AfterDawn: IT-alan uutiset

Sharp ja Pioneer yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.9.2007 11:57 Kommentteja (2)

Sharp ja Pioneer yhteistyöhön Japanilaiset kulutus- ja viihde-elektroniikkaa valmistavat Sharp- ja Pioneer-yritykset ovat ilmoittaneet uudesta yhteistyöstä, jonka myötä yritykset koettavat parantaa kilpailukykyään markkinoilla.
Yhteistyön myötä yritykset ostavat toistensa osakkeita ja tämän lisäksi yritykset tekevät yhteistyötä myös tuotteiden suunnittelussa ja valmistamisessa. Osakkeiden kauppaamisen myötä Sharpista tulee Pioneerin suurin osakkeenomistaja noin 14 prosentin osuudella.

Yritykset kertoivat tekevänsä yhteistyössä ainakin Blu-ray-soittimia, audiolaitteita, autostereoita ja näyttölaitteita. Tämän lisäksi yritysten on tarkoitus kehittää laitteita, joiden avulla kodinelektroniikkaa saa verkotettua.

Pioneer on Japanin yhdeksänneksi suurin kulutuselektroniikkaa valmistava yritys ja Sharp vastaavasti kuudenneksi suurin valmistaja. Analyytikoiden mukaan myös muut suuret japanilaiset yritykset saattavat liittoutua tulevaisuudessa, sillä kilpailu kansainvälisillä markkinoilla on entistä tiukempaa ja yhden yrityksen on täten hankalampi hallita useita osa-alueita riittävän hyvin, jotta se pystyisi taistelemaan kilpailijoiden kanssa tasapuolisesti markkinaosuuksista. Tällä hetkellä Japanissa on yli kymmenen suurta elektroniikkavalmistajaa, joiden kaikkien tuotevalikoimiin kuuluvat mm. televisiot.

Lähteet:
Hifimaailma
TWICE
The Wall Street Journal

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

124.9.2007 5:25

Halpoja Blu-ray soittimia odotellessa...

224.9.2007 5:39

Kyseessä on jo enemmän kuin yhteistyö, koska tässä tapahtuu muutoksia yhtiöiden omistuspohjassa.Tämä voi myöhemmin johtaa fuusioon, kuka tietää?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto