AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft tarjoaa TV-sarjoja Vistan käyttäjille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.9.2007 21:19 Kommentteja (6)

Microsoft tarjoaa TV-sarjoja Vistan käyttäjille Mahdollisuudet katsella TV-sarjoja internetin avulla ovat parantuneet tämän vuoden aikana huomattavasti ja maksullisten palveluiden lisäksi jotkin tahot tarjoavat mahdollisuutta katsella sarjoja ilmaiseksi, kunhan käyttäjä suostuu katsomaan muutaman mainoksen itse TV-sarjan ohessa. Mainosrahoitteista sisältöä tarjoaa tulevaisuudessa myös Microsoft, joka esitteli uutta Windows Media Center Internet TV -lisäystä Windows Media Center -ohjelmalle tämän viikon torstaina.
Windows Media Center Internet TV tarjoaa siis Windows Vista Home Premium- ja Windows Vista Ultimate -käyttöjärjestelmien omistajille mahdollisuuden seurata mainosrahoitteisia TV-ohjelmia internet-yhteyden avulla. Palvelun aukeamisen yhteydessä pitäisi tarjolla olla noin 100 tuntia katsottavaa ohjelmistoa, kuten Arrested Development (Sukuvika) -sarjan jaksoja, useiden eri artistien (mm. Chris Cornell, Snoop Dogg, Elton John, Pink, John Mayer ja the Pussycat Dolls) konserttitaltiointeja ja elokuvatrailereita.

Sisällön määrä ei ole erityisen suuri, jos sitä vertaa esim. Joostin tarjontaan, eikä Microsoft ole toistaiseksi antanut mitään tietoa siitä, miten paljon uutta sisältöä palveluun on tarkoitus tuoda lähitulevaisuudessa. Sama sisältö on ainakin toistaiseksi katsottavissa mainosten kanssa myös MSN Video -palvelun kautta.

Palvelun mainoksista vastaa YuMe, joka hoitaa mainonnan myös BitTorrent-, Azureus Vuze- ja Pando-videopalveluihin, joten saman tyylisiä mainosratkaisuja on odotettavissa myös Microsoftin palveluun.

Windows Media Centerin myötä videoita voi toistaa myös Xbox 360 -pelikonsolin avulla, kunhan tietokone ja Xbox 360 ovat samassa lähiverkossa. Xbox 360:n lisäksi videoiden katselu onnistuu myös uusilla Extenders for Windows Media Center -yhteensopivilla laitteilla, joita ovat tuomassa myyntiin ainakin Linksys, D-Link ja Niveus. Extenders for Windows Media Center -laitteet ovat seuraajia aiemmille Media Center Extender -laitteille.

Extenders for Windows Media Center -laitteiden avulla Windows Media Centerin etähallinta onnistuu helposti kaukosäätimellä suoraan televisiosta, johon Extenders for Windows Media Center -laite kiinnitetään. Täten Windows Media Centerin kautta toistettavissa olevaa sisältöä voi katsella televisiosta, eikä tietokonetta tarvitse tuoda erikseen olohuoneeseen.

Lähteet:
Ars Technica
DailyTech
NewTeeVee

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

130.9.2007 7:23
henkettu
Inactive
Joo, ihan hyvä homma tollanen, kun Vistankin omistan, mutta toisaalta myös Joost löytyy...

Joost nyt on kuitenkin parempi. ;D

21.10.2007 8:00
jaskpaska
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
*Reps* xD (Y)

31.10.2007 17:27

:D mikkisofta säätää taas

43.10.2007 23:35

tämähän on hyvä asia... saa apple taas nenilleen ja siitä pidän (kaikki maksullinen sisältö esm turhassa apple tv laitteessa).

toimiiko nuo videot ja mainokset myös täällä kotimaassa? vai onko jälleen yksi "toistaiseksi vain yhdysvalloissa"

54.10.2007 20:51

Ei oo mitään muuta kuin yritys kampata muut ko. palvelun kehittäjät ja kaapata koko homma osaksi windowssia. Tulevaisuudessa(eikä nykyäänkään) ei tilaustv (maksullinen tai ilmainen) toimi tai tule toimimaan millään muulla kuin microsoftin ohjelmillä ja patenteilla. (Ja softien laadun kyllä arvaa kun on monopoliasema)

65.10.2007 8:52
jurmukka
Inactive

No olenkin kauan kaivaanut media centeriini jotain online siältöä kun ei sielä ole online tarjontana kuin nelosen netti-tv. Ja elisakaan ei tarjoa mitään. Eli mitens ton sais ny sit mihin pitäs mennä ja mitä tehdä jotta ton sais.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto