AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen ohjelmistopäivitys rikkoo SIM-vapaat iPhonet?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.9.2007 08:07 Kommentteja (8)

Applen ohjelmistopäivitys rikkoo SIM-vapaat iPhonet? Pelot iPhonen SIM-lukituksen kiertämisen mahdollisista ongelmista näyttävät käyvän toteen, kun Apple ilmoitti, että loppuviikosta saapuva iPhonen ohjelmistopäivitys saattaa tehdä useista SIM-vapaista iPhoneista toimintakyvyttömiä.
Applen iPhone on ollut toistaiseksi myynnissä vain SIM-lukittuna versiona, joka toimii ainoastaan AT&T:n liittymillä. SIM-lukituksen kiertämiseen on kuitenkin julkaistu useita työkaluja, joiden avulla iPhonen saa toimimaan minkä tahansa operaattorin SIM-kortilla.

Applelle ja AT&T:lle asia on kuitenkin ollut ongelmallinen, sillä molemmat osapuolet menettävät rahaa jokaisesta iPhonesta, joka ei käytä puheluihin tai tiedonsiirtoon AT&T:n matkapuhelinverkkoa. Apple on jo aikaisemmin vihjaillut, että puhelimen tulevat ohjelmistopäivitykset saattavat aiheuttaa ongelmia, jos iPhonea on muokattu ohjelmallisesti, joten monissa SIM-lukituksen purkavissa ohjelmissa on myös varoitettu mahdollisista ongelmista, mitä ohjelmistopäivitykset saattavat tulevaisuudessa tuoda.

Applen mukaan monet SIM-lukituksen poistavat ohjelmat muokkaavat puhelin ohjelmistoa, joka samalla mitätöi myös puhelimen takuun. Apple ei ole kuitenkaan julkaissut listaa niistä ohjelmista, joiden tiedetään tekevän puhelimen ohjelmiston päivittämisestä toistaiseksi mahdotonta. iPhonen omistajien ei ole kuitenkaan pakko päivittää puhelimen ohjelmistoa, joten SIM-lukituksen purkamiseen tarkoitettujen ohjelmien kehittäjillä on mahdollisuus parantaa tilannetta julkaisemalla ohjelmistoistaan päivitetyt versiot, joiden avulla myös uusimman ohjelmistopäivityksen saa asennettua puhelimeen.

Tällä viikolla tuleva ohjelmistopäivitys tuo mukanaan mm. tuen iTunes Wi-Fi Music Store -ominaisuudelle, jonka myötä iPhonella pystyy ostamaan ja lataamaan musiikkia iTunesista ilman tietokoneen apua.

Lähteet:
Ars Technica
ITviikko

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

125.9.2007 9:55

onpas niin hyödyllinen lisätoiminto että on ihan pakko päivittää.. NOOOT.

225.9.2007 10:35

Alkaa ilmeisesti samanlainen kilpajuoksu kuin missä tahansa cräkätyssä laitteessa. Firmispäivitystä toisen perään.

325.9.2007 10:47

hehee tulee ihan PSP-mieleen.. sen kohdalla Sony on jo aikapäiviä sitten hävinnyt. :D

425.9.2007 12:04

Voi voi kun Apple olisi osannut olla kaukonäköinen ja alknut myymään valmiiksi sim-lukottomia malleja korkeammalla hinnalla... (vaikka 200USD)

525.9.2007 15:27

Tämän kaltaiset lukitukset johtavat vain siihen, että ne tavalla tai toisella kierretään. Eikö firmat ole vieläkään älynneet, että ihmiset eivät halua olla sidottuja johonkin operaattoriin, softaan tms.

625.9.2007 16:04

[offtopic]Kaarlo "Agent_007" Räihä

Koska tuo on vaihdettu? ;D
[/offtopic]

Meneekö tuo siis rikki tyyliin psp brickaa vai toimiiko se kun vaihtaa normaalin sim-kortin takaisin? Vai tietääkö kukaan vielä?

Edit:Katsos, koko uutistiimin nimimerkit on vaihdettu. Tai ainakin uutisten kirjoittamiseen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.9.2007 @ 16:05

728.9.2007 23:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti CodecDude:
Tämän kaltaiset lukitukset johtavat vain siihen, että ne tavalla tai toisella kierretään. Eikö firmat ole vieläkään älynneet, että ihmiset eivät halua olla sidottuja johonkin operaattoriin, softaan tms.
Tuo SIM-lukitus oli Applelta melko yllättävä veto ja paha virhe. Applen arvokkain omaisuus on imago eikä tuollainen varmasti vaikuta siihen suotuisasti.

829.9.2007 5:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti htwt:
Tuo SIM-lukitus oli Applelta melko yllättävä veto ja paha virhe. Applen arvokkain omaisuus on imago eikä tuollainen varmasti vaikuta siihen suotuisasti.
Ei tuo ole mitenkään yllättävää. Applehan on aina ollut hyvinkin protektionistinen ja taloudelliset arvot loistavasti tunteva yritys, vaikkei sitä ennen iMacin lanseerausta huomannutkaan tolvanoiden johtajien vuoksi. Applehan vahtii tarkasti esim. oman työpöytänsä kopiointia Windowsmaailmaan tyylitiedostoina ja estää käyttiksen asentamisen muuhun kuin Applen rautaan, vaikkei teknisiä esteitä sinänsä olisikaan varsinkaan nykyään, kun Applekin on siirtynyt standardirautaan.
Sinänsä huvittavaa, että Applen toimet eivät herätä kovinkaan suurta älämölöä, mutta vastaavat Microsoftin tekemänä saisivat aikaan soihtukulkueita ja lynkkausuhkauksia. Kaipa tuossa on sitten se ero pienen ja suuren välillä, kun Applen markkinaosuus kuitenkin on edelleen hyvinkin vaatimaton.
Tosiuskovaisen uskoa eivät tämmöiset "pikkuseikat" horjuta tippaakaan, Applen laitteiden mahdolliset puutteetkin ovat vain "järkevien ominaisuuksien ja toimintojen valintoja, koska puuttuvat ominaisuudet ovat tyyten tarpeettomia ja turhia jokaiselle".
Kaikesta huolimatta, jos rahaa olisi yli oman tarpeen, niin luultavimmatusti hankkisin uuden tehomäkin kuvankäsittelyyn, koska sen muistinhallinta tuntuu toimivan huomattavasti paremmin kuin Wintoosassa. Tuommoisen käyttö kyllä vaatisi puolen vuoden intensiivisen opiskelun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
6 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto