AfterDawn: IT-alan uutiset

Sharp ja Pioneer yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.9.2007 11:57 Kommentteja (2)

Sharp ja Pioneer yhteistyöhön Japanilaiset kulutus- ja viihde-elektroniikkaa valmistavat Sharp- ja Pioneer-yritykset ovat ilmoittaneet uudesta yhteistyöstä, jonka myötä yritykset koettavat parantaa kilpailukykyään markkinoilla.
Yhteistyön myötä yritykset ostavat toistensa osakkeita ja tämän lisäksi yritykset tekevät yhteistyötä myös tuotteiden suunnittelussa ja valmistamisessa. Osakkeiden kauppaamisen myötä Sharpista tulee Pioneerin suurin osakkeenomistaja noin 14 prosentin osuudella.

Yritykset kertoivat tekevänsä yhteistyössä ainakin Blu-ray-soittimia, audiolaitteita, autostereoita ja näyttölaitteita. Tämän lisäksi yritysten on tarkoitus kehittää laitteita, joiden avulla kodinelektroniikkaa saa verkotettua.

Pioneer on Japanin yhdeksänneksi suurin kulutuselektroniikkaa valmistava yritys ja Sharp vastaavasti kuudenneksi suurin valmistaja. Analyytikoiden mukaan myös muut suuret japanilaiset yritykset saattavat liittoutua tulevaisuudessa, sillä kilpailu kansainvälisillä markkinoilla on entistä tiukempaa ja yhden yrityksen on täten hankalampi hallita useita osa-alueita riittävän hyvin, jotta se pystyisi taistelemaan kilpailijoiden kanssa tasapuolisesti markkinaosuuksista. Tällä hetkellä Japanissa on yli kymmenen suurta elektroniikkavalmistajaa, joiden kaikkien tuotevalikoimiin kuuluvat mm. televisiot.

Lähteet:
Hifimaailma
TWICE
The Wall Street Journal

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.9.2007 5:25

Halpoja Blu-ray soittimia odotellessa...

224.9.2007 5:39

Kyseessä on jo enemmän kuin yhteistyö, koska tässä tapahtuu muutoksia yhtiöiden omistuspohjassa.Tämä voi myöhemmin johtaa fuusioon, kuka tietää?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto