatu omaisuus on todella pieni siihen määrään mitä ei koskaan saada takaisin.Ja kyllä sitä muutaman millin takia pari kuukautta on valtion täyshoidossa mielellään.
Se on vaan tietysti vähän niinkin, että sitä "pari milliä" tuskin ketään pitää nykyaikana varastossa lähikuusen juurella ja pankkien tiliotteet nykyaikana saa poliisi melkolailla mistä pankista tahansa. Tosin, rahaakin voidaan kätkeä, mutta sen käyttäminen voi sitten olla ihan toista luokkaa tulevaisuudessa. Voisi olla meinaan melko kinkkistä miljoonaluokan rahoja käytellä miljoonaluokan tavoin, jos varasi on hukkaamiskiellossa.

195.10.2007 9:27

Tämä 2005 voimaan tullut laki kielsi omaan käyttöön kopioinnin, eli lataamisen. Siinä ei ollut merkintää trackereistä tai linkittämisestä.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/6472.cfm

Modaus, waretus ja ylläpito ovat eri asioita, ja niihin sovelletaan eri lakeja. Ei pirate Bay ole ainakaan tuon mukaan laiton. Kyllähän mod-piirien valmistus voidaan kieltää tulevaisuudessa mutta itse en toivo sitä. Argumentit sitä vastaan ovat kuitenkin yhtä suuret kuin ylläpitoon liittyvät ongelmat.

Lisäys. Korkeimman oikeuden ennakkopäätös Pirate Bayn suhteen on: NJA I, s. 79

Valitettavasti tämän tarkastelu on hieman vaikeaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 09:35

205.10.2007 9:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Tämä 2005 voimaan tullut laki kielsi omaan käyttöön kopioinnin, eli lataamisen. Siinä ei ollut merkintää trackereistä tai linkittämisestä.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/6472.cfm

Modaus, waretus ja ylläpito ovat eri asioita, ja niihin sovelletaan eri lakeja. Ei pirate Bay ole ainakaan tuon mukaan laiton. Kyllähän mod-piirien valmistus voidaan kieltää tulevaisuudessa mutta itse en toivo sitä. Argumentit sitä vastaan ovat kuitenkin yhtä suuret kuin ylläpitoon liittyvät ongelmat.
Waretus ja ylläpito ei ole ihan noin mustavalkoinen juttu kuin haluat kuvitella. Jos ylläpidän sivuja, joista saa suoria imageita ohjelmista, peleistä, muusiikkilevyistä sekä elokuvuvista, niin tuskin oikeudessa sanotaan "ihan eri asia kun tää hemmo ylläpitää vain". Sama on myöskin lapsipornossa jne.
Sama koskee myöskin modeja kohtaan. Modeja on moneen lähtöön. Jotkut mahdollistaa vain kopiosuojan kierron, joita on Suomessakin laitonta asentaa, jotkut mahdollistaa kopioiden sekä homebrewien toiston ja jotkut modit mahdollistaa vain homebrewit/Linuxin ajon konsolissa.

Toi trakkerin pito on joka tapauksessa aika suhteellista onko se laitonta vai ei. Minun mielestäni kyse ei ole pelkästä indexoinnista. Se sitten tekeekö sekään torrenttien jaosta laitonta on toinen juttu ja se sitten nähdään.

215.10.2007 12:07

Lainaus:
Toi trakkerin pito on joka tapauksessa aika suhteellista onko se laitonta vai ei. Minun mielestäni kyse ei ole pelkästä indexoinnista. Se sitten tekeekö sekään torrenttien jaosta laitonta on toinen juttu ja se sitten nähdään.
Tietääkseni lakien pitää olla yksiselitteisiä jotta kansa ne tajuaa: Jos joku "ratkaisu" katsotaan laittomaksi, niin samantien siihen rinnastettavissa olevat ratkaisut tulevat laittomiksi. Ongelmahan on siis lakitekninen: Tässä tapauksessa, kun kaikki asiantuntijat sanovat, että TPB ei ole googlea kummallisempi (hakukone joka tekee hakuja ei-laittomista .torrent -tiedostoista), niin siinä on syyttäjillä ja tuomareilla päänvaivaa miten tuomita pelkästään TPB kriminalisoimatta googlea, yahoo searchia, msn searchia yms muita hakukoneita.

Rrackereitakin voidaan käyttää laittoman tavaran jakelijoiden "jäljittämiseen", mutta niitä voidaan myös käyttää laillisen tavaran jakelijoiden "jäljittämiseen". Entä jos trackerit julistetaan laittomaksi, niin mitä tapahtuu koko p2p -teknologialle: Kaikkien p2p -teknologioiden on pakko käyttää jonkinlaista jäljitystä (vaikka p2p ei "olevinaan" tarvitse palvelimia) oli se sitten torrent-tracker, edonkey-palvelimien tai dc-hubien tyylinen ratkaisu. Kriminalisoitaisiinko koko teknologia? saman tien tapettaisii muutama hyvä teknologianalku joilla voisi jakaa esim. tv-sarjoja tai elokuvia verkossa?

225.10.2007 12:30

Lainaus:

Tietääkseni lakien pitää olla yksiselitteisiä jotta kansa ne tajuaa: Jos joku "ratkaisu" katsotaan laittomaksi, niin samantien siihen rinnastettavissa olevat ratkaisut tulevat laittomiksi. Ongelmahan on siis lakitekninen: Tässä tapauksessa, kun kaikki asiantuntijat sanovat, että TPB ei ole googlea kummallisempi (hakukone joka tekee hakuja ei-laittomista .torrent -tiedostoista), niin siinä on syyttäjillä ja tuomareilla päänvaivaa miten tuomita pelkästään TPB kriminalisoimatta googlea, yahoo searchia, msn searchia yms muita hakukoneita.

Rrackereitakin voidaan käyttää laittoman tavaran jakelijoiden "jäljittämiseen", mutta niitä voidaan myös käyttää laillisen tavaran jakelijoiden "jäljittämiseen". Entä jos trackerit julistetaan laittomaksi, niin mitä tapahtuu koko p2p -teknologialle: Kaikkien p2p -teknologioiden on pakko käyttää jonkinlaista jäljitystä (vaikka p2p ei "olevinaan" tarvitse palvelimia) oli se sitten torrent-tracker, edonkey-palvelimien tai dc-hubien tyylinen ratkaisu. Kriminalisoitaisiinko koko teknologia? saman tien tapettaisii muutama hyvä teknologianalku joilla voisi jakaa esim. tv-sarjoja tai elokuvia verkossa?
Joo, aika yksinkertaista. Lain pitää olla yksinkertainen, jotta kansa sen tajuaa. Monimutkaisia lakeja on monessa muussakin, joten waretukseen kohdistuvat lait nyt ei loista ainoina monimutkaisina lakeina.

...ja joo, trakkerin tosiaan indexoi torrentit, mutta se myöskin säilyttää torrentit (tosin on pelkkiä torrent-hakukoneitakin olemassa). Miten sitten ajatellaan onko se itse torrent-tiedosto laiton jos se osoittaa/antaa mahdollisuuden lataa suoraan laitonta materiaalia? Eihän esim. koko palvelintakaan välttämäti voi tuomita laittomaksi jos sen kautta saa vaikka lapsipornoa, mutta niin vain koko palvelin pistetään alas jos sitä lapsipornoa on.

235.10.2007 13:09

Lainaus:

Joo, aika yksinkertaista. Lain pitää olla yksinkertainen, jotta kansa sen tajuaa. Monimutkaisia lakeja on monessa muussakin, joten waretukseen kohdistuvat lait nyt ei loista ainoina monimutkaisina lakeina.
heh, nyt kun luen tuota omaa viestini, niin paremmin tuohon käsitteeksi olisi käynyt "looginen", mutta menkööt :-)

Lainaus:
Miten sitten ajatellaan onko se itse torrent-tiedosto laiton jos se osoittaa/antaa mahdollisuuden lataa suoraan laitonta materiaalia?


Tästä päästäänkin kätevästi tarkastelemaan tätä juttua hieman laajemmin: Itse käsittäisin "torrent -tiedoston" tässä tapauksessa "tietolähteenä" tai "osoituksena": "joku asia joka osoittaa mahdollisuuden johonkin". Tietolähteinä pitäisin ns. "puskaradiota", kaverin lähettämää sähköpostia, torrent-tiedostoa, edonkey-palvelinta yms. Eri keinoja ne kaikki on, mutta jos laki käsitteellistää torrent-tiedoston vaikka tuollaiseksi "tietolähteeksi" niin Jaska Jokusen lähettämä sähköposti, jossa neuvotaan "miten löydät tiedoston", on verrattavissa torrent-tiedostoon.

Toisin sanoen jos kaverisi lähettää sinulle sähköpostiviestin jossa on internet-linkki vaikka YLE:n ohjelmapätkään (joka on tekijänoikeuden kannalta laittomassa paikassa) niin sähköposti (ja sen lähetysmahdollisuudet) olisi logiikan mukaan kriminalisoitava. Myönnän, että esimerkkini on kaukaa haettu ja se menisi enemmänkin "yllytykseksi", mutta varmaan tuosta rivien välistä voi lukea jotain :-)

Lainaus:
Eihän esim. koko palvelintakaan välttämäti voi tuomita laittomaksi jos sen kautta saa vaikka lapsipornoa, mutta niin vain koko palvelin pistetään alas jos sitä lapsipornoa on.
Tuohan voisi rinnastaa vaikka siihen kun Matti M lähettelisi marihuanaa Postin välityksellä Jaska J:lle, mutta poliisi nappaisi lähetyksen talteen. Postia ei rangaista tai sitä ei ajeta alas mutta Jaksa J ja MAtti M saisi sanktioita. Jos trackeri kertoo, että Jaska J jakaa lapsipornoa ja Matti M sitä imuttaa, niin poliisin pitäisi napat Jaska ja Matti - ei ajaa trackeria nurin.

Jos lait eivät ole loogisia, niin ei niitä kukaan noudata: kansalaiset eivät ole juristeja ja lakien asiantuntijoita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 13:18

245.10.2007 13:41

Lainaus:

Tuohan voisi rinnastaa vaikka siihen kun Matti M lähettelisi marihuanaa Postin välityksellä Jaska J:lle, mutta poliisi nappaisi lähetyksen talteen. Postia ei rangaista tai sitä ei ajeta alas mutta Jaksa J ja MAtti M saisi sanktioita. Jos trackeri kertoo, että Jaska J jakaa lapsipornoa ja Matti M sitä imuttaa, niin poliisin pitäisi napat Jaska ja Matti - ei ajaa trackeria nurin.
Siinä tosin on se ero, että esim TPB:n toimista suorastaan loistaa tarkoitushakuinen piratismi, olkoonkin sitten vaikka vain yllytystä, mutta laitonta se on sekin. Esittämäsi sähköpostiesimrkki on aika hyvä esimerkki myöskin. Suomessakin on tosiaan kopioisuojauksen purkuun kohdennetut foorumit ym. laissa kielletty. Siksi esimerkiksi AfterDawnin sisältöäkin muutettiin uuden TO-lain takia.

Lainaus:
Jos lait eivät ole loogisia, niin ei niitä kukaan noudata: kansalaiset eivät ole juristeja ja lakien asiantuntijoita.
Edelleenkin, lait ei ole loogisia koskaan joka ikisessä tapauksessa ja silti lakeja vain noudatetaan, sitten vaikka käräjien kautta. TO-laki ei tee poikkeusta asiassa.

255.10.2007 14:33
henkettu
Inactive

Ja miksi ihmeessä?

265.10.2007 15:20

Aika moista MUTU-juttua Shadown heittää ei ole mitään fakta tietoa koko asiasta.
Itse Ruotsissa asuvana ja Ruotsin kansalaisuuden omaavana ja Piratebayn ylläpitäjät henkilökohtaisesti tuntevana ja asiaan tarkemmin perehtyneenä tiedän faktat.

1. Piratebay on täysin Ruotsin lakien mukainen. Se indexsoi torrentit eli mitään laitonta materiaalia ei ole servereillä Ruotsin lain mukaan. Eli PB toimii Googlen ja muiden hakukoneiden tavoin, jotka ovat täysin laillisia. Eräs tunnettu ruotsalainen syyttäjä on useita vuosia tutkinut PB:n toimintaa ja todennut sen lailliseksi. Tutki PB:tä sen takia, jotta saisi sen suljettua lain avulla.

2. Syyttäjällä ei ole mitään näyttöä PB:tä vastaan mistään rikollisesta toiminnasta tai rikoksista. Tätä naurettavaa ”show:ta” jatketaan ja pitkitetään vain RIAA/MPAA ja kumppaneiden mieliksi.

3. Ruotsin laki ei tunne käsitettä tekijänoikeusrikkomukseen/rikokseen yllyttämisestä, koska sellaista lakia ei ole edes olemassa.

4. Piratebay ei yllytä Ruotsin lain mukaan ketään rikosten tekemiseen. Yhtä vähän kuin google tai muut hakukoneet. Piratebay ei ole vastuussa mistään käyttäjien tekemisistä vaan käyttäjät ovat itse vastuussa omista tekemisistään. Se, että jotkut laittavat uusia torrent tiedostoja nettiin, jotka PB vain indexsoi ei PB ole vastuussa niistä. Se, että käyttäjät kopioivat ja levittävät mitä tahansa ei PB ole niistä minkäänlaisessa vastuussa. Ruotsin lain mukaan rikokseen yllyttämisen tulee olla aktiivista eli kehoitetaan kirjallisesti tai suullisesti rikkomaan lakia, jotta rikokseen yllyttämisestä voidaan syyttää. PB: toimii täysin passiivisesti se ei yllytä/kehoita kirjallisesti/suullisesti ketään rikkomaan lakia Ruotsin lakien mukaan. Se, että käyttäjät saattavat rikkoa lakia käyttäen hyväkseen googlen tai PB:n tai muiden hakukoneiden haku tuloksia ei tee hakupalveluista syyllisiä yllytykseen rikoksien tekemiseen.

5. PB:n ylläpito ei harrasta mitään veronkiertoa, eikä mitään muutakaan Ruotsin lain mukaan rikollista toimintaa.

6. PB:llä on oma lakimies joka aina tarkistaa PB tekemisten laillisuuden.

7. Kaikki kohdat ovat Ruotsin lakien mukaisia. Suomen lait eivät päde Ruotsissa.

8. Piratebay ei tule saamaan mitään tuomioita vaan tulee jatkamaan normaalisti toimintaansa aina. Miksi? Se on selitetty edellä.


Shadown voi toki MUTU-jutuilla koittaa selitellä mitä selittelee mutta sillä ei ole mitään merkitystä vain ja ainoastaan fakta tiedolla, jotka minä annoin ja jonka varmaan yli miljoona muuta ruotsalaista tietää jo. Itse en ole koskaan ottanut vakavissaan Shadown kommentteja niin paljon ne naurattavat. Hän lienee ammatiltaan stand up-koomikko? No ainakin saa hyvät naurut aina, kun sattuu lukemaan Shadown kommentteja :D xD :)Sitä ihmettelen miten, jotkut vaivautuvat alkamaan väittelemään ja tuhlaamaan aikaansa Shadown kaltaisen stand up-koomikon kanssa. Itse en viitsi aikaani tuhlata moisen koomikon kanssa väittelemiseen, jota ei voi edes vakavissaan ottaa. Shadown:ta koskevat kommenttini tässä ovat vain oma mielipiteeni ja kuva mikä minulle on hänestä tullut.

On käytännössä mahdotonta, että PB voitaisiin tuomita tai tehdä laittomaksi. Siksipä lupaankin antaa 2000 euroa hyväntekeväisyyteen, koska siihen lahjoitan muutenkin paljon rahaa, (työssäni lääkärinä tienaan hyvin) jos...

1. PB tuomitaan jostain rikoksesta tai tuomitaan laittomaksi ja päätös jää lainvoimaiseksi = tuomiosta ei valiteta alioikeuksissa tai juttu käsitellään loppuun asti korkeimmassa oikeudessa.

Toki, jos tuollainen mahdottomuus sattuisi olisi varmaa että PB valittaa korkeimpaan oikeuteen ja päätöstä saataisiin odottaa se 5-6 vuotta. Sinä aikana PB jatkaisi kuitenkin toimintaansa normaalisti :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 17:37

275.10.2007 15:23

Shadown

Antamasi esimerkit Suomen lainsäädännöstä ovat tosia mutta en näe näillä mitään yhteyttä Ruotsin lainsäädäntöön. Me olemme kuitenkin kaksi eri maata joilla on omat lakimme. Ruotsilla on ennakkotapaus torrenttien ylläpidosta mutta Suomessa me odotamme edelleen Finreactorin hovikierrosta.

Imageiden levittäminen palvelimelta on eri asia kuin ylläpitää torrent-tiedostoja. Jos asuisimme Amerikassa, niin DMCA:n mukaan laittomat torrentit tulisi poistaa oikeudenhaltijan pyynnöstä mutta tätä lakia ei ole Ruotsissa.

Ruotsin lait ovat samoja ylläpidon suhteen tällä hetkellä kuin ennenkin 2005 mutta kysymykseksi jää; onko Pirate Bay rikkonut joitain muita lakeja. Tuo yllyttäminen voisi mennä läpi mutta en usko, että se riittää tekemään ylläpidosta laitonta.

Mutta ettei tämä menisi vänkäämiseksi niin pitää vain odottaa, että mitä käy. Syön sitten hattuni jos oma ennustuksesi menee oikeaan :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 15:27

285.10.2007 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1137:
Aika moista MUTU-juttua Shadown heittää ei ole mitään fakta tietoa koko asiasta.
Itse Ruotsissa asuvana ja Ruotsin kansalaisuuden omaavana ja Piratebayn ylläpitäjät henkilökohtaisesti tuntevana ja asiaan tarkemmin perehtyneenä tiedän faktat.

1. Piratebay on täysin Ruotsin lakien mukainen. Se indexsoi torrentit eli mitään laitonta materiaalia ei ole servereillä Ruotsin lain mukaan. Eli PB toimii Googlen ja muiden hakukoneiden tavoin, jotka ovat täysin laillisia. Eräs tunnettu ruotsalainen syyttäjä on useita vuosia tutkinut PB:n toimintaa ja todennut sen lailliseksi. Tutki PB:tä sen takia, jotta saisi sen suljettua lain avulla.

2. Syyttäjällä ei ole mitään näyttöä PB:tä vastaan mistään rikollisesta toiminnasta tai rikoksista. Tätä naurettavaa ”show:ta” jatketaan ja pitkitetään vain RIAA/MPAA ja kumppaneiden mieliksi.

3. Ruotsin laki ei tunne käsitettä tekijänoikeusrikkomukseen/rikokseen yllyttämisestä, koska sellaista lakia ei ole edes olemassa.

4. Piratebay ei yllytä Ruotsin lain mukaan ketään rikosten tekemiseen. Piratebay ei ole vastuussa mistään käyttäjien tekemisistä vaan käyttäjät ovat itse vastuussa omista tekemisistään. Se, että jotkut laittavat uusia torrent tiedostoja nettiin, jotka PB vain indexsoi ei PB ole vastuussa niistä. Se, että käyttäjät kopioivat ja levittävät mitä tahansa ei PB ole niistä minkäänlaisessa vastuussa.

5. PB:n ylläpito ei harrasta mitään veronkiertoa, eikä mitään muutakaan Ruotsin lain mukaan rikollista toimintaa.

6. Kaikki kohdat ovat Ruotsin lakien mukaisia.

7. Piratebay ei tule saamaan mitään tuomioita vaan tulee jatkamaan normaalisti toimintaansa aina. Miksi? Se on selitetty edellä.
Voit olla oikeassa tai sitten et. En ole missään vaiheessa väittänyt, onko its etorrentit laittomia vai ei, mutta pelkästä indexoinnista ei ole kyse.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1137:
Shadown voi toki MUTU-jutuilla koittaa selitellä mitä selittelee mutta sillä ei ole mitään merkitystä vain ja ainoastaan fakta tiedolla, jotka minä annoin ja jonka varmaan yli miljoona muuta ruotsalaista tietää jo. Itse en ole koskaan ottanut vakavissaan Shadown kommentteja niin paljon ne naurattavat. Hän lienee ammatiltaan stand up-koomikko? No ainakin saa hyvät naurut aina, kun sattuu lukemaan Shadown kommentteja :D xD :)Sitä ihmettelen miten, jotkut vaivautuvat alkamaan väittelemään ja tuhlaamaan aikaansa Shadown kaltaisen stand up-koomikon kanssa. Itse en viitsi aikaani tuhlata moisen pellen kanssa väittelemiseen.
Tähän voidaan vain sanoa, että et ole näemmä sen kummempi, aloit kuitenkin raapustamaan teksti. Etkä ole mitään "faktaa" antanut. Ainoastaan välittänyt mielipiteen. Eihän se Suomessa tunnetuksi tullut "jammu-setäkään" mitään ole tehnyt, ainakaan jos siltä kysytään. ;)

295.10.2007 15:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Antamasi esimerkit Suomen lainsäädännöstä ovat tosia mutta en näe näillä mitään yhteyttä Ruotsin lainsäädäntöön. Me olemme kuitenkin kaksi eri maata joilla on omat lakimme. Ruotsilla on ennakkotapaus torrenttien ylläpidosta mutta Suomessa me odotamme edelleen Finreactorin hovikierrosta.

Imageiden levittäminen palvelimelta on eri asia kuin ylläpitää torrent-tiedostoja. Jos asuisimme Amerikassa, niin DMCA:n mukaan laittomat torrentit tulisi poistaa oikeudenhaltijan pyynnöstä mutta tätä lakia ei ole Ruotsissa.

Ruotsin lainsäädöntä on ilmeisen samankaltainen Suomen lainsäädännön kanssa. Mutta tokihan ennakkotapaukset kunkin maan kohdalla antaa sen osviitan miten sielä sitten käytännössä toimitaan. Enkä ole edelleenkään väittänyt onko torrentit laittomia vai ei.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Mutta ettei tämä menisi vänkäämiseksi niin pitää vain odottaa, että mitä käy. Syön sitten hattuni jos oma ennustuksesi menee oikeaan :)
Kannattaa ennemmin tosiaan olla ihan hissuksiin ja katsoa miten käy, muuten voi vannojalle käydä hassusti. :)

305.10.2007 16:21

Lainaus:
4. Piratebay ei yllytä Ruotsin lain mukaan ketään rikosten tekemiseen...... Ruotsin lain mukaan rikokseen yllyttämisen tulee olla aktiivista eli kehoitetaan kirjallisesti tai suullisesti rikkomaan lakia, jotta rikokseen yllyttämisestä voidaan syyttää.
Kukaan ei voi väittää, etteikö TPB:tä tunneta nuorison piirissä (vaikkakaan se ei aktiivisesti mainosta tai kehota ketään laittomuuksiin) suurimmilta osin juuri paikkana josta voi löytyä "tietolähteitä" joilla saa käsiinsä tekijänoikeudella suojattua materiaalia.

Shadow näkee TPB:n roolin "laittomuuksien luolana" juuri tuon tunnettuuden (maineen) perusteella. 1137:in kirjoittama 4. kohta kuulostaa lakiteknisesti (itse en ruotsin lainsäädäntöä tunne) mahdolliselta ja loogiselta. Tässäkin keskustelussa eriäviä mielipiteitä nostattaa esiin se, että onko tuo "lain ratkaisu" henkilökohtaisen moraalin mukaan oikein.. sen saa jokainen ihan itse päättää :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 16:25

315.10.2007 17:08

Lainaus:

Shadow näkee TPB:n roolin "laittomuuksien luolana" juuri tuon tunnettuuden (maineen) perusteella. 1137:in kirjoittama 4. kohta kuulostaa lakiteknisesti (itse en ruotsin lainsäädäntöä tunne) mahdolliselta ja loogiselta. Tässäkin keskustelussa eriäviä mielipiteitä nostattaa esiin se, että onko tuo "lain ratkaisu" henkilökohtaisen moraalin mukaan oikein.. sen saa jokainen ihan itse päättää :-)
Väitätkö, että sivusto oikeasti pyrkii keskittymään muuhun kuin piratismiin, jo ihan nimensäkkin perusteella?

Eikä tosiaan Suomessakaan ole erityistä lakia "tekijänoikeusrikkomukseen/rikokseen yllyttäminen", vaan ihan yllyttäminen, sekä avunanto: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L5P5

325.10.2007 17:53

Lainaus:

Väitätkö, että sivusto oikeasti pyrkii keskittymään muuhun kuin piratismiin, jo ihan nimensäkkin perusteella?
en väitä. Tiedostan tosin sen, että TPB:stä alkunsa saanut Piratpartiet on ainoa järjestö joka tuntuu olevan tuota valtioiden "totaalivalvontaa" vastaan ja puolustaa yksityisyyden suojaa. Siihen kun yhdistetään isojen mediafirmojen pinnallisuus ja muu paska mitä niiden edustamat arvot maailmaan tuovat niin ei voi todeta kuin, että siinäpähän yrittävät TPB:tä laittaa nurin. Toivon, että TPB jatkaa "piikkinä lihassa" olemistaan ja sitä kautta paljastaa globaaliuden mukana tuomia "kyseenalaisia" liiketoimintakonsepteja.

itse en kyllä tpb:n palveluja käytä, sillä niihin ei ole minulla tarvetta - mutta en myöskään ole em. asioiden takia sitä suoralta kädeltä tuomitsemassa.

335.10.2007 19:12

epäilen että rikkoisivat ruotsin lakia (jos muistatte ratsiassa prq tiloissa oli piratebayn 3 ylläpitäjää + 1 lakimies.. KYSYN mitä muuta hyötyä on palkatusta lakimiehestä kuin se että se pitää puljun lain mukaisena)

se että tpb olisi suomen usan tai muun maan lakien mukaan laiton niin ei ole mitään väliä, monet kun sanoo piratebayta laittomaksi niin syyt ovat lähinnä että tpb toimii moraalin kanssa ristiriidassa hostaamalla torrent "linkkejä" (moraali ei ole sama kuin laki)

345.10.2007 19:40

Lainaus:

en väitä. Tiedostan tosin sen, että TPB:stä alkunsa saanut Piratpartiet on ainoa järjestö joka tuntuu olevan tuota valtioiden "totaalivalvontaa" vastaan ja puolustaa yksityisyyden suojaa. Siihen kun yhdistetään isojen mediafirmojen pinnallisuus ja muu paska mitä niiden edustamat arvot maailmaan tuovat niin ei voi todeta kuin, että siinäpähän yrittävät TPB:tä laittaa nurin. Toivon, että TPB jatkaa "piikkinä lihassa" olemistaan ja sitä kautta paljastaa globaaliuden mukana tuomia "kyseenalaisia" liiketoimintakonsepteja.

itse en kyllä tpb:n palveluja käytä, sillä niihin ei ole minulla tarvetta - mutta en myöskään ole em. asioiden takia sitä suoralta kädeltä tuomitsemassa.
Niin, siinä on vaan se ironinen seikka, että mitä enempi tollasella TPB:n tavalla pullikoidaan vastaan, niin sitä enempi niitä suojia kavennetaan.

Tohon vielä:

"KYSYN mitä muuta hyötyä on palkatusta lakimiehestä kuin se että se pitää puljun lain mukaisena"

Pitää päämiehen puolia?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2007 @ 21:21

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille (18.1.2019 10:30)
Legendaarinen korttipeli Uno on ilmestynyt nyt ilmaisena mobiilipelinä. Peliä voi pelata maailmanlaajuisesti niin iOS- kuin Android-laitteillakin. Oikeudet peliin omistava Mattel on aiemmin ....
1 kommentti
Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....
Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
1 kommentti
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto