AfterDawn: IT-alan uutiset

Uudistuksia AfterDawnin sivuilla

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 3.10.2007 17:47 Kommentteja (42)

Uudistuksia AfterDawnin sivuilla Viimeksi kuluneen parin viikon aikana olemme tehneet useita pieniä muutoksia sivuillemme ja päätimme kasata nämä muutokset tähän näppärästi yhdeksi listaksi, toivoen tietysti uudistuksiin liittyvää palautetta teiltä, arvoisat käyttäjämme.
  • Keskustelualueiden uutiskommentit -osioon tehtiin vuosia suunniteltu muutos, jossa uutiskommenttiketjun yläosassa näkyy pätkä kommentoitavaa uutista ja samalla linkki itse uutiseen. Tämä toivottavasti kannustaa ihmisiä lukemaan uutisen ennen kommenttien lisäämistä ketjuun.
  • Laitevertailun laiteryhmäkohtaisten sivujen ulkoasu muuttui varsin radikaalisti, eli listoissa olevat kuvat ovat isompia, laitteiden pääominaisuudet siirrettiin tuotenimen alle tekstimuotoiseksi listaksi ja ylipäätään listoja pyrittiin selkeyttämään isolla kädellä.
  • Avasimme muutaman uuden keskustelualueen, tarkoituksena lähinnä selkeyttää muutamaa lievästi sanoen turhan isoksi kasvanutta aluetta (siirtämällä osaa keskustelusta pois näiltä suurimmilta alueilta). Eli uusina keskustelualueina avattiin alkuviikosta Keskustelua laajakaistaliittymistä sekä Uutta tietokonetta ostamassa -alueet, joiden tarkoitus lienee suhteellisen selkeä jo nimen perusteella.
  • Laitevertailuun on lisätty satoja uusia tuotteita, pari uutta verkkokauppaa hintatietoihin ja lisäksi uusimpana tuoteryhmänä näytönohjaimet, joiden valikoima on vielä hyvin suppea, mutta jonka avulla halutut kriteerit täyttävän, sopivan näytönohjaimen löytäminen on hieman helpompaa.
  • Koko saittia koskeva muutos oli ns. crumbtrailin eli mainosbannerin alla olevan "olet tässä"-palkin ulkoasun uudistus hieman enemmän silmiinpistäväksi (taustaväri vaihtui oranssista lähes valkoiseksi ja linkkien väritys mustasta siniseksi). Tähän syynä oli se, että iso osa käyttäjistämme tuntui "eksyvän" toisinaan sivuille eikä huomannut tuota polusta kertovaa palkkia.
Lähiviikkoina on tiedossa lisää uudistuksia, tarkoituksena on tuoda mm. laitevertailuun uusia tuoteryhmiä ja uusia toimintoja, jotka toivottavasti helpottavat palvelun käyttöä. Tämän lisäksi paljon toivottu mahdollisuus muuttaa sivustolla näkyvää kellonaikaa vastaamaan Suomen aikaa tapahtuu vihdoinkin lähiviikkoina :-) Suurin muutos tulee kuitenkin liittymään sivuston palvelimiin, jotka menevät parin viikon sisällä kokonaan uusiksi -- nykyinen palvelinfarmi ei yksinkertaisesti kestä enää palvelun kuormaa etenkään iltaisin.
Otamme edelleen erittäin mielellämme vastaan ideoita sivustomme kehittämiseksi, koska ideana on nimenomaan tarjota sisältöä ja toiminnallisuutta jota käyttäjämme toivovat, ei ominaisuuksia jotka ovat "muodikkaita".

Edellinen Seuraava  

42 kommenttia

13.10.2007 17:56

Hyviä uudistuksia. Varsinkin "PC:n rautaan liittyvä keskustelu" osio saa nyt parempaa täytettä, ei enää "XXX€ konetta/pelikonetta hankkimassa" ketjuja =)

23.10.2007 17:59

Hieno määrä uudistuksia tulossa. :)

33.10.2007 18:13

Todella hyvä homma. Etenkin tämä päivitys on toivottu minunkin osalta:

Lainaus:
Tämän lisäksi paljon toivottu mahdollisuus muuttaa sivustolla näkyvää kellonaikaa vastaamaan Suomen aikaa tapahtuu vihdoinkin lähiviikkoina

43.10.2007 18:25

Mahtavaa!! Vihdoin saadaan kello Suomen aikaan. Myös tuo uusi "Uutta tietokonetta ostamassa"-keskustelualua on todella hyvä uudistus. Laitevertailu senkun paranee. Hyvä, jatkakaa samaan malliin.

Ja viimeinkin uudet palvelimet :D

Edit: Niin ja tuonne Laitevertailun näyttis-osioon voisi lisätä myös muistien kellotaajuuden.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2007 @ 18:28

53.10.2007 18:26

mutta milloin tulee sellainen osio jossa on laitevalmistajien osat onko kääntynyt hddvd vai blueray kantaan.
sekä myö ne jotka tuottavat hybridit.

63.10.2007 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
mutta milloin tulee sellainen osio jossa on laitevalmistajien osat onko kääntynyt hddvd vai blueray kantaan.
sekä myö ne jotka tuottavat hybridit.
Öö? En ihan tajunnut kysymystäsi.. Tarkoititko siis HD DVD -soittimien ja Blu-ray -soittimien listaa? Jos näin, niin nehän löytyvät jo:

HD DVD -soittimet
Blu-ray -soittimet
Combo-soittimet

73.10.2007 18:54

Hän tarkoitti varmaankin tyyliin listaa tai vaikkapa taulukkoa, jossa on lueteltu laitevalmistajat ja kerrotaan, kumpaan formaattiin ne ovat kääntyneet vai tekevätkö molemmille laitteita.

83.10.2007 19:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
Hän tarkoitti varmaankin tyyliin listaa tai vaikkapa taulukkoa, jossa on lueteltu laitevalmistajat ja kerrotaan, kumpaan formaattiin ne ovat kääntyneet vai tekevätkö molemmille laitteita.
juurikin tätä tarkoitin.
jotta kaikki olisi selvästi selattavissa

93.10.2007 20:01

Laitevertailuun kaipaisin joka tuotteelle markkinoilletulovuoden ja kuukauden. Sieltä saattaa varsinkin ajan myötä löytyä hyvinkin vanhoja tuotteita, joita ei välttämättä ominaisuuksista erota toisistaan, mutta tietysti vaikuttaa ostopäätökseen.

103.10.2007 20:47

Tulee nykyään luettua kännykästä tätä sivustoa usesti ja hieno juttu olisi kaikki parannukset, jotka helpottaisivat näiden sivustojen käyttöä kynnystä.
Hieno uudistus olisi saada keskustelut widgettin. Ja selaimessa keskustelut siten, että avatun keskustelun alapuolelle latautuisivat seuraavat keskustelut automaatisesti (nythän joutuu aloittamaan saman sivun lukeminen aina uudestaa ylhäältä asti ja kännyssä se on hidasta)

113.10.2007 23:26

mikä kello häh?

mutta jos kuitenkin sinne download.fi sivulle saataisiin ohjelmistojen ruutukaappaukset ja laajemmat tekstit...

voin tulla mukaan =)

124.10.2007 3:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dylo:
mikä kello häh?

mutta jos kuitenkin sinne download.fi sivulle saataisiin ohjelmistojen ruutukaappaukset ja laajemmat tekstit...

voin tulla mukaan =)
Siis esimerkiksi tuo kellonaika, joka näkyy joka viestissä tuossa nimimerkistä vähän oikealla. Se on nyt 7h jäljessä suomen aikaa.

134.10.2007 4:32

Itse en ole oikein koskaan tajunnut tota miksei kello ole voinut näkyä alunperinkin oikein. Ei se ole ollut ongelmana muillakaan sivuilla, joissa kellonaika on oikeassa, kunhan omaan profiiliin asetetaan oma vyöhyke oikein.

144.10.2007 4:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puppe_b:
Hyviä uudistuksia. Varsinkin "PC:n rautaan liittyvä keskustelu" osio saa nyt parempaa täytettä, ei enää "XXX€ konetta/pelikonetta hankkimassa" ketjuja =)
Sanos muuta. :)

154.10.2007 5:31

Lainaus:
Hän tarkoitti varmaankin tyyliin listaa tai vaikkapa taulukkoa, jossa on lueteltu laitevalmistajat ja kerrotaan, kumpaan formaattiin ne ovat kääntyneet vai tekevätkö molemmille laitteita.
Ei ollenkaan paha idea, voisin potkaista sisältötiimiämme tuosta ajatuksesta, aiheesta saisi varmaan ihan kiinnostavan, jatkuvasti elävän artikkelin molemmille kieliversioille.

Lainaus:
Hieno uudistus olisi saada keskustelut widgettin.
"Projektit"-listalta löytyvät sekä Widget, Gadget että Widset -projektit, ongelma on lähinnä se, että emme tiedä vielä pitäisikö meidän tehdä useampi widgetti vai yksi, joka yrittää kerätä kaikki ominaisuudet yhteen pakettiin. Haluaisimme tehdä widgettiin ainakin uutiset, mini-laitevertailun ja mahdollisesti jonkinlaisen "uutta forumeilla"-osion. Näistähän toki mobiiliversiossa (wap.afterdawn.com) on jo saatavilla uutiset ja suomeksi myös miniversio laitevertailusta.

Muutenkin mobiiliversiota olisi tarkoituksena kehittää viimeistään ensi vuonna johonkin suuntaan, todennäköisesti siten, että nykyinen kaikkein "karuin" WAP-versio pysyy sellaisena kuin se onkin, mutta XHTML-versio kehittyisi hieman monipuolisemmaksi nykyiseen verrattuna.

Lainaus:
Ja selaimessa keskustelut siten, että avatun keskustelun alapuolelle latautuisivat seuraavat keskustelut automaatisesti (nythän joutuu aloittamaan saman sivun lukeminen aina uudestaa ylhäältä asti ja kännyssä se on hidasta)
Selitätkö tarkemmin tämän idean? Eli jos katsot viestiketjun sisältöä, sen alla pitäisi olla joku "seuraava uusi viestiketju"-linkki vai...?

Lainaus:
mutta jos kuitenkin sinne download.fi sivulle saataisiin ohjelmistojen ruutukaappaukset ja laajemmat tekstit...
Kuvaruutukaappauksia download.fi:ssä on jo joillekin softille, mm. Nerolle löytyy täältä: http://www.download.fi/cdr_ohjelmat/cdr_ohjelmat/nero.cfm

Softien suhteen on tarkoitus antaa lisää vaikutusmahdollisuutta käyttäjille tulevaisuudessa, eli käyttäjät voivat jossain vaiheessa lähettää ohjelmiin kuvakaappauksia ja mahdollisesti muokata ohjelman kuvausta, tosin ei ihan "vapaan wikin" -periaatteella, vaan ylläpidon hyväksynnän läpi menevinä muutoksina.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Itse en ole oikein koskaan tajunnut tota miksei kello ole voinut näkyä alunperinkin oikein. Ei se ole ollut ongelmana muillakaan sivuilla, joissa kellonaika on oikeassa, kunhan omaan profiiliin asetetaan oma vyöhyke oikein.
Muut saitit käyttävät yleensä joko valmiita softapaketteja tai toimivat vain yhdessä maassa omalla forum/CMS-järjestelmällään, meillä koko saitti on rakennettu forumeita myöten itse ja tuo aikavyöhykejuttu on aina jäänyt muiden parannusten jalkoihin. Teknisesti se on myös vähän monimutkaisempi juttu toteuttaa kuin pelkästään lisätä tai vähentää kellonaikaan N tuntia, koska eri maissa mm. kesäaika alkaa ja päättyy eri aikoina ja joissain maissa kesäaikaa ei ole ollenkaan (mm. Australiassa yksi osavaltio ei siirry kesäaikaan ollenkaan, mutta muut osavaltiot siirtyvät, jne) ja homma on haluttu tehdä, kun sen aika tulee, kerralla "oikein" :-) Mutta tosiaan, pääsyy on ollut se, että tuo on sen verran pieni juttu kokonaisuuden kannalta, että kaikki muut parannukset ovat aina menneet prioriteeteissa ohi. Mutta nyt se sitten tulee kuntoon, eikä saittikaan ole kuin vähän reilu 8 vuotta vanha ;-)

164.10.2007 6:00

Lainaus:

Muut saitit käyttävät yleensä joko valmiita softapaketteja tai toimivat vain yhdessä maassa omalla forum/CMS-järjestelmällään, meillä koko saitti on rakennettu forumeita myöten itse ja tuo aikavyöhykejuttu on aina jäänyt muiden parannusten jalkoihin. Teknisesti se on myös vähän monimutkaisempi juttu toteuttaa kuin pelkästään lisätä tai vähentää kellonaikaan N tuntia, koska eri maissa mm. kesäaika alkaa ja päättyy eri aikoina ja joissain maissa kesäaikaa ei ole ollenkaan (mm. Australiassa yksi osavaltio ei siirry kesäaikaan ollenkaan, mutta muut osavaltiot siirtyvät, jne) ja homma on haluttu tehdä, kun sen aika tulee, kerralla "oikein" :-) Mutta tosiaan, pääsyy on ollut se, että tuo on sen verran pieni juttu kokonaisuuden kannalta, että kaikki muut parannukset ovat aina menneet prioriteeteissa ohi. Mutta nyt se sitten tulee kuntoon, eikä saittikaan ole kuin vähän reilu 8 vuotta vanha ;-)
Totta, että muut sivut ovat valmiilla scripteillä tehty. Mutta tosiaa niissä on aina valmiina ollut "raksirutuun", jos haluaa automaattisen kesäajan siirron.

Oma mielipide on myöskin, että kellonaika on yksi tärkeimpiä asioita tälläsillä sivuilla, joissa on uutisoinnit mukana. Jollei muuta, niin olisi voinut edes ilmoittaa selkeästi kellonajan yhteydessä mistä aikavyöhykkeestä on tarkalleen kyse. Mutta ihan hyvä, että kuntoon tulee.

174.10.2007 6:17

Vaikea selittää asiaa, niin kuva kertonee paremmin. Nuo Uutiset -alueen linkit ei toimi.


184.10.2007 6:22

Pääsivulla kellonajan perässä on tuo aikavyöhyke kerrottu, mutta viesteissä sitä ei näy ja muutenkin suomenkielisellä puolella olisi aika varmaankin paljon selkeämpää ilmoittaa gmt muodossa.

eli kellonajan perään GMT -4

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2007 @ 06:27

194.10.2007 6:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:
Pääsivulla kellonajan perässä on tuo aikavyöhyke kerrottu, mutta viesteissä sitä ei näy ja muutenkin suomenkielisellä puolella olisi aika varmaankin paljon selkeämpää ilmoittaa gmt muodossa.
Sielä se tosiaan näkyy, mutta tosiaan peräänkuulutinkin selvää esitystapaa tyyliin jokaisessa viestissä ja uutisessa.

BTW. Onko muuten toteutumassa tuo huhu, että tittelit katoisivat täältä. Joka tapauksessa sitä titteleiden päivitys-scriptiä ei ole näemmä ajettu pitkään aikaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2007 @ 06:27

204.10.2007 6:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:
Vaikea selittää asiaa, niin kuva kertonee paremmin. Nuo Uutiset -alueen linkit ei toimi.
*%#¤&%#¤&!... Aina jotain jää huomaamatta. Kiitoksia, korjasin tuon nyt samantien (hetki voi mennä ennenkuin se korjautuu joka paikkaan, johtuen aika rankasta cachettelusta forumeilla).

214.10.2007 6:39

Vielä tuli yksi pieni juttu mieleen, joka on ärsyttänyt jo jonkin aikaa eli minkä takia etusivu, jonka tarkoituksena on antaa yleiskuva sivuilla olevista asioista, on täynnä uutisia, mutta itse uutiset sivu, joka on tarkoitettu lähinnä vain uutisille, sisältää vain pari pienitä uutista.

Uutisia voi toki etsiä tuon uutiset sivuna kautta, mutta olisi paljon loogisempaa, että uutiset sivu antaisi nopeammin paremman yleiskuvan uutisista kuin sivuston etusivu, joka sisältää paljon paljon muutakin.

Tilaa tuolla uutiset sivulla on, sillä se on erittäin lyhyt verrattuna muihin.

Uskoisin, etä uutiset sivun käyttö lisäntyisi paljon, jos sitä visi käyttää johonkin muuhunkin kuin pelkkään uutisten hakuun.

224.10.2007 6:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sakke88:
Vielä tuli yksi pieni juttu mieleen, joka on ärsyttänyt jo jonkin aikaa eli minkä takia etusivu, jonka tarkoituksena on antaa yleiskuva sivuilla olevista asioista, on täynnä uutisia, mutta itse uutiset sivu, joka on tarkoitettu lähinnä vain uutisille, sisältää vain pari pienitä uutista.

Uutisia voi toki etsiä tuon uutiset sivuna kautta, mutta olisi paljon loogisempaa, että uutiset sivu antaisi nopeammin paremman yleiskuvan uutisista kuin sivuston etusivu, joka sisältää paljon paljon muutakin.

Tilaa tuolla uutiset sivulla on, sillä se on erittäin lyhyt verrattuna muihin.

Uskoisin, etä uutiset sivun käyttö lisäntyisi paljon, jos sitä visi käyttää johonkin muuhunkin kuin pelkkään uutisten hakuun.
Olen samaa mieltä, mutta en ole vain keksinyt miten sitä pitäisi muuttaa. Pitäisikö siitä tehdä käytännössä kopio nykyisestä etusivusta ilman "Ohjelmat" -valintaa ja samalla lisätä näytettävien uutisten määrää esim. viiteenkymmeneen? Vai...? Ideoita?

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

234.10.2007 7:42

Lainaus:
Pitäisikö siitä tehdä käytännössä kopio nykyisestä etusivusta ilman "Ohjelmat" -valintaa ja samalla lisätä näytettävien uutisten määrää esim. viiteenkymmeneen? Vai...? Ideoita?

kuulostaa melko hyvältä, vielä kun saisi itse määritää kuinka monta uutista näytetään esim. 5, 10, 25 tai 50 ja uusimmat uutiset tietenkin jotenkin korostettuna eli käytännössä vain isommlla.

Oppaat-sivulle ehdottaisin tiedon siitä koska mikäkin opas on lisätty ja koska sitä on viimeksi päivitetty.

244.10.2007 7:43

Lainaus:
Olen samaa mieltä, mutta en ole vain keksinyt miten sitä pitäisi muuttaa. Pitäisikö siitä tehdä käytännössä kopio nykyisestä etusivusta ilman "Ohjelmat" -valintaa ja samalla lisätä näytettävien uutisten määrää esim. viiteenkymmeneen? Vai...? Ideoita?

Sen mallinen olis hyvä ja jos ne uutiset vois laittaa kahteen sarakkeeseen ni yks uutinen ei veisi koko riviä ?

254.10.2007 7:54

Itseäni on mietityttänyt, että eikö noita etusivun uutisia ja uusia ohjelmia/päivityksiä voisi esittää omissa erillisissä "laatikoissa". Välillä etusivulla ei juuri uutisia näy vaan pelkkiä uusia ohjelmia.

264.10.2007 8:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Itseäni on mietityttänyt, että eikö noita etusivun uutisia ja uusia ohjelmia/päivityksiä voisi esittää omissa erillisissä "laatikoissa". Välillä etusivulla ei juuri uutisia näy vaan pelkkiä uusia ohjelmia.
Olen myöskin ajatellut samaa. Aika turha toi koko etusivu, ainakin tollasenaan.

Mut edelleenkin mietin, että lähteekö tittelit pois vai ei ja jos ei, niin miksei titteleitä enää päivitellä?

274.10.2007 8:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Itseäni on mietityttänyt, että eikö noita etusivun uutisia ja uusia ohjelmia/päivityksiä voisi esittää omissa erillisissä "laatikoissa". Välillä etusivulla ei juuri uutisia näy vaan pelkkiä uusia ohjelmia.
Etusivuhan oli aiemmin "eriytetty" erilaisiksi bokseiksi, mutta tuo nykyinen "aikajana"-metodi on todettu selkeästi toimivammaksi, etusivun suosio on kasvanut erittäin paljon viimeisen vuoden aikana tuon muutoksen jälkeen ja samalla yleisesti sisältö on saanut tasapuolisemmin huomiota. Ja siellähän on edelleenkin yläreunassa ne ruksit saatavilla, joista saa valittua mitä listassa näytetään..

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

284.10.2007 9:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Etusivuhan oli aiemmin "eriytetty" erilaisiksi bokseiksi, mutta tuo nykyinen "aikajana"-metodi on todettu selkeästi toimivammaksi, etusivun suosio on kasvanut erittäin paljon viimeisen vuoden aikana tuon muutoksen jälkeen ja samalla yleisesti sisältö on saanut tasapuolisemmin huomiota. Ja siellähän on edelleenkin yläreunassa ne ruksit saatavilla, joista saa valittua mitä listassa näytetään..
Mielestäni koko etusivu on aika turha. Samanlaisiksi mielestäni voisi tehdä nämä alasivut, kuin mitä tuo etusivu tuottaa sen mukaan miten noita rukseja laittaa, tosin vähän alasivun henkeen muokattuna. Ajaisi saman asian ja ihan vain "läpyköitä" vaihdellen.

Tietysti jos on pakko pysyä ajatuksessa, että sivustossa pitää olla se etusivu, niin eihän siinä mitään. :)

294.10.2007 9:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Etusivuhan oli aiemmin "eriytetty" erilaisiksi bokseiksi, mutta tuo nykyinen "aikajana"-metodi on todettu selkeästi toimivammaksi, etusivun suosio on kasvanut erittäin paljon viimeisen vuoden aikana tuon muutoksen jälkeen ja samalla yleisesti sisältö on saanut tasapuolisemmin huomiota. Ja siellähän on edelleenkin yläreunassa ne ruksit saatavilla, joista saa valittua mitä listassa näytetään..
Mielestäni koko etusivu on aika turha. Samanlaisiksi mielestäni voisi tehdä nämä alasivut, kuin mitä tuo etusivu tuottaa sen mukaan miten noita rukseja laittaa, tosin vähän alasivun henkeen muokattuna. Ajaisi saman asian ja ihan vain "läpyköitä" vaihdellen.

Tietysti jos on pakko pysyä ajatuksessa, että sivustossa pitää olla se etusivu, niin eihän siinä mitään. :)
Niinno, kyllä sivustossa on pakko olla etusivu, olisihan se vähän surullista, jos http://fin.afterdawn.com/ heittäisi 404 errorin ja sanoisi, että sivua ei löydy?-) Etusivu on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin sivumme.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

304.10.2007 9:30
henkettu
Inactive

Paras uuidstus on mielestäni tuo "Uutta konetta ostamassa" - alue.

314.10.2007 9:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Niinno, kyllä sivustossa on pakko olla etusivu, olisihan se vähän surullista, jos http://fin.afterdawn.com/ heittäisi 404 errorin ja sanoisi, että sivua ei löydy?-) Etusivu on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin sivumme.
Noh joo, ymmärrät varmaan mitä tarkoitin ja onhan toki etusivu ylivoimaisesti suosituin, koska siihenhän tuo antamasi osoite menee automaattisesti. Mutta lähinnä nyt tarkoitin, että nykyisellään etusivun ominaisuudet olisivat paremmin edukseen ihan noilla alasivuilla, ei niinkään etusivulla. Etusivu vois olla kokonaan pois (antamasi osoite ohjautuisi vaikka uutisiin, koska ne käsittää myöskin tätä sivua koskevat uutiset) tai se sitten olisi yksinkertaisempi.

Eusivulla olevat ominaisuudet ovat kyllä muuten ihan ok, mutta turhaa sälää sekoittaa noinkin kattavia ominaisuuksia, jotka palvelisivat omilla alasivuilla paremmin tarkoitustaan....että ihan mun mielipide.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2007 @ 09:39

324.10.2007 11:03

Minehän näitäkin ehdotuksia pitäisi lähettää, no heitetään tänne tämä.
Eli emojen vertailu jossa olisi mahdollista etsiä emoja haluamillaan kriteereillä eli vähintään esim. kanta, muisti-tyyppi, lisä kortti väylät(AGP/PCI-E/PCI), Ide-väylät jne. Tälläistä en löytänyt oikeen mistään viimeksi kun hain. Tuo olisi äärettömän kätevä päivityksen yhteydessä kun tarvitsee hieman enemän jotain perus emoihin verrattuna.

334.10.2007 16:44

Lainaus:
Lainaus:
--------------------------------------------------------------------------------
Ja selaimessa keskustelut siten, että avatun keskustelun alapuolelle latautuisivat seuraavat keskustelut automaatisesti (nythän joutuu aloittamaan saman sivun lukeminen aina uudestaa ylhäältä asti ja kännyssä se on hidasta)
--------------------------------------------------------------------------------

Selitätkö tarkemmin tämän idean? Eli jos katsot viestiketjun sisältöä, sen alla pitäisi olla joku "seuraava uusi viestiketju"-linkki vai...?

Keskustelujen "pääsivu" on suhteellisen pitkä. Jos esim. toiseksi viimeinen ja viimeinen keskustelu olisivat mielenkiintoisia ja haluaisin ne lukea, avaisin ensiksi sen toiseksi viimeisen. Kun olisin lukenut sen painaisin kännyn selaimessa (Nokian oma) "back"-painiketta ja koko keskustelujen "pääsivu" lataantuisi uudestaan. Se kestää kännykässä. Sitten selaisin taas kaikki keskustelut alusta loppuun ennen kuin voisi lukea sen viimeisen (äärimmäinen esimerkki).

Mielessäni on toiminnallisuus, joka näkyy esim. sivustolla MTV3/f1. Aina kun avaan siellä artikkelein, latautuu sen artikkelin alle seuraavien artikkeleiden otsikot, joita voin suoraan klikata uudestaan.

Ehkä hieman sekava sepostus, mutta toivottavasti asia selvisi.

344.10.2007 18:14

Hyviä uudistuksia vaihteeksi =) tuo kellonajan muutos suomen aikaan kuulostaa hyvältä, palvelinmuutoksetkin myös.

edit: ja tuo ekaroksen ehdotus olisi kanssa hieno muutos, olisi todellakin kätevä jos sellaisen pystyisi tekemään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2007 @ 18:18

355.10.2007 8:50

Lainaus:
Eli emojen vertailu jossa olisi mahdollista etsiä emoja haluamillaan kriteereillä eli vähintään esim. kanta, muisti-tyyppi, lisä kortti väylät(AGP/PCI-E/PCI), Ide-väylät jne. Tälläistä en löytänyt oikeen mistään viimeksi kun hain. Tuo olisi äärettömän kätevä päivityksen yhteydessä kun tarvitsee hieman enemän jotain perus emoihin verrattuna.
Tälläinen kuullostaisi erittäin hyvältä. :)

365.10.2007 12:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ekaros:
Minehän näitäkin ehdotuksia pitäisi lähettää, no heitetään tänne tämä.
Eli emojen vertailu jossa olisi mahdollista etsiä emoja haluamillaan kriteereillä eli vähintään esim. kanta, muisti-tyyppi, lisä kortti väylät(AGP/PCI-E/PCI), Ide-väylät jne. Tälläistä en löytänyt oikeen mistään viimeksi kun hain. Tuo olisi äärettömän kätevä päivityksen yhteydessä kun tarvitsee hieman enemän jotain perus emoihin verrattuna.
http://fin.afterdawn.com/laitteet/laiteryhma.cfm/emolevyt

375.10.2007 13:24

Kävin muuttamassa tuon kellonajan,mutta se ei muuttunut
keskustelu osiossa,kaikissa muissa kylläkin,ehkä tein jonkun mokan?

385.10.2007 13:33

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ekaros:
Minehän näitäkin ehdotuksia pitäisi lähettää, no heitetään tänne tämä.
Eli emojen vertailu jossa olisi mahdollista etsiä emoja haluamillaan kriteereillä eli vähintään esim. kanta, muisti-tyyppi, lisä kortti väylät(AGP/PCI-E/PCI), Ide-väylät jne. Tälläistä en löytänyt oikeen mistään viimeksi kun hain. Tuo olisi äärettömän kätevä päivityksen yhteydessä kun tarvitsee hieman enemän jotain perus emoihin verrattuna.
http://fin.afterdawn.com/laitteet/laiteryhma.cfm/emolevyt


tuo muuten on kätevä juttu nyt :D kun klikkailin noita prosessorikanta jne juttuja niin parissa tuli vain valkoisia tyhjiä paikkoja. äkkiäkös nuo kyllä korjattu on jos jotain ongelmaa... ja eipä siellä muutenkaan vielä paljon emolevyjä ole :P

mutta ihan kiva että nyt on tuollainenkin, tai en ole varma onko ollut ennenkin :s en ainakaan ole löytänyt.

395.10.2007 13:54

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ekaros:
Minehän näitäkin ehdotuksia pitäisi lähettää, no heitetään tänne tämä.
Eli emojen vertailu jossa olisi mahdollista etsiä emoja haluamillaan kriteereillä eli vähintään esim. kanta, muisti-tyyppi, lisä kortti väylät(AGP/PCI-E/PCI), Ide-väylät jne. Tälläistä en löytänyt oikeen mistään viimeksi kun hain. Tuo olisi äärettömän kätevä päivityksen yhteydessä kun tarvitsee hieman enemän jotain perus emoihin verrattuna.
http://fin.afterdawn.com/laitteet/laiteryhma.cfm/emolevyt


tuo muuten on kätevä juttu nyt :D kun klikkailin noita prosessorikanta jne juttuja niin parissa tuli vain valkoisia tyhjiä paikkoja. äkkiäkös nuo kyllä korjattu on jos jotain ongelmaa... ja eipä siellä muutenkaan vielä paljon emolevyjä ole :P

mutta ihan kiva että nyt on tuollainenkin, tai en ole varma onko ollut ennenkin :s en ainakaan ole löytänyt.
Ei ollut aiemmin, päätettiin pyöräyttää tuollainen kun sitä kerran pyydettiin. Korjailen nuo "valkoiset laatikot" noista hakuehdoista ja muutama optio pitää vielä lisätä, mutta muutenhan tuo ei kaipaa kuin sisältöä. Sitä "Ehdota uutta laitetta"-nappia kannattaa käyttää, niin saadaan sisältöä käyttäjiltäkin tuonne.

405.10.2007 14:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti okse:
Kävin muuttamassa tuon kellonajan,mutta se ei muuttunut
keskustelu osiossa,kaikissa muissa kylläkin,ehkä tein jonkun mokan?
Ole huoleti :) Olemme ajamassa tuota toimintoa vasta sivustolle. Ja tuo ajan siirto ei ole käytössä vielä kaikkialla.

415.10.2007 19:39

Siis odotan aivan rauhassa,luulo ei ole tiedon
väärtti,okey se viimeinen tulee viimeksi.Kiitos

4211.10.2007 18:19

Miten olisi, laitevertailuun PC-kotelot? Niissä on melko aika paljon eroja ja sen itseään miellyttävän löytäminen ei ole aina niin helppoa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto