AfterDawn: IT-alan uutiset

Thaimaa ja YouTube jälleen nokat vastakkain

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 23.9.2007 09:44 Kommentteja (6)

Thaimaa ja YouTube jälleen nokat vastakkain Thaimaan oikeusministeriö on kertonut uutistoimisto Reutersille aikeistaan hakea lähipäivinä oikeuden määräystä joidenkin videopalvelu YouTubesta löytyvien videoiden sensuroimiseksi.
YouTubeen on ilmestynyt videopätkiä, jotka syyttävät Thaimaan kuninkaallista neuvonantajaa viimevuotisen vallankumouksen valmistelusta. Maan hallitus haluaa estää kansalaisten pääsyn kyseisiin videoihin.

Huomiota saaneissa videoissa käsitellään entistä pääministeriä, Prem Tinsulanondaa, ja hänen osuuttaan vuoden takaiseen vallankumoukseen. Syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran tukijat ovat esittäneet aiemminkin vastaavia syytöksiä. 87-vuotias Prem Tinsulanonda kiistää vallankaappaussyytökset.

Thaimaa ehti estää koko YouTube-palveluun pääsyn lähes viiden kuukauden ajan. Huhtikuussa alkanut sensurointi johtui alunperin Thaimaan kuningasta herjanneista videoista, joita YouTube ei suostunut poistamaan. Muutama viikko sitten maa viimein poisti YouTube-eston, kun palvelun omistava Google otti käyttöön filtterit, jotka estävät thaimaalaisten pääsyn kuningasta loukanneisiin videoihin.

Thaimaan hallitus on esittänyt toivomuksensa, että ennen oikeuden päätöksen saamista internet-operaattorit suostuisivat sensuroimaan kiistanalaisia videoita.


Lähteet:
Reuters
Digitoday

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

123.9.2007 12:48

tuollainen sensurointi on perseestä!

223.9.2007 13:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti p2pman:
tuollainen sensurointi on perseestä!
Onhan se, mutta sinänsä oikeutettu koska videot ovat Thaimaan lakien vastaiset. Itse laissa kyllä olisi parantamisen varaa :P

323.9.2007 13:59

On se hiano juttu se illuusio sananvapaudesta. :/ Ohhoh.. eihän Suomenkaan lakien mukaan ihan kaikkea saa julkaista. Täällä vaan poliittisen johdon rienaaminen ei ole kiellettyä, mutta melko viatonta pilkkaa suomalaisista poliitikoista tehdään. Esim. verrattuna Conan O'Brienin poliittisiin vitseihin.

424.9.2007 7:58

Mites noi lait menee? Eikös nettisivusto joudu tottelemaan vaan sen maan lakeja missä sen fyysinen sijainti on? Eli se maa missä servu raksuttaa.

525.9.2007 0:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zeller:
Mites noi lait menee? Eikös nettisivusto joudu tottelemaan vaan sen maan lakeja missä sen fyysinen sijainti on? Eli se maa missä servu raksuttaa.
Näinhän se teoriassa menee, mutta Yhdysvallathan tunnetusti omistaa internetin. Muut maat voivat sensuroida sieltä pois sivustot jotka rikkovat heidän lakejaan.

625.9.2007 16:18

Yhdysvallat on yhä Yhdysvallat ,mitäs ne muista maista välittää ei paskan vertaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto